Laparoskopia żylaków
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyByliśmy u urologa...
kazał zrobić badanie nasienia juz za miesiac, barć protefil (dla niezorientowanych około 180zł na miesiąc kuracji) odstawic salfazin (dlaczego pan to bierze? Dziewczyna mi dała to biorę, a dziewczyna jest lekarzem lub farmacertą? mnie się ma pan słuchać", badanie nasienia kazał zrobić w jedynej słusznej klinice wg niego, dał skierowanie ze swoja pieczątką... wiadomo o co chodzi, trafiliśmy na oszusta niestety.
U ginekologa w porządku, ale idę jutro do jeszcze jednego lekarza do szpitala, po znajomosci niby, spróbuję skonsultować to wszystko, może poleci jakiegoś urologa z prawdziwego zdarzenia.
Nie wiem co robić, urolog mówi, zeby robić inseminację, ten lekarz niby też... ale ja nawet nigdy nie miałam monitoringu, nie mówiąc o hsg czy histero - zależy mi na tym, aby jeśli juz - to nie robić w ciemno inseminacji. Miałam dwie ciaże biochemiczne i uważam, że możemy zajść w ciążę... tylko z mojej strony był problem z utrzymaniem.
a. zylaki powrózka malutkie, nieopercyjne wcale, nie wiadomo, hormonów jeszcze nie zbadał, wyjeżdża teraz na 2tyg wiec dopiero po powrocieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 18:19
-
Edziunia AMH to poziom rezerwy jajnikowej.
Co do hormonów na szczęście można nad nimi popracować i dobrze że trafiliście na lekarza, który przepisał leki-niestety nie zawsze tak jest...
Będzie dobrze!
Kurczę szkoda tylko że tak długo na to wszystko trzeba czekać, na badania, wyniki-oby szybciej się udało zafasolowac
Ojejku mój małż i Edziuni też brali profertil.
U nas bez efektów... I moim zdaniem szkoda kasy.,lekarz z kliniki leczenia niepłodności poradził na l-karnityne
Jak masz możliwości konsultuj się z lekarzami-ile się da.
Hormony myślę jak najbardziej.
Pozdrowienia Dziewczyny!Dawid 19.01.2017
2gie szczęście w drodze -
Olejku a Ty z Warszawy?
Najlepiej iść do androloga z mężem i iść z kompletem tj usg, posiew, nasienie i hormony. Wtedy lekarz ma pełny obraz i może zlecić leki.
Przykro mi, że trafiliście na takiego lekarza oszusta, my trafiliśmy na takiego z Novum to był ginekolog który chciał leczyć męża profertilem i nic to nie dało!
Jak poszliśmy do lekarza ze szpitala do androloga to powiedział ze leczenie musi być odpowiednio dobrane a nie tak w ciemno.
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
Dziewczyny życzę wam wszystkim wszelkiego dobra! Niech wam Bóg błogosławi! Wesołych Świąt!
atagata lubi tę wiadomość
04.12.2015 [*] 7tc
-
nick nieaktualny
-
robiłam dziś test, jest pozytywny, druga kreska jest troszkę bledsza, nie umiem tu wstawać zdjęć???
wzięłam męża za ręke i zaprowadziłam do miejsca gdzie położyłam test po zrobieniu, patrzy i mówi cały przestraszony "co to jest? ten owulacyjny?" ja mówie że nie, ten jest różowy, ciążowy i się popłakaliśmy, Dla Boga nie ma rzeczy niemożliwych.
poszłam na bete a w piątek powtórka bety
nie moge się dodzwonić do przychodni do mojego gin, a chce iść od razu bo martwie się, w grudniu poroniłam ale UFAJMY PANU!
Dziewczyny czy ja mogę prosić Was o modlitwę dziś za nas, za naszego kropka żeby został z nam cały i zdrowy, proszę!Foto_Anna, atagata, Saramago lubią tę wiadomość
04.12.2015 [*] 7tc
-
Beta dziś 366,3 oby przyrosła pięknie za dwa dni :*
Pomódl się za nas :* dziękuję!atagata lubi tę wiadomość
04.12.2015 [*] 7tc
-
Edziuuuuuuuunia wrote:Nasz urolog powiedział ze usuwa z obu stron gdyby były, my robimy w marcu embolizacje w Lublinie. Lekarz mówi ze trzeba wykluczyć wszystko żeby stwierdzić jaka jest przyczyna słabego nasienia póki ci żylaki są małe
Gdzie dokładnie robicie embolizacje? Ja szukam po całej Polsce jakiegoś miejsca, bo w Poznaniu terminy na sierpień -
hej dziewczyny
to ja się pochwale wynikami przed i po. Wiem, że jedne i drugie mogą się wydawać (a raczej są tragiczne ) ale dla nas to jakaś nadzieje że może coś się uda z tego zrobić
pierwsze wyniki są przed zabiegiem laparoskopowego usunięcia żylaków. W naszym przypadku były to bardzo duże żylaki, które dawały o sobie znać - sprawiały dyskomfort, były wyczuwalne i widoczne. Są to najlepsze wyniki jakie mieliśmy przed zabiegiem a drugie są ok 100 dni po zabiegu.
OBJĘTOŚĆ 6 ml / 5,5 ml
CZAS UPŁYNNIENIA 10 min / 25 min
PH 7,2 / 7,5
CAŁKOWITA LICZBA PLEMNIKÓW 6mln / 18 mln
KONCENTRACJA w jednym ml 1 mln / 3,2 ml
RUCH CAŁKOWITY 24% / 32%
RUCH POSTĘPOWY 20% / 24%
dodatkowo w uwagach mamy info, że ze względu za zbyt niską koncentrację nie było możliwości oceny morfologii. Kolejne badanie (pewnie za około 3 miesiące) wykonamy już w innym miejscu, bo niestety u nas mam do wybory 2 miejsca gdzie robią takie badania (o drugim dowiedziałam się z forum już po badaniach)
dodatkowo zrobiliśmy posiew - który dał wynik ujemny. teraz myślę o jakiś suplementach, mam nadzieję że po nich też będzie lepiej. no i przede wszystkim muszę znaleźć nowego lekarza dla siebie. Bo jak do tej pory od swojego słyszałam tylko starać się, na USG wygląda wszystko ok i zrzucić kilka kg. Wszystkie badania (swoje hormony i nasienie męża) zrobiłam na własną rękę, gin nawet słowem nie zasugerował żeby zbadać męża.A jak widać tutaj mamy największy problem. -
Aggg@ wrote:Gdzie dokładnie robicie embolizacje? Ja szukam po całej Polsce jakiegoś miejsca, bo w Poznaniu terminy na sierpień
Zakład Radiologii Zabiegowej w Lublinie. przy szpitalu. Czekaliśmy dwa miesiące na wizytę u pani profesor a później dwa miesiące na zabieg.
04.12.2015 [*] 7tc
-
Njak najważniejsze, że coś się zaczyna poprawiać teraz będzie tylko lepiej A byliście u androloga? Bierze mąż suplementy? Może warto spróbować.
A hormony męża tez robiliście?NjakNati lubi tę wiadomość
04.12.2015 [*] 7tc
-
w zasadzie to dobrze bolą mnie piersi i zaczynam mieć mdłości w piątek mam usg
domiszka, atagata lubią tę wiadomość
04.12.2015 [*] 7tc
-
Dziewczynki Kochane, czy robi się zabieg przy ŻPN I stopnia?
3 lekarzy kazało olać temat, hm..... ale ja z lekarzami mam kiepskie doświadczenia więc tu podpytuję.
FSH 19,7
LH 9,86
Testosteron 3,66
Prolaktyna 224,4
TSH 1,15
Żylaki powrózków nasiennych obustronne Ist - bez refluksu
Zwapnienie w najądrzu lewym
Płyn w biegunach dolnych jąder
Pakiety prawidłowych węzlów chłonnych w obu okolicach pachwinowychLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Mój mąż miał ogromne żylaki-miał laparoskopie
Wyniki (nasienia) się wręcz pogorszyly.
Teraz kiedy leczymy się w klinice od nieplodnosci lekarz powiedział ze w większości przypadków usunięcie żylaków wyników nie poprawia i powinno się je usuwać tylko kiedy żylaki dokuczają, bola lub dają poczucie dyskomfortu.
Pozdrawiam i powodzeniaDawid 19.01.2017
2gie szczęście w drodze -
Mój mąż też na zylaki i morfologia plemników na poziomie 0-1%. Ginekolog i urolog namawiają a raczej sugeruja laparoskopie. Ale coraz częściej spotykam się z opiniami ze zabieg i tak wyników nie poprawi. Ilość i ruchliwość jest taka sobie ale ta morfologia.. już nie wiem co robić.