1 poziom wtajemniczenia: poronienia, badania, Jerzak
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPrzepraszam, ze sie wcinam w watek, ale tez mam stany zapalne widoczne jedynie przy histeroskopii. Jak sobie z tym poradzilas?Katikat wrote:U mnie wyszly stany zapalne widoczne tylko na histeroskopi którą sama sobie zleciłam. Bo żaden lekarz sie nie zainteresował. Może być poważna immunologia tez to trzeba do dobrych specjalistów lecieć.
-
Raz zaleczylam i wróciło z polipem, za 2gim razem mocniejszy antybiotyk dostałam unidox soultabNovaStaraJa wrote:Przepraszam, ze sie wcinam w watek, ale tez mam stany zapalne widoczne jedynie przy histeroskopii. Jak sobie z tym poradzilas?
Dodatkowo juz wcześniej dieta przeciwzapalna i ograniczyłam nabial, piłam wyciśnięty imbir i kurkumę, bralam tabletki z olejem oregano, chodzilam na bieznie, lactovaginal caly antybiotyk i dosłownie po odstawieniu antybiotyku kolejny cykl udany.
-
NovaStaraJa wrote:Przepraszam, ze sie wcinam w watek, ale tez mam stany zapalne widoczne jedynie przy histeroskopii. Jak sobie z tym poradzilas?
Nie do mnie, ale u mnie też w histero wyszły ogniska stanu zapalnego. Metronidazol i doxycylina przez 20 dni, zakaz współżycia w tym czasie. Dodatkowo w trakcie antybiotykoterapii i jeszcze miesiąc po probiotyk doustny endoover. Mam nadzieję, że jest wyleczone już wszystko.
U nas jeszcze nie zaskoczyło, choć od leczenia minęło już 3,5 miesiąca. Ale ja też się nastawiam na kriotransfer.
Dziś byłam na posiewach, w przyszłym tygodniu konsultacja ginekologiczna i zastanawiam się nad "wydębieniem" ponownym antybiotyków, bo dziadostwo lubi wracać.
Katikat, a te wszystkie inne rzeczy typu oregano itd. - gdzieś wyczytałaś, że działa? Imbirrek sobie popijam, bo lubię, a może wdrożę resztę też.
Muszę mieć plan działania.
1. ICSI - nieudane;
2. a. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka
b. 08.02.2025 nieudany transfer 5.1.1. tęsknię i kocham -
nick nieaktualnyKrasi, a jaki mialas wynik cd138 przy tych ogniskach zapalnych?Krąsi wrote:Nie do mnie, ale u mnie też w histero wyszły ogniska stanu zapalnego. Metronidazol i doxycylina przez 20 dni, zakaz współżycia w tym czasie. Dodatkowo w trakcie antybiotykoterapii i jeszcze miesiąc po probiotyk doustny endoover. Mam nadzieję, że jest wyleczone już wszystko.
U nas jeszcze nie zaskoczyło, choć od leczenia minęło już 3,5 miesiąca. Ale ja też się nastawiam na kriotransfer.
Dziś byłam na posiewach, w przyszłym tygodniu konsultacja ginekologiczna i zastanawiam się nad "wydębieniem" ponownym antybiotyków, bo dziadostwo lubi wracać.
Katikat, a te wszystkie inne rzeczy typu oregano itd. - gdzieś wyczytałaś, że działa? Imbirrek sobie popijam, bo lubię, a może wdrożę resztę też. -
nick nieaktualny
-
U mnie tez tylko z obrazu stan zapalny. Nie zastanawiac się leczyć antybiotykami.NovaStaraJa wrote:U mnie problem jest taki, ze ja w histero mam stan zapalny - a cd138 ujemne i nie wiadomo jak to ugryzc…
To wyczytałam że na stan zapalny ma pokagać ale nie wiem czy serio pomogło stawiam bardziej na antybiotyk.Krąsi wrote:Nie do mnie, ale u mnie też w histero wyszły ogniska stanu zapalnego. Metronidazol i doxycylina przez 20 dni, zakaz współżycia w tym czasie. Dodatkowo w trakcie antybiotykoterapii i jeszcze miesiąc po probiotyk doustny endoover. Mam nadzieję, że jest wyleczone już wszystko.
Katikat, a te wszystkie inne rzeczy typu oregano itd. - gdzieś wyczytałaś, że działa? Imbirrek sobie popijam, bo lubię, a może wdrożę resztę też.
Mi chyba po 6 miesiącach już wróciło od 1 leczenia też metronidazolem. No i właśnie jeśli będę wracać do starań to albo histeroskopia albo też na ślepo wezmę antybiotyk jak mi dadzą przed.
-
Dziewczyny, wracam do tematu KIRów. Mamy już jedno dziecko, ze zdrowej pierwszej ciąży. Teraz przechodzę przez czwarte poronienie. Tę ostatnią ciążę prowadziłam na suplementach profesor. Czy profesor zaleca wykonanie KIRów i HLA-c w takim przypadku? Był ktoś w takiej sytuacji?
Martyna33 wrote:Dziękuję za odpowiedź
Jeśli jest tu ktoś kto ma jedno dziecko i może powiedzieć czy pani doktor wtedy zleca kiry np, to proszę o info
Natomiast na pierwszą wizytę pójdę raczej bez badan. Robie tylko trombofilie i moze tą starą krzywą wezmę.
A zespół anty robiłaś świeżo po poronieniu? Bo czytałam ze opinie sa różne ale raczej po 6 tyg od poronienia. Co pani dr na to?
Ciekawe że zleca przeciwciała covid🤔
Swoją drogą drugi cykl po poronieniu to będzie wieczność, moje cykle są 45 dniowe, a obecnie mam jeszcze krwawienie po poronieniu.
Dziewczyny, a na czas diagnostyki starałyście się czy wstrzymanie ? -
Ja bym zrobila czy ona zleci czy nie.justyna_per wrote:Dziewczyny, wracam do tematu KIRów. Mamy już jedno dziecko, ze zdrowej pierwszej ciąży. Teraz przechodzę przez czwarte poronienie. Tę ostatnią ciążę prowadziłam na suplementach profesor. Czy profesor zaleca wykonanie KIRów i HLA-c w takim przypadku? Był ktoś w takiej sytuacji?
justyna_per lubi tę wiadomość
-
Czy badalas wtedy cytokiny? Zastanawiam się, czy wynik tego badania moze świadczyć o obecności (lub nie) stanu zapalnego endometrium. Jestem ciekawa czy któraś z Was miała dobre wyniki cytokin przy zapaleniu endometrium.
Katikat wrote:
U mnie wyszly stany zapalne widoczne tylko na histeroskopi którą sama sobie zleciłam. Bo żaden lekarz sie nie zainteresował. Może być poważna immunologia tez to trzeba do dobrych specjalistów lecieć. -
NovaStaraJa wrote:U mnie problem jest taki, ze ja w histero mam stan zapalny - a cd138 ujemne i nie wiadomo jak to ugryzc…
Mam wyniki.
"Obecne plazmocyty w liczbie poniżej 5/10 HPF"Muszę mieć plan działania.
1. ICSI - nieudane;
2. a. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka
b. 08.02.2025 nieudany transfer 5.1.1. tęsknię i kocham -