X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród cesarskie ciecie - kto miał lub bedzie mial? jak znioslyscie pionizowanie i dochodzenie do siebie po cc?
Odpowiedz

cesarskie ciecie - kto miał lub bedzie mial? jak znioslyscie pionizowanie i dochodzenie do siebie po cc?

Oceń ten wątek:
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff to całe szczęście. Słyszałam jedynie takie opinie, że krocze tak samo krwawi i "oczyszcza" się przy sn i przy cesarskim cięciu, co mocno mnie zaskoczyło, bo myślałam, że jeśli dziecko nie przechodzi przez kanał rodny to krocze jest w lepszym stanie. Domyślam się, że sytuacja może się mieć nieco inaczej jeśli kobieta z góry ma planowane cc, a nie w wyniku komplikacji przy porodzie naturalnym.

Maracuja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cc w wyniku powiklan (jeśli brak postępu porodu po 17h można tak nazwac). I ciagle powtarzano mi, ze krwawienie takie jak na miesiaczke. BZDURA, ja miałam słabsze :) jednak od porodu minelo ok 5 tygodni, a ja nadal plamie - co prawda śluzowo, ale to denerwujące.

CC nie polecam, ale wiadomo.. to nie wybiera.

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei gdybym miała rodzić po raz drugi... tylko cesarka ;)
    Leżałam na łóżku porodowym (piszę leżałam, bo panowały takie zasady, że choćbym konała z bólu, to mam leżeć na plecach), brzuch miałam ogromny i w dodatku tętno dziecka przestawało być wyłapywane gdy leżałam na boku. Kręgosłup w odcinku lędźwiowym tak mi dawał w kość, że płakałam z bólu :/ Do tego płynęła sobie oksytocynka i pojawiły się skurcze krzyżowe...
    Rozwarcie utknęło w martwym punkcie, ciśnienie krwi zaczęło gwałtownie rosnąć i godzinę później było już po wszystkim a ja leżałam na sali pooperacyjnej ;) Znieczulenie po cc całkowicie ustąpiło już po niecałej godzinie, więc znowu wyłam z bólu, bo obkurczająca się macica to nic przyjemnego i wtedy owszem, miałam myśli, że po co mi była ta ciąża ;)
    Rodziłam o 12, a następnego dnia o 7 już brałam prysznic i chodziłam po oddziale ;) 3 dni po porodzie wypisano nas do domu i zapitalałam po schodach na 4 piętro... Po tygodniu brykałam po mieście na nogach żeby pozałatwiać sprawy urzędowe i można powiedzieć, że nie czułam już żadnego bólu przy chodzeniu, gorzej ze wstawaniem czy schylaniem się ;)
    Pierwsze dwa tygodnie krwawiłam, potem już tylko plamienie, a równo 1,5 miesiąca po porodzie zawitała pierwsza pociążowa @ ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 14:38

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ