X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród gdzie rodzić w Warszawie? ;)
Odpowiedz

gdzie rodzić w Warszawie? ;)

Oceń ten wątek:
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, już znalazłam na grupie na fb :)

Alice83 lubi tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wiecie może jak wygląda teraz w szpitalu Brodnowskim ? Będę tam chciała rodzic w sierpniu. Mialyscie swoje podkłady czy szpital zapewnia?

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, co sadzicie o Bielańskim? Ich salach porodowych opiece poporodowej i ich szkole rodzenia?

Postaram sie nadrobic to co pisalyscie.

happilyeverafter lubi tę wiadomość

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • alodia Znajoma

Wysłany: 5 stycznia 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZPITAL ORŁOWSKIEGO - WNIOSKI PO PORODZIE, 3 KWARTAŁ 2019 /czas pobytu 2 tygodnie/
    PLUSY:
    - w każdym kiblu podkłady, nieograniczona ilość
    - dobre, nowe łóżka, zarówno na patologii jak też na poporodowej
    - jako tako trzymają się procedur medycznych
    - mili lekarze, w większości uczący się rezydenci ale mili
    - oddana bardzo miła Pani fizjoterapeuta
    MINUSY:
    - brak sztywnych godzin obchodów, brak informacji o tym kiedy takie będą, wyluzowani ludzie ...bardzo
    - plan porodu to fikcja, położna nie liczyła się z nim zupełnie
    - małe sale do których przychodzą wycieczki rodzinne po 5 osób i tak ta rodzina ślęczy 3 godziny...starałam się w spokoju karmić niemowlę, gołe rozgrzane z lampy, a na mojego cyca gapili się ojciec i brat koleżanki z sali, do tego od razu w mikro sali duszno ...więc otwierali okna przy gołym niemowlęciu przy 8 stopniach na zewnątrz,
    - chore psychiczne koleżanki z sali - mamusie organizujące telekonferencje, rozmówki z psia psiami, makijaże, prosiłam położne by coś zrobiły, by zaprowadziły porządek bo ja ledwo żyję i dziecko i baby blues błagam o jako taki spokój- zlały mnie totalnie
    - 3 godziny po porodzie z ciśnieniem 70/60 wysłano mnie na "siku", była 6 rano i pielęgniarze się nie chciało, wysłała ze mną salową, która mnie olała i sobie poszła, zemdlałam. Następnego dnia analogiczna sytuacja koleżanki po nocnym porodzie, ostrzegłam ją by zwyczajnie suke olała i leżała bo zemdleje...wszystko tak samo, salowa podprowadziła ją jedynie do kibla, a ona w tym kiblu zemdlała, z tym że przy okazji dostała ataku epilepsji....nikogo przy niej nie było, sprawa wyciszona
    - stojąc o 4 w nocy z głodnym niemowlęciem na neonatologii, ledwo żywa, po pokarm usłyszałam: CZEGO...same kretynki doprowadziły do tego, że dziecko było od początku bez mojej wiedzy dokarmiane modyfikowanym, to czego się czepiają? omijajcie czarną ostrzyżoną na pazia babę i jej koleżankę fizjonomią przypominającą słonia - won nie leczyć ludzi!
    - w karcie mam zapisane, że przyuczano i instruowano mnie do laktacji - nic takiego nie miało miejsca, nikogo u mnie nie było, prosiłam, nikt się nie pojawił, no chyba że można do tego zaliczyć wyciskanie na siłę mleka z piersi przez pielęgniare...bez mojej zgody na siłę, na chama
    - braki wiedzy co szczególnie mnie dobiło, koleżanka miała synka ze złamanym obojczykiem...4 razy zmieniano karteczkę z 'lewy obojczyk' na 'prawy obojczyk' aż zrobiła aferę, baby nie rozróżniały strony lewej od prawej każdy miał swoją teorię
    - neonatolodzy nie potrafili określić czy dziecko koleżanki ma naczyniak na twarzy czy nie, bo nigdy nie widziały i w sumie to nie wiadomo

NAJGORSZE: w trakcie porodu położna, która go prowadziła miała piękne długie paznokcie hybrydy na które zakładała rękawiczki i masowała mi szyjkę macicy - dziecko z krwiakiem na głowie, nie pisze już o dodatkowym bólu jaki to wywoływało, zabraniała mi usiąść na piłce, zabraniała mi usiąść na wyższym krzesełku, dopuszczała tylko taką aktywność jaką ona uważała za słuszną, była niesamowicie arogancka i jawnie prowadziła ze mną na sali walkę i opierdalanie - zero wsparcia, zero zwykłej dobrej woli. Kiedy urodziłam, dzidzi było bezpieczne i zszywano mnie chyba z 3 godziny i wyłam z bólu, blond suczysko blokowało mi nogi i coś syczało, odpłaciłam jej sowitym kopniakiem w klatę, celowałam w jej twarz ale cholera nie trafiło.

happilyeverafter lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alodia 😲 powinnaś to zgłosić, opisać do fundacji rodzić po ludzku.. masakra współczuję 😟

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wyglada sprawa porodow w czasie pandemii? Interesuje mnie Bielanski i Orlowski...
    Czy masowo robia CC czy pozwalaja na PSN...czy w maseczkach jak opieka po gdy nie ma odwiedzin i pomocy przy dziecku ze strony rodziny...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • daria1 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozwalają na wszystko

ubranka dla niemowląt
  • Spero777 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpital Czerniakowski radzę omijać szerokim łukiem. Mają bardzo dobrą neonatologię, ale nic nie wymaże traumy związanej z porodem i pobytem w tym szpitalu. Personel mentalnie tkwi w epoce Gierka i dotyczy to zarówno lekarzy jak i położnych. Położna nie jest tam od pomagania w rodzeniu i instruowaniu jak oddychać czy przeć tylko od nacięcia krocza nawet bez potrzeby i zrobienia ktg. Nikt niczego nie tłumaczy i nie pyta o zgodę. Chyba tylko wymiana tzw. "góry" coś by zmieniła.

• Laura Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2022, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , macie jakieś świeże opini w zakresie szpitali w Warszawie, które polecacie + oraz -?

Starania od 05.2019
    IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
    IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
    IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany

IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
    BetaHCG- 432(11dpt)
    BetaHCG- 1077(13dpt)
    Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
    Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )

Stan 3 - ❄️

👩 37l.
    🧔 35l.
    👼 02.2020 (10 tc)
    👶 09.2022 - córeczka

❌MTHFT-A1298C hetero
    ❌PAI-1 homo
    ❌ niedrożność jajowodów L i P
    ✔ AHM 4.0
  • Malina1985 Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dziewczyny , macie jakieś świeże opini w zakresie szpitali w Warszawie, które polecacie + oraz -?

Ja pewnie bedę mogła mieć opinię na Żwirki i Wigury- ale to pod koniec przyszlego tygodnia ;)
    Ale słyszalam super opinie o Miedzyleskim Szpitalu Specjalistycznym:
    -świetne warunki
    -super kadra
    -szpital ma II stopień referencyjności i "za płotem" Centrum Zdrowia Dziecka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2022, 08:59

• Mammisima88 Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2022, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo polecam Żelazną, przy jednym i przy drugim porodzie mega opieka, nigdy mnie nie zawiedli! Podchodzą do kobiety z empatią, nie potrzeba wykupionej położnej by w pełni profesjonalnie zajęli się rodzącą i dzieciątkiem. Opieka na medal!

BillieJean lubi tę wiadomość

• 910608 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2022, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję rodzić w MSWiA. Termin mam za dni 10, więc mam nadzieję, że uda mi się napisać tu relację z dobrego porodu :)
    Myślałam o Żelaznej, bo jest tam możliwość porodu do wody, którego wizja baaaardzo mi odpowiada, ale skutecznie odstrasza mnie to ile ciężarnych tam chce rodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2022, 22:09

Mammisima88 lubi tę wiadomość

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm
  • Mammisima88 Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2022, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie na Żelaznej jest super opieka! Nie zawiodłam się na nich ani razu, położne anioły 😇

• justyna_ Nowa

Wysłany: 24 października 2023, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak teraz wygląda sprawa porodów w Imid? Jest ktoś na bieżąco?

• BillieJean Autorytet

Wysłany: 14 maja, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z całego serca polecam szpital św Zofii na Żelaznej, mi się udało rodzić tam naturalnie w Domu Narodzin ale szwagierkę miała cc i też była bardzo zadowolona, warunki bardzo dobre, lekarze i położne to anioły, wszyscy bardzo empatyczni, profesjonalni i zaangażowani, jak nienawidzę szpitali tak tam chciałabym wrócić <3 nie trzeba mieć wykupionej położnej ale jeśli komuś zależy na porodzie w domu narodzin to warto iść na kwalifikacje w 35-36 tyg ciąży, j byłam, polecam

Rocznik 92

Córka 08.2022
    Starania o drugie dziecko od 08.2023 cały czas karmiąc piersią
    13 lipca 2024 ⏸️🙏

preg.png
‹‹ 56 57 58 59 60
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ