X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Brak akcji serca na USG a rosnąca beta
Odpowiedz

Brak akcji serca na USG a rosnąca beta

Oceń ten wątek:
  • Komanuss Autorytet

Wysłany: 18 października, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda88 wrote:
    U mnie mała firma, więc muszę złożyć sama papiery 😕 masakra, nawet w takiej kwestii trzeba się umęczyć
    A jak się czujesz? Ja wzielam chorobowe około miesiąca potem wrocilqm do pracy.

• Matylda88 Ekspertka

Wysłany: 18 października, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    A jak się czujesz? Ja wzielam chorobowe około miesiąca potem wrocilqm do pracy.

Dzisiaj mam najgorszy dzień, okropne skurcze, które na wieczór nasiliły się jeszcze bardziej. Mam też świeże krwawienie.
    A jak ogólnie się czujesz po upływie już jakiegoś czasu?

02.2024: 8 tc 💔👼🏻
    10.2024: 13 tc 💔M.👼🏻
    10.2025: 9 tc 💔👼🏻
  • Olcykowa Autorytet

Wysłany: 19 października, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda88 wrote:
    Dzisiaj mam najgorszy dzień, okropne skurcze, które na wieczór nasiliły się jeszcze bardziej. Mam też świeże krwawienie.

Hej, bardzo Ci współczuję, że musisz przez to przechodzić. Tule mocno ♥️

Ja 15.09 miałam zabieg łyżeczkowania - poronienie zatrzymane 6+2 (8tc). Byłam w szpitalu 5 dni, ponieważ beta się wahała, mimo że zarodek się nie rozwinął (brak akcji serca, beta przy wypisie 78454). Jutro minie 5 tygodni od zabiegu a ja cały czas krwawię. Badałam bhcg w czwartek i wyniosła 290,1. Jutro mam wizytę kontrolną u swojej gin i obawiam się, że mimo zabiegu coś tam jeszcze w macicy zostało i czeka mnie kolejny zabieg 🙁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 11:24

👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
    Mięśniak macicy, PCOS, Pai-1 hetero

2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
    2cs- 8tc poronienie zatrzymane 6+2 💔 09.2025r.
    Starania wstrzymane do końca roku z uwagi na zabieg ⛔️

✨23.08.2022r. F 🩵 🌈

2021r. - 2x 5tc 💔
  • Mati01 Autorytet

Wysłany: 19 października, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda88 wrote:
    Ja po wyjściu ze szpitala jeszcze przez kilka dni miałam mocne skurcze i krwawienie po tygodniu wszystko ustąpiło i po niecałych dwóch tygodniach już była owulacja.

Starania od 2022
    🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️26

Nasienie ✅
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,8 ✅
    HSG ✅
    Witaminy ✅
    Immunologia ✅
    Kir Bx ✅ 3/5
    Kariotypy ✅
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
    12.2024 hsg z lipiodolem
    02.2025 kwalifikacja in vitro
    03.2025 scratching endometrium
    04.2025 start stymulacji, protokół krótki
    14.04 pierwszy podgląd 🥚🥚(11 pęcherzyków)
    16.04 drugi podgląd 🥚🥚 (13 pęcherzyków)
    19.04 punkcja (18 pęcherzyków= 10 dojrzałych komórek, 6 poszło do zapłodnienia)
    ❄️❄️❄️
    19.05 scratching endometrium
    28.08 USG endometriozy= endometrioza otrzewnowa niewielkie ogniska ❌
    08.2025 naturalna ciąża, obumarła 6+0
  • Komanuss Autorytet

Wysłany: 20 października, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda88 wrote:
    Ja już nie mam żadnych objawów ale jestem 40 dni po. Po wyjściu zw szpitala miałam jakieś skurcze ale kilka dni i nie były jakoś mocne ale ja nie miałam zabiegu u mnie wystarczyły tabletki

• Matylda88 Ekspertka

Wysłany: 20 października, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcykowa wrote:
    Hej, bardzo Ci współczuję, że musisz przez to przechodzić. Tule mocno ♥️

Ja 15.09 miałam zabieg łyżeczkowania - poronienie zatrzymane 6+2 (8tc). Byłam w szpitalu 5 dni, ponieważ beta się wahała, mimo że zarodek się nie rozwinął (brak akcji serca, beta przy wypisie 78454). Jutro minie 5 tygodni od zabiegu a ja cały czas krwawię. Badałam bhcg w czwartek i wyniosła 290,1. Jutro mam wizytę kontrolną u swojej gin i obawiam się, że mimo zabiegu coś tam jeszcze w macicy zostało i czeka mnie kolejny zabieg 🙁

Jak tam po wizycie? Co się okazało?

• Matylda88 Ekspertka

Wysłany: 20 października, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati01 wrote:
    Ja po wyjściu ze szpitala jeszcze przez kilka dni miałam mocne skurcze i krwawienie po tygodniu wszystko ustąpiło i po niecałych dwóch tygodniach już była owulacja.

U mnie zaraz tydzień po zabiegu, a skurcze, ból brzucha i krwawienie nadal mocne 😕 jutro mam wizytę u mojego ginekologa, jeszcze nie wie że już nie jestem w ciąży.

• Olcykowa Autorytet

Wysłany: 20 października, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda88 wrote:
    Jak tam po wizycie? Co się okazało?

Niestety, ale obraz USG jest nieprawidłowy. Coś zalega w macicy. Lekarka nie jest pewna czy to pozostałości czy jakieś skrzepy. Kazała zrobić znów badanie bhcg (pojechałam odrazu po wizycie, wieczorem powinien być wynik) i napisać jej maila ile wyszło. Wystawiła też już skierowanie do szpitala. Obawiam się, że bez kolejnego zabiegu się nie obejdzie 😵‍💫

Dostałam też receptę na leki, żeby podbić ferrytynę, bo bardzo mi spadła przez to krwawienie 🫤

👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22

✨23.08.2022r. F 🩵 🌈

2021r. - 2x 5tc 💔
  • Matylda88 Ekspertka

Wysłany: 20 października, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcykowa wrote:
    Niestety, ale obraz USG jest nieprawidłowy. Coś zalega w macicy. Lekarka nie jest pewna czy to pozostałości czy jakieś skrzepy. Kazała zrobić znów badanie bhcg (pojechałam odrazu po wizycie, wieczorem powinien być wynik) i napisać jej maila ile wyszło. Wystawiła też już skierowanie do szpitala. Obawiam się, że bez kolejnego zabiegu się nie obejdzie 😵‍💫

Dostałam też receptę na leki, żeby podbić ferrytynę, bo bardzo mi spadła przez to krwawienie 🫤

Bardzo współczuję 😔 trzymaj się i dawaj znać jak się to wszystko potoczy

Olcykowa lubi tę wiadomość

• Olcykowa Autorytet

Wysłany: 20 października, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda88 wrote:
    Bardzo współczuję 😔 trzymaj się i dawaj znać jak się to wszystko potoczy

Dzięki ♥️ czekam z niecierpliwością na wynik bety.

👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22

✨23.08.2022r. F 🩵 🌈

2021r. - 2x 5tc 💔
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ