Ciąża po kilku poronieniach. Jak przezwyciężyć strach...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
witam się z rana moje drogie:)
Widzę, że jesteśmy z różnych stron Polski.
Ja jestem jeszcze w domu. Po śmierci córeczki nie wróciłam na razie do pracy. Planuję powrót na koniec listopada, no chyba, że uda mi się zajść w ciążę teraz.
To mój pierwszy stymulowany cykl po porodzie. Dostałam dużo różnych leków pomagających przy PCO i w ogóle. Brałam Aromek na ovulkę 2x1tab od 2-6 dc. Łykam też metforminę oraz piję inofolik. I tak martwię się aby ovu mi się nie przyspieszyła za bardzo... dlatego umówiłam się do lekarza na jutro w 9dc na podglądanko a potem na poniedziałek. Nie darowałabym sobie jakbym zmarnowała cykl
06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.- 3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
Karo85 wrote:witam się z rana moje drogie:)
Widzę, że jesteśmy z różnych stron Polski.
Ja jestem jeszcze w domu. Po śmierci córeczki nie wróciłam na razie do pracy. Planuję powrót na koniec listopada, no chyba, że uda mi się zajść w ciążę teraz.
To mój pierwszy stymulowany cykl po porodzie. Dostałam dużo różnych leków pomagających przy PCO i w ogóle. Brałam Aromek na ovulkę 2x1tab od 2-6 dc. Łykam też metforminę oraz piję inofolik. I tak martwię się aby ovu mi się nie przyspieszyła za bardzo... dlatego umówiłam się do lekarza na jutro w 9dc na podglądanko a potem na poniedziałek. Nie darowałabym sobie jakbym zmarnowała cykl
Taki zestaw leków na pewno wywoła piękną owulacje a nie mierzysz sobie temp? Ja dokladnie pamiętam jak mi temp skoczyła 26 czerwca wiec pewnie wtedy byla owulacja albo dzien wczesniej
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;* -
Ja wczoraj przeryczałam całą noc zbliżają się te dni, miło być serduszko i dupa... za bardzo się spinam, nic z tego nie wyszło...nie ogarniam tego psychicznie, zresztą już niczego nie ogarniam... po stymulacji złapał mnie dół, albo chodzę nakręcona, że nie podchodź albo wyjęMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Martynka30 wrote:Ja wczoraj przeryczałam całą noc zbliżają się te dni, miło być serduszko i dupa... za bardzo się spinam, nic z tego nie wyszło...nie ogarniam tego psychicznie, zresztą już niczego nie ogarniam... po stymulacji złapał mnie dół, albo chodzę nakręcona, że nie podchodź albo wyję
Ale czekaj skoro masz ta stymulację to chyba czekasz na owulację? Wiec co się nie udalo?
Serduszkowanie się nie udało, za bardzo się spinam i nie mogę
Wogóle leki podziałały na moją psychikę
I jak mam się starać o dziecko, ani fizycznie, ani psychicznie... zablokowałam sięMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Martynka30 wrote:Serduszkowanie się nie udało, za bardzo się spinam i nie mogę
Wogóle leki podziałały na moją psychikę
I jak mam się starać o dziecko, ani fizycznie, ani psychicznie... zablokowałam się
Spróbuj zrobić kolacje, napij sie wina, weź kąpiel;-) może to Cie rozluzni! A tak w ogóle czerwone wino jest bardzo dobre na endometrium.
Ja pamiętam jak my zaczynaliśmy starania to tez bylam spięta jak baranie jaja i jeden miesiąc przepadł, mieliśmy zacząć w marcu a zaczęliśmy w kwietniu. No ale zdarzyla się ciąża biochemiczna. Potem w czerwcu zaszłam bo odczekaliśmy jeden cykl.
Musisz się tak trochę zapomnieć! Pomyśl sobie ze to zwykle tak jak zawsze. Glowa do góry! Ze jeden dzien/noc przepadl to dziura w niebie sie nie zrobila ;* dzisiaj też mozna spróbować!PrimaSort lubi tę wiadomość
Madzik,
no właśnie nigdy nie mierzyłam temp i nie badałam śluzu...ponieważ moje ovu zawsze sztucznie wywoływano i wydawało mi się, że to bez sensu...
Martynka, głowa do góry kochana. Blokada jest normalna. Chciałabyś i boisz się jednocześnie. Hormony nas rozwalają, ja też to czuje. Będzie dobrze. Przytulam..06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.- 3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku