gdzie rodzicie? Łódź i okolice
-
WIADOMOŚĆ
-
My mieliśmy rodzić w Medeorze ale z racji ostatnich perturbacji i wizyt na oddziale położniczym (24w -przedwczesny poród,25w mięśniak w fazie rozpadu) ICZMP stwierdzam że będziemy rodzić w Instytucie. Oddział położniczy ok,noworodkowy też w miarę, położne wiadomo różne w zależności od zmiany ale bez przesady,lekarki fachowe i przyjaźnie nastawione, oddział noworodkowy też ok.Porodówka wiadomo, luksusów nie ma,ale wiem że będziemy pod dobrą opieką i gdyby co ważniejsze jest dla mnie zdrowie własne i syna niż to czy na porodówce jest okno czy nie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 00:48
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
Malinka, popieram, moje zdanie jest takie, że my kobiety jesteśmy w stanie wiele przeżyć i na wiele rzeczy przymknąć oko, byle tylko dziecko miało jak najlepszą opiekę. Poród to jednak nie jest takie pierdnięcie jak sie niektórym wydaje(szczególnie tym, które są przed), czasem wszystko idzie ok a w ostatnich minutach może się skomplikować, dlatego ja uważam, że ICZMP to odpowiednie miejsce, tam są specjaliści i sprzęt. Ja tam rodziłam i nie wiem czy jestem mało wymagająca, czy po prostu tam nie jest źle. Szpital to szpital. powodzenia!Michałek urodził się 10 sierpnia 2014
-
nick nieaktualnyTeż zastanawiam się nad profamilią, same pozytywne opinie można w necie znależć, choć trochę zastanawia mnie sytuacja z nfz, jednak nie ma się pewności jak to się potoczy. Czy nie odeślą do domu bo za wcześnie, czy nie okaże się, że jednak trzeba zapłacić. Dlatego rozważam też medeor.
-
Ja planuję Madurowicza albo Rydygiera. Prywatne szpitale mają fajniejsze warunki, wiadomo, ale jeśli coś jest nie tak z dzieckiem, to przewożą je do państwowego Wolę być spokojna o dziecko, więc rozważam tylko publiczne szpitale, ale ja jestem panikarą
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
"Tez slyszalam taka opinie, ze najlepiej lekarza miec w panstwowym szpitalu"
nie zgadzam się, ja trafilam na takiego ignoranta i palanta ze do dzisiaj mam niesmak
wole zaplacil za wizyte w medicover na pomorskiej i wiedziec ze traktuja mnie z szacunkiem i znaja sie na rzeczy -
infinity888 wrote:A kto Cie prowadzi kogo polecasz?
Tez slyszalam taka opinie, ze najlepiej lekarza miec w panstwowym szpitalu
Ja chodzę do dr Perenc, polecam ją z czystym sumieniem każdemu. Jest pierwszym lekarzem, któremu zaufałam po poronieniach, a przećwiczyłam ich 6.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
A, i chodzę do niej prywatnie, ale ona pracuje też w szpitalu. Nie wiem jeszcze, jak to wygląda z porodem, ale wiem, że odpisuje na smsy i naprawdę troszczy się o swoje pacjentki, więc liczę, że nawet jeśli to nie ona będzie przy moim porodzie, to jeżeli coś będzie mnie niepokoić, będę mogła się z nią skontaktować.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
kehlana_miyu wrote:Ja planuję Madurowicza albo Rydygiera. Prywatne szpitale mają fajniejsze warunki, wiadomo, ale jeśli coś jest nie tak z dzieckiem, to przewożą je do państwowego Wolę być spokojna o dziecko, więc rozważam tylko publiczne szpitale, ale ja jestem panikarą
-
Wiem, że to nie dlatego, że są prywatne, tylko ze względu na stopień referencyjności, po prostu tak się składa, że prywatne szpitale w Łodzi mają tylko I stopień Masz rację co do Pro Familii, zapomniałam o niej, bo dla mnie nie wchodzi w grę niestety. Jest bardzo prawdopodobne, że będę musiała mieć cesarkę, a oni przez brak kontraktu z NFZ nie mogą przyjmować planowanych porodów przez cc Wykonują cc tylko wtedy, gdy pojawi się konieczność podczas porodu sn. O ile sytuacja nie zmieni się do października, dla mnie zostaje tylko Madurowicz lub Rydygier, bo z CZMP mam bardzo złe wspomnienia, a inne prywatne szpitale odpadają dla mnie z powodów, które wyżej opisałam. Ale jeżeli ktoś planuje sn, to o Pro Familii słyszałam same dobre rzeczy
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015