Forum Męskie sprawy Teratozoospermia
Odpowiedz

Teratozoospermia

Oceń ten wątek:
  • ciekawa87 Autorytet
    Postów: 1117 442

    Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziuuuuuuuunia wrote:
    Tak zrobię Holly! Właśnie czekam pod gabinetem :)
    Lanta trzymam kciuki za Ciebie :) i za chwilę będziemy razem z kropkami :)
    Edziunia trzymam kciuki daj znać jak poszło!!!

    zestaw leków zakupiony - priobiotyki i czas na przywrócenie bakterii mlekowych...

  • Lucek475 Przyjaciółka
    Postów: 308 45

    Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny
    lekarz powiedział ze prawdopodobnie doszło do poronienia... :(
    przez weekend mam brać leki które mi przepisał jeśli nie przejedzie idę do szpitala jeśli przejdzie i krwawienia ustąpią mam sie zgłosic do kontroli w tedy bedzie widział co jest i dalsze kroki...
    dobiła mnie ta cała sytuacja juz do granic wytrzymałości...

    Starania od 06.2015
    ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
    ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI :(
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucek475 tulimy mocno :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 18:59

    Lucek475 lubi tę wiadomość

  • Edziuuuuuuuunia Autorytet
    Postów: 647 217

    Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucku ale czemu on tak stwierdził, że tyle czasu krwawisz? A dał CI badania? Ciekawe czy beta by Ci wyszła. Wtedy byłoby wiadomo... tak jak w mojej poprzedniej...

    Tulę Cię najmocniej jak umiem :*

    2nn3hqvk90lv3v8r.png

    04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • Edziuuuuuuuunia Autorytet
    Postów: 647 217

    Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa trzymam kciuki! :*

    U mnie lekarz dał mi duphaston profilaktycznie i nie kazał robić bety. Powiedział, że ta pierwsza jest ładna i mam przyjść w piątek zobaczyć pęcherzyk I się nie stresować betą i wynikami. Później za dwa tygodnie żeby zobaczyć serduszko. A dupek do 12 tc.

    Lucek475, domiszka lubią tę wiadomość

    2nn3hqvk90lv3v8r.png

    04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • ciekawa87 Autorytet
    Postów: 1117 442

    Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziunia to teraz odpoczywaj, dbaj o siebie o fasolkę i pamiętaj zero stresu!!!

    Lucek ściskam cię mocno, wiem przez co teraz przechodzisz. Lekarz dał ci jakies leki, kazał zrobić jakies badania? moze zrobisz betę i bedziesz widzieć co i jak?

  • Lucek475 Przyjaciółka
    Postów: 308 45

    Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa87 wrote:
    Edziunia to teraz odpoczywaj, dbaj o siebie o fasolkę i pamiętaj zero stresu!!!

    Lucek ściskam cię mocno, wiem przez co teraz przechodzisz. Lekarz dał ci jakies leki, kazał zrobić jakies badania? moze zrobisz betę i bedziesz widzieć co i jak?

    dostałam azycyna 500mg, exacyl 500mg, luttagen 100mg
    robienie bety jest bez sennsu bo przy tak silnym krwawieniu co miałam w swieta i ogólnie dziecko nie miało szans sie utrzymac
    na przyszłosc kazał robic test przy kazdym krwawieniu i dzwonic do niego

    a u ciebie jak tam?

    Starania od 06.2015
    ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
    ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI :(
  • Lanta Ekspertka
    Postów: 203 55

    Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucek przykro mi bardzo, nie poddawaj sie....
    Edziuuuunia bedzie dobrze, uslyszysz bicie serduszka juz niedlugo ☺️

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 22:13

    Starania od wrzesnia 2014, szczesliwy cykl 06.2016
    1 cykl IUI - negatywny
    Euthyrox 25
    Teratoozospermia pokonana z 1.77 na 15.40%
    3jgxdqk3d79zhfee.png
  • ciekawa87 Autorytet
    Postów: 1117 442

    Wysłany: 2 kwietnia 2016, 06:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucek475 wrote:
    dostałam azycyna 500mg, exacyl 500mg, luttagen 100mg
    robienie bety jest bez sennsu bo przy tak silnym krwawieniu co miałam w swieta i ogólnie dziecko nie miało szans sie utrzymac
    na przyszłosc kazał robic test przy kazdym krwawieniu i dzwonic do niego

    a u ciebie jak tam?
    Kochana jestem zdania ze skoro raz zaskoczyło to zaskoczy tez drugim razem a ten drugi juz będzie szczęśliwszy :) zobaczysz ze się uda. Teraz kochana trzymam kciuki żeby ustąpiło krwawienie i kochana do dzieła!!!! I tak jak mowil lekarz teraz juz będziesz wiedzieć co robic w razie czego chociaż wierzę że nie będzie już takiej okazji, bo następnym razem ok będzie.
    U mnie stanęło na etapie przywrócenia pochwie bakterii mlekowych bo jak na razie nie ma ich wcale. Poprzednie leczenie nie pomogło. Teraz konczy mi się @ i inne leki mi gin przepisał. Jak to juz ok wyjdzie to w końcu iui

  • Edziuuuuuuuunia Autorytet
    Postów: 647 217

    Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucku ściskam mocno. Zaraz krwawienie pójdzie i będzie dobrze. Lepiej ze jest krwawienie bo wszystko się oczyści. Później lekarz sprawdzi czy się oczyściło I da zielone światło :* a wtedy juz szybko zaskoczy :)

    Lanta to już dziś, jestem z Tobą kochana! :) mocno kibicuje :*

    Ciekawa a kiedy plan na IUI?

    Ja czuję się dobrze :) odliczam czas do piątku :)

    2nn3hqvk90lv3v8r.png

    04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • ciekawa87 Autorytet
    Postów: 1117 442

    Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziunia plan byl w marcu ale wyszła mi dla biocenoza pochwy bo nie bylo wcale tych bakterii które miały być w pochwie. Teraz jestem w trakcie @ po niej jeszcze ta leczenie i zażywanie probiotykow i mam nadzieje ze w maju juz sie uda podejść. Za 1,5 tyg wyjazd do Rzymu i przyznam sie ze na razie tym żyje... A moja @ sie spóźniła i teraz wypadnie ❤ w Rzymie może będzie ten wyjazd szczęśliwy? Mam nadzieje ze ... Z ziemi włoskiej do Polski... Hihi
    A was dziewczyny kazda jedna będę polecać w modlitwie

    Lanta, Edziuuuuuuuunia lubią tę wiadomość

  • daktylek Autorytet
    Postów: 676 210

    Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa ja ostatnio z Rzymu wrocilam w dwupaku:-) czego i Tobie zycze :-)

    Saramago, Edziuuuuuuuunia lubią tę wiadomość

    Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • ciekawa87 Autorytet
    Postów: 1117 442

    Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daktylek oby i w moim przypadku tak było

  • Lanta Ekspertka
    Postów: 203 55

    Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po, wracamy do domku. Mala chwila i cala przygotowana zgraja jest we mnie, oby teraz jeden silny stworek zrobil swoje!!!

    domiszka, Edziuuuuuuuunia, Elf lubią tę wiadomość

    Starania od wrzesnia 2014, szczesliwy cykl 06.2016
    1 cykl IUI - negatywny
    Euthyrox 25
    Teratoozospermia pokonana z 1.77 na 15.40%
    3jgxdqk3d79zhfee.png
  • domiszka Autorytet
    Postów: 1152 545

    Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to oby i w moim bo lece do Rzymu za 3 tygodnie :)

    Lanta lubi tę wiadomość

    PCO, IO, Endometrioza, teratozoogspermia, kiepski HBA
    Angelius Provita dr P.
    1 IUI :(
    1 IMSI :(
    2 pICSI <3

    24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! <3
  • ciekawa87 Autorytet
    Postów: 1117 442

    Wysłany: 2 kwietnia 2016, 15:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiszka szkoda ze w tym samym czasie nie będziemy bo byśmy się spotkały. Oby i w twoim przypadku tez się spelniło :)
    Lanta trzymam kciuki żeby plemnik dotarł i zadomowił się na 9 miesiecy :)

    Lanta, domiszka lubią tę wiadomość

  • Edziuuuuuuuunia Autorytet
    Postów: 647 217

    Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja trzymam kciuki za Was wszystkie! Za siebie też :) dziwnie się dziś czuje

    2nn3hqvk90lv3v8r.png

    04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • Dodka91 Ekspertka
    Postów: 214 57

    Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny w piatek odebralam jeszcze wynik SHBG 42,43 ZAKRES 32,40-128,00
    Mam pytanie czy wiecie cos moze na temat Hirsutyzmu ? Z tego co czytalam mysle ze mnie to dotyczy  i od tego tez sa PCO 

    Edziunia co to znaczy ze dziwnie sie czujesz ?

    PCOS + problem męski morfologia plemników 0%
    Teratozoospermia poprawa na 3% :)
    Staramy sie od pazdziernika 2015
    Szczęśliwe walentynki 2017 <3
    CUDA SIĘ ZDARZAJĄ !!!!! <3 udało się <3 jestem w ciąży <3
    24dc beta 33,9
    28dc 274,30 35dc2900
    w4sqpc0zhwo20bse.png
  • ciekawa87 Autorytet
    Postów: 1117 442

    Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodka91 wrote:
    Hej dziewczyny w piatek odebralam jeszcze wynik SHBG 42,43 ZAKRES 32,40-128,00
    Mam pytanie czy wiecie cos moze na temat Hirsutyzmu ? Z tego co czytalam mysle ze mnie to dotyczy  i od tego tez sa PCO 

    Kochana ja niestety nie pomogę...
    Edziunia co to znaczy ze dziwnie sie czujesz ?

    ????

  • Lanta Ekspertka
    Postów: 203 55

    Wysłany: 3 kwietnia 2016, 03:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodka hirsutyzm to nadmierne owlosienie u kobiet, takie bardziej przypominajace meskie. Moze byc powiazane z wyzszym poziomem testosteronu. Ale nie znam sie na pco i shbg

    Starania od wrzesnia 2014, szczesliwy cykl 06.2016
    1 cykl IUI - negatywny
    Euthyrox 25
    Teratoozospermia pokonana z 1.77 na 15.40%
    3jgxdqk3d79zhfee.png
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego