X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Gdzie rodzić w Krakowie?
Odpowiedz

Gdzie rodzić w Krakowie?

Oceń ten wątek:
  • Blackapple Znajoma

Wysłany: 26 listopada, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    czy mógłby ktoś podzielić się opiniami o szpitalach Rydygiera i Narutowicza?

• MonReve96 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Hej.
    czy mógłby ktoś podzielić się opiniami o szpitalach Rydygiera i Narutowicza?

Hej. Rodziłam niedawno w Rydygierze. Co do samej porodówki, trafiłam na cudowną położną. Omówiła ze mną mój plan porodu i szanowała to co w nim napisałam. Proponowała mi metody łagodzenia bólu zgodnie z moimi oczekiwaniami. Poród był z komplikacjami ponieważ dziecko nie mogło się dobrze wstawić w kanał rodny ale położna długo walczyła o szczęśliwy finał, proponowała różne pozycje itd. Bardzo dbała o mój komfort. Z rzeczy których się nie spodziewałam, na porodówkę przyniesiono mi śniadanie. Zespół lekarzy często kontrolował sytuację i niebagatelizowali stanu dziecka. U mnie zakończyło się cesarskim cięciem. Na sali operacyjnej również miałam dobrą opiekę. Pani położna zadbała o pamiątkę dla nas w postaci zdjęć z maleństwem tuż po urodzeniu. Córka została mi położona na klatkę piersią na kilka minut, a potem zawieziono ją do męża na kangurowanie.

Na oddziale niestety wrażenia miałam różne. Niektóre położne nie były zbyt pomocne i miałam wrażenie że im tylko przeszkadzam. Ale część ich była wspaniała, można było się poradzić czy po prostu porozmawiać o wątpliwościach. Wszystko zależy na kogo się trafiło. Jedzenie niestety niezbyt smaczne. Do przeżycia ale warto mieć swoje przekąski. Byłam na sali dwuosobowej i moim zdaniem byla dość ciasna niestety. Na plus możliwość odwiedzin do późnych godzin.

Ogólnie dla mnie pobyt raczej pozytywnie. Drugi raz też bym się zdecydowała na ten szpital mimo niektórych minusów.

🙋🏼‍♀️28
    🙋🏻‍♂️27
    Razem od 2011💕

08.2023 ⏸️
    10.2023 💔

19.02.2024 ⏸️
    19.02.2024 - Beta 140,94, prog 34,43
    21.02.2024 - Beta 360,79
    23.02.2024 - Beta 890.85
    🤞🤞🤞

🌈🩷
    Czekamy na Ciebie malutka!

07.11.2024 r. - Już jesteś! 🩷🩷🩷

(PAI-1 homo)

age.png
‹‹ 57 58 59 60 61
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ