X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie 1 poziom wtajemniczenia: poronienia, badania, Jerzak
Odpowiedz

1 poziom wtajemniczenia: poronienia, badania, Jerzak

Oceń ten wątek:
  • Miracle25 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krąsi wrote:
    Miracle, ja u prof. z badaniami byłam dawno temu, moje dziecko ma już ponad 4 lata. I choć kiedyś myślałam, że nigdy nie zapomnę tych badań, to jednak zapominam. KIRy honoruje, cytokiny także, bardzo skupia się na obrazie USG jajników między 3 a 5 dc, krzywej glukozowo-insulinowej. Zleca badanie kortyzolu.

Dzieki za odpowiedz 😊

• Patka5991 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, przychodzę do Was z pytaniem. 25 stycznia poroniłam ciąże (6 tydzień). Poronienie przeszło bez powikłań, oczyściłam się sama w domu. Mój błąd że nie poszłam do lekarza sprawdzić czy wszystko jest ok. Krwawienie trwało 7 dni, po 14 dniach dostałam ponownie krwawienia. Byłam pewna że to okres, że może coś się jeszcze doczyszcza. Zrobiłam wczoraj test ciążowy, wyszedł dodatni. Dziś beta 2306 mIU/ml! Jestem załamana że tak zbagatelizowałam temat i nie sprawdziłam tej bety wcześniej. W środę idę na kolejną betę a lekarza udało się załatwić na sobotę dopiero. Zastanawiam się czy powinnam jechać na pogotowie z takim czymś, czy o ile dobrze się czuje, nie mam gorączki. CRP jest w normie to mogę poczekać do tej soboty. 38 dni temu poroniłam, beta powinna być znacznie niższa. Gdyby nie fakt że nie współżyłam od tego czasu to bym pomyślała że to kolejna ciąża

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:53

‹‹ 310 311 312 313 314
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ