Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie 1 poziom wtajemniczenia: poronienia, badania, Jerzak
Odpowiedz

1 poziom wtajemniczenia: poronienia, badania, Jerzak

Oceń ten wątek:
  • Piątkowa Koleżanka

Wysłany: 23 lipca, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna_per wrote:
    Dziewczyny, czy macie w zaleceniach Miovelia NAC będąc w ciąży? Teraz chyba Miovelia NAC jest wycofana i wprowadzili Miovelia NAC Booster a to ma melatoninę w składzie miedzy innymi (w ciąży chyba nie mozna, co?). @ Piątkowa Ty bierzesz Miovelię?

Brałam do 14tyg i tak też czytałam,że się nie powinno nawet Pani w aptece mi wydać nie chciała 😅
    Przez chwilę był problem z dostępnością Miovelia NAC a chyba tego booster prof nie kazała i jako zamiennik dała mi ACC 1000, bo ma dużo NAC, ale też nie jest wskazane w ciąży. Patrząc jednak w ten sposób większość tych substancji nie jest w standardowych procedurach więc 🤷🏽‍♀️ biorę co trzeba nawet progesteron mimo przepołowionej już ciąży.

• Kata3333 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piątkowa a jak Twoje samopoczucie? Który już to tydzień?
    Druga sprawa czy ja dobrze rozumiem prof daje ten lek na kaszel ACC 1000 zamiast Miovelli? Dawno u niej nie byłam i nie wiedziałam, że zrezygnowała z boosteru. A czy ktoś się orientuje co teraz daje zamiast tego suplementu na noc co wiecznie nie był niedostępny. Nazwy nie pamiętam tylko że był na R

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia, 12:18

👧90 🧑89
    Starania styczeń 2024
    💔5/6tydzień poronienie samoistne sierpień 2024
    💔8tydzień indukcja+łyżeczkowanie czerwiec 2025

Histeroskopia polipa, hsg - drożne kwiecień 2025
  • Krąsi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówisz o Resvega. Moja Babcia bierze to od okulisty :) poszukaj stacjonarnie w osiedlowych aptekach :) i chyba Kasiek789 po prostu odwzorowała skład i kupowała te suple oddzielnie.

Muszę mieć plan działania.

1. ICSI - nieudane;
    2. a. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka :)

202010244756.png

b. 08.02.2025 nieudany transfer 5.1.1. tęsknię i kocham
    c. 01.07.2026 transfer 5.2.2.
    11.07.2026 (10 dpt) II
    13.07.2026 (12 dpt) beta HCG 2585,8
    15.07.2026 (14 dpt) beta HCG 6616,50
    21.07.2026 (20 dpt) na USG: pęcherzyk ciążowy, żółtkowy i Zarodek 3 mm
    31.07.2026 (30 dpt) jest SERDUSZKO

Widzimy się niedługo Kropeczko!

202703197251.png
  • justyna_per Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kata3333 wrote:
    Druga sprawa czy ja dobrze rozumiem prof daje ten lek na kaszel ACC 1000 zamiast Miovelli? Dawno u niej nie byłam i nie wiedziałam, że zrezygnowała z boosteru. A czy ktoś się orientuje co teraz daje zamiast tego suplementu na noc co wiecznie nie był niedostępny. Nazwy nie pamiętam tylko że był na R

Teraz Recovery jest dostępny. Jak go nie było, to profesor zaleciła mi magne b6 i melatonina 1g. A z boostera nie zrezygnowała chyba, po prostu ta zwykła Miovelia została zastąpiona Miovelia Booster i wydaje mi sie ze w staraniach wciąż jest ok, ale nie wiem czy w ciąży.

• Kata3333 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję chodzilo mi o recovery. Był czas gdzie ten suplement był ciągle niedostępny

👧90 🧑89
    Starania styczeń 2024

• Piątkowa Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kata3333 wrote:

Hej. Czuję się ok, dzięki. jestem dość spokojna w tej ciąży, co stanowi dużą nowość, a większość trudnych objawów minęło, łożysko się prawie podniosło i już nie przoduje, nawet te wymioty mam nadzieję się nie powtórzą.
    Prof twierdziła,że to od Glucophage i żebym brała razem probiotyk o czym zapomniałam.
    Mamy dziś 26tydzien i rośniemy planowo - jak powiedział mój ginekolog „gdyby nie Pani historia powiedziałbym - prawidłowa zdrowa ciąża”, także oby tak dalej 🙏💓

Tak, brałam prze chwilę lek na kaszel 😅
    ale przyznam,że właśnie akurat czy Miovelia czy potem ACC to zdarzało mi się pominąć w samej ciąży jak gdzieś brakowało.
    Resvega z tego co pamiętam ja w ciąży odstawiałam i faktycznie miałam jakiś zamiennik przez chwilę.
    Mogę poszukać jaki.

• Kata3333 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piątkowa jestem w szoku, że to już 26 tydzień. Mam wrażenie, że dopiero co napisałaś że jesteś w ciąży a tu dawno po półmetku. Trzymam kciuki aby dalej to była nudna zdrowa ciąża. Prowadzisz ciąże równolegle u prof J?

👧90 🧑89
    Starania styczeń 2024

• Piątkowa Koleżanka

Wysłany: 2 września, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kata3333 wrote:
    Piątkowa jestem w szoku, że to już 26 tydzień. Mam wrażenie, że dopiero co napisałaś że jesteś w ciąży a tu dawno po półmetku. Trzymam kciuki aby dalej to była nudna zdrowa ciąża. Prowadzisz ciąże równolegle u prof J?

Tak. Dziś jestem po wizycie u prof i mam 28tydzien 💓
    W zasadzie mogę powiedzieć,że prowadzę u prof a do swojego lekarza chodzę jak potrzebuje badania, monitorowania. Dr był odrazu bardzo zadowolony,że trafiłam do prof, spotkał ją kiedyś na jakimś sympozjum gdzie zrobiła duże wrażenie swoją wiedzą i podejściem i do teraz twierdzi,że lepiej trafić nie mogłam na swoje problemy, a tez druga kwestia,że nie ogarnia tych leków 😅 a w zasadzie wciąż je biorę więc ja także choćby z tego względu chodzę bo nie wiem jak je odstawić i co dalej.
    Czy jakoś powinnam się sprawdzić po nich itp.
    Prof mi dziś powiedziała,że standardowo spotyka się do 35tyg więc obstawiam,że wtedy dopiero dowiem się jak z tym arsenałem 💊, jak z tego wyjść.

‹‹ 329 330 331 332 333
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ