X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta, tak szybko po zabiegu dostalaś zielone światło? Wszystko się pogoiło? Endometrium się zregenerowało?

Monkey, unadarcy, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest. Ok u mnie nie ma co długo czekać bo endometrioza w każdym cyklu idzie do przodu w każdy cyklu będzie gorzej

unadarcy, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, ale może się okazać że mniej czasu stracisz jak poczekasz miesiąc czy dwa i zaczniesz z większą szansą powodzenia niż jak zaczniesz się starać teraz, jak jeszcze organizm się nie zregenerował.

unadarcy, matylda08 lubią tę wiadomość

• Monkey Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola pamiętam jak odpisywałam Ci w wątku o zabiegu. Miałaś w końcu zabieg czy same tabletki?

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Rozumiem, ale może się okazać że mniej czasu stracisz jak poczekasz miesiąc czy dwa i zaczniesz z większą szansą powodzenia niż jak zaczniesz się starać teraz, jak jeszcze organizm się nie zregenerował.
    Mój siostra poroniła w wyższej ciazy i tez miala zabieg i w pierwszym cyklu zaszła no i teraz ma synka 4 latka i jest zdrowy i bardzo mądry a po drugie kto powiedzial ze ja juz w pierwszym cyklu zajdę .. Bo wątpi żeby miala owulacje

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    owulacja ;)
    W 22 dniu cyklu? Moje cykle zwykle trwają 28 dni, ale mały seksik będzie :)

Lenka87, unadarcy, Monkey, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierze w opatrzność Bożą. I wszystko jest pisane laski robią przerwy po 3 miesiące nawet po 6 . I tez poronią i jak to wyjaśnić ? Chyba po 6 miesiącach organizm zdoła sie zregenerować??

unadarcy, Monkey, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima widze na Twoim wykresie tabletki na tarczyce, jakie bierzesz i jakie masz TSH? Bo moja dawka chyba jest za mała....

Monkey, PrimaSort, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• Monkey Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unadarcy a powtarzałaś badania?

Mnie mój endo ostatnio jak zobaczył, że tsh ledwo drgnęło w dół to podniósł za 25 na 37,5 ale ja biore 50.
    Możecie hejtować jeśli chcecie ale nie ufam mu.
    Mam czuja, że chce abym jak najdłużej pochodziła do niego prywatnie

unadarcy, Lenka87, tysiaa93 lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    Paola pamiętam jak odpisywałam Ci w wątku o zabiegu. Miałaś w końcu zabieg czy same tabletki?
    Tak, miałam niestety. Bałam się bardzo, ale rzeczywiście potem już praktycznie nic nie bolało, a wyobrażałam sobie okropny ból w środku, pytałam lekarza i każdą pielęgniarkę czy potem będzie bolało, jak dziecko. Za to ból parę godzin po podaniu tabletek okropny, skurcze były coraz częstsze i bardziej bolesne. Dostałam zastrzyki przeciwbólowe, ale nadal czułam ból, podejrzewam że bez tabletek byłby koszmarny. W szpitalu jakoś tak o tym wszystkim nie myślałam, myślałam bardziej o aspektach "technicznych"; bólu, zabiegu, co i jak... Dopiero jak do domu wróciłam to zdałam sobie sprawę z tego co się stało i co to dla mnie oznacza.

unadarcy, tysiaa93, matylda08 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey no jeszcze nie robiłam, ale jak nie mam skutków ubocznych po tabletkach to nie wierzę że działają :P

Lenka87, PrimaSort, tysiaa93, matylda08 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam pyszną PIZZE i zjadłam ją sama nikt nie chciał :P
    Nie to nie ja to jestem jak dobra Świnka

unadarcy, Lenka87, tysiaa93, PrimaSort lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Kupiłam pyszną PIZZE i zjadłam ją sama nikt nie chciał :P
    Nie to nie ja to jestem jak dobra Świnka

A ja pokroiłam ser w kostke i połowe polizałam, żeby mi mój nie zjadł :)

hiacynta99, Lenka87, kierzynka, tysiaa93, matylda08 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Ggonia i Kierzynka, bardzo przepraszam że pytam, ale co było powodem Waszych poronień na takim etapie ciąży? Kierzynka jesteś teraz w ciąży :) starałaś się od razu po poronieniu? Nie było przeciwwskazań?
    Przepraszam, cofnęłabym się do Waszych postów i nie pytała ale na telefonie nie mogę.

U mnie powodem była bakteria i zbyt wysoki poziom prolaktyny

hiacynta99, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Wierze w opatrzność Bożą. I wszystko jest pisane laski robią przerwy po 3 miesiące nawet po 6 . I tez poronią i jak to wyjaśnić ? Chyba po 6 miesiącach organizm zdoła sie zregenerować??
    W ogóle to czytałam jakiś taki artykuł, że robiono jakieś tam badania i kobiety które czekają długo po poronieniu na kolejne starania (np. rok) są obciążone większym ryzykiem poronienia niż kobiety, które starają się po 2, 3 miesiącach. Nie wiem od czego to niby zależy, ale nie zamierzam czekać długo by to sprawdzić :)

unadarcy, tysiaa93, PrimaSort, matylda08 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unadarcy wrote:
    A ja pokroiłam ser w kostke i połowe polizałam, żeby mi mój nie zjadł :)

A to mój mąż jest jeszcze lepszy ode mnie nawet jak bym opluła to i tak by zjadł:P

Czasem dobrze że go nie ma :P

unadarcy, Lenka87, kierzynka, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• Monkey Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unadarcy przy tych tabletkach raczej nie ma skutków ubocznych, także się nie nakręcaj :)
    Kiedy powtarzasz badania?

Paola wiem o czym piszesz :( Przytulam <3

unadarcy, tysiaa93, matylda08 lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • pap86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    A mnie alergia rozłożyła.
    Mam 34,3 temperatury, dreszcze, ból mięśni i zawalony nos.
    Myślałam, że nie dojdę do domu :(

leże pod kocem i cała się trzęsę. Buuu :(
    alergia :/ brrrr :/ pare dni temu jak tak wszystko co zielone buchnelo to tez myslalam,ze wykituje. Teraz jako tako,czasem kichnę i oczy mnie swedza. U mnie najgorszy czas to jak lataja te biale pylki chyba z topoli w czerwcu i lipcu. Masakra! Wtedy bez lekow nie idzie wytrzymac.nie bylam u alergologa sle swietnie wiem na co jestem uczulona. Wiecie,ze ja nawet jablek nie powinnam jesc? Szczypia mnie potem usta :) czeresnie brzoskwinie orzechy... ale i tak je jem tylko, ze nie w duzych ilosciach.

unadarcy, hiacynta99, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    U mnie powodem była bakteria i zbyt wysoki poziom prolaktyny

Jezu .....jaka Bakteria ??? wyszło Ci to w wyniku histopatol.....???

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    alergia :/ brrrr :/ pare dni temu jak tak wszystko co zielone buchnelo to tez myslalam,ze wykituje. Teraz jako tako,czasem kichnę i oczy mnie swedza. U mnie najgorszy czas to jak lataja te biale pylki chyba z topoli w czerwcu i lipcu. Masakra! Wtedy bez lekow nie idzie wytrzymac.nie bylam u alergologa sle swietnie wiem na co jestem uczulona. Wiecie,ze ja nawet jablek nie powinnam jesc? Szczypia mnie potem usta :) czeresnie brzoskwinie orzechy... ale i tak je jem tylko, ze nie w duzych ilosciach.

Mój Filipek jest alergikiem wiem co to oznacza teraz to jest juz duzy i rozumie ale jak był mały wiecznie się drapał i darł ;/ ciężkie czasy były

‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ