1 poziom wtajemniczenia: poronienia, badania, Jerzak
-
WIADOMOŚĆ
-
justyna_per wrote:Dziewczyny, czy macie w zaleceniach Miovelia NAC będąc w ciąży? Teraz chyba Miovelia NAC jest wycofana i wprowadzili Miovelia NAC Booster a to ma melatoninę w składzie miedzy innymi (w ciąży chyba nie mozna, co?). @ Piątkowa Ty bierzesz Miovelię?
Brałam do 14tyg i tak też czytałam,że się nie powinno nawet Pani w aptece mi wydać nie chciała 😅
Przez chwilę był problem z dostępnością Miovelia NAC a chyba tego booster prof nie kazała i jako zamiennik dała mi ACC 1000, bo ma dużo NAC, ale też nie jest wskazane w ciąży. Patrząc jednak w ten sposób większość tych substancji nie jest w standardowych procedurach więc 🤷🏽♀️ biorę co trzeba nawet progesteron mimo przepołowionej już ciąży. -
Piątkowa a jak Twoje samopoczucie? Który już to tydzień?
Druga sprawa czy ja dobrze rozumiem prof daje ten lek na kaszel ACC 1000 zamiast Miovelli? Dawno u niej nie byłam i nie wiedziałam, że zrezygnowała z boosteru. A czy ktoś się orientuje co teraz daje zamiast tego suplementu na noc co wiecznie nie był niedostępny. Nazwy nie pamiętam tylko że był na RWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia, 12:18
👧90 🧑89
Starania styczeń 2024
💔5/6tydzień poronienie samoistne sierpień 2024
💔8tydzień indukcja+łyżeczkowanie czerwiec 2025
Histeroskopia polipa, hsg - drożne kwiecień 2025 -
Mówisz o Resvega. Moja Babcia bierze to od okulisty
poszukaj stacjonarnie w osiedlowych aptekach
i chyba Kasiek789 po prostu odwzorowała skład i kupowała te suple oddzielnie.
Muszę mieć plan działania.
1. ICSI - nieudane;
2. a. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka

b. 08.02.2025 nieudany transfer 5.1.1. tęsknię i kocham
c. 01.07.2026 transfer 5.2.2.
11.07.2026 (10 dpt) II
13.07.2026 (12 dpt) beta HCG 2585,8
15.07.2026 (14 dpt) beta HCG 6616,50
21.07.2026 (20 dpt) na USG: pęcherzyk ciążowy, żółtkowy i Zarodek 3 mm
31.07.2026 (30 dpt) jest SERDUSZKO
Widzimy się niedługo Kropeczko!

-
Kata3333 wrote:Piątkowa a jak Twoje samopoczucie? Który już to tydzień?
Druga sprawa czy ja dobrze rozumiem prof daje ten lek na kaszel ACC 1000 zamiast Miovelli? Dawno u niej nie byłam i nie wiedziałam, że zrezygnowała z boosteru. A czy ktoś się orientuje co teraz daje zamiast tego suplementu na noc co wiecznie nie był niedostępny. Nazwy nie pamiętam tylko że był na R
Teraz Recovery jest dostępny. Jak go nie było, to profesor zaleciła mi magne b6 i melatonina 1g. A z boostera nie zrezygnowała chyba, po prostu ta zwykła Miovelia została zastąpiona Miovelia Booster i wydaje mi sie ze w staraniach wciąż jest ok, ale nie wiem czy w ciąży. -
Dziękuję chodzilo mi o recovery. Był czas gdzie ten suplement był ciągle niedostępny👧90 🧑89
Starania styczeń 2024
💔5/6tydzień poronienie samoistne sierpień 2024
💔8tydzień indukcja+łyżeczkowanie czerwiec 2025
Histeroskopia polipa, hsg - drożne kwiecień 2025 -
Kata3333 wrote:Piątkowa a jak Twoje samopoczucie? Który już to tydzień?
Druga sprawa czy ja dobrze rozumiem prof daje ten lek na kaszel ACC 1000 zamiast Miovelli? Dawno u niej nie byłam i nie wiedziałam, że zrezygnowała z boosteru. A czy ktoś się orientuje co teraz daje zamiast tego suplementu na noc co wiecznie nie był niedostępny. Nazwy nie pamiętam tylko że był na R
Hej. Czuję się ok, dzięki. jestem dość spokojna w tej ciąży, co stanowi dużą nowość, a większość trudnych objawów minęło, łożysko się prawie podniosło i już nie przoduje, nawet te wymioty mam nadzieję się nie powtórzą.
Prof twierdziła,że to od Glucophage i żebym brała razem probiotyk o czym zapomniałam.
Mamy dziś 26tydzien i rośniemy planowo - jak powiedział mój ginekolog „gdyby nie Pani historia powiedziałbym - prawidłowa zdrowa ciąża”, także oby tak dalej 🙏💓
Tak, brałam prze chwilę lek na kaszel 😅
ale przyznam,że właśnie akurat czy Miovelia czy potem ACC to zdarzało mi się pominąć w samej ciąży jak gdzieś brakowało.
Resvega z tego co pamiętam ja w ciąży odstawiałam i faktycznie miałam jakiś zamiennik przez chwilę.
Mogę poszukać jaki.
-