1 poziom wtajemniczenia: poronienia, badania, Jerzak
-
WIADOMOŚĆ
-
Mal86 wrote:Hej mam pytanie w którym t.c odstawialaś Miovelie Nac ? ( Jak już nie plamiłaś i krwiaka nie miałaś) pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2022, 10:30
Mal86 lubi tę wiadomość
Endometrioza, Ferrytyna tragedia, niski progesteron, Pai1 hetero, Mthfr homo, V(R2) hetero, problem z cytokinami, brak ciąży kiedykolwiek.
Starania z pomocą: od 2018 (3 nieudane inseminacje, leczenie u Prof od 2020).
31.05.2022: II kreski (naturalny cud)
01.06.2022: Hcg 41
27.06. 2022: serduszko 🥰 -
Lara7777 wrote:Hej dziewczyny,
Ja tez dołączyłam do grona pacjentek prof. Jerzak- w sumie to pani doktor po 5 latach chodzenia od lekarza do lekarza jako pierwsza powiedziala ze moje wyniki wcale nie są dobre i jest dużo przyczyn które zaburzają implantacje (nigdy nie byłam w ciąży- starania ok 5 lat, naturalne, IUI, IVF) cala reszta twierdziła że jestem zdrowa i przyczyn braku ciąży nie widzi. Bylam nawet 2 razy na wizycie u doc. Pasnika tez wyszlam z niczym wiec teraz jestem pelna dobrych mysli ze ktoś wreszcie ma na mnie jakis pomysl.
Dostalam 2 kartki leków i suplementów i jak sobie poczytalam to nie wszystko jest dla mnie jasne wiec mam pytanie do was
W zaleceniach mam min accofil do IVF.
Tylko w zaleceniach jest 30ml zastrzyk 2dc i później 2 dni przed transferem - moje pytanie jest takie czy podczas stymulacji do ivf ten 2dc cos nie namiesza? Bo z kolei lekarze z kliniki podczas stymulacji kaza odstawić wszystkie możliwe leki i mam teraz zagwozdke?
To samo z DHEA mam adnotacje 10mg 1x1 do transferu - czyli w trakcie stymulacji wypadałoby brać...Endometrioza, Ferrytyna tragedia, niski progesteron, Pai1 hetero, Mthfr homo, V(R2) hetero, problem z cytokinami, brak ciąży kiedykolwiek.
Starania z pomocą: od 2018 (3 nieudane inseminacje, leczenie u Prof od 2020).
31.05.2022: II kreski (naturalny cud)
01.06.2022: Hcg 41
27.06. 2022: serduszko 🥰 -
Paloma wrote:Hej Dziewczyny,
Mam pytanie - czy Prograf Profesor zaleca stosować na czczo czy dowolnie można w trakcie lub po posiłku?
Zawsze przyjmowałam zgodnie z ulotką, a jak zapytałam profesor to mi powiedziała, że przy takiej dawce (2*1, potem 1*1-1 mg) to bez znaczenia czy na czczo czy z jedzeniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2022, 15:27
-
Mal86 wrote:Hej mam pytanie w którym t.c odstawialaś Miovelie Nac ? ( Jak już nie plamiłaś i krwiaka nie miałaś) pozdrawiam
Nie do mnie pytanie, ale też brałam miovelie NAC i odstawiłam w 26 TC.
Też miałam plamienia w 6TC, prawdopodobnie od krwiaka.
Alanerv mam odstawić do 37 TC, tak samo Gluckophage.
Wczoraj byłam ostatni raz na wizycie i bardzo się z tego powodu cieszęMal86 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny, ja również od kilku miesięcy leczę się u Dr Jerzak. Mam zalecony Accofil 30ml, zastrzyk robiłam w 2dc, a następnie 2 dni przed transferem, potem dr zaleciła "co tydzień". Więc zrobiłam kolejny 5 dni po tranferze (skoro co tydzień), a dwa dni później wyszła mi pozytywna beta (7dpt - 54,5). Na wizyte dopiero jestem umowiona w czwartek, a według zaleceń kolejny zastrzyk z Accofilu powinnam zrobic w srode, dzien przed wizytą. W moich zaleceniach nie ma jasnej informacji, czy po pozytywnym wyniku go robić?
Przyznam się, że mimo że wierzę w kompetencje pani Doktor, to wizyty u niej są trudne, mam wrażenie że muszę sama się o wszystko dopytywać - i staram się to robić, ale przy 2 kartach zaleceń ciężko czasem zadac wszystkei pytania na wizycie. Konsultacji telefonicznych nie ma. Oczywiście będę dzwonic we wtorek dopytywać się czy ten zastrzyk robić, mam nadzieję, że jednak dowiem się "na odległość".
Druga sprawa to czy możecie polecić jakiegoś ginekologo, który akceptuje zalecenia dr J? Czy może prrowadzilyscie u niej całą ciaze? Mam dość spory problem, bo mój lekarz z kliniki bocian generalnei uważa, że wszystkei te zalecenia są "niepotrzebne" i biorę leki "na swoją odpowiedzialność". Nie mam ochoty chodzić na dwie wizyty każdorazowo, żeby konsultować się z Dr J zaleceniami. Co prawda moja pozytywna beta to sam początek, ale jestem pełna nadziei bo poprzednie 5 transferów to było 0, a ten jest pierwszy na lekach od dr J i narazie upragnione II kreski.Oliwka91 lubi tę wiadomość
-
AleksandraJ wrote:Cześć Dziewczyny, ja również od kilku miesięcy leczę się u Dr Jerzak. Mam zalecony Accofil 30ml, zastrzyk robiłam w 2dc, a następnie 2 dni przed transferem, potem dr zaleciła "co tydzień". Więc zrobiłam kolejny 5 dni po tranferze (skoro co tydzień), a dwa dni później wyszła mi pozytywna beta (7dpt - 54,5). Na wizyte dopiero jestem umowiona w czwartek, a według zaleceń kolejny zastrzyk z Accofilu powinnam zrobic w srode, dzien przed wizytą. W moich zaleceniach nie ma jasnej informacji, czy po pozytywnym wyniku go robić?
Przyznam się, że mimo że wierzę w kompetencje pani Doktor, to wizyty u niej są trudne, mam wrażenie że muszę sama się o wszystko dopytywać - i staram się to robić, ale przy 2 kartach zaleceń ciężko czasem zadac wszystkei pytania na wizycie. Konsultacji telefonicznych nie ma. Oczywiście będę dzwonic we wtorek dopytywać się czy ten zastrzyk robić, mam nadzieję, że jednak dowiem się "na odległość".
Druga sprawa to czy możecie polecić jakiegoś ginekologo, który akceptuje zalecenia dr J? Czy może prrowadzilyscie u niej całą ciaze? Mam dość spory problem, bo mój lekarz z kliniki bocian generalnei uważa, że wszystkei te zalecenia są "niepotrzebne" i biorę leki "na swoją odpowiedzialność". Nie mam ochoty chodzić na dwie wizyty każdorazowo, żeby konsultować się z Dr J zaleceniami. Co prawda moja pozytywna beta to sam początek, ale jestem pełna nadziei bo poprzednie 5 transferów to było 0, a ten jest pierwszy na lekach od dr J i narazie upragnione II kreski.
Widze ze mamy takie same zalecenia i dawkowania co do accofilu (pisalam w wątku wyżej) i gratulacje pozytynej bety
Ja zrozumiałam ze accofil mam brać tez w ciąży, na recepcie mam 5 strzykawek a potem kontynuacja jak się uda i beta bedzie pozytywna.
A moje pytanie jest o ten 2dc - bo niezapytalam na wizycie - czy to ma też zastosowanie w przypadku stymulacji do ivf?
Mowilam doktor ze w styczniu zaczynamy nowa procedurę ale jakoś mi się nie chce wierzyć ze podczas stymulacji mam wziąć w 2dc accofil, troche się obawiam.
Jakie leki masz jeszcze od prof? Prograf moze?Wiek - 40 lat
Amh - 0.8
Starania od 2018
06.2020 - histeroskopia usunięcie polipa
09.2021 - 1xIUI- beta 0
12.2021 - 1 procedura IVF, pobrano 5 komórek, uzyskano 3 zarodki
Transfer (lutinus, luteina, acard) - beta 0
01.2022 - biopsja endo - brak stanu zapalnego
02.2022 - crio 2 zarodkow (neoparin, acard, lutinus, progesteron besins), beta 0
09.2022 - laparoskopia, wycięcie niewielkich ognisk endometriozy z wiazadeł k-m
03.2023 - 2 procedura IVF, pobrano 3 komórki, tylko 1 zarodek z 5 doby
Transfer (prograf, neoparin, glucophage 500, acard, lutinus, progesteron besins)
7dpt - beta hcg - 8.7, 9dpt - beta hcg - 10.4 , 12dpt - 2.4💔
07.2023: Dr Pasnik: Allo Mlr - 22.5, Cross match - 24.8 - Tarivid i metronizadol przez 10 dni
08.2023 - 3 procedura IVF (dlugi protokół - menopur 225, recovelle 12) 7 pęcherzyków, 5 pobranych komórek, 4 dojrzałe, nie zapłodniła się żadna 😥😥
08.2024
Naturals - beta hcg 2.539 🥰🥰 -
Wena123 wrote:Cześć dziewczyny,
Podpowiedzcie mi troszkę.
Czy warto na pierwszą wizytę do dr Jerzak udać się już z jakimś kompletem konkretnych badań?
Czy całą ciąże prowadziłyście u dr czy później zmieniałyście ginekologa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2022, 08:17
-
AleksandraJ wrote:Cześć Dziewczyny, ja również od kilku miesięcy leczę się u Dr Jerzak. Mam zalecony Accofil 30ml, zastrzyk robiłam w 2dc, a następnie 2 dni przed transferem, potem dr zaleciła "co tydzień". Więc zrobiłam kolejny 5 dni po tranferze (skoro co tydzień), a dwa dni później wyszła mi pozytywna beta (7dpt - 54,5). Na wizyte dopiero jestem umowiona w czwartek, a według zaleceń kolejny zastrzyk z Accofilu powinnam zrobic w srode, dzien przed wizytą. W moich zaleceniach nie ma jasnej informacji, czy po pozytywnym wyniku go robić?
Druga sprawa to czy możecie polecić jakiegoś ginekologo, który akceptuje zalecenia dr J? Czy może prrowadzilyscie u niej całą ciaze? Mam dość spory problem, bo mój lekarz z kliniki bocian generalnei uważa, że wszystkei te zalecenia są "niepotrzebne" i biorę leki "na swoją odpowiedzialność". Nie mam ochoty chodzić na dwie wizyty każdorazowo, żeby konsultować się z Dr J zaleceniami. Co prawda moja pozytywna beta to sam początek, ale jestem pełna nadziei bo poprzednie 5 transferów to było 0, a ten jest pierwszy na lekach od dr J i narazie upragnione II kreski. -
Lara7777 wrote:Widze ze mamy takie same zalecenia i dawkowania co do accofilu (pisalam w wątku wyżej) i gratulacje pozytynej bety
Ja zrozumiałam ze accofil mam brać tez w ciąży, na recepcie mam 5 strzykawek a potem kontynuacja jak się uda i beta bedzie pozytywna.
A moje pytanie jest o ten 2dc - bo niezapytalam na wizycie - czy to ma też zastosowanie w przypadku stymulacji do ivf?
Mowilam doktor ze w styczniu zaczynamy nowa procedurę ale jakoś mi się nie chce wierzyć ze podczas stymulacji mam wziąć w 2dc accofil, troche się obawiam.
Jakie leki masz jeszcze od prof? Prograf moze?
Dziękuję Będę dzwonić do prof J w sprawie tego accofilu, dam znać czy powie że mam kontynuowac zastrzyki. I tak, ja też miałam sobie zrobić zastrzyk 2 dniu tego cyklu, w ktorym planowalismy transfer. NIe wiem jak to się ma przy stymulacji bo my mieliśmy zamrożone zarodki, i czemu właściwie jest ten accofil w 2 dc też nei wiem.... chyba coś ma poprawić endometrium, cos takiego mi się obiło o uszy ale może wymyślam Z zaleceń mam heparynę od dnia transferu, prograf codziennie dawka 0,5 (zaczęłam 2 dni przed transferem). Z leków jeszcze glucophage a do tego rozmaite suplementy. Suplementuje sie od sierpnia i ilościowo strasznie dużo tego jest. Mam mutacje homozygotyczna MTHFR i jecze PAI również homozygote
-
Mal86 wrote:Jak jesteś z Lublina to Polecam Krzysztofa Wiktora on prowadzi mi ciążę i akceptuję leki i suplementy od profesor.Accofil brałam w ciąży 2x w tyg do 12 TC.
dziekuję za odpowiedź! Ja jestem z warszawy. Narazie nie chce się ekscytować, ale jeśli będzie dobrze to będe chciała zmienić lekarza, żeby ta logistyka była trochę łatwiejszaMal86 lubi tę wiadomość
-
AleksandraJ wrote:Dziękuję Będę dzwonić do prof J w sprawie tego accofilu, dam znać czy powie że mam kontynuowac zastrzyki. I tak, ja też miałam sobie zrobić zastrzyk 2 dniu tego cyklu, w ktorym planowalismy transfer. NIe wiem jak to się ma przy stymulacji bo my mieliśmy zamrożone zarodki, i czemu właściwie jest ten accofil w 2 dc też nei wiem.... chyba coś ma poprawić endometrium, cos takiego mi się obiło o uszy ale może wymyślam Z zaleceń mam heparynę od dnia transferu, prograf codziennie dawka 0,5 (zaczęłam 2 dni przed transferem). Z leków jeszcze glucophage a do tego rozmaite suplementy. Suplementuje sie od sierpnia i ilościowo strasznie dużo tego jest. Mam mutacje homozygotyczna MTHFR i jecze PAI również homozygote
Prof J. daje wszystkim te same leki bo ja
tez mam accofil, profraf 0.5mg, glucophage 500 ale przynajmniej cos daje bo każdy inny lekarz (nawet dr P) nic mi nie przypisywał wiec zamierzam spróbować na tych lekach i suplementach.
U mnie mutacja pai i mthfr obie heterozygota, podwyższone cytokiny i hipoglikemia reaktywna, braki w kir.
Czy kupilas wszystkie suple od prof? Czy ktorys nie? I jak się czulas na prografie?
I jeszcze pytanie czy mialas w zaleceniach DHEA? (u mnie 1x10mg do transferu)Wiek - 40 lat
Amh - 0.8
Starania od 2018
09.2021 - 1xIUI- beta 0
02.2022 - crio 2 zarodkow (neoparin, acard, lutinus, progesteron besins), beta 0
Transfer (prograf, neoparin, glucophage 500, acard, lutinus, progesteron besins)
07.2023: Dr Pasnik: Allo Mlr - 22.5, Cross match - 24.8 - Tarivid i metronizadol przez 10 dni
08.2023 - 3 procedura IVF (dlugi protokół - menopur 225, recovelle 12) 7 pęcherzyków, 5 pobranych komórek, 4 dojrzałe, nie zapłodniła się żadna 😥😥
08.2024
Lara7777 wrote:Prof J. daje wszystkim te same leki bo ja
tez mam accofil, profraf 0.5mg, glucophage 500 ale przynajmniej cos daje bo każdy inny lekarz (nawet dr P) nic mi nie przypisywał wiec zamierzam spróbować na tych lekach i suplementach.
U mnie mutacja pai i mthfr obie heterozygota, podwyższone cytokiny i hipoglikemia reaktywna, braki w kir.
Czy kupilas wszystkie suple od prof? Czy ktorys nie? I jak się czulas na prografie?
I jeszcze pytanie czy mialas w zaleceniach DHEA? (u mnie 1x10mg do transferu)
Nie mam nic o DHEA. Suplementy bralam wszystkie 3 pełne sykle zanim zrobiliśmy transfer. Nie bralam tylko l-argininy, bo kupilam medargin ktory poleciła profesor i nie bylam w stanie go zjesc z niczym:) Wystarczyło oczywiscie kupic inny suplement z l-arginina ale jakos zapomnialam o tym. Ja szczerze mowiac nie mam zadnych skutków ubocznych ani po prografie ani po accofilu, czuje sie zupełnie normalnie. -
Cześć Dziewczyny
Przychodzę do Was z takim pytaniem czy może któraś z Was się z tym spotkała.. otóż leczenie u profesor zaczęłam w 2020, na koniec 2021 urodziłam córeczkę ❤️ i po porodzie u mnie zaczęła szaleć tarczyca. Najpierw niedoczynnosc czyli to samo co przed ciąża, potem zapalenie poporodowe tarczycy i teraz nadczynność. Z haszimoto przeszłam na Gravesa Basedowa… minął prawie rok po porodzie chciałabym myśleć o drugim 👶👧 a endo u którego byłam teraz z wynikami wspomniał ze minimum rok jeszcze muszę poczekać i ustabilizować wyniki… czy byłyście u prof z nadczynnością? Czy któraś z Was miała podobnie ze po leczeniu prof tarczyca wariuje? Dzięki -
AleksandraJ wrote:Nie mam nic o DHEA. Suplementy bralam wszystkie 3 pełne sykle zanim zrobiliśmy transfer. Nie bralam tylko l-argininy, bo kupilam medargin ktory poleciła profesor i nie bylam w stanie go zjesc z niczym:) Wystarczyło oczywiscie kupic inny suplement z l-arginina ale jakos zapomnialam o tym. Ja szczerze mowiac nie mam zadnych skutków ubocznych ani po prografie ani po accofilu, czuje sie zupełnie normalnie.
Czy udało Ci się skontaktować z prof? Ja jak na spokojnie przeczytałam zalecenia to nie wszystko jest dla mnie jasne i potrzebuje zeby mi co nieco wyjaśniła a nie uśmiecha mi się kolejna wizyta za 500zlWiek - 40 lat
Amh - 0.8
Starania od 2018
09.2021 - 1xIUI- beta 0
08.2024
AleksandraJ wrote:Hej Dziewczyny, orientujecie sie moze w jaki sposob uzyskać leki zalecone przez prof na refundację? Np clexane moze byc refundowany w 100% ale prof wypisuje na pełna cene.
Z tego co slyszalam to prof takich nie wypisuje. Zeby była refundacja to musza być wskazania np. potwierdzona trombofilia albo zespol antyfosfolipidowy ale tez slyszalam ze jest to kwestia mocno zależna od lekarza wiec mozesz spróbować poprosić taka receptę u innego lekarzaKasiek789 lubi tę wiadomość
Wiek - 40 lat
Amh - 0.8
Starania od 2018
09.2021 - 1xIUI- beta 0
08.2024
Ja mam Trombofilię i prof przepisuje mi clexsane na 100% a ginekolog do którego chodzę przepisuje mi clexsane na refundację i luteinę i nic nie płacę .Nie wiem od czego to zależy ale chyba Pani Profesor myśli że wszystkie finansowo jesteśmy na jej poziomie i może dlatego przepisuje na 100%. W aptece pani mi powiedziała że kobiety w ciąży mają refundowane clexsane .tylko zależy od lekarza jak wypiszę.
Kasiek789 lubi tę wiadomość