Ciąża po poronieniu...
-
WIADOMOŚĆ
-
kierzynka wrote:ooo widzisz to jest chłopaczkowy rok chyba
Informuj co tam na wizycie
Na wizycie wszystko dobrze Maluszek rośnie prawidłowo Buzką sie do mnie obrócił na badaniu Śmiałam sie że podobny do mamusi po rozstawie oczodołów Termin mamy na 24 grudnia więc lekarz się śmieje, że będzie imprezowy chłopakEdiii, chomiczka, kierzynka, wiola0912 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nie lubię tego powiedzenia że dziecko które rodzi sie w jakiś dzien np święta urodziny czy rocznicę to prezent .
Mój tata zjebki dostał bo ma 50ur 31sierpnia i mówił że wnusia będzie prezentem gdybym akurat tak urodziła , ja w prezencie psa czy zwierzaka bym nie dała a co dopiero mówić tak o dziecku -
Staraczka, to raczej tylko takie powiedzenie, że AKURAT sama sobie zrobiłaś prezent, z resztą raczej najlepszy ze wszystkich.
Nie dosłownie.
Ale mam dziś przypływ energii! Wszystko mi się chce.
I ciężarówki, to chyba dzieki tej poduszce ciążowej, no wstałam i nic mnie nie boli!
kierzynka lubi tę wiadomość
-
U nas też mówią że jeśli urodzi się w Święta to będzie cudownym "prezentem" darem od losu. Jeśli urodzi się w Boże Narodzenie będzie miało dla nas to bardzo wymowne znaczenie. Odkąd 5 lat temu w wieku 45 lat odszedł mój tato kochany nienawidziłam świąt teraz mam naprawdę cudowny powód w postaci nowego życia danego przez Boga aby je na Nowo pokochać. Nikt Staraczka nie traktuje dzieci przedmiotowo przecież to taka metafora z tym prezentem
-
wiola0912 wrote:Edii a co to za poducha?
To ten taki rogal w kształcie litery C poducha ciążowa z motherhood. Ja sie zdecydowalam poniewaz czesto bolal mnie kregoslup i bez ciazy, a od 2 tygodni nie moglam dobrze zasnac i budzilam sie rano z bolem. A z ta poducha, ciezko bylo sie ogranac na poczatku, ale wstalam rowniez dzis i nic nie boli i sie wysplalam, wiec polecam!
Szalona CZARNA, wiola0912 lubią tę wiadomość
-
Edii masz rację te poduchy są super też ją mam i też w kształcie litery C. Koleżanka miałam poduchę ale prostą. Też sobie chwaliła zależy kto co lubi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 10:48
Ediii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pewnie Staraczka Każdy z nas ma prawo do własnej opinii i odczuć Tym bardziej że jesteśmy w ciąży Mnie ciężarówka określenie też nie rusza może dlatego że pracuje od lat w transporcie mam ogromny dystans do tego i może dlatego
Upały znoszę dobrze Duuuuzo wody:) I do 16 siedze w domu Po 16 na dwór w cień z książką na leżaczek Nogi nie puchną, ale to zasługa acardu na pewno. Koleżanka w ciąży też jest i ma bidula jak balony jak jest tak gorąco A u Was temperatury dają się mocno we znaki ? -
nick nieaktualnyU mnie juz 28 stopni , nie narzekam na to , gorzej ze nie mam spodenek bo ciasne sa , z psem 2x po 20min wychodze to rybaczki mamm , w dzien jakos znosnie jest , gorzej w nocy , wczoraj po polnocy zasnelam strasznie duszno nawet na dworzu
Teraz sie zabieram do odlozenia ciuszkow do rozmiaru 62 bo idą do mamy na pranie , mała dzisiaj fika i bryka jak szalona , dobrze ze sie podciagnela wyzej bo wczoraj myslalam ze nie wytrzymam czulam jak by ktos szpile wbijaj w macice i co chwile do kibla biegalamEdiii, Szalona CZARNA, kierzynka lubią tę wiadomość
-
U mnie jest juz 30 stopni, wczoraj tez tyle bylo, ale chyba wiaterek byl lepszy.
Dzis pozamykalam okna i czuje jak mi goraco mega. Wiec na dwor na hamaczek pojde troche pozniej.
W piatek i sobote mam wesela i ma byc 33 stopnie, mloda chyba padnie w tej sukni slubnej
A od poniedzialku jade nad morze to mam nadzieje na kilka dni pogody.
Staraczka ty juz jestes tak bliskoooo!
Mi nogi tez nie puchna, tzn moze to jeszcze za wczesnie a moze acard.
A ciężarównka też mi nie przeszkadza. Ale mam inne odchyły które innych dziwią, np. Nie toleruje dzieci nago. Nawet w taki upal.
-
O Edi dzieci nago jakoś tez nie wiem w towarzystwie nie akceptuje. Chociaż majteczki z bawełny. To nie jest obciążenie dla organizmu a tak nie wszyscy dobrze się czują. Ktoś popatrzy za długo nie tam gdzie trzeba czy coś. W domu jak wśród mamy taty ok. Ale w towarzystwie nie lubię.
-
A o imionach już myślałyście lasencje ?? I czy nad wózkiem się zastanawiałyście te co są jeszcze daleko do porodu a te co blisko czy juz mają i mogą coś polecić. Ja zaczynam sie rozglądać. Upatrzone mam dwa modele ale mam jeszcze czas z zakupem więc nie kupuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 11:15
-
nick nieaktualnyJa kostki u nóg to szukam już od paru tygodni
Cieszę się nawet że znoszę upały bo jak by puchly w zimę to kozaczki w odstawke ,nawet jak teraz adidasy rano ubieralam ostatnio to ciasne ale to sporadycznie bo japonki rządzą
Odnośnie nagich dzieci ,sąsiadki 3latek biegal bez bielizny chociaz górę t-shirt mial na sobie , wolala bym odwrotnie .. nigdy nie widzialam u 3latka przyrodzenia wygladajacego jak guzik dosłownie , niewiem jak on sika , nie zebym zboczona byla ale wisdomo ze sie spojrzy .
U mnie wózek stoi bebetto vulcano , odkupilam go za 200zl wygląda ładnie z parkingu pod klatkę prowadził się elegancko , martwi mnie tylko buda bo może w trakcie wiatru spadac ale zobaczymy w praktyce jak to będzie. Czekam jeszcze na łóżeczko bo zamówiłam z wyposażeniem na allegro z kw 400zl a w sklepie jak szukalam same łóżeczko ponad 200zl i to takie same jak na allegro w cenie 150 moze przegladalyscie takie z żyrafa i misiami bo są różne desenie .
Niewiem o której pisałam o ciuszkach ale jeszcze ich nie ruszyłam
A imię od początku RoksanaSzalona CZARNA, kierzynka lubią tę wiadomość
-
Staraczka to super fajnie że już jesteś tak blisko rozwiązania Łóżeczka kojarzę chyba koleżanka miała ciemnobrązowe z misiami z przodu dwoma i szufladą na dole. Wózek super podobny do tego którego chce ja Nemo: http://www.dorimax.pl/wozek-wielofunkcyjny-nemo-eco-adbor-z-baza-isofix-nemo-eco. Mi zależało na bazie Isofix do auta. Znajomi mają i bardzo sobie chwalą. Wygoda i bezpieczeństwo. Wózek kupic mają babcie bo sie aż rwą i chcą koniecznie nowy... Ja wolałabym używany bo za mniejsze pieniążki ale one się uparły wieć już nic im nie mówię. My mamy kilka imion dla chłopca bo wybierać będziemy dopiero w szpitalu. Maksymilian Ludwik Marcel Seweryn Wiktor i Leon. Wszystkie nam się podobają Maks szczególnie jakos przypadł mi do gustu Zobaczymy w grudniu
-
Imiona tak, wybralismy ochochooo juz dawno, jak jeszcze nie mielismy slubu Lilianna albo Kacper.
Co do wózków i innych rzeczy, nie ogladam, nie zastanawiam sie. Jeszcze jest mnóstwo czasu, a przez te poronienia włącza się skuteczna blokada.
Dobrze ze masz upatrzone CZarna, pozniej tylko kupisz i gotowe.
Rozglądać się zacznę po usg połówkowym, czyli za jakies trzy tygodnie.
Bo ja ciągle mam jeszcze stres gdzieś tam w głębii, ze może coś być nie tak. Chociaż mysle pozytywnie i sie ciesze to zawsze ten znak zapytania jest w srodku. Pewnie jak sie czuje juz ruchy malucha to to mija, wiec czekam cierpliwie.
A Czarna u Ciebie jakie imie?
Roksana, ładne, i nieoklepane. Podoba mi sie.
Szalona CZARNA lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny