X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie 1 poziom wtajemniczenia: poronienia, badania, Jerzak
Odpowiedz

1 poziom wtajemniczenia: poronienia, badania, Jerzak

Oceń ten wątek:
  • NovaStaraJa Ekspertka

Wysłany: 25 października, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    U mnie wyszly stany zapalne widoczne tylko na histeroskopi którą sama sobie zleciłam. Bo żaden lekarz sie nie zainteresował. Może być poważna immunologia tez to trzeba do dobrych specjalistów lecieć.
    Przepraszam, ze sie wcinam w watek, ale tez mam stany zapalne widoczne jedynie przy histeroskopii. Jak sobie z tym poradzilas?

Starania od 2018
    01.2022 - I procedura, pierwszy transfer - córeczka <3

Walka o rodzeństwo od 09.2024:
    11.2024 - FET cb 💔
    01.2025 - FET nieudany :(
    03.2025 - minihisteroskopia - niedrożne jajowody, ogromny stan zapalny, nisza po CC, cd138 - ujemne
    07.2025 - II procedura, 1 zarodek po PGTa
    10.2025 - transfer, 4dpt ⏸️, beta 10 dpt - 300 :)
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 27 października, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaStaraJa wrote:
    Przepraszam, ze sie wcinam w watek, ale tez mam stany zapalne widoczne jedynie przy histeroskopii. Jak sobie z tym poradzilas?
    Raz zaleczylam i wróciło z polipem, za 2gim razem mocniejszy antybiotyk dostałam unidox soultab
    Dodatkowo juz wcześniej dieta przeciwzapalna i ograniczyłam nabial, piłam wyciśnięty imbir i kurkumę, bralam tabletki z olejem oregano, chodzilam na bieznie, lactovaginal caly antybiotyk i dosłownie po odstawieniu antybiotyku kolejny cykl udany.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Krąsi Autorytet

Wysłany: 27 października, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaStaraJa wrote:

Nie do mnie, ale u mnie też w histero wyszły ogniska stanu zapalnego. Metronidazol i doxycylina przez 20 dni, zakaz współżycia w tym czasie. Dodatkowo w trakcie antybiotykoterapii i jeszcze miesiąc po probiotyk doustny endoover. Mam nadzieję, że jest wyleczone już wszystko.

U nas jeszcze nie zaskoczyło, choć od leczenia minęło już 3,5 miesiąca. Ale ja też się nastawiam na kriotransfer.

Dziś byłam na posiewach, w przyszłym tygodniu konsultacja ginekologiczna i zastanawiam się nad "wydębieniem" ponownym antybiotyków, bo dziadostwo lubi wracać.

Katikat, a te wszystkie inne rzeczy typu oregano itd. - gdzieś wyczytałaś, że działa? Imbirrek sobie popijam, bo lubię, a może wdrożę resztę też.

Muszę mieć plan działania.

1. ICSI - nieudane;
    2. a. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka :)
    b. 08.02.2025 nieudany transfer 5.1.1. tęsknię i kocham
  • NovaStaraJa Ekspertka

Wysłany: 28 października, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krąsi wrote:
    Nie do mnie, ale u mnie też w histero wyszły ogniska stanu zapalnego. Metronidazol i doxycylina przez 20 dni, zakaz współżycia w tym czasie. Dodatkowo w trakcie antybiotykoterapii i jeszcze miesiąc po probiotyk doustny endoover. Mam nadzieję, że jest wyleczone już wszystko.

U nas jeszcze nie zaskoczyło, choć od leczenia minęło już 3,5 miesiąca. Ale ja też się nastawiam na kriotransfer.

Dziś byłam na posiewach, w przyszłym tygodniu konsultacja ginekologiczna i zastanawiam się nad "wydębieniem" ponownym antybiotyków, bo dziadostwo lubi wracać.

Katikat, a te wszystkie inne rzeczy typu oregano itd. - gdzieś wyczytałaś, że działa? Imbirrek sobie popijam, bo lubię, a może wdrożę resztę też.
    Krasi, a jaki mialas wynik cd138 przy tych ogniskach zapalnych?

Starania od 2018

11.2024 - FET cb 💔
    03.2025 - minihisteroskopia - niedrożne jajowody, ogromny stan zapalny, nisza po CC, cd138 - ujemne
  • Krąsi Autorytet

Wysłany: 28 października, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety, nie pamiętam. Jak nie zapomnę przeszperam wyniki i napiszę.

1. ICSI - nieudane;
  • NovaStaraJa Ekspertka

Wysłany: 28 października, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krąsi wrote:
    O rety, nie pamiętam. Jak nie zapomnę przeszperam wyniki i napiszę.
    U mnie problem jest taki, ze ja w histero mam stan zapalny - a cd138 ujemne i nie wiadomo jak to ugryzc…

Starania od 2018

11.2024 - FET cb 💔
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 29 października, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaStaraJa wrote:
    U mnie problem jest taki, ze ja w histero mam stan zapalny - a cd138 ujemne i nie wiadomo jak to ugryzc…
    U mnie tez tylko z obrazu stan zapalny. Nie zastanawiac się leczyć antybiotykami.

Krąsi wrote:

To wyczytałam że na stan zapalny ma pokagać ale nie wiem czy serio pomogło stawiam bardziej na antybiotyk.

Mi chyba po 6 miesiącach już wróciło od 1 leczenia też metronidazolem. No i właśnie jeśli będę wracać do starań to albo histeroskopia albo też na ślepo wezmę antybiotyk jak mi dadzą przed.

Naturals między ivf

age.png
  • justyna_per Koleżanka

Wysłany: 1 listopada, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny, wracam do tematu KIRów. Mamy już jedno dziecko, ze zdrowej pierwszej ciąży. Teraz przechodzę przez czwarte poronienie. Tę ostatnią ciążę prowadziłam na suplementach profesor. Czy profesor zaleca wykonanie KIRów i HLA-c w takim przypadku? Był ktoś w takiej sytuacji?
    Martyna33 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź :)
    Jeśli jest tu ktoś kto ma jedno dziecko i może powiedzieć czy pani doktor wtedy zleca kiry np, to proszę o info :)

Natomiast na pierwszą wizytę pójdę raczej bez badan. Robie tylko trombofilie i moze tą starą krzywą wezmę.
    A zespół anty robiłaś świeżo po poronieniu? Bo czytałam ze opinie sa różne ale raczej po 6 tyg od poronienia. Co pani dr na to?

Ciekawe że zleca przeciwciała covid🤔

Swoją drogą drugi cykl po poronieniu to będzie wieczność, moje cykle są 45 dniowe, a obecnie mam jeszcze krwawienie po poronieniu.

Dziewczyny, a na czas diagnostyki starałyście się czy wstrzymanie ?

• Katikat Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna_per wrote:
    Dziewczyny, wracam do tematu KIRów. Mamy już jedno dziecko, ze zdrowej pierwszej ciąży. Teraz przechodzę przez czwarte poronienie. Tę ostatnią ciążę prowadziłam na suplementach profesor. Czy profesor zaleca wykonanie KIRów i HLA-c w takim przypadku? Był ktoś w takiej sytuacji?
    Ja bym zrobila czy ona zleci czy nie.

justyna_per lubi tę wiadomość

Naturals między ivf

age.png
  • justyna_per Koleżanka

Wysłany: 9 listopada, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy badalas wtedy cytokiny? Zastanawiam się, czy wynik tego badania moze świadczyć o obecności (lub nie) stanu zapalnego endometrium. Jestem ciekawa czy któraś z Was miała dobre wyniki cytokin przy zapaleniu endometrium.
    Katikat wrote:

U mnie wyszly stany zapalne widoczne tylko na histeroskopi którą sama sobie zleciłam. Bo żaden lekarz sie nie zainteresował. Może być poważna immunologia tez to trzeba do dobrych specjalistów lecieć.

• Krąsi Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaStaraJa wrote:

Mam wyniki.
    "Obecne plazmocyty w liczbie poniżej 5/10 HPF"

1. ICSI - nieudane;
‹‹ 323 324 325 326 327
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ