1 poziom wtajemniczenia: poronienia, badania, Jerzak
-
WIADOMOŚĆ
-
Krąsi wrote:Miracle, ja u prof. z badaniami byłam dawno temu, moje dziecko ma już ponad 4 lata. I choć kiedyś myślałam, że nigdy nie zapomnę tych badań, to jednak zapominam. KIRy honoruje, cytokiny także, bardzo skupia się na obrazie USG jajników między 3 a 5 dc, krzywej glukozowo-insulinowej. Zleca badanie kortyzolu.
Dzieki za odpowiedz 😊👩🏼🧔🏻♂️ 42 🧒🏼4
Starania od 2022, 2023 cb, 2024 👼🏻👼🏻
✅ kariotypy, kiry, zesp. antyfosfolipid, ana, biopsja endo
❓mthfr i pai hetero, allo mlr i cross match ( nie bede sie szczepic), lekkie zaburzenia gospodarki cukrowej, tsh powyzej 2, niska ferrytyna
Leki- metformina, acard
Suple- nattaspin, berberyna , mioinozytol, nac, kw alfa, rosweratrol, sulfasofran, laktoferyna, zelazo, homocysteine resist ( metylowane B plus foliany ) jod, d, cynk, selen, omega 3, cholina, l- karnityna -
Cześć dziewczyny, przychodzę do Was z pytaniem. 25 stycznia poroniłam ciąże (6 tydzień). Poronienie przeszło bez powikłań, oczyściłam się sama w domu. Mój błąd że nie poszłam do lekarza sprawdzić czy wszystko jest ok. Krwawienie trwało 7 dni, po 14 dniach dostałam ponownie krwawienia. Byłam pewna że to okres, że może coś się jeszcze doczyszcza. Zrobiłam wczoraj test ciążowy, wyszedł dodatni. Dziś beta 2306 mIU/ml! Jestem załamana że tak zbagatelizowałam temat i nie sprawdziłam tej bety wcześniej. W środę idę na kolejną betę a lekarza udało się załatwić na sobotę dopiero. Zastanawiam się czy powinnam jechać na pogotowie z takim czymś, czy o ile dobrze się czuje, nie mam gorączki. CRP jest w normie to mogę poczekać do tej soboty. 38 dni temu poroniłam, beta powinna być znacznie niższa. Gdyby nie fakt że nie współżyłam od tego czasu to bym pomyślała że to kolejna ciąża
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 16:53
-
Patka5991 wrote:Cześć dziewczyny, przychodzę do Was z pytaniem. 25 stycznia poroniłam ciąże (6 tydzień). Poronienie przeszło bez powikłań, oczyściłam się sama w domu. Mój błąd że nie poszłam do lekarza sprawdzić czy wszystko jest ok. Krwawienie trwało 7 dni, po 14 dniach dostałam ponownie krwawienia. Byłam pewna że to okres, że może coś się jeszcze doczyszcza. Zrobiłam wczoraj test ciążowy, wyszedł dodatni. Dziś beta 2306 mIU/ml! Jestem załamana że tak zbagatelizowałam temat i nie sprawdziłam tej bety wcześniej. W środę idę na kolejną betę a lekarza udało się załatwić na sobotę dopiero. Zastanawiam się czy powinnam jechać na pogotowie z takim czymś, czy o ile dobrze się czuje, nie mam gorączki. CRP jest w normie to mogę poczekać do tej soboty. 38 dni temu poroniłam, beta powinna być znacznie niższa. Gdyby nie fakt że nie współżyłam od tego czasu to bym pomyślała że to kolejna ciąża
Na pogotowie nie ma potrzeby, ale jak najszybciej podejdź do ginekologa, bo ta beta powinna być już na tym etapie śladowa. Ja poroniłam w 11 tyg w domu, też samoistnie bez czyszczenia i beta po tygodniu to było jakieś 100, a po kolejnym tygodniu 8. Do zera spadała przez około dwa tygodnie. Może coś zostało i trzeba oczyścić, zwłaszcza z jak coś zostanie, to potem mogą być krwotoczne miesiączki. Dopilnuj to dla własnego dobra i spokoju. -
Magda25 wrote:Na pogotowie nie ma potrzeby, ale jak najszybciej podejdź do ginekologa, bo ta beta powinna być już na tym etapie śladowa. Ja poroniłam w 11 tyg w domu, też samoistnie bez czyszczenia i beta po tygodniu to było jakieś 100, a po kolejnym tygodniu 8. Do zera spadała przez około dwa tygodnie. Może coś zostało i trzeba oczyścić, zwłaszcza z jak coś zostanie, to potem mogą być krwotoczne miesiączki. Dopilnuj to dla własnego dobra i spokoju.
Dziękuję za odpowiedź. Udało mi się znaleźć lekarza wcześniej na szczęście i już jestem po USG. Niestety czeka mnie wizyta w szpitalu i oczyszczanie. Dziś beta spadła na 1900 mIU/ml. Więc niecałe 500 jednostek po 48h, bardzo mało patrząc na to jak mam intensywne krwawienie i skrzepy. Jestem w szoku ile tego jest, bo to była jednak wczesna ciąża. Także jutro rano szpital i pewnie z kolejnymi staraniami będę musiała się wstrzymać. -
Hej! Dziewczyny, zupełnie nie znam się na lekarstwach i ich dawkowaniu i potrzebuję Waszej pomocy.
1) Profesor przepisała mi koenzym Q10 Gold Pharma Nord 200mg 1x1 ale znalazłam tylko koenzym Q10 Gold Pharma Nord 100mg - czy mam zatem kupić ten 100 mg i brać po 2 tabletki dziennie?
2) witamina d3 2tys np. Vigantoletten 1000 2x1 - znalazłam vigantoletten 2000 - czyli wystarczy juz wtedy jedna tabletka dziennie?
-
justyna_per wrote:Hej! Dziewczyny, zupełnie nie znam się na lekarstwach i ich dawkowaniu i potrzebuję Waszej pomocy.
1) Profesor przepisała mi koenzym Q10 Gold Pharma Nord 200mg 1x1 ale znalazłam tylko koenzym Q10 Gold Pharma Nord 100mg - czy mam zatem kupić ten 100 mg i brać po 2 tabletki dziennie?
2) witamina d3 2tys np. Vigantoletten 1000 2x1 - znalazłam vigantoletten 2000 - czyli wystarczy juz wtedy jedna tabletka dziennie?
Tak, ważne aby dawka w mg się zgadzała.justyna_per lubi tę wiadomość
🔹Ja 38 l.:
Endometrioza
MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
🔹Kariotypy oboje ✅
03/2019: 💔 👼
2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
2022: laparo - diagnoza endometriozy
01/2023 IVF
20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
03.03. 💔 7tc 💙👼
03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻
13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!
❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.) -