Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
-
WIADOMOŚĆ
-
Odebrałam wyniki badań prenatalnych. Lekarz mnie oszukał, bo dziecko nie miało tego dnia 5 cm, tylko 6,5 a to przy takim małym człowieczku jest różnica. Przeziernosc karkowa 1,7.
Trisomia 21 podstawowe 1:473 a skorygowane 1:743 - trochę się tym martwię. Wiem, że to tylko statystyka itd., ale mimo wszystko człowiek myśli. Czytałam u mamaginekolog, że nieprawidłowy wyniki jest przy ryzyku poniżej 1:300.
Trisomia 18 podstawowe 1:1165 a skorygowane <1:20000
Trisomia 13 podstawowe 1:3650 a skorygowane <1:20000.
Dobrze, że w środę wizyta...
Aha! I termin taki sam jak z OM 30 grudnia Będzie ciekawie -
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny, u mnie bez zmian. Beta zle przyrasta, obecnie 187, ale przyrasta niestety. Na usg nic nie widać. Jutro kolejne. Jestem nadal w szpitalu. Mam poczucie, że w ten sposób mogę spędzić tutaj jeszcze całe tygodnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 19:20
-
nick nieaktualny
-
justintime wrote:Własnie wiem, ze przy 1000. Stad powiedzialam ginekolog, ze przeciez przy tak slabych przyrostach moze bede musiala spedzic tutaj cale tygodnie
Niestety tak to wyglada...ja bylam poza szpitalem,ale bete trzeba bylo kontrolowac.
W szpitalu jestes bezpieczniejsza i mysle,ze to lepsze wyjscie...
Szkoda tylko,ze nie nie rozwazaja podania leku mimo
Tego,ze nic nie widac...obawiam sie bowiem,ze jak w koncu cos zobacza to bedzie za pozno.
Trzymaj sie i pisz do nas!!
Madzik
Mama 3 corek:) -
nick nieaktualny
-
U mnie też czekali aż będzie coś widać. W piątek w końcu zobaczyli przy becie ok. 1500, w poniedziałek miałam mieć podany lek, ale niestety w sobotę jajowód pękł i operacja... Nie rozumiem po co czekają, przecież przy słabych przyrostach bety wiadomo, że nic dobrego z tego nie będzie.
Aniołek 13.09.2014 - 9 tc - cp
-
Czekają bo to bardzo wczesny etap ciąży. Mi przy becie 1580 i nieprawidłowym przyroscie powiedzieli, że póki co nic nie zrobią, nie podadzą mi Metotrexatu, bo to moja pierwsza ciąża. Zrobili betę kolejnego dnia i na szczęście zaczęła spadać. Po kolejnym dniu dalej leciała w dół. Byłam 4 dni w szpitalu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 23:08
-
justintime wrote:Paulina rozumiem, ze jak beta zaczęła spadać to po jakimś czasie doszło do krwawienia? Czy wtedy trzeba jechać znowu do szpitala? Czy traktuje się to jako miesiaczke? Nie dostałaś metotrexatu?