X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Bierz kwas foliowy a mąż magnez i cynk, my na tym zaszlismy a starania wcześniej trwaly 3 lata
    biore kochana moj chlop tez bierze witaminy i kwas i zdrowo sie odzywia i nawet piwa mu nie kaze chlac ale ma lipe heheh ale trudno chce zrobic wszystko co moge zeby moje dziecko mialo dobry start

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona na endomedrium dobre jest wlasnie czerwone wino, dziewczyny pisaly tutaj ale niewiem teraz wytrwane cxy pol wytrawne

ilonia1984 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kwas foliowy od 2 lat hehehe i witaminy bo od dwóch lat staram sie i w ciągu tych dwóch lat miałam raz owulacje co się udało :P

tysiaa93, ilonia1984 lubią tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paznokietek wrote:
    U mnie w sumie nie wiem. Niby dobrze, ale wszystko okaże się dopiero na wizycie kiedy zobaczę serduszko.
    No w końcu! Odzywaj się częściej kobieto bo się martwiłyśmy :)
    Kiedy masz następną wizytę, żeby sprawdzić serduszko? :)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Ja długo dojrzewałam do tego, żeby wyjść do ludzi, rozerwać się, wybrać się na imprezę, ale teraz już jest dobrze :) Wiadomo, że każda z nas odczuwa pustkę, bo straciłyśmy nasze dziecko ale trzeba iść do przodu. Po poronieniu ktoś mi powiedział, że za jakiś czas będzie lepiej. Wtedy go wyśmiałam ale teraz wiem, że to prawda. Z czasem naprawdę jest lepiej :) Najważniejsze Ilonia, żebyś była gotowa, żeby ponownie zacząć starać się o dziecko :)
    Dokładnie. Mi jak ludzie mówili, ze bedzie lepiej , bo czas leczy rany to byłam na nich wściekła. Myslałam sobie "Co Ty człowieku możesz wiedzieć , skoro nie przeżyłeś /przezyłaś tego co ja?!" Ale sama z biegiem czasu stwierdzam , ze tak jest. Czas leczy rany. Zwłaszcza jeśli ma się w zyciu coś jeszcze-kochajacego faceta, fajną pracę...

tysiaa93, hiacynta99 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    jutro pojade po te wyniki a w piatek ide do lekarza z tym oby nic nie bylo....strasznie uwazamy z mezem teraz bierzemy kwas foliowy nie pijemy zdrowo sie odzywiamy dziwnie sie czuje tak jak by nie do konca doszlo do mnie ze nie jestem w ciazy ja to wiem jestem swiadoma ale cos jest jakas blokada pozatym nie chce wychodzic do ludzi zeby nie pytali wiekszosc znajomych juz wie ale czesto sie zdaza jeszcze ze ktos gloska mnie po brzuchu i mowi o cos nie przytylas albo hej mamusia i wtedy juz wiem ze musze sie tlumaczyc a nie mam na to ochoty ale czasem mam chec napicia sie jakiegos drina wyjscia gdzies i stawieniu temu czola ale narazie nie mam dowagi
    Tez tak miałam. Mnie z jednej strony dobijali ludzie, którzy mnie nadmiernie żałowali, a z drugiej strony wkurzali mnie Ci, którzy udawali, że nic się nie stało.... Byłam zła na siebie i całą rzeczywistość wokół....Generalnie ludzie nie wiedzą jak sie zachowywać w takich sytuacjach i co mówić osobie po stracie.

ilonia1984, hiacynta99, Renia7910 lubią tę wiadomość

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Ilona na endomedrium dobre jest wlasnie czerwone wino, dziewczyny pisaly tutaj ale niewiem teraz wytrwane cxy pol wytrawne
    wytrawne i migdaly i omega 3 tak mi pisaly dziewczynki starajace sie na innym forum :)

tysiaa93, wiola0912 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    No w końcu! Odzywaj się częściej kobieto bo się martwiłyśmy :)
    Kiedy masz następną wizytę, żeby sprawdzić serduszko? :)
    Następną wizytę mam 2 czerwca, czyli we wtorek. Mam stracha czy wszystko jest ok, ale innej opcji nie przyjmuje do wiadomości. Dziewczyny jak się robi ten pasek odliczaąjący dni ciaży?:)

ilonia1984, tysiaa93, hiacynta99 lubią tę wiadomość

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paznokietek wrote:
    Tez tak miałam. Mnie z jednej strony dobijali ludzie, którzy mnie nadmiernie żałowali, a z drugiej strony wkurzali mnie Ci, którzy udawali, że nic się nie stało.... Byłam zła na siebie i całą rzeczywistość wokół....Generalnie ludzie nie wiedzą jak sie zachowywać w takich sytuacjach i co mówić osobie po stracie.
    no wlasnie nie wiedza i zamiast oni jakos wybrnac z sytuacji to zauwazylam ze ja musze i zmeczona tym jestem mieszkam w malym miesie znam mnostwo ludzi pochwalilam sie za wczesnie juz nigdy nie zrobie tego bledu....ale w tylku mam obcych gadajacych za plecami ludzi tylko poprostu nie chce do tego wracac i o tym opowiadac tym ktorych i tak to gowno interesuje musisz w gogle wpisac suwaczki ciazy i skopiowac link :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 15:24

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paznokietek wrote:
    Następną wizytę mam 2 czerwca, czyli we wtorek. Mam stracha czy wszystko jest ok, ale innej opcji nie przyjmuje do wiadomości. Dziewczyny jak się robi ten pasek odliczaąjący dni ciaży?:)
    Na pewno wszystko będzie w porządku :)
    Wejdź sobie na https://www.suwaczki.com/
    a potem kliknij na ovu w "ustawienia" i wklej link do suwaczka w podpisie :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra laski mnie dzis na tyle spadam bo zając nadchodzi dziś jeszcze zaczochrujemy :)
    paznokietek będzie dobrz napewno :) trzymam kciuki

Tysia :*

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Na pewno wszystko będzie w porządku :)
    Wejdź sobie na https://www.suwaczki.com/
    a potem kliknij na ovu w "ustawienia" i wklej link do suwaczka w podpisie :)
    Dziękuję :)

tysiaa93, wiola0912 lubią tę wiadomość

• Monkey Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paznokietek no nareszcie!!!!
    A jak plamienia?

hiacynta99, tysiaa93 lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienia jako takie się skończyły chyba. Piszę "chyba" po dziś na wkładce miałam sporo brązowego śluzu , ale po "zbadaniu" palcami stwierdzam, że to rozpuszczona tabletka. Po rozmazaniu jej na wkładce kolor byl ciemno beżowy

hiacynta99, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem sierota i nie wiem co kpopiować, żeby pokazywał się suwaczek a nie adres ;/

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paznokietek wrote:
    A ja jestem sierota i nie wiem co kpopiować, żeby pokazywał się suwaczek a nie adres ;/
    kochana 2 adres bodajze te hhtp":

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paznokietek wrote:
    Popróbuj z tymi linkami, ja już nie pamiętam co wklejałam, więc nie pomogę

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten pierwszy link skopiuj jak ustawisz suwak :)
    ps. Nie wpychaj juz palucha do srodka bo tam jest szyjka rozpulchniona, jak naruszysz to mozesz krwawic dalej

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Ten pierwszy link skopiuj jak ustawisz suwak :)
    ps. Nie wpychaj juz palucha do srodka bo tam jest szyjka rozpulchniona, jak naruszysz to mozesz krwawic dalej
    Muszę wpychać paluc, bo mam luteinę dopochwową ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    no wlasnie nie wiedza i zamiast oni jakos wybrnac z sytuacji to zauwazylam ze ja musze i zmeczona tym jestem mieszkam w malym miesie znam mnostwo ludzi pochwalilam sie za wczesnie juz nigdy nie zrobie tego bledu....ale w tylku mam obcych gadajacych za plecami ludzi tylko poprostu nie chce do tego wracac i o tym opowiadac tym ktorych i tak to gowno interesuje musisz w gogle wpisac suwaczki ciazy i skopiowac link :)
    Ja też mieszkam w małej miejscowości i w I ciaży też sie za szybko pochwaliłam. Teraz powiedziałam tylko rodzinie i w pracy wiedzą, ale zauważyłam, ze skoro w pracy wiedzą to wiedzą już wszyscy, bo moją siostrę dzis zapytała kolezanka czy jestem w ciaży. Czyli moje miasteczko już o tym mówi.... No właśnie tak to jest, ze onie nie wiedzą jak wybrnąć, a potem wychodzi na to, że my na siłę mówimy, że już jest ok i zmieniamy temat. ja nie zapomnę jak po kilku miesiacach koleżanka ze studiów zapytała jak się czuję po tym poronieniu. Ja, że już dobrze. Ona : no to fajnie, no to super :)" faktycznie super.....

‹‹ 802 803 804 805 806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ