Ciągle poronienia 4/5 tydzień
-
WIADOMOŚĆ
-
Część dziewczyny, pisze do Was bo moze ktoras miała chociaż podobna historię bo mi juz ręce opadają. Mam dwie mutacje mthfr i pai, biorę accard 150 przy staraniach od owulacji heparyne 0,6 plus metyle. KIR AA brak Kirow implantacyjnych: dwa cykle na accofilu 1/3 co dwa dni jeden cykl nic drugi beta pięknie rosła a potem plamienke krwawienie i koniec. Wszystko w okresie 4/5 tydzień. Cos ewidentnie jakby blokowalo prawidłowy rozwój bo do implantacji dochodzi ładnie. Accofil i heparyne brałam od owulacji. Co jeszcze powinnam sprawdzić? Wykluczona tarczyca, ana, toczeń, zespół antyfosfolifowe i inne badania. Juz nie wiem co jeszcze powinna sprawdzić i do kogo iść
-
Kariotypy oboje macie zbadane? Plus proponuję histeroskopię bo jednak kilka strat w 4-5 tc może oznaczać problemy implantacyjne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2022, 17:08
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
nick nieaktualnyMona894 wrote:Część dziewczyny, pisze do Was bo moze ktoras miała chociaż podobna historię bo mi juz ręce opadają. Mam dwie mutacje mthfr i pai, biorę accard 150 przy staraniach od owulacji heparyne 0,6 plus metyle. KIR AA brak Kirow implantacyjnych: dwa cykle na accofilu 1/3 co dwa dni jeden cykl nic drugi beta pięknie rosła a potem plamienke krwawienie i koniec. Wszystko w okresie 4/5 tydzień. Cos ewidentnie jakby blokowalo prawidłowy rozwój bo do implantacji dochodzi ładnie. Accofil i heparyne brałam od owulacji. Co jeszcze powinnam sprawdzić? Wykluczona tarczyca, ana, toczeń, zespół antyfosfolifowe i inne badania. Juz nie wiem co jeszcze powinna sprawdzić i do kogo iść
-
Histereoskopia nic nie wykryła, mam juz jedno dziecko 4 letnie wtedy udało się zajść w ciążę za pierwszym razem zero problemów a teraz od dwóch lat taka masakra. Accard i heparyne biorę z uwagi na gęsta krew plus ta mutacje ale nie pamiętam czy jest ona homo czy hetero. A czy to ma jakieś znaczenie przy braniu accardu? Mthfr to tylko metyle nic więcej. Kariotypy zbadane wszystko wyszło dobrze.
-
Mona894 wrote:Histereoskopia nic nie wykryła, mam juz jedno dziecko 4 letnie wtedy udało się zajść w ciążę za pierwszym razem zero problemów a teraz od dwóch lat taka masakra. Accard i heparyne biorę z uwagi na gęsta krew plus ta mutacje ale nie pamiętam czy jest ona homo czy hetero. A czy to ma jakieś znaczenie przy braniu accardu? Mthfr to tylko metyle nic więcej. Kariotypy zbadane wszystko wyszło dobrze.
Co to jest gęsta krew? Nie ma czegoś takiego. Chyba, że jesteś przewlekle odwodniona. -
Jeszcze mi przychodzi biopsja endometrium jesli nie mialas.
Jakie masz amh? Jesteście jeszcze młodzi, ale różnie z tym bywa. Rozumiem, że ze względu na wczesne straty nie udało się przebadać zarodków?
Przeciwciała przeciwplemnikowe u męża?2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
A przeciwciała przeciwłożyskowe po poronieniu? Aneuloplydia plemników?
Innych pomysłów szczerze nie mam.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Badalam przeciw łożyskowe i przeciwplemnikowe. Maz tez może zrobić przeciwplemnikowe u siebie? Co to pokaże i na co ma wpływ? Jeżeli wyszloby dodatnie a mamy jedno dziecko to może to mieć wpływ? Nie robilam nigdy cytokin, amh było dobre juz nawet nie pamiętam wyniku ale było prawidłowe. Gdyby wyszedł stan zapalny to czy on mógłby moe wpływ na straty przed dwa lata?
-
Babulka wrote:Jeszcze mi przychodzi biopsja endometrium jesli nie mialas.
Jakie masz amh? Jesteście jeszcze młodzi, ale różnie z tym bywa. Rozumiem, że ze względu na wczesne straty nie udało się przebadać zarodków?
Przeciwciała przeciwplemnikowe u męża? -
A ile miałaś tych poronień? U mnie jedno puste jajo z pecherzykiem zoltkowym udalo sie zbadac i mialo trisomie. Podobno to najczestsza przyczyna pustych pecherzykow.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
nick nieaktualny
-
Nie chce mi się wierzyć, ze w ciągu tych dwóch lat ciągle były zle zarodki i stad te poronienia. Czuje ze cos blokuje rozwój zarodka/pęcherzyka bi dochodzi do pewnego etapu i nie może pójść dalej. Moze mój organizm usuwa, albo jakby dochodzi do ściany i koniec. Noe rozumiem tego...