gdzie rodzicie? Łódź i okolice
-
WIADOMOŚĆ
-
My mieliśmy rodzić w Medeorze ale z racji ostatnich perturbacji i wizyt na oddziale położniczym (24w -przedwczesny poród,25w mięśniak w fazie rozpadu) ICZMP stwierdzam że będziemy rodzić w Instytucie. Oddział położniczy ok,noworodkowy też w miarę, położne wiadomo różne w zależności od zmiany ale bez przesady,lekarki fachowe i przyjaźnie nastawione, oddział noworodkowy też ok.Porodówka wiadomo, luksusów nie ma,ale wiem że będziemy pod dobrą opieką i gdyby co ważniejsze jest dla mnie zdrowie własne i syna niż to czy na porodówce jest okno czy nie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 00:48
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
Malinka, popieram, moje zdanie jest takie, że my kobiety jesteśmy w stanie wiele przeżyć i na wiele rzeczy przymknąć oko, byle tylko dziecko miało jak najlepszą opiekę. Poród to jednak nie jest takie pierdnięcie jak sie niektórym wydaje(szczególnie tym, które są przed), czasem wszystko idzie ok a w ostatnich minutach może się skomplikować, dlatego ja uważam, że ICZMP to odpowiednie miejsce, tam są specjaliści i sprzęt. Ja tam rodziłam i nie wiem czy jestem mało wymagająca, czy po prostu tam nie jest źle. Szpital to szpital. powodzenia!Michałek urodził się 10 sierpnia 2014

-
nick nieaktualnyTeż zastanawiam się nad profamilią, same pozytywne opinie można w necie znależć, choć trochę zastanawia mnie sytuacja z nfz, jednak nie ma się pewności jak to się potoczy. Czy nie odeślą do domu bo za wcześnie, czy nie okaże się, że jednak trzeba zapłacić. Dlatego rozważam też medeor.
-
Ja planuję Madurowicza albo Rydygiera. Prywatne szpitale mają fajniejsze warunki, wiadomo, ale jeśli coś jest nie tak z dzieckiem, to przewożą je do państwowego
Wolę być spokojna o dziecko, więc rozważam tylko publiczne szpitale, ale ja jestem panikarą

5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
"Tez slyszalam taka opinie, ze najlepiej lekarza miec w panstwowym szpitalu"
nie zgadzam się, ja trafilam na takiego ignoranta i palanta ze do dzisiaj mam niesmak
wole zaplacil za wizyte w medicover na pomorskiej i wiedziec ze traktuja mnie z szacunkiem i znaja sie na rzeczy -
infinity888 wrote:A kto Cie prowadzi kogo polecasz?
Tez slyszalam taka opinie, ze najlepiej lekarza miec w panstwowym szpitalu
Ja chodzę do dr Perenc, polecam ją z czystym sumieniem każdemu. Jest pierwszym lekarzem, któremu zaufałam po poronieniach, a przećwiczyłam ich 6.

5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
A, i chodzę do niej prywatnie, ale ona pracuje też w szpitalu. Nie wiem jeszcze, jak to wygląda z porodem, ale wiem, że odpisuje na smsy i naprawdę troszczy się o swoje pacjentki, więc liczę, że nawet jeśli to nie ona będzie przy moim porodzie, to jeżeli coś będzie mnie niepokoić, będę mogła się z nią skontaktować.

5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Nie przewożą dlatego, że to szpital prywatny. To dlatego, ze Medeor i Gameta (która ma porody nfz do końca miesiąca) mają tylko I st. referencyjności, czyli brak sprzętu do opieki nad noworodkiem, gdyby się coś działo. Rydygier ma II stopień, czyli lepszy ale gdyby sytuacja była na prawdę poważna to też przewożą dziecko do Matki Polki. Natomiast prywatna Pro Familia ma III stopień, czyli cała opieka nad noworodkiem jest, tak samo jak w Madurowiczu i CZMP.kehlana_miyu wrote:Ja planuję Madurowicza albo Rydygiera. Prywatne szpitale mają fajniejsze warunki, wiadomo, ale jeśli coś jest nie tak z dzieckiem, to przewożą je do państwowego
Wolę być spokojna o dziecko, więc rozważam tylko publiczne szpitale, ale ja jestem panikarą 

-
Wiem, że to nie dlatego, że są prywatne, tylko ze względu na stopień referencyjności, po prostu tak się składa, że prywatne szpitale w Łodzi mają tylko I stopień
Masz rację co do Pro Familii, zapomniałam o niej, bo dla mnie nie wchodzi w grę niestety. Jest bardzo prawdopodobne, że będę musiała mieć cesarkę, a oni przez brak kontraktu z NFZ nie mogą przyjmować planowanych porodów przez cc
Wykonują cc tylko wtedy, gdy pojawi się konieczność podczas porodu sn. O ile sytuacja nie zmieni się do października, dla mnie zostaje tylko Madurowicz lub Rydygier, bo z CZMP mam bardzo złe wspomnienia, a inne prywatne szpitale odpadają dla mnie z powodów, które wyżej opisałam. Ale jeżeli ktoś planuje sn, to o Pro Familii słyszałam same dobre rzeczy

5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015

jestem do niego umowiona do gamety na usg genetyczne on i dr.Dudarewicz sa chyba najvardzuej polecani