X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Laparoskopia żylaków
Odpowiedz

Laparoskopia żylaków

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy u urologa...
    kazał zrobić badanie nasienia juz za miesiac, barć protefil (dla niezorientowanych około 180zł na miesiąc kuracji) odstawic salfazin (dlaczego pan to bierze? Dziewczyna mi dała to biorę, a dziewczyna jest lekarzem lub farmacertą? mnie się ma pan słuchać", badanie nasienia kazał zrobić w jedynej słusznej klinice wg niego, dał skierowanie ze swoja pieczątką... wiadomo o co chodzi, trafiliśmy na oszusta niestety.
    U ginekologa w porządku, ale idę jutro do jeszcze jednego lekarza do szpitala, po znajomosci niby, spróbuję skonsultować to wszystko, może poleci jakiegoś urologa z prawdziwego zdarzenia.
    Nie wiem co robić, urolog mówi, zeby robić inseminację, ten lekarz niby też... ale ja nawet nigdy nie miałam monitoringu, nie mówiąc o hsg czy histero - zależy mi na tym, aby jeśli juz - to nie robić w ciemno inseminacji. Miałam dwie ciaże biochemiczne i uważam, że możemy zajść w ciążę... tylko z mojej strony był problem z utrzymaniem.

a. zylaki powrózka malutkie, nieopercyjne wcale, nie wiadomo, hormonów jeszcze nie zbadał, wyjeżdża teraz na 2tyg wiec dopiero po powrocie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 18:19

• atagata Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziunia AMH to poziom rezerwy jajnikowej.
    Co do hormonów na szczęście można nad nimi popracować i dobrze że trafiliście na lekarza, który przepisał leki-niestety nie zawsze tak jest...
    Będzie dobrze!
    Kurczę szkoda tylko że tak długo na to wszystko trzeba czekać, na badania, wyniki-oby szybciej się udało zafasolowac :-)

Ojejku mój małż i Edziuni też brali profertil.
    U nas bez efektów... I moim zdaniem szkoda kasy.,lekarz z kliniki leczenia niepłodności poradził na l-karnityne
    Jak masz możliwości konsultuj się z lekarzami-ile się da.
    Hormony myślę jak najbardziej.

Pozdrowienia Dziewczyny!

Dawid 19.01.2017
    2gie szczęście w drodze <3
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olejku a Ty z Warszawy?
    Najlepiej iść do androloga z mężem i iść z kompletem tj usg, posiew, nasienie i hormony. Wtedy lekarz ma pełny obraz i może zlecić leki.
    Przykro mi, że trafiliście na takiego lekarza oszusta, my trafiliśmy na takiego z Novum to był ginekolog który chciał leczyć męża profertilem i nic to nie dało!
    Jak poszliśmy do lekarza ze szpitala do androloga to powiedział ze leczenie musi być odpowiednio dobrane a nie tak w ciemno.

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit

Wysłany: 25 marca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny życzę wam wszystkim wszelkiego dobra! Niech wam Bóg błogosławi! Wesołych Świąt!

atagata lubi tę wiadomość

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziu, z Wrocławia, ale mamy juz namiar na jakiegoś nowego androloga.
    Ogarniemy to <3 ale dopiero za jakis czas, narzeczony wyjeżdża na 2 tygodnie. Ja w tym czasie monitoring robię sobie i swoje badania.

Wysłany: 27 marca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie życzę powodzenia :*

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc

Wysłany: 30 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robiłam dziś test, jest pozytywny, druga kreska jest troszkę bledsza, nie umiem tu wstawać zdjęć???
    wzięłam męża za ręke i zaprowadziłam do miejsca gdzie położyłam test po zrobieniu, patrzy i mówi cały przestraszony "co to jest? ten owulacyjny?" ja mówie że nie, ten jest różowy, ciążowy i się popłakaliśmy, Dla Boga nie ma rzeczy niemożliwych.

poszłam na bete a w piątek powtórka bety

nie moge się dodzwonić do przychodni do mojego gin, a chce iść od razu bo martwie się, w grudniu poroniłam ale UFAJMY PANU!

Dziewczyny czy ja mogę prosić Was o modlitwę dziś za nas, za naszego kropka żeby został z nam cały i zdrowy, proszę!

Foto_Anna, atagata, Saramago lubią tę wiadomość

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
  • atagata Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziunia strasznie się cieszę i gratuluję!!!
    Pisz jak bety jak tylko będziesz wiedziała!
    Jestem myślą i modlitwą z Wami! :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 16:38

Dawid 19.01.2017

Wysłany: 30 marca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta dziś 366,3 oby przyrosła pięknie za dwa dni :*
    Pomódl się za nas :* dziękuję!

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
  • atagata Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziunia cudnieeeeeeee!!!!!!!
    Zarazaj!!!
    :-*

Pisz oczywiście co i jak :-)

Dawid 19.01.2017

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby tym razem wszystko było dobrze :*

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
  • Aggg@ Nowa

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziuuuuuuuunia wrote:
    Nasz urolog powiedział ze usuwa z obu stron gdyby były, my robimy w marcu embolizacje w Lublinie. Lekarz mówi ze trzeba wykluczyć wszystko żeby stwierdzić jaka jest przyczyna słabego nasienia :( póki ci żylaki są małe

Gdzie dokładnie robicie embolizacje? Ja szukam po całej Polsce jakiegoś miejsca, bo w Poznaniu terminy na sierpień :(

• NjakNati Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    to ja się pochwale wynikami przed i po. Wiem, że jedne i drugie mogą się wydawać (a raczej są tragiczne :P) ale dla nas to jakaś nadzieje że może coś się uda z tego zrobić :)
    pierwsze wyniki są przed zabiegiem laparoskopowego usunięcia żylaków. W naszym przypadku były to bardzo duże żylaki, które dawały o sobie znać - sprawiały dyskomfort, były wyczuwalne i widoczne. Są to najlepsze wyniki jakie mieliśmy przed zabiegiem a drugie są ok 100 dni po zabiegu.
    OBJĘTOŚĆ 6 ml / 5,5 ml
    CZAS UPŁYNNIENIA 10 min / 25 min
    PH 7,2 / 7,5
    CAŁKOWITA LICZBA PLEMNIKÓW 6mln / 18 mln
    KONCENTRACJA w jednym ml 1 mln / 3,2 ml
    RUCH CAŁKOWITY 24% / 32%
    RUCH POSTĘPOWY 20% / 24%
    dodatkowo w uwagach mamy info, że ze względu za zbyt niską koncentrację nie było możliwości oceny morfologii. Kolejne badanie (pewnie za około 3 miesiące) wykonamy już w innym miejscu, bo niestety u nas mam do wybory 2 miejsca gdzie robią takie badania (o drugim dowiedziałam się z forum już po badaniach)

dodatkowo zrobiliśmy posiew - który dał wynik ujemny. teraz myślę o jakiś suplementach, mam nadzieję że po nich też będzie lepiej. no i przede wszystkim muszę znaleźć nowego lekarza dla siebie. Bo jak do tej pory od swojego słyszałam tylko starać się, na USG wygląda wszystko ok i zrzucić kilka kg. Wszystkie badania (swoje hormony i nasienie męża) zrobiłam na własną rękę, gin nawet słowem nie zasugerował żeby zbadać męża.A jak widać tutaj mamy największy problem.

wciqwck.png

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggg@ wrote:
    Gdzie dokładnie robicie embolizacje? Ja szukam po całej Polsce jakiegoś miejsca, bo w Poznaniu terminy na sierpień :(

Zakład Radiologii Zabiegowej w Lublinie. przy szpitalu. Czekaliśmy dwa miesiące na wizytę u pani profesor a później dwa miesiące na zabieg.

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Njak najważniejsze, że coś się zaczyna poprawiać :) teraz będzie tylko lepiej :) A byliście u androloga? Bierze mąż suplementy? Może warto spróbować.
    A hormony męża tez robiliście?

NjakNati lubi tę wiadomość

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
  • atagata Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziunia jak tam?
    Jak się czujesz?
    :-*

Dawid 19.01.2017

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w zasadzie to dobrze ;) bolą mnie piersi i zaczynam mieć mdłości ;) w piątek mam usg :)

domiszka, atagata lubią tę wiadomość

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki Kochane, czy robi się zabieg przy ŻPN I stopnia?

3 lekarzy kazało olać temat, hm..... ale ja z lekarzami mam kiepskie doświadczenia więc tu podpytuję.

FSH 19,7
    LH 9,86
    Testosteron 3,66
    Prolaktyna 224,4
    TSH 1,15

Żylaki powrózków nasiennych obustronne Ist - bez refluksu
    Zwapnienie w najądrzu lewym
    Płyn w biegunach dolnych jąder
    Pakiety prawidłowych węzlów chłonnych w obu okolicach pachwinowych

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • atagata Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż miał ogromne żylaki-miał laparoskopie
    Wyniki (nasienia) się wręcz pogorszyly.
    Teraz kiedy leczymy się w klinice od nieplodnosci lekarz powiedział ze w większości przypadków usunięcie żylaków wyników nie poprawia i powinno się je usuwać tylko kiedy żylaki dokuczają, bola lub dają poczucie dyskomfortu.
    Pozdrawiam i powodzenia

Dawid 19.01.2017
  • Kendra Balwanera Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też na zylaki i morfologia plemników na poziomie 0-1%. Ginekolog i urolog namawiają a raczej sugeruja laparoskopie. Ale coraz częściej spotykam się z opiniami ze zabieg i tak wyników nie poprawi. Ilość i ruchliwość jest taka sobie ale ta morfologia.. już nie wiem co robić.

PCO, cykle stymulowane Clo i Pregnylem, u meza oligo - astheno - teratozoospermia i ponizej 1% plemnikow prawidlowych. Walczymy o drugie dziecko.

aa9617d94ff4d135c8cc62fdcb7ed554.png
‹‹ 3 4 5 6 7
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ