X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród cesarskie ciecie - kto miał lub bedzie mial? jak znioslyscie pionizowanie i dochodzenie do siebie po cc?
Odpowiedz

cesarskie ciecie - kto miał lub bedzie mial? jak znioslyscie pionizowanie i dochodzenie do siebie po cc?

Oceń ten wątek:
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff to całe szczęście. Słyszałam jedynie takie opinie, że krocze tak samo krwawi i "oczyszcza" się przy sn i przy cesarskim cięciu, co mocno mnie zaskoczyło, bo myślałam, że jeśli dziecko nie przechodzi przez kanał rodny to krocze jest w lepszym stanie. Domyślam się, że sytuacja może się mieć nieco inaczej jeśli kobieta z góry ma planowane cc, a nie w wyniku komplikacji przy porodzie naturalnym.

Maracuja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cc w wyniku powiklan (jeśli brak postępu porodu po 17h można tak nazwac). I ciagle powtarzano mi, ze krwawienie takie jak na miesiaczke. BZDURA, ja miałam słabsze :) jednak od porodu minelo ok 5 tygodni, a ja nadal plamie - co prawda śluzowo, ale to denerwujące.

CC nie polecam, ale wiadomo.. to nie wybiera.

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei gdybym miała rodzić po raz drugi... tylko cesarka ;)
    Leżałam na łóżku porodowym (piszę leżałam, bo panowały takie zasady, że choćbym konała z bólu, to mam leżeć na plecach), brzuch miałam ogromny i w dodatku tętno dziecka przestawało być wyłapywane gdy leżałam na boku. Kręgosłup w odcinku lędźwiowym tak mi dawał w kość, że płakałam z bólu :/ Do tego płynęła sobie oksytocynka i pojawiły się skurcze krzyżowe...
    Rozwarcie utknęło w martwym punkcie, ciśnienie krwi zaczęło gwałtownie rosnąć i godzinę później było już po wszystkim a ja leżałam na sali pooperacyjnej ;) Znieczulenie po cc całkowicie ustąpiło już po niecałej godzinie, więc znowu wyłam z bólu, bo obkurczająca się macica to nic przyjemnego i wtedy owszem, miałam myśli, że po co mi była ta ciąża ;)
    Rodziłam o 12, a następnego dnia o 7 już brałam prysznic i chodziłam po oddziale ;) 3 dni po porodzie wypisano nas do domu i zapitalałam po schodach na 4 piętro... Po tygodniu brykałam po mieście na nogach żeby pozałatwiać sprawy urzędowe i można powiedzieć, że nie czułam już żadnego bólu przy chodzeniu, gorzej ze wstawaniem czy schylaniem się ;)
    Pierwsze dwa tygodnie krwawiłam, potem już tylko plamienie, a równo 1,5 miesiąca po porodzie zawitała pierwsza pociążowa @ ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 14:38

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ