Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po ciąży biochemicznej
Odpowiedz

Ciąża po ciąży biochemicznej

Oceń ten wątek:
  • Axon Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem po ciąży biochemicznej. 14 lutego zaczęłam krwawic, cykle zawsze mialam 27/28 dni a dzisiaj 30 i nawet nie mam objawów miesiaczki i krwawienia brak. Lekarz kazał czekać ze staraniami do kolejnego krwawienia, zastosowalismy sie srednio ale dzis test nie pozostawił cienia wątpliwości, czysta biel. Czy któraś z was też miala opóźnione krwawienie po cb? Bralam też canditon przez ostatnie 10 dni ale nigdzie nie jest znapisane ze moze powodować opoznienia miesiaczki.

preg.png
    age.png
  • Natuska Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama tak się cieszę! Czekałam na wiadomość od Ciebie. Ogromne gratulacje! Trzymam kciuki ❤️
    Ja mam wizytę w czwartek, mam nadzieję, że będzie już serduszko, bo dwa tygodnie temu nie było. Ogólnie czuje się dobrze, jedyne co mi dolega to senność i czasem zgaga ale bez wymiotów, nie jestem wrażliwa na zapachy, nie zarzuca mnie, chwilami zastanawiam się czy wszystko jest okej, a może jestem w tej części kobiet, które nie będą wymiotować albo jeszcze przede mną 😂
    A u Ciebie są typowe objawy? Jak się czujesz i psychicznie i fizycznie?

Azjak lubi tę wiadomość

• Axon Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Axon a wiesz kiedy owu była? Niektórym dziewczynom po cb się przesuwa albo w ogóle mają cykl bezowulacyjny. Ciężko powiedzieć ile czasu organizm potrzebuje żeby wrócić do równowagi, każdy jest inny.
    Futuremama na samym poczatku po krwawieniu bylam u gina i powiedział zebysmy sobie odpuscili starania w tym cyklu woec obserwacje tez odpuscilam całkowicie. Przypaletala sie tez infekcja wiec nie mam pojecia jak ze sluzem bo globulki wszystko zafalszowaly. Zrobiłam jeden test owulacyjny ( bo tylko jeden mi zostal) w okolicy stałej owulacji ale byl negatywny. Ale u mnie czas od owulacji do krwawienia nie jest stały. Apka wyliczyła mi krwawienie na dziś, nie mam pojecia jak i teraz boli mnie brzuch ale nie wiem czy to @ żołądek czy stres, że wszystko sie opóźnia.. 😞

preg.png
    age.png
  • Azjak Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axon wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem po ciąży biochemicznej. 14 lutego zaczęłam krwawic, cykle zawsze mialam 27/28 dni a dzisiaj 30 i nawet nie mam objawów miesiaczki i krwawienia brak. Lekarz kazał czekać ze staraniami do kolejnego krwawienia, zastosowalismy sie srednio ale dzis test nie pozostawił cienia wątpliwości, czysta biel. Czy któraś z was też miala opóźnione krwawienie po cb? Bralam też canditon przez ostatnie 10 dni ale nigdzie nie jest znapisane ze moze powodować opoznienia miesiaczki.

U mnie ciąża biochemiczna zakończyla sie w połowie stycznia. Teraz, 2 miesiące później mam pierwszą miesiączkę. W międzyczasie miałam plamienia przez 12 dni (skąpe, jak w ostatnim dniu miesiączki) - kilkanaście skurczy, przez które zwijalam się w rogalik 🙄 Niestety trzeba to eh... Przeczekać... Tak więc czas nie czeka...

Starania o pierwszego bobasa od I.2018
    II - III.2020 - Clo 😥
    X - XI.2020 - Aromek 😥
    XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
    7.I (30dc) beta 68
    11.I (34dc) beta 228
    16.I (39dc) beta 22
    III.2021 - Aromek III cykl 😥
    IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
    11.V (26dc) beta 42
    13.V (28dc) beta 114
    17.V (32dc) beta 756
    22.V (37dc) beta 7831
    CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️

Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
    VI - VIII.2024 - Aromek 😥
    13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
    X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
    XII. 2024 - nicość...
  • Axon Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Wiesz wyliczyła pewnie na podstawie statystyk. Po jednym teście owu też cokolwiek ciężko wnioskować. A mierzyłaś kiedyś temp żeby wiedzieć jak mniej więcej to u Ciebie wygląda w której fazie?
    Co do czasu od owu do krwawienia to powinien być względnie stały jak nie to w teorii warto przyjęć się progesteronowi. Ale to tylko teoria. Ja miałam zawsze regularne, wyjątkowo czasem coś się zawirowało.
    Temperature mierze od kilku lat ale w tym cyklu calkiem odpuscilam, rano zmierzylam ale nie od razu i byla wysoka. Niepokoi mnie ostry ból brzucha caly dzien. Dwa przeciwbolowe i nie jest lepiej.. i do tego ucisk w żołądku. Moze jednak @ przyjdzie w nocy. Bo juz wariuje ze to wyrostek..

preg.png
    age.png
  • Axon Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azjak wrote:
    U mnie ciąża biochemiczna zakończyla sie w połowie stycznia. Teraz, 2 miesiące później mam pierwszą miesiączkę. W międzyczasie miałam plamienia przez 12 dni (skąpe, jak w ostatnim dniu miesiączki) - kilkanaście skurczy, przez które zwijalam się w rogalik 🙄 Niestety trzeba to eh... Przeczekać... Tak więc czas nie czeka...
    Nie nastawilam się psychicznie ze to tyle potrwa. Stracilam ciążę w 3 dniu po spodziewanej miesiaczce wiec myślałam że nie wpynie wcale na cykl

preg.png
    age.png
  • Azjak Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axon wrote:
    Nie nastawilam się psychicznie ze to tyle potrwa. Stracilam ciążę w 3 dniu po spodziewanej miesiaczce wiec myślałam że nie wpynie wcale na cykl

Każdy organizm jest inny, więc może u Ciebie szybciej wszystko wróci do normy. Jeżeli nie będziesz miała miesiączki do 6 tygodnia, to koniecznie musisz iść do gina. Życzę Ci, żeby przyszła lada dzień... 😘

II - III.2020 - Clo 😥
    X - XI.2020 - Aromek 😥
    7.I (30dc) beta 68
    11.I (34dc) beta 228
    16.I (39dc) beta 22
    11.V (26dc) beta 42
    13.V (28dc) beta 114
    17.V (32dc) beta 756
    22.V (37dc) beta 7831
    CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️

XII. 2024 - nicość...
  • Azjak Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Ja dziś po wizycie, maluch ma 7mm i serduszko biję. Mam nadzieję że już z nami zostanie❤

Azjak, Natuska co u Was?

Gratulacje!!! 🥰 To jeszcze tylko niecałe 8 miesięcy wyczekiwania🤰Szybko zleci 😁
    Mi może się uda, za 4 tygodnie, bo dziś niestety przyszła @...

II - III.2020 - Clo 😥
    X - XI.2020 - Aromek 😥
    7.I (30dc) beta 68
    11.I (34dc) beta 228
    16.I (39dc) beta 22
    11.V (26dc) beta 42
    13.V (28dc) beta 114
    17.V (32dc) beta 756
    22.V (37dc) beta 7831
    CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️

XII. 2024 - nicość...
  • Natuska Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę i ja się pochwalić, Bubuś ma 9.56 mm, serduszko bije jak dzwon. Jestem dobrej myśli ❤️

Azjak, Anjucha lubią tę wiadomość

• Natuska Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama
    24 października a Ty? Jak sie czujesz?

• Natuska Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To współczuję... Ja nadal bez wymiotów i innych dolegliwości. Jedyne to spanie i rozdrażnienie i oby mi tak zostało. Ale warto się przemęczyć dla maleństwa ❤️ ja się po prostu zakochałam dziś w tej małej krewetce 😂

• Azjak Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny, że u Was wszystko w porządku. Trzymam za Was kciuki 🤞🍀

Natuska lubi tę wiadomość

II - III.2020 - Clo 😥
    X - XI.2020 - Aromek 😥
    7.I (30dc) beta 68
    11.I (34dc) beta 228
    16.I (39dc) beta 22
    11.V (26dc) beta 42
    13.V (28dc) beta 114
    17.V (32dc) beta 756
    22.V (37dc) beta 7831
    CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️

XII. 2024 - nicość...
  • .A. Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Przybyłam tu do Was wraz z pierwszym dniem krwawienia po ciąży biochemicznej. To już druga. Wcześniejsza była miesiąc temu. Rok temu wystąpiło także poronienie zatrzymane w 9tc. Zaczynamy badania ale właściwie nie wiem czy powinnismy na czas tych wszystkich badań przerwać starania o ciążę czy działać dalej. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Oczywiście zapytam lekarzy ale ciekawi mnie jak Wy to widzicie. Po pierwszej biochem lekarka powiedziała żebyśmy starali się od razu. Ale teraz po 2 biochem trochę się boje. Że może problem tkwi w wadliwych zarodkach (chociaż problem upatruje tez w systemie immunologicznym) i pewnego razu organizm przeoczy taki zarodek i urodzę chore dziecko. Takie myśli mnie dziś naszły i nie wiem czy lepiej przerwać starania do momentu zrobienia wszystkich badań czy badania badaniami ale cały czas próbować zajść w ciążę. Ale jak pomyślę ile cykli ominę gdybym przerwała na czas badań i leczenia to aż mi się przykro robi...daliśmy sobie jeszcze pół roku staran a tu wychodzi że te pół roku to trzeba będzie poświęcić na badania i leczenie bo lista jest nieziemsko długa...

06.2017 - synuś ♥️

Starania o drugie Maleństwo od 12.2019

01.2020 - poronienie zatrzymane
    02.2021- ciąża biochemiczna
    03.2021 - ciąża biochemiczna

16.12.21 - ⏸
    20.12.21 beta: 1546
    22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
    13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
    10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    Podstawowe badani krwi: 👍
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
    Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
    Kariotyp 👍
    Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
    Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
    Mutacja MTHFR - heterozygota❌

nsa8m4.png
  • Natuska Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2021, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .A. wrote:
    Witajcie dziewczyny. Przybyłam tu do Was wraz z pierwszym dniem krwawienia po ciąży biochemicznej. To już druga. Wcześniejsza była miesiąc temu. Rok temu wystąpiło także poronienie zatrzymane w 9tc. Zaczynamy badania ale właściwie nie wiem czy powinnismy na czas tych wszystkich badań przerwać starania o ciążę czy działać dalej. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Oczywiście zapytam lekarzy ale ciekawi mnie jak Wy to widzicie. Po pierwszej biochem lekarka powiedziała żebyśmy starali się od razu. Ale teraz po 2 biochem trochę się boje. Że może problem tkwi w wadliwych zarodkach (chociaż problem upatruje tez w systemie immunologicznym) i pewnego razu organizm przeoczy taki zarodek i urodzę chore dziecko. Takie myśli mnie dziś naszły i nie wiem czy lepiej przerwać starania do momentu zrobienia wszystkich badań czy badania badaniami ale cały czas próbować zajść w ciążę. Ale jak pomyślę ile cykli ominę gdybym przerwała na czas badań i leczenia to aż mi się przykro robi...daliśmy sobie jeszcze pół roku staran a tu wychodzi że te pół roku to trzeba będzie poświęcić na badania i leczenie bo lista jest nieziemsko długa...

Moja cb była w zeszłym roku w lutym. Lekarz powiedział, że możemy dalej próbować i tak było przez 2 miesiące, bez skutku. Później na trochę przestaliśmy, bo byłam w trakcie zmiany pracy. Od listopada zaczęliśmy i nic. U mnie badania podstawowe wychodziły dobrze, partner zrobił badanie nasienia, ponieważ ma jedno jądro i z tym wiązaliśmy przyczynę ale wyszło książkowo :) w styczniu zrobiłam tsh - za wysokie. Po konsultacji z endokrynologiem-ginekologiem przepisał mi euthyrox. Na początku lutego zaczęłam brać, na wizycie potwierdził mi owulację i dał suplementy dla kobiet w ciąży, tak awaryjnie :) i tym sposobem zaczynam zaraz 8 tydzień :) nie mam pojęcia czy stał się cud, czy po wizycie u niego byłam spokojniejsza i umysł się oczyścił ale pomogło.
    Wiem, że jest Ci na pewno ciężko, mi tez było... Z każdym okresem płakałam i miałam doła. W lutym podeszliśmy do tego na spokojnie. W dodatku w dniu, w którym potwierdził mi owulację nie współżyliśmy, dopiero chyba 2 dni później. Sama nie wiem czemu, jakoś tak wyszło.
    Robiłaś wszytkie badania? :)

• Natuska Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2021, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azjak wrote:
    Super dziewczyny, że u Was wszystko w porządku. Trzymam za Was kciuki 🤞🍀
    Azjak dziękuję! My za Ciebie też trzymamy kciuki mocno ❤️❤️

• .A. Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natuska wrote:
    Moja cb była w zeszłym roku w lutym. Lekarz powiedział, że możemy dalej próbować i tak było przez 2 miesiące, bez skutku. Później na trochę przestaliśmy, bo byłam w trakcie zmiany pracy. Od listopada zaczęliśmy i nic. U mnie badania podstawowe wychodziły dobrze, partner zrobił badanie nasienia, ponieważ ma jedno jądro i z tym wiązaliśmy przyczynę ale wyszło książkowo :) w styczniu zrobiłam tsh - za wysokie. Po konsultacji z endokrynologiem-ginekologiem przepisał mi euthyrox. Na początku lutego zaczęłam brać, na wizycie potwierdził mi owulację i dał suplementy dla kobiet w ciąży, tak awaryjnie :) i tym sposobem zaczynam zaraz 8 tydzień :) nie mam pojęcia czy stał się cud, czy po wizycie u niego byłam spokojniejsza i umysł się oczyścił ale pomogło.
    Wiem, że jest Ci na pewno ciężko, mi tez było... Z każdym okresem płakałam i miałam doła. W lutym podeszliśmy do tego na spokojnie. W dodatku w dniu, w którym potwierdził mi owulację nie współżyliśmy, dopiero chyba 2 dni później. Sama nie wiem czemu, jakoś tak wyszło.
    Robiłaś wszytkie badania? :)

Nic jeszcze nie robiłam. Tylko progesteron i tsh. Za tydzień zaczynamy diagnostykę. Dałam sobie jeszcze pół roku staran ale martwię się ze przez te pół roku to ja nawet wszystkich badań nie zdążę porobić...

06.2017 - synuś ♥️

16.12.21 - ⏸
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Kariotyp 👍

nsa8m4.png
  • Natuska Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .A. Na spokojnie :) ja myślałam tak samo, ale jakoś się sytuacja wyklarowała u mnie szybciej. Z perspektywy czasu widzę, że za dużo o tym myślałam, wiem że to łatwo się tak mówi, żeby nie myśleć. Mi do tej pory jest ciężko uwierzyć, że się udało. A tsh w normie? U mnie tp było jednym odchyleniem w badaniach.

• .A. Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natuska wrote:
    .A. Na spokojnie :) ja myślałam tak samo, ale jakoś się sytuacja wyklarowała u mnie szybciej. Z perspektywy czasu widzę, że za dużo o tym myślałam, wiem że to łatwo się tak mówi, żeby nie myśleć. Mi do tej pory jest ciężko uwierzyć, że się udało. A tsh w normie? U mnie tp było jednym odchyleniem w badaniach.

Ogromnie gratuluję!!! ♥️
    Tsh w normie.
    Czyli pomimo diagnostyki nie przerywaliscie staran?

06.2017 - synuś ♥️

16.12.21 - ⏸
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Kariotyp 👍

nsa8m4.png
  • .A. Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    .A. mi przy biochemach dziewczyny pisały żeby w pierwszej kolejności sprawdzić trombofilię i nasienie. Immunologia też no ale tam już jest dużo więcej badań.
    Tylko u nas inna sytuacja była, że albo teraz albo odpuszczamy, ja zmieniam pracę i raczej do tematu nie wrócimy. Także jak teraz się zepsuję to odpuszczamy całkiem także w ten temat badań już się nie zagłębiałam.
    Ja brałam NAC, berberynę ashwanganda+joga. Mój mąż też NAC, Wit. C i jakieś inne bzdety.
    Plus starałam się o dietę z niskim IG bo jak dla mnie w stresie i insulinie mógł być spory problem.
    Po owu brałam Bromelainę (ananas) bo może pomagać na zagnieżdżenie.
    Dobrze że jesteście pod opieką tej kliniki, na pewno Wam coś doradzą i mam nadzieję więcej nie będziesz przez to przechodzić tylko następnym razem jak zobaczysz ⏸ to że szczęśliwym finałem :)

Ja nam daje pół roku. I tez mam tak w głowie ze porobie badania, poświęcę na to czas i kupę pieniędzy po czym okaże się ze już minęło pół roku i koniec. W piątek mamy genetyków i od razu w ten sam dzień udało się umówić immunologow. Zobaczymy co powiedzą jedni i drudzy. Będę wtedy 3 dni przed owulacja (o ile się nie przesunie po biochem). Jestem ciekawa czy dadzą zielone światło do dalszych staran czy każą czekać na wyniki

futuremama lubi tę wiadomość

06.2017 - synuś ♥️

16.12.21 - ⏸
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Kariotyp 👍

nsa8m4.png
  • Natuska Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .A. wrote:
    Ogromnie gratuluję!!! ♥️
    Tsh w normie.
    Czyli pomimo diagnostyki nie przerywaliscie staran?
    Dziękuję :) nie, stwierdziliśmy, że nie zaszkodzi a może pomóc. Ale a trakcie diagnostyki podchodziliśmy do tego z większym dystansem.

.A. lubi tę wiadomość

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ