Oligozoospermia jakie szanse?
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie rozumiem, zadajesz tak nie kompletne pytanie i oczekujesz odpowiedzi czy wróżby?????Oligozoospermii są 3 rodzaje nie piszesz, której to dotyczy, po drugie oprócz ilości nasienia bardzo ważny jest ruch przy inseminacji, po trzecie co chcesz dać na zwiększenie ilości plemników skoro nie wdrożyliście diagnostyki....
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2014
Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
28.07.2015 *11tc -
Na wynikach nie ma napisane który to rodzaj. W każdym bądz razie ok 1 mln plemników. Pojedyncze plemniki ruchome a,b,c oraz nieruchome typ d. Tak jest napisane na wynikach. Wizyta u Andro dopiero za ok 2 tyg. A nasz Andro niestety nie jest zbyt kumaty i wysyła tylko co 3mies na badania. Lekarza zmieniamy dopiero w przyszłym mies bo musimy sporo dojechać na wizyte a do tego mąż w delegacji. Pytanie zadałam z czystej ciekawości by zorientować się przed wizytą co gdzie i jak. Tak więc nie orientuje się jeszcze co z czym się je więc proszę nie pisać "nie miłych kom".
-
Ale zadałaś pytanie , jak toś ma ci podpowiedzieć jakie są szanse na inseminację nie widząc informacji o męskim problemie? jeśli macie 1 mln w 1 ml to jest to postać bardzo ciężka, prawdopodobnie nie ma cie szans na inseminacje.Ważne jest jaką macie ruchliwość a+b, jaka jest morfologia , aglutynacja nasienia, jesli masz tylko takie info na wynikach to jest ono niekompletne, radzę robić wyniki w klinikach specjalistycznych...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 18:38
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2014
Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
28.07.2015 *11tc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Błędny wynik dotyczącej morfologi.. nie ma morfologi 86% jak jest 25% to jest mega a 4% norma....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 18:50
Starania od 06.2014
28.07.2015 *11tc -
nick nieaktualny
-
Właśnie odebrałam wyniki mojego M. A więc; Posiew nasienia Ujemny (Nie wyhodowano patogenów. Grzybów nie wyhodowano). Czy to dobrze?
Wynik nasienia było 14,9 mln/ejakulacie A JEST 25,7 mln/ejakulacie.
FSH 3,14
LH 2,41
Prolaktyna 8,35
Testosteron 371,32
Pozostałe badania krwi i usg powrózka nasiennego itp ok -
Witajcie, dołączam do tematu.
Borykamy się z ciężką oligozoospermią. Jesteśmy po pierwszym ICSI, niestety zakończonym porażką.
Jeśli przystąpimy do kolejnego, chcielibyśmy wzmocnić jakoś plemnieki (mimo, iż lekarze mówią, że nie ma leku) chcemy spróbować, choćby do takiego stopnia, aby tym razem Embriolog miał w czym wybierać. (teraz przy pierwszym oddaniu plemników było 4 sztuki z czego 3 nie ruszały się)
Embriolog powiedziała, że można np chodzić na basen w celu obniżenia temperatury
witamina C, L-kartynina? może przerabiałyście ze swoimi mężczyznami problem i możecie coś podpowiedzieć?
Wiem, że ostatnie badania donoszą iż wiek u mężczyzny również ma znaczenie, mój ma 44 lata, wierzę, że w końcu nam się uda....
Dziękuje z góry za wszelkie wskazówkiLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają