Przyczyny słabego nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Nam też tak powiedział.. żeby powtarzać usg co roku bo jest ryzyko raka. I jeszcze, że te mikrozwapnienia mogą mieć wpływ na morfologię plemników. Po Usg zlecił te badania, które napisałam. Jeszcze ma do zrobienia posiew na bakterie tlenowe, beztlenowe, grzyby i ureaplasma/mycoplasma. Od 15 dni bierze kwas foliowy,selen, wit C 1000, salfazin, macę, l-karnitynę i l-argininę jednak nie wiem czy to coś pomoże. Zasugerował, żeby nie czekać i spróbować inseminacji bo po 3 jest refundowane in vitro. ehhh. Nie wiem co dalej...
A jaki testosteron wyszedł?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 10:15
Martula34 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jak potrzebujecie opinii innego lekarza to nie bojcie się ich zasiegac..
zawsze możecie zapytać na naszym bocku na dziale eksperckim np. dr Wolskiego -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Niestety wszysko zależy od tego jakie jest podloze złych wynikow..bo może być tak ze czas gra na niekorzyść..bo wyniki będą się pogarszaly..
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny,u mojego męża wyszlo znaczne pogorszenie koncentracji plemnikow. Z 34mlm/ml do 10mlm/ml. Macie pomysl z czego takie pogorszenie moze wynikac?PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Pazyfae u nas jest podobny problem ale z morfologia plemników. Spadło nam z 33 do zera. U Was zaczelabym od wizyty u urologia i usg jąder czy nie ma żylaków powrozka naziemnego. Warto również zrobić posiew nasienia.
Pazyfae lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny zawsze przy pogarszajacych sie wynikach warto spr wszytsko od usg,posiewów, wymazów , hormonów poprzez genetyke
Pazyfae lubi tę wiadomość
-
Nie widziałam, że oglądanie zbyt długo telewizji przez facetów może aż tak wpłynąć negatywnie na jakość nasienia - https://www.biomedical.pl/mezczyzna/ogladanie-tv-i-cwiczenia-moga-wplynac-na-jakosc-nasienia-a9693.html Czy swoich partnerów zachęcanie do większej aktywności fizycznej i np. zmian diety, aby polepszyć jakość nasienia? Jakieś pozytywne efekty ?
-