zylaki powrozka nasiennego
-
WIADOMOŚĆ
-
ewelcia45 wrote:>
Wyniki.
Uplynnienie 25 min
Objętość 3,3 ml
PH 7,4
Lepkosc prawidlowa
Koncentracja 2.5 ml
Całkowita ilość plemników w ejakulacie 8.25
Ruch całkowita 22 %
Takie wyniki do tego żylaki powroźka nasiennego. Czy jest jakis cień nadzieji na ciąże
Ewelcia a morfologie plemników robiliście? To też ważny parametr.
Szczerze mówiąc, to przy nieco lepszych wynikach nam nie dawali szans nawet na inseminację. Jeśli Twój wiek, rezerwa jajnikowa i inne ewentualne obciążenia pozwalają, to ja na Waszym miejscu decydowałabym się szybko na operacje żylaków i potem liczyła na poprawę i wznowienie naturalnych starań. Ale pytanie, jakie Ty miałaś badania i czy masz na to czas..tak czy siak usunąć żylaki warto, nawet jeśli się myśli o ivf, zabieg ten zwiększa jego skuteczność.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 19:47
-
Kabełka a gdzie operowaliscie mikrochirurgicznie?Drożnośc prawidłowa, owulacja bez stymulacji, badania w normie
On : badanie nasienia w normie ,
HBA 91%
1 IUI ( pęcherzyk dominujący 23mm)
2 IUI ( pęcherzyk dominujący 30 mm)
3 IUI odwołana ( zmiana lekarza prowadzącego zlecenie przez Dr.badania DNA plemników i HBA)
Punkcja 8.04.2019 ( pobrano 16 kumulusow , 8 dojrzałych , 7 się zapłodniła , pozostało 5 blastek)
Transfer 1 blastki 13.04.2019
5dpt beta - 22.7
10dpt beta 309
13dpt beta 1060
16dpt beta 2637 -
Kobełka powiedz jak twoj maz to zniosl?
Moj to strachliwy. Jakie znieczulenie i czy go bolało? Duza rana?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 20:03
Drożnośc prawidłowa, owulacja bez stymulacji, badania w normie
HBA 91%
3 IUI odwołana ( zmiana lekarza prowadzącego zlecenie przez Dr.badania DNA plemników i HBA)
Punkcja 8.04.2019 ( pobrano 16 kumulusow , 8 dojrzałych , 7 się zapłodniła , pozostało 5 blastek)
5dpt beta - 22.7
10dpt beta 309
13dpt beta 1060
16dpt beta 2637 -
Vip0 wrote:Kobełka powiedz jak twoj maz to zniosl?
Moj to strachliwy. Jakie znieczulenie i czy go bolało? Duza rana?
Ogólnie to było dużo lepiej, niż się spodziewaliśmy. A uszczególniając to znieczulenie podpajęczynówkowe, czyli w kręgosłup. Mąż twierdzi, że uczucie jak zwykłe wbicie igły. Dodatkowo dostał coś nasennego, więc cały zabieg i jeszcze 2h po sobie smacznie spał. Cięcie 3 cm niziutko na podbrzuszu. Sama rana go generalnie nie bolała, tego samego dnia był wypis i śmigał jakby nic mu nie robili. Dyskomfort był raczej w obrębie jąder, bo to one były opuchnięte i bolesne. Przeciwbólowe brał tylko 3 dni. 2 dni po zabiegu wracaliśmy pociągiem do domu, tydzień później jeździł już sam autem. Do pracy poszedł po 2 tyg ( ma pracę siedzącą), ale później twierdził, że pierwszy tydzień jednak ciężko mu było wysiedzieć, 3 tyg zwolnienia byłyby dla niego optymalne, żeby czuć się komfortowo w pracy. -
ewelcia45 wrote:Mieliśmy tylko jeszcze ocenę mikroskopowa barwiongo rozmazu. Ja jestem właśnie po BADANIACH Amh i inhibina b. Mój M był właśnie w Novum u doktora Wolskiego i mówił żeby usunąć ale to koszt 5 tys
Ewelcia, a miałaś sprawdzaną drożność jajowodów, wykluczoną masz np endometriozę? Wiesz, nie chcę straszyć czy czepiać się, ale ja sama długo uważałam, że po mojej stronie to jest ok, skoro mam owulacje i podstawowe hormony ok. Ale z czasem okazało się, jak bardzo się myliłam.. -
Aha, rozumiem . To życzę Ci, żebyś też trafiła w dobre ręce.
Czytałam Wasze posty i się zastanawiam, jak wygląda wykonanie operacji na NFZ w innym województwie, czyli innym oddziale NFZ niż swój? Ktoś Wam polecał Katowice, czy dowiadywałyście się, czy jest to możliwe? -
Ewelina, wyniki podobne do naszych. Niestety raczej ivf lub czekanie na cud. Ale sprawdźcie jeszcze morfologię. I zpn trzeba usunąćCzynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
1.2019- rodzą się nasze córki -
ewelcia45 wrote:Kabelka a po zabiegu poprawiły się wyniki? O czytałam się i niektórzy piszą że zanikly plemniki do 0. I tego się bardzo boję
-
Kabełka wrote:My operowaliśmy prywatnie u dr Wolskiego w Novum w Warszawie.
-
angelwings wrote:Napisz proszę jakie badania musieliście zrobić i jakie koszty ponieśliście za całość. My też byliśmy u dr Wolskiego ale mój mąż ma obustronne żylaki i koszt operacji też będzie większy. Zastanawiamy się też czy nie pojechać do Katowic skoro tam robią też takie operacje tylko na NFZ - pytanie tylko jaki efekt będzie. Najgorsze jest to, że mój mąż ma azoospermię i nikt nie daje gwarancji, że taki zabieg pomoże
Sam zabieg to koszt 5500 zł. Badania zlecone przed to infekcyjne (hiv, wr, hBc, Hbs i tym podobne) oraz morfologia, cukier, jonogram, krzepliwość, mocz. Część z tych badań M zrobił na nfz ze skierowania od rodzinnego, resztę prywatnie. Myślę, że te koszta plus apteka po zabiegu zamknęliśmy w 6 tyś. -
Kabełka po ilu wypisali meza ze szpitala?
Szczepił sie przeciw zoltaczce?
Dlugo trwalo podawanie znieczulenia w kregoslup?
Bo naczytalismy sie o znieczuleniu podpajeczynowkowym z wprowadzaniem przewodu i to nie takie male uklocie
Drożnośc prawidłowa, owulacja bez stymulacji, badania w normie
HBA 91%
5dpt beta - 22.7
10dpt beta 309
13dpt beta 1060
16dpt beta 2637