X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Masaż krocza - sprawdził się?
Odpowiedz

Masaż krocza - sprawdził się?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, moja córka miała główkę 35,5 a w drugiej dobie 37,5 cm. Myślę, że tu też indywidualne predyspozycje elastyczności tkanek się liczą. ale sprobuj balonika, też slyszałam ze jest super :)
    ja w drugiej ciąży na 100% znowu będę robić masaz a może i zakupię balonik. Jeśli sprawdzi się to co słyszałam, że każde kolejne dziecko jest coraz większe, to napewno :D

Świeżynko, mam nadzieję, wrócić tu ponownie więc nie chcę wypaść z formy :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy do drugiego porodu warto się masować? Czy to coś daje, jeśli już raz się rodziło?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, ja o to pytałam mamy, powiedziała mi, że za każdym razem była nacinana, nie ważne, że urodziła 4 dzieci w przeciągu 5 lat i 10 miesiecy :/
    Chociaż z drugiej strony moja mama rodziła dzieci bardzo duże, bo 4-5kg.

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ