X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Uplynnienie nasienia i aglutynacja
Odpowiedz

Uplynnienie nasienia i aglutynacja

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyatii wrote:
    Dziewczyny czy którejś z Was się udało zajść po braniu flegaminy itp? Mój Mąż ma upłynnienie mechaniczne... nie upłynniło się w ciągu godziny- później już nie badali. Podawałam mu od 9 dc mucosolvan 2 razy dziennie, ale sama nie wiem. Leukocytów w nasieniu nie ma w ogóle, ph prawidłowe. Kurde zostaje tylko inseminacja? Jak te żylaki powrózka wyglądają? Widać je jakoś? czy dopiero na usg?
    Nam pomogła flegamina, uplynnienie powyżej 2h było.

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mąż brał mucosolvan 3 cykle plus acc optima, nie udało sie, po miesiącu zrobił powtórkę nasienia i upłynnienie 35 minut, więc nie tutaj u nas jest problem :( Już mam dość.

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jakby nie było to na uplynnienie pomogło, przynajmniej jeden problem mniej! Życzę Wam powodzenia z całego serduszka! <3

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, moj maz tez ma problem z uplynnieniem (po 120 min nie uplynn ia sie), wyczytałam ze pomaga witamina c i mozna dawac flegamine tak tydzien przed owu. bylam u ginekolog i powiedziala mi ze wit c nie pomaga a flegamine trzeba podawac caly czas nie tylko przed owu i to dawke taka maksymalna czyli bodajze 3x10 ml dziennie, dodatkowo powiedziala, ze ureaplazma moze miec wplyw na plynnienie i dodatkowo kobiecie utrudnia zajscie w ciaze wiec polecam zrobienie wymazu i sprawdzaenie czy nie macie ureaplazmy, wtedy i oboje dostajecie antybiotyk i powinno byc po sprawie. my wlasnie mamy pierwszy cykl po wyleczeniu ureaplazmy ale mam jeszcze inne problemy o ktorych nie bede sie rozpisywac bo mam je w pamietniku. nie daje glowy sobie uciac za informacje od mojej gin mimo ze jest bardzo dobrym lekarzem ale pomyslalam ze jesli to ma komus pomoc to czemu nie.

to wzielam z innego watku ale moze Wam sie przydac dodam tylko ze wczoraj powtorzylismy badanie nasienia i jest znaczna poprawa co wiecej wszystkie wyniki w normie (aglutynacja lepkosc i uplynnieenie) a nie byly! szczegoly w moim wykresie w notatkach, tak wiec mysle ze smialo moge powiedziec ze ureaplazma sieje straszne zniszczenie wiec jesli macie mozliwosc to to sprawdzcie, dwa tyg antybiotyku i po sprawie:)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • NSM88 Nowa

Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mój mąż robił badania w marcu i nasienie nie upłynniło się po 120 minutach. Lekarka zaleciła brać dziennie ACC 600. Po 4 miesiącach zrobiliśmy ponowne badanie i nasienie upłynnia się po 25 minutach. Dodatkowo miał w pierwszym badaniu problemy z aglutynacją i lepkością. Teraz lepkość jest prawidłowa i nie ma aglutynacji. Bierze też dziennie witaminę c z dzikiej róży. Dalej się staramy o dziecko ale upłynnienie już nie jest problemem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszym badaniu nasienie upłynniło się po 50 min. Później mąż zaczął łykać duże dawki witaminy C i pić naprawdę bardzo dużo wody. W dwóch kolejnych upłynniło się po 10 min.

• Agulka901 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez 2 lata mieliśmy problem z zajęciem w ciążę. Wyniki męża ok ale brak uplynnienia. Mąż lykal salfazin przez 3 msc i powtorzylismy badanie. Dalej brak uplynnienia. Co ciekawe w cyklu w którym robiliśmy badanie zaszłam w ciążę ! Niestety straciliśmy maluszka w 19tc. Teraz mamy 3 cykle na walkę z organizmami zanim wznowimy starania. Mąż łyka fertilman plus. Sama nie wiem co nam pomogło...

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
  • karolkowa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam urolog/androlog powiedział, żeby tą flegaminę łykać przez cały czas a nie tylko w dni płodne. Mąż właśnie przez 3 cykle tylko w okresie owulacji łykał i nic, teraz zaczął zgodnie z zaleceniem lekarza i zobaczymy..

09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
    07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia <3
    Zaczynamy kolejne starania
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Poczytałam wątek i dużo piszecie o upłynnieniu - u mojego męża w normie, 15 minut. Robił badanie nasienia bardzo obszerne, wszystkie wyniki w normie, oprócz aglutynacji. Jest zaznaczona na czerwono i jest napisane: typ 2 B. Z tego, co gdzieś na internecie poczytałam to niby nie jest to tragedia, plemniki mogą się sklejać albo coś w ten deseń, ale 75% par z tą aglutynacją zachodzi w ciążę do roku... Martwię się jednak, bo nam to już rok prawie się nie udało. Czy mąż którejś z was ma taką aglutynację? Jak sobie z tym poradzić?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ