X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Brak akcji serca na USG a rosnąca beta
Odpowiedz

Brak akcji serca na USG a rosnąca beta

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Matylda88 Ekspertka

Wysłany: 13 października, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy któraś z Was spotkała się z czymś takim że na USG stwierdzono brak akcji serca, a beta mimo to rośnie? W sobotę wieczorem trafiłam na izbę przyjęć z plamieniem, a podczas USG stwierdzono brak akcji serca. Przyjęto mnie na oddział i pobrano krew w celu zbadania bety - wynik 220 tys. Wczoraj zrobili ponownie USG i również stwierdzono brak akcji serca. Dzisiaj rano powtórzono badanie bety i wiem tylko że urosła, nie podali o ile. Powiedzieli że w związku ze wzrostem bety wypisują mnie dzisiaj i dadzą skierowanie do szpitala o wyższym stopniu referencyjności. Ktoś był w takiej sytuacji? Możliwe że serduszko jednak bije?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października, 12:28

Ponowne starania od 07.2025
    06.09 ⏸️
    23.09 6+3 jest 💖
    07.10 8+3 pojawia się krwiaczek❓

preg.png

02.2024: 8 tydz.💔👼🏻
    10.2024: 13 tydz. 💔M.👼🏻
  • Mati01 Autorytet

Wysłany: 13 października, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda88 wrote:
    Cześć, czy któraś z Was spotkała się z czymś takim że na USG stwierdzono brak akcji serca, a beta mimo to rośnie? W sobotę wieczorem trafiłam na izbę przyjęć z plamieniem, a podczas USG stwierdzono brak akcji serca. Przyjęto mnie na oddział i pobrano krew w celu zbadania bety - wynik 220 tys. Wczoraj zrobili ponownie USG i również stwierdzono brak akcji serca. Dzisiaj rano powtórzono badanie bety i wiem tylko że urosła, nie podali o ile. Powiedzieli że w związku ze wzrostem bety wypisują mnie dzisiaj i dadzą skierowanie do szpitala o wyższym stopniu referencyjności. Ktoś był w takiej sytuacji? Możliwe że serduszko jednak bije?
    Mnie przy braku akcji serca po prostu skierowali na wywołanie poronienia nikt nie badał mi już bety więc nie wiem skoro Cię wypisali to może jest nadzieja udałabym się do dobrego ginekologa

Starania od 2022
    🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️26

Nasienie ✅
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,8 ✅
    HSG ✅
    Witaminy ✅
    Immunologia ✅
    Kir Bx ✅ 3/5
    Kariotypy ✅
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
    12.2024 hsg z lipiodolem
    02.2025 kwalifikacja in vitro
    03.2025 scratching endometrium
    04.2025 start stymulacji, protokół krótki
    14.04 pierwszy podgląd 🥚🥚(11 pęcherzyków)
    16.04 drugi podgląd 🥚🥚 (13 pęcherzyków)
    19.04 punkcja (18 pęcherzyków= 10 dojrzałych komórek, 6 poszło do zapłodnienia)
    ❄️❄️❄️
    19.05 scratching endometrium
    28.08 USG endometriozy= endometrioza otrzewnowa niewielkie ogniska ❌
    08.2025 naturalna ciąża, obumarła 6+0
  • Komanuss Autorytet

Wysłany: 13 października, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati01 wrote:
    Mnie przy braku akcji serca po prostu skierowali na wywołanie poronienia nikt nie badał mi już bety więc nie wiem skoro Cię wypisali to może jest nadzieja udałabym się do dobrego ginekologa
    u mnie tak samo , jak lekarz stwierdzil ze serduszko nie bije dostalam skierowanie na oddzial ginekologiczny i tam jeszcze 2 krotnie mialam usg ale bety nie badali poprostu mialam wywolywane poronienie, jezei ciaza obumarla to może tak byc ze jeszcze beta rosnie. organizm jeszcze mysli ze ciaza jst u mnie tez tak bylo ze nie mialam zadnych objawo dopiero na usg sie okazalo . Ja bym na oddzial sie udala od razu

• Milunia Autorytet

Wysłany: 13 października, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda88 szukałam właśnie informacji co u Ciebie w końcu. Na pytanie Ci nie odpowiem bo nawet nie wiem czy u mnie badali betę, z racji tego że wyszłam ze szpitala w weekend to po wypis jadę dopiero jutro więc może tam będzie napisane. Tydzień temu w piątek miałam badaną to od razu wydawała mi się mała bo było 13 tys. z kawałkiem. Na Twoim miejscu od razu bym leciała do innego szpitala. Daj koniecznie znać co wyjdzie. My dziś przekazaliśmy materiał do badania genetycznego. To wszytko jest takie trudne i niesprawiedliwe 😭💔

👩🏼‍💼36 👨🏻‍💻38
    Marzymy o pierwszym bobo ✨
    5 cs
    06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
    08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
    10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
    15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
    22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    09.10 - 💔
    10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔
  • Ola988 Nowa

Wysłany: 13 października, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, 6.10 podczas wizyty u ginekologa dowiedziałam się że moja ciąża się zatrzymała (7+5).
    Dostałam skierowanie do szpitala, ale lekarz powiedział że jeśli dam radę mogę poczekać czy samo rozkręci się w domu. Nie mam ani bólu brzucha, ani krwawienia.
    Beta:
    8.10 - 43500
    13.10 - 38600
    Wolałabym żeby wszystko zakończyło sie w domu bez wizyty w szpitalu. Myślicie że mogę jeszcze poczekać czy powinam już udać się do szpitala?

• Matylda88 Ekspertka

Wysłany: 13 października, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wrote:
    Matylda88 szukałam właśnie informacji co u Ciebie w końcu. Na pytanie Ci nie odpowiem bo nawet nie wiem czy u mnie badali betę, z racji tego że wyszłam ze szpitala w weekend to po wypis jadę dopiero jutro więc może tam będzie napisane. Tydzień temu w piątek miałam badaną to od razu wydawała mi się mała bo było 13 tys. z kawałkiem. Na Twoim miejscu od razu bym leciała do innego szpitala. Daj koniecznie znać co wyjdzie. My dziś przekazaliśmy materiał do badania genetycznego. To wszytko jest takie trudne i niesprawiedliwe 😭💔

W końcu wyszłam i dali mi od razu wypis - beta wzrosła tylko o 2% więc chyba jednak się powoli wycisza ta ciąża. Do tego na wypisie informacja „podejrzenie zasniadu groniastego” wiec chyba z tego powodu każą mi jechać do szpitala o wyższej referencyjności. Dzisiaj spędzam noc w domu i jutro z rana ruszam do szpitala, prawie 150 km od domu. To będzie mega trudny czas bo będę tam totalnie sama.

Mam nadzieję że uda się Wam dowiedzieć coś z tego badania genetycznego, u nas poprzednim razem niestety nie udało się przebadać.
    Mnie strasznie przytłaczają te pobyty w szpitalu.

Trzymam za Was kciuki i też dawaj znać jak tam u Ciebie ❤️

06.09 ⏸️
    23.09 6+3 jest 💖

preg.png

• Matylda88 Ekspertka

Wysłany: 13 października, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola988 wrote:
    Cześć, 6.10 podczas wizyty u ginekologa dowiedziałam się że moja ciąża się zatrzymała (7+5).
    Dostałam skierowanie do szpitala, ale lekarz powiedział że jeśli dam radę mogę poczekać czy samo rozkręci się w domu. Nie mam ani bólu brzucha, ani krwawienia.
    Beta:
    8.10 - 43500
    13.10 - 38600
    Wolałabym żeby wszystko zakończyło sie w domu bez wizyty w szpitalu. Myślicie że mogę jeszcze poczekać czy powinam już udać się do szpitala?

Nie wiem jak długo można czekać z punktu medycznego, ale ja wolałabym pójść do szpitala i mieć to już za sobą, wydaje mi się że im dłużej się czeka tym większe zagrożenie dla naszego zdrowia.

06.09 ⏸️
    23.09 6+3 jest 💖

preg.png

• Komanuss Autorytet

Wysłany: 13 października, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda88 wrote:
    W końcu wyszłam i dali mi od razu wypis - beta wzrosła tylko o 2% więc chyba jednak się powoli wycisza ta ciąża. Do tego na wypisie informacja „podejrzenie zasniadu groniastego” wiec chyba z tego powodu każą mi jechać do szpitala o wyższej referencyjności. Dzisiaj spędzam noc w domu i jutro z rana ruszam do szpitala, prawie 150 km od domu. To będzie mega trudny czas bo będę tam totalnie sama.

Mam nadzieję że uda się Wam dowiedzieć coś z tego badania genetycznego, u nas poprzednim razem niestety nie udało się przebadać.

3maj się kochana 32 dni temu też przez to przechodziłam jest ciężko ale dasz radę.

Matylda88 lubi tę wiadomość

• Komanuss Autorytet

Wysłany: 13 października, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda88 wrote:
    Nie wiem jak długo można czekać z punktu medycznego, ale ja wolałabym pójść do szpitala i mieć to już za sobą, wydaje mi się że im dłużej się czeka tym większe zagrożenie dla naszego zdrowia.
    Ja bym wolała do szpitala a nie czekać czy się zacznie i kiedy. Będziesz jak na bombie. A po za tym w szpitalu ci sprawdza czy się oczyściło.

• Milunia Autorytet

Wysłany: 13 października, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda88 wrote:

OMG, współczuję Ci bardzo. Dość, że przeżycie straty jest okrutne to jeszcze będziesz musiała być tam sama 🙁 Do którego szpitala Cię wysłali?
    Czemu nie udało Wam się przebadać ostatnio? Coś nie tak z próbką było czy nie oddawaliście?

👩🏼‍💼36 👨🏻‍💻38
    5 cs
    06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
    09.10 - 💔
    10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔
  • Milunia Autorytet

Wysłany: 13 października, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola988 wrote:
    Beta:
    8.10 - 43500
    13.10 - 38600

Czytałam, że do 14 dni można czekać , ale ja bym się już bała, żeby nie doszło do jakiegoś zakażenia i ja na Twoim miejscu bym już poszła do lekarza chociaż na konsultacje czy możesz jeszcze bezpiecznie czekać.

👩🏼‍💼36 👨🏻‍💻38
    5 cs
    06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
    09.10 - 💔
  • Matylda88 Ekspertka

Wysłany: 14 października, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wrote:
    OMG, współczuję Ci bardzo. Dość, że przeżycie straty jest okrutne to jeszcze będziesz musiała być tam sama 🙁 Do którego szpitala Cię wysłali?
    Czemu nie udało Wam się przebadać ostatnio? Coś nie tak z próbką było czy nie oddawaliście?

Do Poznania na Polną.
    Ostatnio nie udało się przebadać bo w laboratorium stwierdzili że w próbce z materiałem nie znaleźli kosmówki, zawieźliśmy więc bloczki parafinowe i tam niby znaleźli kosmówke, ale DNA było zdegradowane przez formalinę. Mój lekarz był bardzo zdziwiony, bo twierdził że starał się jak najwięcej tego prawidłowego materiału umieścić w próbce do laboratorium, a do drugiej, która szła do badania histopatologicznego, i z której później powstały bloczki, włożył to co zostało.

06.09 ⏸️
    23.09 6+3 jest 💖

preg.png

• Komanuss Autorytet

Wysłany: 14 października, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda88 wrote:
    Do Poznania na Polną.
    Ostatnio nie udało się przebadać bo w laboratorium stwierdzili że w próbce z materiałem nie znaleźli kosmówki, zawieźliśmy więc bloczki parafinowe i tam niby znaleźli kosmówke, ale DNA było zdegradowane przez formalinę. Mój lekarz był bardzo zdziwiony, bo twierdził że starał się jak najwięcej tego prawidłowego materiału umieścić w próbce do laboratorium, a do drugiej, która szła do badania histopatologicznego, i z której później powstały bloczki, włożył to co zostało.
    a gdzie robilas badania?

• Matylda88 Ekspertka

Wysłany: 14 października, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    a gdzie robilas badania?

Genesis w Poznaniu

Komanuss lubi tę wiadomość

06.09 ⏸️
    23.09 6+3 jest 💖

preg.png

• Milunia Autorytet

Wysłany: 14 października, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda88 wrote:
    Do Poznania na Polną.

My oddaliśmy do testDNA, właśnie wczoraj kurier zabrał, ciekawe czy materiał będzie prawidłowy. A z badania histopatologicznego coś u Was wyszło wgl?

👩🏼‍💼36 👨🏻‍💻38
    5 cs
    06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
    09.10 - 💔
  • Milunia Autorytet

Wysłany: 14 października, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda88 pisz co tam u Ciebie jak tylko będziesz miała na to siłę i ochotę. Moze sprawdzi się, że w kupie siła i jakoś łatwiej będzie nam przez to wszystko przejść.

👩🏼‍💼36 👨🏻‍💻38
    5 cs
    06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
    09.10 - 💔
  • Mati01 Autorytet

Wysłany: 14 października, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wrote:
    My oddaliśmy do testDNA, właśnie wczoraj kurier zabrał, ciekawe czy materiał będzie prawidłowy. A z badania histopatologicznego coś u Was wyszło wgl?
    My też wysłaliśmy do testDNA ale niestety znaleźli tylko moje DNA i nic nie wyszło z badań 😓 a szpital nic nie zostawił do badań histopatologicznych

Starania od 2022
    🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️26

Nasienie ✅
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,8 ✅
    HSG ✅
    Witaminy ✅
    Immunologia ✅
    Kir Bx ✅ 3/5
    Kariotypy ✅
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
    12.2024 hsg z lipiodolem
    02.2025 kwalifikacja in vitro
    03.2025 scratching endometrium
    04.2025 start stymulacji, protokół krótki
    14.04 pierwszy podgląd 🥚🥚(11 pęcherzyków)
    16.04 drugi podgląd 🥚🥚 (13 pęcherzyków)
    19.04 punkcja (18 pęcherzyków= 10 dojrzałych komórek, 6 poszło do zapłodnienia)
    ❄️❄️❄️
    19.05 scratching endometrium
    28.08 USG endometriozy= endometrioza otrzewnowa niewielkie ogniska ❌
    08.2025 naturalna ciąża, obumarła 6+0
  • Komanuss Autorytet

Wysłany: 14 października, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati01 wrote:
    My też wysłaliśmy do testDNA ale niestety znaleźli tylko moje DNA i nic nie wyszło z badań 😓 a szpital nic nie zostawił do badań histopatologicznych
    ja jeszcze histopato nie odebralam. ale z tego co sie orientowalam to nie jest przydatne w disgnostyce. awyslesz linka do tego test dna bo nie moge znalezc ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października, 12:46

• Milunia Autorytet

Wysłany: 14 października, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati01 wrote:

Jak to nie zostawili? Sami pobieraliście próbkę czy lekarz podczas zabiegu? Ja miałam poronienie wywołane tabletkami i dali pojemniczek żeby samemu zebrać i właśnie bałam się czy będzie odpowiedni materiał. Skończyło się i tak zabiegiem więc mam nadzieję że pobrali odpowiedni i czegoś się dowiemy. Dostałam dziś wiadomość, że próbka dotarła i zaczynają badania. Wyniki mają być na początku listopada.

👩🏼‍💼36 👨🏻‍💻38
    5 cs
    06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
    09.10 - 💔
  • Milunia Autorytet

Wysłany: 14 października, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    ja jeszcze histopato nie odebralam. ale z tego co sie orientowalam to nie jest przydatne w disgnostyce. awyslesz linka do tego test dna bo nie moge znalezc ?

https://www.testdna.pl/poronienie/badanie-genetyczne-po-poronieniu-metoda-mlpa/

Komanuss lubi tę wiadomość

👩🏼‍💼36 👨🏻‍💻38
    5 cs
    06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
    09.10 - 💔
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ