X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Masaż krocza - sprawdził się?
Odpowiedz

Masaż krocza - sprawdził się?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, moja córka miała główkę 35,5 a w drugiej dobie 37,5 cm. Myślę, że tu też indywidualne predyspozycje elastyczności tkanek się liczą. ale sprobuj balonika, też slyszałam ze jest super :)
    ja w drugiej ciąży na 100% znowu będę robić masaz a może i zakupię balonik. Jeśli sprawdzi się to co słyszałam, że każde kolejne dziecko jest coraz większe, to napewno :D

Świeżynko, mam nadzieję, wrócić tu ponownie więc nie chcę wypaść z formy :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy do drugiego porodu warto się masować? Czy to coś daje, jeśli już raz się rodziło?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, ja o to pytałam mamy, powiedziała mi, że za każdym razem była nacinana, nie ważne, że urodziła 4 dzieci w przeciągu 5 lat i 10 miesiecy :/
    Chociaż z drugiej strony moja mama rodziła dzieci bardzo duże, bo 4-5kg.

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ