Gdzie rodzić w Krakowie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Blackapple wrote:Hej.
czy mógłby ktoś podzielić się opiniami o szpitalach Rydygiera i Narutowicza?
Hej. Rodziłam niedawno w Rydygierze. Co do samej porodówki, trafiłam na cudowną położną. Omówiła ze mną mój plan porodu i szanowała to co w nim napisałam. Proponowała mi metody łagodzenia bólu zgodnie z moimi oczekiwaniami. Poród był z komplikacjami ponieważ dziecko nie mogło się dobrze wstawić w kanał rodny ale położna długo walczyła o szczęśliwy finał, proponowała różne pozycje itd. Bardzo dbała o mój komfort. Z rzeczy których się nie spodziewałam, na porodówkę przyniesiono mi śniadanie. Zespół lekarzy często kontrolował sytuację i niebagatelizowali stanu dziecka. U mnie zakończyło się cesarskim cięciem. Na sali operacyjnej również miałam dobrą opiekę. Pani położna zadbała o pamiątkę dla nas w postaci zdjęć z maleństwem tuż po urodzeniu. Córka została mi położona na klatkę piersią na kilka minut, a potem zawieziono ją do męża na kangurowanie.
Na oddziale niestety wrażenia miałam różne. Niektóre położne nie były zbyt pomocne i miałam wrażenie że im tylko przeszkadzam. Ale część ich była wspaniała, można było się poradzić czy po prostu porozmawiać o wątpliwościach. Wszystko zależy na kogo się trafiło. Jedzenie niestety niezbyt smaczne. Do przeżycia ale warto mieć swoje przekąski. Byłam na sali dwuosobowej i moim zdaniem byla dość ciasna niestety. Na plus możliwość odwiedzin do późnych godzin.
Ogólnie dla mnie pobyt raczej pozytywnie. Drugi raz też bym się zdecydowała na ten szpital mimo niektórych minusów. -
Ja mam bitwę w głowie po porodzie w Rydygierze, historia jest długa, bardzo żałuję, że zostawiłam to bez echa i nie wniosłam skargi.
Po 3 latach ból i żal jest żywy.
Wiem jednak, że dużo osób trafiło tam lepiej i jest zadowolonych, mam tam położna, której usługi miałam wykupione do porodu i ona była tam jedynym plusem. Możliwe, że przez nią i to, że jest to znajome zło dla mnie wrócę tam jednak bez oczekiwań, zaufania i ze strachem. Na pewno wykupując jej usługi bo znam 2 Panie, na które nie chciałabym trafić na pewno tam już teraz i mówiąc jej i swoich obawach.
Niestety boję się też zmienić szpital na taki, którego nie znam i nie wiem czego się spodziewać. Na położna, której nie poznałam. Wiecie łatwiej wejść w coś co się zna nawet jeżeli jest kiepskie. Aczkolwiek parę miesięcy będę toczyła w sobie chyba walkę co zrobić. -
Patka1990 wrote:Hej dziewczyny jakiego lekarza polecacie w krakowie do prowadzenie ciazy ? Znacie lekarza który wykonuje cesarskiexiecie na życzenie nie che rodzic naturalnie.
Przejrzyj sobie lekarzy:
https://topmed.grupaneomedic.pl/o-nas/kadra
Robią komercyjnie(płatnie) CC na Ujastku👩🏻👨🏻1995
07/11/2023 🟰
13/12/2023🪽🌈
——————————-
11/11/2024 🟰
21/11/2024 🥚 5mm
09/12/2024 🩺 CRL 0,88cm 💓 148
30/12/2024 🩺 CRL 3,36cm
08/01/2025 🧬 NIFTY PRO - niskie ryzyka
13/01/2025 🩺 PREN+PAPPA-OK, CRL 5,69cm 💓 170