Mery87🤸🏻♂️ wrote:
Witam
Jestem pacjentka prof. J Od listopada po zrobieniu komplwtu badań dostałam standardowe suple +metforminę + clexane w przypadku pozytywnego testu i coś co nie daje mi spokoju czyli prograf
Przeczytałam sto stron forum obejrzałam film profesor odnośnie immunologii rozrodu i nadal nie rozumiem w jakim celu mam go brać ( prof nic nie wyjaśniła na wizycie a ja nie pytałam bo siedząc tam nie miałam pojęcia co to jest)
Mam mutacje PAI 3 poronienia 1 Bohemia 2 / 9 tydzień 3 / 7 tydzień
Z tego co zrozumiałam prograf bierze się przy problemach z cytokinami a ja o ile się nie znam ale widze zakresy mam cytokiny cacy :
INTERNUKLEIN - 1,4
Tumor NECROSIS - 1,3
INTERNUKLEIN 10 - 1,6
INTERNUKLEIN 6 - 1,5
INTERNUKLEIN 17A- <18,9
Interferon gamma 1,6
Współczynnik TNF-A 0,7
Współczynnik INT-GAM/INT4 - 1,0
Czy ktoś wie czy to są prawidłowe wyniki?
Pani profesor nie skomentowała ich a według tabeli z lab są w granicach normy ale po co wiec ten prograf
Normalnie bym nie pytała tylko zaufała ale trochę martwi mnie ze wszystkie dostajemy to samo bez względu na schorzenia i czy to jest niezbędne
Po samych suplach już czuje się fatalnie jeszcze nawet nie wdrożyłam metforminy narazie próbuje ustalić który suplement powoduje u mnie tak złe samopoczucie bolą mnie wszystkie stawy czuje się jakbym miała grypę proszę o jakieś objaśnienie tego prografu jakie on ma zastosowanie
Ja byłam na samych suplementach + w razie pozytywnego testu clexan i metformina ale niestety zdarzyła się ciąża biochemiczna na tym zestawie i wtedy prof wprowadziła prograf. (Przed zgłoszeniem się do prof miałam 2 poronienia)Nie wiem jakie może mieć to skutki uboczne… na tym zestawie donosiłam ciążę i urodziłam w listopadzie dziecko. Ja się poddałam Jej leczeniu i nie żałuję, chociaż jak dobrze wiadomo prof ma wielu przeciwników ale jakoś tak jest, że dziewczyny na Jej leczeniu rodzą w końcu dziecko mimo wielu wcześniejszych specjalistów.