X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie 1 poziom wtajemniczenia: poronienia, badania, Jerzak
Odpowiedz

1 poziom wtajemniczenia: poronienia, badania, Jerzak

Oceń ten wątek:
  • ZZ Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mery87🤸🏻‍♂️ wrote:
    Witam
    Jestem pacjentka prof. J Od listopada po zrobieniu komplwtu badań dostałam standardowe suple +metforminę + clexane w przypadku pozytywnego testu i coś co nie daje mi spokoju czyli prograf
    Przeczytałam sto stron forum obejrzałam film profesor odnośnie immunologii rozrodu i nadal nie rozumiem w jakim celu mam go brać ( prof nic nie wyjaśniła na wizycie a ja nie pytałam bo siedząc tam nie miałam pojęcia co to jest)
    Mam mutacje PAI 3 poronienia 1 Bohemia 2 / 9 tydzień 3 / 7 tydzień
    Z tego co zrozumiałam prograf bierze się przy problemach z cytokinami a ja o ile się nie znam ale widze zakresy mam cytokiny cacy :
    INTERNUKLEIN - 1,4
    Tumor NECROSIS - 1,3
    INTERNUKLEIN 10 - 1,6
    INTERNUKLEIN 6 - 1,5
    INTERNUKLEIN 17A- <18,9
    Interferon gamma 1,6
    Współczynnik TNF-A 0,7
    Współczynnik INT-GAM/INT4 - 1,0

Czy ktoś wie czy to są prawidłowe wyniki?
    Pani profesor nie skomentowała ich a według tabeli z lab są w granicach normy ale po co wiec ten prograf
    Normalnie bym nie pytała tylko zaufała ale trochę martwi mnie ze wszystkie dostajemy to samo bez względu na schorzenia i czy to jest niezbędne
    Po samych suplach już czuje się fatalnie jeszcze nawet nie wdrożyłam metforminy narazie próbuje ustalić który suplement powoduje u mnie tak złe samopoczucie bolą mnie wszystkie stawy czuje się jakbym miała grypę proszę o jakieś objaśnienie tego prografu jakie on ma zastosowanie

Ja byłam na samych suplementach + w razie pozytywnego testu clexan i metformina ale niestety zdarzyła się ciąża biochemiczna na tym zestawie i wtedy prof wprowadziła prograf. (Przed zgłoszeniem się do prof miałam 2 poronienia)Nie wiem jakie może mieć to skutki uboczne… na tym zestawie donosiłam ciążę i urodziłam w listopadzie dziecko. Ja się poddałam Jej leczeniu i nie żałuję, chociaż jak dobrze wiadomo prof ma wielu przeciwników ale jakoś tak jest, że dziewczyny na Jej leczeniu rodzą w końcu dziecko mimo wielu wcześniejszych specjalistów.

‹‹ 308 309 310 311 312
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ