X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie 1 poziom wtajemniczenia: poronienia, badania, Jerzak
Odpowiedz

1 poziom wtajemniczenia: poronienia, badania, Jerzak

Oceń ten wątek:
  • ZZ Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piątkowa wrote:
    Po poronieniu AMH spada?
    Ja badałam teraz pierwszy raz w życiu i mam niskie, ale już po USG dopplerowskim powiedziała mi dr,że jak oznaczałam teraz to będzie takie.
    Zastanawiam się czy badać jeszcze raz. Czytałam,że AMH się zmienia, pytanie o ile.
    Jestem po 5 ciążach, nie miałam problemów z zajęciem - ostatnia ciąża co prawda w 6cyklu, ale pozostałe w 2-3,więc niskie AMH mnie zdziwiło.

Wizytę u prof planuje na koniec lipca/poczatek sierpnia i liczę na zielone światło na starania. Myślę czy nie zacząć brać polecanego już KQ10…coby już może coś działało. Prof jakieś konkretnej marki przepisuje?

Prof zaleca koenzym z firmy Pharma Nord

Wixa🌸, Piątkowa lubią tę wiadomość

• Wixa🌸 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie proszę na pierwszej wizycie prof. skupia się tylko na kobiecie? Podchodzimy do naszego problemu jako para i już na pierwszą wizytę chce zabrać męża. Liczę że przejrzy też jego dotychczasowe wyniki i zleci kolejne badania.

31l🙎‍♀️ 35l🙎

-12.2022 początek starań

-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
    -10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
    -11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌

-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
    -02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
    -22.01 drożność sono hsg ✔
    -25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)

15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
    31.03-beta 56.5
    02.04-beta 120
    04.04-beta 311
    07.04-beta 1346
    08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
    22.04-7tydzień jest serduszko 💓
    23.05-11tc/8tc serduszko przestało bić💔👼poronienie chybione
  • Piątkowa Debiutantka

Wysłany: 25 czerwca, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wixa🌸 wrote:
    Powiedzcie proszę na pierwszej wizycie prof. skupia się tylko na kobiecie? Podchodzimy do naszego problemu jako para i już na pierwszą wizytę chce zabrać męża. Liczę że przejrzy też jego dotychczasowe wyniki i zleci kolejne badania.

Ja byłam sama na wizycie, ale miałam wyniki partnera i prof je przeglądała. U mnie nie dodała nic, poza inf że przy kirach może być potrzebne badanie też i drugiej strony.

• Krąsi Autorytet

Wysłany: 25 czerwca, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie jak u Piątkowej. Ale my od razu mieliśmy zalożenie, że ona nie jest od facetów. Sparzyliśmy się na początku naszej drogi na ginekologu próbującym "leczyc" problemy męża. A potem był obstawiony urologicznie i endokrynologicznie przez lekarzy specjalizujących się w prowadzeniu niepłodnych mężczyzn.

Muszę mieć plan działania.

1. ICSI - nieudane;
    2. a. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka :)
    b. 08.02.2025 nieudany transfer 5.1.1. tęsknię i kocham
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 28 czerwca, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wyniki badań genetycznych po poronieniu - Analiza markerów STR chromosomów 13, 15, 16, 18, 21, 22 nie wykazała odchyleń od normy. Płeć żeńska.
    No i teraz jestem zła, że wzięłam te badania ze szpitala zamiast na własną rękę zrobić pełny kariotyp... no ale w takiej sytuacji trochę ciężko się myśli.
    Macie jakieś pomysły co dalej robić? Miałam od prof. J Prograf od transferu.

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
    07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Miracle25 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix cholernie mi przykro.
    Robilas biopsję endometrium? Badanie Kir?

• Clausix Autorytet

Wysłany: 28 czerwca, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miracle25 wrote:
    Clausix cholernie mi przykro.
    Robilas biopsję endometrium? Badanie Kir?

Nie robiłam jeszcze tych badań. We wtorek zadzwonię o termin do prof.
    Mówiła mi wcześniej o Accofilu, ale nie wiem w sumie na co się go daje.

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
    07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Kata3333 Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Dziś przeczytałam część tego wątku gdyż nawracające poronienia dotyczą także mojej osoby. W poniedziałek dowiedziałam się, że serce nie bije, a w środę miałam indukcje poronienia wraz z łyżeczkowaniem. Teraz nie wstaje z łóżka i zastanawiam się co dalej. Poprzednią ciąże straciłam w 5/6 tygodniu samoistnie. Teraz oddaliśmy kosmówkę do badania MLPA i jesteśmy umówieni na kariotypy oraz trombofilię. Obie ciąże naturalne. Ta była w pierwszym cyklu po histeroskopi polipa i badaniu Hsg. Niestety nie utrzymała się.
    Zastanawiam się nad wizytą u Pani Jerzak jednak trochę mnie jej osoba przeraża. Kogo jeszcze poleca się do nawracających poronień? Czy wszystkie drogi prowadzą do Pani Jerzak?

👧35 🧑35
    Starania styczeń 2024
    💔5/6tydzień poronienie samoistne sierpień 2024
    💔8tydzień indukcja+łyżeczkowanie czerwiec 2025

Histeroskopia polipa, hsg - drożne kwiecień 2025
  • Miracle25 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Nie robiłam jeszcze tych badań. We wtorek zadzwonię o termin do prof.
    Mówiła mi wcześniej o Accofilu, ale nie wiem w sumie na co się go daje.

Accofil daje sie glownie przy brakujacych KIRach, czyli problemach implatacyjnych, ktore prowadza tez do wczesnych poronien.
    Ja dostalam od prof. Accofil pomimo dobrego ( nie idealnego) wyniku, ze wzgledu na wiek. Z tego co sie naczytalam na jego temat to pomaga- w nie do konca wyjasniony sposob- ale dziala. Spotkalam sie ze stwierdzeniami, ze jest modny jak kiedys heparyna i tez wzbudza podobne nadzieje.
    Na biopsję endometrium nie wiem czy profesor wysyla, ale tez to jest czesty temat w nawracajacych poronieniach, moim zdaniem warto sprawdzic. Ja do niej przyszlam juz z wynikami i odniosla sie.
    Powodzenia

Clausix lubi tę wiadomość

• Miracle25 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kata3333 wrote:
    Cześć!
    Dziś przeczytałam część tego wątku gdyż nawracające poronienia dotyczą także mojej osoby. W poniedziałek dowiedziałam się, że serce nie bije, a w środę miałam indukcje poronienia wraz z łyżeczkowaniem. Teraz nie wstaje z łóżka i zastanawiam się co dalej. Poprzednią ciąże straciłam w 5/6 tygodniu samoistnie. Teraz oddaliśmy kosmówkę do badania MLPA i jesteśmy umówieni na kariotypy oraz trombofilię. Obie ciąże naturalne. Ta była w pierwszym cyklu po histeroskopi polipa i badaniu Hsg. Niestety nie utrzymała się.
    Zastanawiam się nad wizytą u Pani Jerzak jednak trochę mnie jej osoba przeraża. Kogo jeszcze poleca się do nawracających poronień? Czy wszystkie drogi prowadzą do Pani Jerzak?

Hej, jest teraz troche „ modnych” immunologow. Dr Jarosz, doc. Pasnik, dr Sydor, Litmanowicz… Ja bym radzila poczytac o nich/ posluchac na yt i wybrac takiego, ktorego podejscie Cie przekona. Powodzenia

• Mal86 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Tych dziewczyn które się zastanawiają nad wizyta u Prof Jerzak ,idźcie i to jak najszybciej nie zwlekajcie nie szukajcie innych lekarzy ja walczyłam okolo9 lat o dzidzię 3 kliniki przerobione kilkunastu lekarzy ,3 procedury pełne invitro ,kilka transferów -jedno poronienie do Jerzak poszłam i w 3 cyklu na jej zestawie leków diecie zaszłam w naturalna ciążę ❤️i mam teraz piękna zdrowa dwulatkę całą ciążę jechałam na jej zestawie leków ,acofil też brałam chyba do 14 tyg ciąży .Także dziewczyny jaka profesor jest to jest ,ale pomaga .

Clausix, Wixa🌸, Miracle25 lubią tę wiadomość

• Wixa🌸 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mal86 wrote:
    Do Tych dziewczyn które się zastanawiają nad wizyta u Prof Jerzak ,idźcie i to jak najszybciej nie zwlekajcie nie szukajcie innych lekarzy ja walczyłam okolo9 lat o dzidzię 3 kliniki przerobione kilkunastu lekarzy ,3 procedury pełne invitro ,kilka transferów -jedno poronienie do Jerzak poszłam i w 3 cyklu na jej zestawie leków diecie zaszłam w naturalna ciążę ❤️i mam teraz piękna zdrowa dwulatkę całą ciążę jechałam na jej zestawie leków ,acofil też brałam chyba do 14 tyg ciąży .Także dziewczyny jaka profesor jest to jest ,ale pomaga .

Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, mogę kilka pytań na priv? 😊

Mal86 lubi tę wiadomość

31l🙎‍♀️ 35l🙎

-12.2022 początek starań

-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
    -10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
    -11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌

-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
    -02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
    -22.01 drożność sono hsg ✔
    -25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)

15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
    31.03-beta 56.5
    02.04-beta 120
    04.04-beta 311
    07.04-beta 1346
    08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
    22.04-7tydzień jest serduszko 💓
    23.05-11tc/8tc serduszko przestało bić💔👼poronienie chybione
  • Kata3333 Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, zastanawiam się jeszcze nad Limanowiczem Decyzję podejmę po wynikach katiotypu i trombofilii. Wtedy obiorę jakiś kierunek działania.

👧35 🧑35
    Starania styczeń 2024

• Miracle25 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mal86 wrote:

Ja tez sue zdecydowalam na profesor. Ale przeszlam droge przez innych lekarzy i potrzebowalam sie do niej przekonac. Teraz ma moje zaufanie i ze spokojem ide za jej zalecieniami. Wydaje mi sie, ze kwestia zaufania jest tu najwazniejsza. Wszyscy lekarze maja sukcesy i porazki, rozne metody dzialaja u roznych osob, dlatego namawiam do szukania w zgodzie ze soba. Cudownie, ze Ty mialas ten „ perfect match” z profesor i ze zakonczylo sie zdrowym dzieckiem 😊

Mal86 lubi tę wiadomość

• Mal86 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wixa🌸 wrote:
    Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, mogę kilka pytań na priv? 😊
    Już zaakceptowałam ,pisz śmiało 😉

• Kata3333 Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak jest z terminami do Jerzak? Chodzicie do jej kliniki czy może do Unicare? Widzę że w Unicare nawet można sie zapisać na tą środę. Czy cena jest taka sama dla tych dwóch miejsc?

Czy 1 wizyta to naprawdę 10 minut?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca, 13:19

👧35 🧑35
    Starania styczeń 2024

• Miracle25 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kata3333 wrote:
    Dziewczyny a jak jest z terminami do Jerzak? Chodzicie do jej kliniki czy może do Unicare? Widzę że w Unicare nawet można sie zapisać na tą środę. Czy cena jest taka sama dla tych dwóch miejsc?

Czy 1 wizyta to naprawdę 10 minut?

Ja bylam zawsze w mClinic. Czasem wizyta 10 min, czasem dluzej ( pierwsza 20-30). Prof nie robi usg i ginekologicznie tez bada zdaje sie dopiero w nastym tygodniu ciazy, wiec cala wizyta to zwykle rozmowa przy biurku, analiza wynikow.

• Kata3333 Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mClinic długo się czeka na wizytę? Czy tak w sumie z dnia na dzień. Płatność także 600zł?

👧35 🧑35
    Starania styczeń 2024

• Miracle25 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kata3333 wrote:
    W mClinic długo się czeka na wizytę? Czy tak w sumie z dnia na dzień. Płatność także 600zł?

Zwykle dosc szybko. Tak, tez 600

• Kata3333 Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info Miracle25

👧35 🧑35
    Starania styczeń 2024

‹‹ 317 318 319 320 321
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ