X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Brak akcji serca na USG a rosnąca beta
Odpowiedz

Brak akcji serca na USG a rosnąca beta

Oceń ten wątek:
  • Komanuss Autorytet

Wysłany: 18 października, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda88 wrote:
    U mnie mała firma, więc muszę złożyć sama papiery 😕 masakra, nawet w takiej kwestii trzeba się umęczyć
    A jak się czujesz? Ja wzielam chorobowe około miesiąca potem wrocilqm do pracy.

• Matylda88 Ekspertka

Wysłany: 18 października, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    A jak się czujesz? Ja wzielam chorobowe około miesiąca potem wrocilqm do pracy.

Dzisiaj mam najgorszy dzień, okropne skurcze, które na wieczór nasiliły się jeszcze bardziej. Mam też świeże krwawienie.
    A jak ogólnie się czujesz po upływie już jakiegoś czasu?

02.2024: 8 tc 💔👼🏻
    10.2024: 13 tc 💔M.👼🏻
    10.2025: 9 tc 💔👼🏻
  • Olcykowa Autorytet

Wysłany: 19 października, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda88 wrote:
    Dzisiaj mam najgorszy dzień, okropne skurcze, które na wieczór nasiliły się jeszcze bardziej. Mam też świeże krwawienie.

Hej, bardzo Ci współczuję, że musisz przez to przechodzić. Tule mocno ♥️

Ja 15.09 miałam zabieg łyżeczkowania - poronienie zatrzymane 6+2 (8tc). Byłam w szpitalu 5 dni, ponieważ beta się wahała, mimo że zarodek się nie rozwinął (brak akcji serca, beta przy wypisie 78454). Jutro minie 5 tygodni od zabiegu a ja cały czas krwawię. Badałam bhcg w czwartek i wyniosła 290,1. Jutro mam wizytę kontrolną u swojej gin i obawiam się, że mimo zabiegu coś tam jeszcze w macicy zostało i czeka mnie kolejny zabieg 🙁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 11:24

👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
    Mięśniak macicy, PCOS, Pai-1 hetero

2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
    2cs- 8tc poronienie zatrzymane 6+2 💔 09.2025r.

12.2025r. wracamy do starań 💪

✨23.08.2022r. F 🩵 🌈

2021r. - 2x 5tc 💔
  • Mati01 Autorytet

Wysłany: 19 października, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda88 wrote:
    Ja po wyjściu ze szpitala jeszcze przez kilka dni miałam mocne skurcze i krwawienie po tygodniu wszystko ustąpiło i po niecałych dwóch tygodniach już była owulacja.

Starania od 2022
    🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️26

Nasienie ✅
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,8 ✅
    HSG ✅
    Witaminy ✅
    Immunologia ✅
    Kir Bx ✅ 3/5
    Kariotypy ✅
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
    12.2024 hsg z lipiodolem
    02.2025 kwalifikacja in vitro
    03.2025 scratching endometrium
    04.2025 start stymulacji, protokół krótki
    14.04 pierwszy podgląd 🥚🥚(11 pęcherzyków)
    16.04 drugi podgląd 🥚🥚 (13 pęcherzyków)
    19.04 punkcja (18 pęcherzyków= 10 dojrzałych komórek, 6 poszło do zapłodnienia)
    ❄️❄️❄️
    19.05 scratching endometrium
    28.08 USG endometriozy= endometrioza otrzewnowa niewielkie ogniska ❌
    08.2025 naturalna ciąża, obumarła 6+0
  • Komanuss Autorytet

Wysłany: 20 października, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda88 wrote:
    Ja już nie mam żadnych objawów ale jestem 40 dni po. Po wyjściu zw szpitala miałam jakieś skurcze ale kilka dni i nie były jakoś mocne ale ja nie miałam zabiegu u mnie wystarczyły tabletki

• Matylda88 Ekspertka

Wysłany: 20 października, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcykowa wrote:
    Hej, bardzo Ci współczuję, że musisz przez to przechodzić. Tule mocno ♥️

Ja 15.09 miałam zabieg łyżeczkowania - poronienie zatrzymane 6+2 (8tc). Byłam w szpitalu 5 dni, ponieważ beta się wahała, mimo że zarodek się nie rozwinął (brak akcji serca, beta przy wypisie 78454). Jutro minie 5 tygodni od zabiegu a ja cały czas krwawię. Badałam bhcg w czwartek i wyniosła 290,1. Jutro mam wizytę kontrolną u swojej gin i obawiam się, że mimo zabiegu coś tam jeszcze w macicy zostało i czeka mnie kolejny zabieg 🙁

Jak tam po wizycie? Co się okazało?

• Matylda88 Ekspertka

Wysłany: 20 października, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati01 wrote:
    Ja po wyjściu ze szpitala jeszcze przez kilka dni miałam mocne skurcze i krwawienie po tygodniu wszystko ustąpiło i po niecałych dwóch tygodniach już była owulacja.

U mnie zaraz tydzień po zabiegu, a skurcze, ból brzucha i krwawienie nadal mocne 😕 jutro mam wizytę u mojego ginekologa, jeszcze nie wie że już nie jestem w ciąży.

• Olcykowa Autorytet

Wysłany: 20 października, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda88 wrote:
    Jak tam po wizycie? Co się okazało?

Niestety, ale obraz USG jest nieprawidłowy. Coś zalega w macicy. Lekarka nie jest pewna czy to pozostałości czy jakieś skrzepy. Kazała zrobić znów badanie bhcg (pojechałam odrazu po wizycie, wieczorem powinien być wynik) i napisać jej maila ile wyszło. Wystawiła też już skierowanie do szpitala. Obawiam się, że bez kolejnego zabiegu się nie obejdzie 😵‍💫

Dostałam też receptę na leki, żeby podbić ferrytynę, bo bardzo mi spadła przez to krwawienie 🫤

👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22

✨23.08.2022r. F 🩵 🌈

2021r. - 2x 5tc 💔
  • Matylda88 Ekspertka

Wysłany: 20 października, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcykowa wrote:
    Niestety, ale obraz USG jest nieprawidłowy. Coś zalega w macicy. Lekarka nie jest pewna czy to pozostałości czy jakieś skrzepy. Kazała zrobić znów badanie bhcg (pojechałam odrazu po wizycie, wieczorem powinien być wynik) i napisać jej maila ile wyszło. Wystawiła też już skierowanie do szpitala. Obawiam się, że bez kolejnego zabiegu się nie obejdzie 😵‍💫

Dostałam też receptę na leki, żeby podbić ferrytynę, bo bardzo mi spadła przez to krwawienie 🫤

Bardzo współczuję 😔 trzymaj się i dawaj znać jak się to wszystko potoczy

Olcykowa lubi tę wiadomość

• Olcykowa Autorytet

Wysłany: 20 października, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda88 wrote:
    Bardzo współczuję 😔 trzymaj się i dawaj znać jak się to wszystko potoczy

Dzięki ♥️ czekam z niecierpliwością na wynik bety.

👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22

✨23.08.2022r. F 🩵 🌈

2021r. - 2x 5tc 💔
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ