Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciągle poronienia 4/5 tydzień
Odpowiedz

Ciągle poronienia 4/5 tydzień

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2022, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona894 wrote:
    Nie chce mi się wierzyć, ze w ciągu tych dwóch lat ciągle były zle zarodki i stad te poronienia. Czuje ze cos blokuje rozwój zarodka/pęcherzyka bi dochodzi do pewnego etapu i nie może pójść dalej. Moze mój organizm usuwa, albo jakby dochodzi do ściany i koniec. Noe rozumiem tego...
    Nie możesz powiedzieć co jest przyczyną jeżeli nie badałaś. A biopsje endometrium? Histeroskopie na jakim etapie starań robiłaś? To była histeroskopia z pobraniem materiału do histopatotologii?
    W jaki sposób były stwierdzane te ciążę biochemiczne? Robiłaś bete?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2022, 20:23

• Mona894 Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Histetodkopie miałam z pobraniem wycinka: opis polipowaty fragment endometrium w fazie poliferacji. Podobno wszystko w porządku. Tak u Pasnika miałam konsultacje dal accofil 1/4 co trzy dni i w sumie yo co biorę heparyna accard.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2022, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona894 wrote:
    Histetodkopie miałam z pobraniem wycinka: opis polipowaty fragment endometrium w fazie poliferacji. Podobno wszystko w porządku. Tak u Pasnika miałam konsultacje dal accofil 1/4 co trzy dni i w sumie yo co biorę heparyna accard.
    To mialas polipa w takim razie? I tee pytanie kiedy miałaś zabieg? W ciągu tych dwóch ostatnich lat? Bo może coś się zmieniło i należałoby sprawdzić jeszcze raz? I też pytałam w jaki sposób miałaś stwierdzane te wczesne ciążę? Beta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2022, 07:00

• Mona894 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2022, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak beta i to orzeroznie rosła, niektóre były biochemiczne ciążę tzn rosły tak max do 100, teraz tydzień temu w poniedziałek beta była 660 wiec obiecująca ładnie rosła a i tak nic z tego Noe wyszło. Zastanawiam się właśnie nad ta biopsja, jak można zdobyć skierowanie? Ile kosztuje ew. prywatnie?

• Babulka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może masz polipowate endometrium? Tu już musi jakaś glebsza diagnostyka wkroczyć, może scratching albo jakieś leczenie, bo 10 wczesnych i w większości biochemicznych to już ewidwntny problem z implantacją. Wychodzi na to, że bardzo szybko zachodzisz w ciążę, więc to dobry znak ale zachodzić teraz 11 raz vez dokładnego zbadania macicy to chyba ryzykowne. A co mówi Ci lekarz?

Edit: i wszystkie poronienia były samoistne? Tzn beta rosła wszystko ok i nagle krwawienie i poronienie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2022, 07:20

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Mona894 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2022, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak rośnie ładnie potem brazowr plamienia potem krew i koniec i tak ciągle. Myslicie ze ta biopsja endometrium jest ryzykowne czy potrzebna?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona894 wrote:
    Tak rośnie ładnie potem brazowr plamienia potem krew i koniec i tak ciągle. Myslicie ze ta biopsja endometrium jest ryzykowne czy potrzebna?
    To nie jest ryzykowne. Pobierają wycinek i oddają do badania. Bez znieczulenia nawet. Może wykazać zapalenie lub inne zmiany. Miałam, nic strasznego.

• Babulka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinnaś to skonsultować z lekarzem, no jednak 10 poronień to musi być ewidentnie w czymś przyczyna. Potrzebny specjalista który się tym przejmie.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • golonat Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć konkretny, jeśli chodzi o diagnozowanie problemów z endometrium, jest lekarz Krzysztof Janowiec z Krakowa. Osobiście nie korzystałam z jego usług, ale znam dwie osoby, którym faktycznie pomógł, a chodziło właśnie o jakieś nieprawidłowości endometrium.

• Mona894 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2022, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dziewczyny po prostu trzeba zrobić biopsję endometrium i zobaczyć jaki wyjdzie wynik. Na co muszę zwrócić uwage lekarza przy takiej biopsji? Gdzie mogę cos takiego wykonać na slasku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona894 wrote:
    Czyli dziewczyny po prostu trzeba zrobić biopsję endometrium i zobaczyć jaki wyjdzie wynik. Na co muszę zwrócić uwage lekarza przy takiej biopsji? Gdzie mogę cos takiego wykonać na slasku?
    Biopsja endometrium tzw. pipella, tak szukaj.

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ