Przyczyny słabego nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Marrtusia wrote:Dzwoniłam do paru poradni genetycznych w Lublinie, no i niestety, wszędzie termin na styczeń - po prostu skończyła się kasa z nfz. Nie da rady z innym miastem, nie wyciągnę mojego M, w ogóle krzywi się na jakiekolwiek badania, a inne miasto, to już koniami go nie zaciągnę Nasz androgog - dr Postawski, nie polecam, tylko wyciąga kase., nic nie doradza, totalna porazka."Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
nick nieaktualny
-
za usg 170 ?? poszaleli ??
nawet w Novum jak cos to 130 zl , a w Krk specjalista bral od nas 110 zl ..
my ostatnio robilismy u nas za 60 zl.. ciekawa jestem co nasz dr powie na to usg
jak poszlismy z kompletem badan do dr Wolskiego 160 zl - terax 165 to mielismy godzinna wizyte .. dokladnie opisany plan dzialania leki, plus badanie ale takie dokladne, badanie prostatym jader oraz sutkow u meza.. z racji niedoboru test i jego wady genetycznej.. zostalismy poinstruowani jak dokaldnie mamy postepowac jakie badania co ile wykonwyac, nauczyl nas jak badac samemu jadra co 4 tyg..
Marcela gratulacje -
A hormony jakie mieliscie ??
i jakie wart bo nie wiem czy gdzies pisalas
z waznych rzeczy oprocz hormonow sa markery nowotworowe AFP, PSA, beta HCG - kazdy lekarz przed wdrozeniem leczenia.. oprocz usg to zleca..
jesli posiew wyszedl czytsy .. to ewentualnie te wymazy jelsi nie robiliscie ..jak robiliscie i jest czysto to wtedy genetyka..
a jakie rozm jader macie w opisie tam powinna byc wielkosc i obj ..
-
Generalnie jest zasada jesli u jedengo wychodzi bakteria leczy sie pare.. i w tym czasie albo abstynencja albo gumki
u nas bylo tak ze u mojego byly bakterie.. u mnei wyszlo czystko dopwioe po jakims czaise u mnei sie pojawily ..ale wina byla lekarza bo leczyl tylko mojego meza a mnie nie .. notabene ginekolog.. ale to pominmy
dopieor jak dostalismy i ja i moj antybioyk plus furagine moj dostal to wyszlo wszytsko jalowe
niestety czesc lekaryzy leci schematami ..i wtedy wizyty tak wygladaja.. skoro test ma w dolnej granicy normy to powinien juz zareagowac.. z prostej przyczyny kiedy testosteron spada FSH i LH rosnie ( działąja na zasadzie sprzeżenia zwrotnego) ..a to juz nie sa przelewki .. wzrost FSH powyzej 9 wplwa negatywnie na proces spermatogenezy..co skutkuje defektem jader. a tym samym spadkiem liczby plemnikow wiadomo po jakims czasie ..
-
nick nieaktualny
-
Mama_Ali wrote:Ania, tak na szybko przed wynikami nasienia- czy poziom FSH na poziomie prawie 3 / normy 1,7-12/, i prolaktyny 12,75 /normy 1,5-19/, Twoim zdaniem są ok?
Nie wiem czy jednak FSH nie powinno byc ciut wyższe, a prolaktyna bardziej po srodku...
jesli testosteron spada a FSH i LH sa przy dolnej granicy to faktycznbie nie dziala to na korzysc.. bo jest to oznaka ze organizm nie reagujena spadek testosteronu
prl sie nie przejmuj wystarczy ze sie zdenerwowal -
Marrtusia wrote:Aniu, mój mąż ma testosteron przy dolnej granicy normy, a estradiol przy górnej granicy normy, wiesz może, co to znaczy?? Na różnych forach natknęłam się na podobną sytuację i były problemy z jakością nasienia. Ale niestety nikt nie wiedział, w czym jest problem
-
nick nieaktualny
-
martusia napisz do mnie na maila [email protected] moj maz tez ma leukocyty w nasieniu
-
Dziewczyny, czy u którejś z Was, albo któraś z Was słyszała o takim przypadku, aby po przyjmowniu suplementów na poprawę nasienia, paramatry nasienia u faceta pogorszyły się i to znacznie?
Ania_84 lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
bylo tu kilka takich par.. jedna para miala gorsze po profertilu , druga po androwicie .
a co dokladnie bierze ?? -
Bierze Proxeed. Koncentracja przed była 28mln/ml,a po około 2,5 miesiąca 6,8mln/ml. Prawidłowa budowa spadła z 2% na 1% i trochę objętość poniżej normy. Reszta bez znacznych różnic.
Rozumiem, że odstawienie pomogło?Ania_84 lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
W ogóle to tez zauważyłam, że zapach potu mu się zmienił, ale to już zdążyłam doczytać, że po karnitynie to się zdarza.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
A macue zdiagnozowane co jest przyczyna slabego nasienia bo moze to nie efekt suplementow a poglebiajacej sue przyczyny
ka_tarzyna lubi tę wiadomość
-
Byliśmy u androloga, wszystkie hormony w normie. Testosteron super. SHBG trochę podwyższone.
Lekko podwyższona prolaktyna i TSH, ale tym androlog nie bardzo się przejął.
Badał go, ale nic nie stwierdził, ale nie zrobił też USG jąder...
Stwierdził, że ogólnie wszystko bardzo dobrze wygląda, a suplement miał jeszcze poprawić parametry nasienia.
Mój facet ma już jedno dziecko (sprzed kilkunastu lat), więc jeżeli już to jest to niepłodność wtórna... I zachodzimy teraz w głowę, co jest przyczyną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 22:03
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
Tak, bo podchodziliśmy do inseminacji. I na inseminacji się mocno zdziwiliśmy. Wszystko jest ujemne, żadnych bakterii etc..
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
Mój mąż ma bardzo kiepskie nasienie. Jeszcze w kwietniu było lepiej. Brał androvit 4 miesiace plus jeden miesiąc fertilman. Teraz badanie nasienia jest jeszcze gorsze. Morfologia w kwietniu 4 %, ruch w kwietniu A- 1,8%, B- 20,1 %. PH 8,6. A teraz robione we wrześniu są tragiczne. Morfologia 0 %, Ruch A -2,5 %, ruch B - 2,5 %, PH 7,8. W poniedziałek będzie robił posiew. Robiliśmy badania zlecone przez lekarza i wyszło:
TSH 1,218,
FT3 -3,66
FT4 - 1,10
Testosteron 420 ng/dl,
FSH - 5,30 mIU/ml ,
LH - 5,90 mIU/ml ,
Prolaktyna 3,7 ng/ml
Glukoza (L43) 84 mg/dl, po obciązeniu 2h - 45 mg/dl.
Chlamydia trachomatis - p/c IgM (S75) 1,1 NTU
nieobecne
Ponadto na miejscu miał USG- oba jądra niepowiększone o nieprawdiłowej echostruktorze ( obecne mikrozwapnienia). Oba najądrza prawidłowe, ilość płynu w osłonkach jądra prawdiłowa, ściana moszny niepogrubiała. Okolice obu kanalików pachwinowych nez uchwytnych odchyleń od normy. W czasie próby Valsalvy po lewej stronie obecna fala wsteczma - żyły poszerzają się do 1,7 mm.
Martula34