gdzie rodzicie? Łódź i okolice
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny.
Ja też zastanawiam się gdzie rodzić i mam dylemat.
Mam do wyboru albo Salve albo Medeor, ale cc.
kehlana_miyu tak jak Ty chodzę do Dr. Perenc i też jestem bardzo zadowolona. Nie wyobrażam sobie innego lekarza prowadzącego moją ciąże.
Dziewczyny czy któraś z Was rodziła ostatnio w Salve lub Medeor ale cc?
Czy jeśli są wskazania do cc to w Salve mogę rodzić na NFZ?
Orientuje się któraś z Was jak to jest?Aga -
kehlana_miyu wrote:A, i chodzę do niej prywatnie, ale ona pracuje też w szpitalu. Nie wiem jeszcze, jak to wygląda z porodem, ale wiem, że odpisuje na smsy i naprawdę troszczy się o swoje pacjentki, więc liczę, że nawet jeśli to nie ona będzie przy moim porodzie, to jeżeli coś będzie mnie niepokoić, będę mogła się z nią skontaktować.
Dr Perenc juz chyba w szpitalu nie przyjmuje, z tego co sie orientuje
-
nick nieaktualnyMy właśnie powoli zaczynamy rozglądać się za szpitalem do porodu. O ile wcześniej Matka Polka była wykluczona z listy, o tyle teraz chyba właśnie ten kierunek obierzemy. Dwa razy zainterweniowali, gdy ciąża groziła poronieniem. Opieka w tamtym czasie bardzo mnie zaskoczyła na plus. Pierwszy raz, a kilka szpitali już zaliczyłam, spotkałam się z tym, że lekarz prowadzący odwiedza pacjentów 4 razy dziennie, o wszystkim informuje, wszystkiego można się dopytać. Na USG wszystko pokazują i tłumaczą, jestem pod ogromnym wrażeniem. I faktycznie skłaniamy się ku temu wyborowi. Choć do października jeszcze troszkę czasu.
-
Ja chyba zdecydowałam się na Madurowicza. Matka Polka u mnie odpada bo stanowczo za daleko (ze Zgierza). Prywatne z kontaktem NFZ też odpadają bo wymagają idealnie książkowej ciąży, a u mnie niestety problem goni problem (zagrożenie porodem przedwczesnym, więc w razie "w" chce mieć pewność też co do neonatologii). Cały czas chciałam w Zgierzu bo blisko, ale przeraziła mnie ogólna sala porodowa. Po prostu zabiłabym wszystkich obecnych gdyby nie mogłobyć kogoś bliskiego przy mnie. Tak więc został mi Madurowicz i najlepiej poród w nocy żeby na pewno dojechać na czas.
-
Hej, czy któraś z Was jest na tyle zorientowana, że potrafi napisać, które szpitale są obecnie prywatne i przyjmują porody tylko za kasę, które są publiczne, a które prywatne ale mają kontrakt z NFZ? Tyle tych porodówek tam macie, że ciężko się połapać . Ja jestem z Górnego Śląska, ale "grozi" mi poród w Łodzi podczas Komunii chrześniaka, więc chciałabym mieć jako takie pojęcie co ze sobą zrobić, gdy zacznie się akcja .Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Profamilia jest całkowicie prywatna, bez kontraktu z NFZ.
Medeor i Salve - prywatne z kontraktem więc rodzi się za darmo. Wcześniej z tego co wiem trzeba umówić się na wizytę kwalifikacyjną.
Szpital im. Rydygiera(państwowy) w razie czego polecam, w centrum Łodzi jest, dość mały, w miarę przytulny. Siostra moja tam rodziła rok temu jak zaczęła jej się akcja miesiąc przed terminem. Trochę się męczyła i na koniec i tak zrobili jej cesarkę.
Jest też sporo szpitali państwowych (Matka Polka, Madurowicz) ale o tych się nie wypowiadam bo ich nie znam za bardzo.AgaSY lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny,
jestem w 34 tyg ciąży zagrożonej przedwczesnym porodem z powodu skracania szyjki i rozwarcia. Szyjka 2 cm i rozwarcie zewnętrzne też 2 cm. Jestem spoza Łodzi. Mój ginekolog mówi, że w razie przedwczesnego porodu mam wybrać tylko Matkę Polkę. Moje pytanie brzmi, czy w Matce Polce można wynająć położną do porodu? Nie znam tam nikogo. Czy macie jakieś namiary i ile to obecnie kosztuje. Co z Salve Medica - czy jeśli nie mam kwalfikacji - tzn nie odbyłam tam rozmowy wstępnej i nagle zaczęłabym rodzić to by mnie przyjęli? Matka Polka ma wyższy stopień referencyjności ale Salve ;e[sze warunki lokalowe.
Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam -
pola80 wrote:Witajcie dziewczyny,
jestem w 34 tyg ciąży zagrożonej przedwczesnym porodem z powodu skracania szyjki i rozwarcia. Szyjka 2 cm i rozwarcie zewnętrzne też 2 cm. Jestem spoza Łodzi. Mój ginekolog mówi, że w razie przedwczesnego porodu mam wybrać tylko Matkę Polkę. Moje pytanie brzmi, czy w Matce Polce można wynająć położną do porodu? Nie znam tam nikogo. Czy macie jakieś namiary i ile to obecnie kosztuje. Co z Salve Medica - czy jeśli nie mam kwalfikacji - tzn nie odbyłam tam rozmowy wstępnej i nagle zaczęłabym rodzić to by mnie przyjęli? Matka Polka ma wyższy stopień referencyjności ale Salve ;e[sze warunki lokalowe.
Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam
W pierwszej ciąży chodziłam od 24 tc z szyjką 1 cm i rozwarciem 4 cm. Poród mi wywołano, więc nie zawsze musi być wcześniej poród. Głowa do góry!
Możesz wynająć położoną lub duolę. Możesz znaleźć je na stronie rodzić po ludzku.
Miałam spotkanie z Doulą Mariolą znajdziesz ją na FB. Wiem, że jest położna Dorota H (nie pamiętam nazwiska) ona bierze 600 zł ale są i takie co biorą 1000. Zazwyczaj na sali porodowej zgadzają się na 1.os towarzyszącą,więc jeśli planujesz poród z partnerem to będą się musieli wymieniać. -
nick nieaktualny
-
MAGDALENA ROSIK FINANSOWANIE
Witam wszystkich
Bardzo dziękuję Bogu że ponownie postawiłeś MAGDALENA BARBARA ROSIK na mojej ścieżce.
W przypadku wszystkich Twoich potrzeb finansowych lub masz kłopoty finansowe, po prostu skontaktuj się z tą wspaniałą MAGDALENA BARBARA ROSIK , a będziesz miał pełną satysfakcję.Ta kobieta właśnie pomogła mi niewielką sumą 55 000 zł, a to mi wystarczy.
Jest kobietą serca, dzięki tej wspaniałej kobiecie mogłem podnieść standard życia i zadłużenie.
Jeśli potrzebujesz małej pożyczki, skontaktuj się tylko z nimi, a nie zawiedziesz się.
E-mail: [email protected]
Dziękuję Ci -