Brak akcji serca na USG a rosnąca beta
-
WIADOMOŚĆ
-
Milunia wrote:Jak to nie zostawili? Sami pobieraliście próbkę czy lekarz podczas zabiegu? Ja miałam poronienie wywołane tabletkami i dali pojemniczek żeby samemu zebrać i właśnie bałam się czy będzie odpowiedni materiał. Skończyło się i tak zabiegiem więc mam nadzieję że pobrali odpowiedni i czegoś się dowiemy. Dostałam dziś wiadomość, że próbka dotarła i zaczynają badania. Wyniki mają być na początku listopada.Starania od 2022
🙋🏻♀️ 33
🙋🏻♂️26
Nasienie ✅
Owulacja ✅
Hormony ✅
AMH 2,8 ✅
HSG ✅
Witaminy ✅
Immunologia ✅
Kir Bx ✅ 3/5
Kariotypy ✅
Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
12.2024 hsg z lipiodolem
02.2025 kwalifikacja in vitro
03.2025 scratching endometrium
04.2025 start stymulacji, protokół krótki
14.04 pierwszy podgląd 🥚🥚(11 pęcherzyków)
16.04 drugi podgląd 🥚🥚 (13 pęcherzyków)
19.04 punkcja (18 pęcherzyków= 10 dojrzałych komórek, 6 poszło do zapłodnienia)
❄️❄️❄️
19.05 scratching endometrium
28.08 USG endometriozy= endometrioza otrzewnowa niewielkie ogniska ❌
08.2025 naturalna ciąża, obumarła 6+0 -
Milunia wrote:My oddaliśmy do testDNA, właśnie wczoraj kurier zabrał, ciekawe czy materiał będzie prawidłowy. A z badania histopatologicznego coś u Was wyszło wgl?
Z badania histopatologicznego z tego co pamiętam nic nie wyszło, ale mój ginekolog mówił że histopatologiczne ma na celu zbadanie czy z kobietą się nic nie dzieje, czy nie ma zmian rakowych, a nie dotyczy płodu.
Położyli mnie na oddziale onkologicznym, mąż był ze mną od rana ale właśnie pojechał i powiem szczerze że jestem załamana, nie dość że sama to jeszcze z takimi dobijajacymi informacjami. Nie spodziewałam się takiego obrotu spraw.Ponowne starania od 07.2025
06.09 ⏸️
23.09 6+3 jest 💖
07.10 8+3 pojawia się krwiaczek❓
02.2024: 8 tydz.💔👼🏻
10.2024: 13 tydz. 💔M.👼🏻 -
Matylda88 wrote:Z badania histopatologicznego z tego co pamiętam nic nie wyszło, ale mój ginekolog mówił że histopatologiczne ma na celu zbadanie czy z kobietą się nic nie dzieje, czy nie ma zmian rakowych, a nie dotyczy płodu.
Położyli mnie na oddziale onkologicznym, mąż był ze mną od rana ale właśnie pojechał i powiem szczerze że jestem załamana, nie dość że sama to jeszcze z takimi dobijajacymi informacjami. Nie spodziewałam się takiego obrotu spraw.[/QUOTE że mną też mąż był chwilę a najgorsze sama przeżywałam. Na szczęście sama na sali leżałam. A czemu na onkologicznym ? -
Quote:A czemu na onkologicznym ?
Ze względu na zaśniad, musi być dobrze usunięty i później w poradni onkologicznej będą kontrolować czy beta spada. Potem jak już spadnie do 0 to jeszcze będą sprawdzać czy znowu nie rośnie. Ogólnie z tego co czytałam to zaśniad może przybrać formę nowotworową, dlatego zajmują się tym ginekolodzy-onkolodzy. Po tym jak beta spadnie do 0, jeszcze przez 6-12 miesięcy nie można zajść w ciążę.Ponowne starania od 07.2025
06.09 ⏸️
23.09 6+3 jest 💖
Matylda88 wrote:Quote:A czemu na onkologicznym ?
Ze względu na zaśniad, musi być dobrze usunięty i później w poradni onkologicznej będą kontrolować czy beta spada. Potem jak już spadnie do 0 to jeszcze będą sprawdzać czy znowu nie rośnie. Ogólnie z tego co czytałam to zaśniad może przybrać formę nowotworową, dlatego zajmują się tym ginekolodzy-onkolodzy. Po tym jak beta spadnie do 0, jeszcze przez 6-12 miesięcy nie można zajść w ciążę. -
Komanuss wrote:Ojej biedna. A już się dobrze ze trafiłaś do szpitala. Będzie dobrze. Nie czytaj narazie za dużo żeby się nie nakręcać.
Lekarze też powiedzieli o możliwych komplikacjach, które nie chcą mi wyjść z głowy. Mam nadzieję że prześpię tę noc. O 22 mam dostać tabletki na zmiękczenie szyjki, jutro rano prysznic, szpitalne wdzianko i oczekiwanie na zabieg. Chciałabym już być po.Ponowne starania od 07.2025
06.09 ⏸️
23.09 6+3 jest 💖
Matylda88 wrote:Lekarze też powiedzieli o możliwych komplikacjach, które nie chcą mi wyjść z głowy. Mam nadzieję że prześpię tę noc. O 22 mam dostać tabletki na zmiękczenie szyjki, jutro rano prysznic, szpitalne wdzianko i oczekiwanie na zabieg. Chciałabym już być po.
Matylda88 jakie to wszytko jest cholernie niesprawiedliwie. Ile trzeba przejść w życiu, żeby móc mieć szczęśliwą rodzinę 🙁 Jak nie będziesz mogła zasnąć to poproś o coś na sen. Ja w pierwszą noc chciałam być dzielna, ale w kolejną już poprosiłam i chociaż trochę organizm się zregenerował, a mózg przestał analizować i się dobijać jeszcze bardziej. Nie czytaj za dużo w necie, wiem że to trudne, ale po co się dobijać. Trzymam kciuki za jutrzejszy dzień. Jak będziesz miała siłkę to daj chociaż tylko znać, że już po. Przytulam mocno 🫂👩🏼💼36 👨🏻💻38
Marzymy o pierwszym bobo ✨
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔 -
Matylda88 wrote:Lekarze też powiedzieli o możliwych komplikacjach, które nie chcą mi wyjść z głowy. Mam nadzieję że prześpię tę noc. O 22 mam dostać tabletki na zmiękczenie szyjki, jutro rano prysznic, szpitalne wdzianko i oczekiwanie na zabieg. Chciałabym już być po.
-
Komanuss wrote:Jak się czujesz?
Fizycznie bardzo dobrze. Gorzej psychicznie, ale wiem że potrzeba teraz dużo czasu żeby sobie wszystko poukładać.Komanuss lubi tę wiadomość
Ponowne starania od 07.2025
06.09 ⏸️
23.09 6+3 jest 💖
Matylda88 wrote:Fizycznie bardzo dobrze. Gorzej psychicznie, ale wiem że potrzeba teraz dużo czasu żeby sobie wszystko poukładać.
Matylda trzymaj się 🫂🫂🫂Matylda88 lubi tę wiadomość
-
Matylda88 wrote:Fizycznie bardzo dobrze. Gorzej psychicznie, ale wiem że potrzeba teraz dużo czasu żeby sobie wszystko poukładać.
Bardzo mi przykro❤️🩹💔 przytulam Cię najmocniej 🫂 jesteś naprawdę dzielna.Matylda88 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
05.2025 ⏸️
07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc) -
Matylda88 trzymaj się jakoś 🫂 Ja wczoraj wylałam morze łez. Fizycznie tez jest ok, a psychicznie dramat. Wierzę w to, że potrzebujemy czasu, żeby dojść do siebie jak każda, która tutaj się znalazła. Zdecydowałam się w poniedziałek wrócić do pracy. Zobaczymy czy dam radę.👩🏼💼36 👨🏻💻38
Marzymy o pierwszym bobo ✨
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔 -