X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie 1 poziom wtajemniczenia: poronienia, badania, Jerzak
Odpowiedz

1 poziom wtajemniczenia: poronienia, badania, Jerzak

Oceń ten wątek:
  • Aurora412 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZZ wrote:
    Smutne jest to co piszesz, tym bardziej dlatego, że prawdziwe…. Chyba każda z nas ma lub miała ten sam problem z prof. Jest to osoba niedostępna i mało empatyczna. Ona powinna iść na terapię albo przynajmniej jakieś przygotowanie do pracy z pacjentem. Nie bronię Jej w żaden sposób ale myślę, że to że chce zobaczyć raz na jakis czas pacjentkę ma sens. Ona jednak bierze odpowiedzialność za Twoje leczenie. Pomyśl jak by się tłumaczyła gdyby ktoś jej zarzucił brak kompetencji i to, że leczyła pacjentkę wyłącznie zdalnie. Nie miała by szans na racjonalne wytłumaczenie tego. Jak widzisz i tak poszła na ustępstwo w Twoim przypadku.
    Nie poddawaj się. Mi też lekarze ciągle zadawali pytania po co biorę prograf, że metformina mi nic nie daje itp. Tym bardziej, że lezalam 2 tyg w szpitalu podczas ciąży. Powiedziałam im że leki będę przyjmować. Nawet prof się zdziwiła, że mi na to pozwolili bo wie, że Jej leczenie jest negowane. Jak już pojechałam do porodu i lekarz zapytał kto był prowadzącym z uśmiechem zapytał „ to ile Pani brała leków ? 20 tabletek?” Powiedziałam, że w szczytowym momencie z suplementami mogło tyle być ;) i tyle. Ja Jej zaufałam, mimo iż nie było mi łatwo. Nie wiem czy dzięki Jej leczeniu czy dzięki splotowi różnych wydarzeń mam listopadową córeczkę , mimo 3 ciąż straconych w przeciągu jednego roku. Dodam, że mam też starszą córkę, którą urodziłam
    5 lat temu i ciąża byla książkowa. Problemy zaczęły się później i nikt nie był w stanie powiedzieć mi dlaczego tak się dzieje… u prof bardzo szybko się udało.
    Ja również o Niej jako o ginekolozce mam średnie zdanie…. Pamietajmy ze tytuł profesora ma z immunologii.
    Przemyśl wszystko, będzie dobrze :)

Zz co pomoglo Ci zaufac profesor? Byla jakas konkretna rzecz czy weszlas w to ja zasadzie- komus/ czemus musze zaufac?

• Lia. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam, dziewczyny 🩷 Dobrze wiedzieć, że ktoś ma podobne spostrzeżenia, że nie zwariowałam. Faktycznie to forum pokazuje, że trzymając się jej leczenia większość osiąga wreszcie ten upragniony cel. Dobrze, że przypomniałyście mi, po co idę, bo po takiej rozmowie jak wczoraj byłam bliska zwątpienia. Nie musimy się lubić z doktor - na następną wizytę zrobię listę pytań i postaram się emocjonalnie nie reagować na jej zachowanie. A jak coś to powylewam Wam tutaj swoje żale 😅
    Jesteście super 🩷

Aurora412 lubi tę wiadomość

⛈️ kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
    Ja 28, mąż 38 🎂

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    styczeń '23 - poronienie 7+2 tc 💔, zdrowa córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI w DE: 22 komórki, 1 blastka 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI w DE: 30 komórek, 1 blastka 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI Reprofit Ostrava: 22 komórki, transfer 2 blastek 4BC i 1B - coś drgnęło 💔

25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
    7 dpt ⏸️, beta 32 🥹; 9 dpt 58,8; 14 dpt 533,2; 16 dpt 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
    22 dpt 5+6 tc: 0,21 cm 🍬 z bijącym serduszkiem 💗
    03.01: 1,7 cm misia z rączkami i nóżkami 🐻
    16.01: 3,08 cm ruszającej się kruszynki 🩵
    30.01: 5,53 cm człowieka 🌈
    06.02: prenatalne, 7,3 cm zdrowego dziecka 🥹🩷

preg.png
  • justyna_per Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZZ wrote:
    Smutne jest to co piszesz, tym bardziej dlatego, że prawdziwe…. Chyba każda z nas ma lub miała ten sam problem z prof. Jest to osoba niedostępna i mało empatyczna. Ona powinna iść na terapię albo przynajmniej jakieś przygotowanie do pracy z pacjentem. Nie bronię Jej w żaden sposób ale myślę, że to że chce zobaczyć raz na jakis czas pacjentkę ma sens. Ona jednak bierze odpowiedzialność za Twoje leczenie. Pomyśl jak by się tłumaczyła gdyby ktoś jej zarzucił brak kompetencji i to, że leczyła pacjentkę wyłącznie zdalnie. Nie miała by szans na racjonalne wytłumaczenie tego. Jak widzisz i tak poszła na ustępstwo w Twoim przypadku.
    Nie poddawaj się. Mi też lekarze ciągle zadawali pytania po co biorę prograf, że metformina mi nic nie daje itp. Tym bardziej, że lezalam 2 tyg w szpitalu podczas ciąży. Powiedziałam im że leki będę przyjmować. Nawet prof się zdziwiła, że mi na to pozwolili bo wie, że Jej leczenie jest negowane. Jak już pojechałam do porodu i lekarz zapytał kto był prowadzącym z uśmiechem zapytał „ to ile Pani brała leków ? 20 tabletek?” Powiedziałam, że w szczytowym momencie z suplementami mogło tyle być ;) i tyle. Ja Jej zaufałam, mimo iż nie było mi łatwo. Nie wiem czy dzięki Jej leczeniu czy dzięki splotowi różnych wydarzeń mam listopadową córeczkę , mimo 3 ciąż straconych w przeciągu jednego roku. Dodam, że mam też starszą córkę, którą urodziłam
    5 lat temu i ciąża byla książkowa. Problemy zaczęły się później i nikt nie był w stanie powiedzieć mi dlaczego tak się dzieje… u prof bardzo szybko się udało.
    Ja również o Niej jako o ginekolozce mam średnie zdanie…. Pamietajmy ze tytuł profesora ma z immunologii.
    Przemyśl wszystko, będzie dobrze :)

ZZ mogę wiedzieć dlaczego brałaś metforminę i prograf? Do profesor trafiłaś po 3 poronieniach i takie były m.in. jej zalecenia? Udało się dowiedzieć co było powodem tych strat? Też już mam kilkuletnie dziecko ze zdrowej ciąży, a potem 3 poronienia w przeciągu roku tak jak u Ciebie. Wciąż waham się, czy udać się na wizytę, ale przeraża mnie ta zalecana ilość leków.

‹‹ 309 310 311 312 313
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ