1 poziom wtajemniczenia: poronienia, badania, Jerzak
-
WIADOMOŚĆ
-
O innych obajwach mi nie wspomniała, stwierdziła to chyba tylko na podstawie tego usg. Ja też u siebie nigdy nie zaobserowalam żadnych objawów typowych dla pcos. Nawet mój gin mówił mi że nie ma opcji żebym miała pcos przy tak niskim amh i przy takim obrazie jaki on widział na usg. Jednak prof zdiagnozwała pcos z niskim amh.Kata3333 wrote:Wixa a miałaś inne objawy niż obraz policystycznych jajników, żeby stwierdziła zespół? Jestem strasznie ciekawa co mi powie, bo obraz moich jajników ma cechy policystyczne a wizytę mam dopiero w październiku.
Zrobiłam sobie dodatkowo androgeny, w 2-5 dniu cyklu które mam w normie. Podobnie jak stosunek lh do fsh. Są to badania poza jej zaleceniami, które zrobiłam dla siebie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września, 15:38
31l🙎♀️ 35l🙎
-12.2022 początek starań
-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
-10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
-11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌
-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
-02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
-22.01 drożność sono hsg ✔
-25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)
15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
31.03-beta 56.5
02.04-beta 120
04.04-beta 311
07.04-beta 1346
08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
22.04-7tydzień jest serduszko 💓
23.05-11tc/8tc serduszko przestało bić💔👼poronienie chybione -
Wixa🌸 wrote:Dziewczyny stosujecie jakiś zamiennik preparatu Recovery od natural Nation? Na stronie cały czas jest niedostępny i nie można się do nich dodzwonić.
Tak. Podobny skład ma StressBreak, na allegro min jest.
Kasiek789, Wixa🌸, Krąsi lubią tę wiadomość
-
Wixa🌸 wrote:O innych obajwach mi nie wspomniała, stwierdziła to chyba tylko na podstawie tego usg. Ja też u siebie nigdy nie zaobserowalam żadnych objawów typowych dla pcos. Nawet mój gin mówił mi że nie ma opcji żebym miała pcos przy tak niskim amh i przy takim obrazie jaki on widział na usg. Jednak prof zdiagnozwała pcos z niskim amh.
No to pewnie u mnie będzie to samo. Tylko dziwne, że ona to ocenia tylko na podstawie usg. Zespół to są przynajmniej 2 cechy. Tak mi dr Przygoda która robiła mi usg ( z jej polecenia) tłumaczyła.
No nic, czekam na wizytę i się okaże co powie.
Wixa a po jakim czasie kazała rozpocząć starania o kolejną ciąże? Ile cykli na jej lekach?👧35 🧑35
Starania styczeń 2024
💔5/6tydzień poronienie samoistne sierpień 2024
💔8tydzień indukcja+łyżeczkowanie czerwiec 2025
Histeroskopia polipa, hsg - drożne kwiecień 2025 -
Kata3333 wrote:No to pewnie u mnie będzie to samo. Tylko dziwne, że ona to ocenia tylko na podstawie usg. Zespół to są przynajmniej 2 cechy. Tak mi dr Przygoda która robiła mi usg ( z jej polecenia) tłumaczyła.
No nic, czekam na wizytę i się okaże co powie.
Wixa a po jakim czasie kazała rozpocząć starania o kolejną ciąże? Ile cykli na jej lekach?
Ze względu na to moje nieszczęsne niskie amh bylam przekonana że pcos mi nie stwierdzi, a jednak i to mam do kompletu 🙈
Nie mówiła nic o tym żeby się wstrzymać ze staraniami. Widziała wskazania do IVF, ale dała czas 3-6 miesięcy na starania naturalne z jej zestawem i jeśli się nie uda to wtedy już tylko in vitro.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września, 13:16
31l🙎♀️ 35l🙎
-12.2022 początek starań
15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
31.03-beta 56.5
02.04-beta 120
04.04-beta 311
07.04-beta 1346
Hej dziewczyny

Byłam wczoraj na pierwszej wizycie u profesor i w sumie spoko, opinie w necie są różne ale była miła 😅
Przypomnę że mam zdrowe dziecko w domu i dwa poronienia (puste jajo i poronienie w 6tc gdzie zarodek od początku się wolno rozwijal)
Dostałam skierowanie na przeciwciała covid, homocysteina, powtórzenie krzywej , anty tg anty tpo, cytokiny th1/th2 , wit D, amh, prolaktyna, ferrytyna, kortyzol, KIR.
Mąż badanie nasienia z morfologią.
Więc w sumie nie tak dużo badań. Trombofilie już sprawdzałam a zespół antyfosfolipidowy mówiła że nie kwalifikuje się do badania ponieważ trzeba mieć 3 poronienia z prawidłowymi zarodkami. Bardzo mnie to zdziwiło bo na forum chyba każda robi to badanie
Te badania mam zrobić dopiero po drugiej miesiączce .
Nie zleciła też tego swojego ulubionego usg, ale może dlatego że PCOS i tak mam stwierdzone 🤔
Mam pytanie o badanie nasienia, z tego co widzę zleciła podstawowe, a myślę że chyba warto też zrobić fragmentację DNA ? Test mar? Co myślicie? Skoro już mąż pójdzie na to badanie to lepiej więcej rzeczy chyba sprawdzić
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Testu mar nie robiliśy, natomiast defragmentacje w momencie słabej morfologi. Partner poszedł z wynikami do androloga i mu wtedy zlecił co ma zrobić.
Ja bym zrobiła to o co prof prosi. Jeżeli wyniki wyjdą źle to ona pokieruje co dalej. Jeśli tego nie zrobi to bym umówiła partnera do androloga.
👧35 🧑35
Starania styczeń 2024
Dziewczyny, a wy badania typu prolaktyna, kortyzol, ferrytyna, homocysteina na zlecenie Jerzak robiłyście po pierwszej miesiączce czy po drugiej?25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna33 wrote:Dziewczyny, a wy badania typu prolaktyna, kortyzol, ferrytyna, homocysteina na zlecenie Jerzak robiłyście po pierwszej miesiączce czy po drugiej?
Po drugiej👧35 🧑35
Starania styczeń 2024
Martyna33 wrote:
Mam pytanie o badanie nasienia, z tego co widzę zleciła podstawowe, a myślę że chyba warto też zrobić fragmentację DNA ? Test mar? Co myślicie? Skoro już mąż pójdzie na to badanie to lepiej więcej rzeczy chyba sprawdzić
U nas był problem z nasieniem. Z perspektywy czasu (którego w niepłodności jest albo za mało albo za szybko biegnie albo za wolno itd.) wyslałabym go na pakiet badań. Raz pójdzie. I wyniki będą szybciej. Być może wydacie zbędnie kasę -> ale rozważ czy masz czas czekać. Najwyżej prof.pokażesz te bazowe. A męża wyślesz do urologa-androloga.Muszę mieć plan działania.
1. ICSI - nieudane;
2. a. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka
b. 08.02.2025 nieudany transfer 5.1.1. tęsknię i kocham -
Czy prof J zleca coś na podniesione CD56 w biopsji?33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Dziewczyny pytałam już chyba, ale nie widzę w konwersacji - czy ktoś bierze/brał Plaquenil?
Nie jest dostępny w Polsce, mam też receptę na zamiennik Adamedu, ale jak byłam u internistki takiej dość ogarniętej to mówiła,że lepszy byłby Plaquenil…i nie wiem czy gdzieś go jakoś szukać czy już trudno brać ten Adamed.
Ktoś ma jakieś doświadczenia? -
Piątkowa wrote:Dziewczyny pytałam już chyba, ale nie widzę w konwersacji - czy ktoś bierze/brał Plaquenil?
Nie jest dostępny w Polsce, mam też receptę na zamiennik Adamedu, ale jak byłam u internistki takiej dość ogarniętej to mówiła,że lepszy byłby Plaquenil…i nie wiem czy gdzieś go jakoś szukać czy już trudno brać ten Adamed.
Ktoś ma jakieś doświadczenia?
Brałam zamiennik, ale z tego co pamiętam ktoś kiedyś na Facebooku w grupie Jerzak dawał link do apteki w Niemczech która wysyła kurierem. Ale nie zamawiałam z Niemiec.
https://www.arzneiprivat.de/product/plaquenil-200-mg-tabletki-powlekane.305746.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października, 21:07
Droga w tysiąc li w któru ruszyłam w 2008 roku ...🌠 -
Dzięki Kasztanka!
Kupiłam narazie zamiennik Adamed, jak się okaże,że przyjdzie mi brać je dłużej to wtedy pokombinuję.
Czy długo brałaś ten lek?
Ja biorę suple od 2 miesięcy, same suple plus acard i czuję się na tym zestawie bardzo dobrze. Lepszy sen, brak napadów głodu, brak ochoty na słodkie, mniejsza drażliwość, naprawdę same plusy a wydawało mi się wcześniej,ze mój organizm ok a mogło być lepiej.
Zobaczymy jak po lekach będzie…
Ja mam zestaw - Prograf, Plaquenil i Glucophage
+ Acard + suple -
Piątkowa wrote:Dzięki Kasztanka!
Kupiłam narazie zamiennik Adamed, jak się okaże,że przyjdzie mi brać je dłużej to wtedy pokombinuję.
Czy długo brałaś ten lek?
Ja biorę suple od 2 miesięcy, same suple plus acard i czuję się na tym zestawie bardzo dobrze. Lepszy sen, brak napadów głodu, brak ochoty na słodkie, mniejsza drażliwość, naprawdę same plusy a wydawało mi się wcześniej,ze mój organizm ok a mogło być lepiej.
Zobaczymy jak po lekach będzie…
Ja mam zestaw - Prograf, Plaquenil i Glucophage
+ Acard + suple
Też to wszystko miałam. Rozpisane było na okolo 6 miesięcy .
Glucophage odstawiłam po około 2 tygodniach brania, bo się lało że mnie ze wszystkich dziur 24 godzinie na dobę. Praktycznie żyłam w łazience. Po okolo tych dwóch tygodniach ledwo żyłam.
Powiem tak - jak odstawiłam w lutym to wszystko to poczułam się ogólnie o wiele lepiej. Jak już nie brałam żadnych supli. Od jednej mysli ze trzeba wziąć kolejnu tabletkę już wywracało jelita. Organizm tak sprzeciwił się że nie mogłam nawet przełknąć. Odstawiłam wszystko i czuje się o wiele lepiej beż tego wszystkiego. Dałam sobie
6 miesięcy na prof J na powodzenie i się nie
udalo. Poszliśmy innej drogą. Podchodzimy do in vitro I częściowo wykorzystamy jej zalecenia za co jestem jej bardzo wdzięczna. Ale jesteśmy bardzo trudnym przypadkiemDroga w tysiąc li w któru ruszyłam w 2008 roku ...🌠 -
Mam do was pytanie z kategorii "wagowej"
Na zestawie leków i supli od prof lecę już 2cykl, gdzieś od czerwca mam glucophage od swojego gin. Od pewnego czasu zauważyłam że waga zaczęła mi lecieć w dół, wcześniej waga była w normie.
Jakoś mocno mi to nie przeszkadza czuje się dobrze, ale nie daje mi spokoju myśl że ciężej o zajście w ciążę w trakcie chudnięcia.
Biorę wszystki leki i suple, jedynie co migam od ćwiczeń siłowych zleconych przez prof, ale mocno pilnuje 10tys kroków dziennie.
I tu moje pytanie czy któraś z was schudła na zestawie prof i udało się zajść w ciążę ? Bo od gina usłyszałam że muszę nadal brać glupohage i po prostu więcej jeść, a ja nie chce na siłę wciskać w siebie jedzenia bo i tak jem dużo więcej i regularniej niż kiedyś.31l🙎♀️ 35l🙎
-12.2022 początek starań
31.03-beta 56.5
02.04-beta 120
04.04-beta 311
07.04-beta 1346
Wixa🌸 wrote:Mam do was pytanie z kategorii "wagowej"
Na zestawie leków i supli od prof lecę już 2cykl, gdzieś od czerwca mam glucophage od swojego gin. Od pewnego czasu zauważyłam że waga zaczęła mi lecieć w dół, wcześniej waga była w normie.
Jakoś mocno mi to nie przeszkadza czuje się dobrze, ale nie daje mi spokoju myśl że ciężej o zajście w ciążę w trakcie chudnięcia.
Biorę wszystki leki i suple, jedynie co migam od ćwiczeń siłowych zleconych przez prof, ale mocno pilnuje 10tys kroków dziennie.
I tu moje pytanie czy któraś z was schudła na zestawie prof i udało się zajść w ciążę ? Bo od gina usłyszałam że muszę nadal brać glupohage i po prostu więcej jeść, a ja nie chce na siłę wciskać w siebie jedzenia bo i tak jem dużo więcej i regularniej niż kiedyś.
U mnie była taka sytuacja, w momencie zajścia w ciąże ważyłam jakieś 47-48kg (spadek co najmniej 6kg od wagi wyjściowej); też mocno pilnowałam 10tys kroków i raczej omijałam ćwiczenia siłowe
jadłam zdrowo, dieta z niskim ig. Ciąża zakończona sukcesem.
Wixa🌸 lubi tę wiadomość
-
Boziu Wixa ja byłam u niej 6 lat temu i takie pierdoly widze dalej wmawia pacjentkom.. sprawdź z innym lekarzem koniecznie to usg.Wixa🌸 wrote:O innych obajwach mi nie wspomniała, stwierdziła to chyba tylko na podstawie tego usg. Ja też u siebie nigdy nie zaobserowalam żadnych objawów typowych dla pcos. Nawet mój gin mówił mi że nie ma opcji żebym miała pcos przy tak niskim amh i przy takim obrazie jaki on widział na usg. Jednak prof zdiagnozwała pcos z niskim amh.
Ja zmarnowałam u niej rok na suple i pcos którego nie mam co potwierdziło 3 kolejnych lekarzy!!!!
Ona zleca badania u innych lekarzy i je sobie analizuje n9 i podobno to usg pokazuje tyle pęcherzyków bo to tak "mocny" "dobry" sprzęt. To nie pcos. Ale jak mówię nie jestem lekarzem niech ktoś to zobaczy.
Wydajecie kasę na suple (ja też to robilam) I ogromną kasę za wizyty u niej a ona wszystkim zaleca to samo.
Moze z jakimiś problemami jest super ale jak dla mnie wszystko wali na 1 linijkę.
U mnie wyszly stany zapalne widoczne tylko na histeroskopi którą sama sobie zleciłam. Bo żaden lekarz sie nie zainteresował. Może być poważna immunologia tez to trzeba do dobrych specjalistów lecieć.
Proszę przemyślcie leczenie u niej bo przy niepłodności czas ucieka między palcami. -
Też mam mieszane uczucia do stawianych przez nią diagnoz PCOS. U mnie zespół stwierdziła tylko na podstawie obrazu usg no i co za tym idzie wysokiego amh. Mam takie poczucie, że wszystkim daje te same suple i leki.
Dziewczyny a macie jakiegoś specjalistę ginekologa od policystycznych jajników w okolicach Warszawy?👧35 🧑35
Starania styczeń 2024
Dokładnie.Kata3333 wrote:Też mam mieszane uczucia do stawianych przez nią diagnoz PCOS. U mnie zespół stwierdziła tylko na podstawie obrazu usg no i co za tym idzie wysokiego amh. Mam takie poczucie, że wszystkim daje te same suple i leki.
Dziewczyny a macie jakiegoś specjalistę ginekologa od policystycznych jajników w okolicach Warszawy?
Co najlepsze wysłała na usg do lekarki jakiejstam nie pamiętam nazwiska i tamta powiedziala podczas badania ze nie widać nieprawidłowości. Jak to powiedziałam potem Jerzak to ta z oburzeniem " jak to nie widać przecież to pcos tu z badania! "
z lekarzami nie pomogę ja potem już poszłam do kliniki niepłodności ale nie mogę nikogo super polecić tez.