Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
Odpowiedz

Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)

Oceń ten wątek:
  • Agula Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anettaa wrote:
    Współczuję :( tyle czasu w szpitalu i jeszcze takie informacje .. oby do poniedziałku nie urosło..
    Ehh, nie wiem czy może tak być, że coś trochę urosla jeszcze a potem mimo wszystko będzie spadać dalej...
    Był jakiś dzisiaj stary dziadek na obchodzie i pytałam go z czego może to wynikać, jak może wyglądać moje dalsze leczenie, czy w razie czego dostanę w poniedziałek kolejna dawkę mimo, że to będzie 11 doba i czy jest szansa, że mimo wszystko beta jeszcze spadnie. To na każde moje pytanie usłyszałam 'nie wiem' 🤦już miałam ochotę go zapytać, że skoro nic nie wie to co tutaj robi 🤷

11.2016 💔 9tc
    06.2020 cp - prawa strona. Laparoskopia (usunięcie jajowodu)
    12.2020 cp lewa strona. Leczenie metotreksatem.
    11.2021 cp - lewa strona. Usunięty jajowód.

CD138 ✅ brak stanu zapalnego
    Diagnostyka immuno ✅ OK

Procedura I 04.2024 - protokół krótki (Gonal i menopur)

16.04 - punkcja; pobrano 15 🥚 zapłodnionych 9, - 3 zarodki

19.04 transfer ET z 3 doby
    ⛔ 05.2024 Ciąża pozamaciczna rogowa. Laparoskopia.

06.09.2024 FET cykl sztuczny 4AB
    7dpt beta <2.30❌

04.10.2024 FET cykl naturalny 4BB
    7dpt beta <2.30 ❌

Koniec pierwszej procedury.

Procedura II 10.2024 - protokół krótki (Rekovelle i menopur)
    30.10 punkcja; pobrano 12🥚 zapłodnionych 7, - ❄️4AA, 4AA, 4BB, 3AB

Angelius Provita M.P. ❤️
  • Anetaaa7 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2021, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula wrote:
    Ehh, nie wiem czy może tak być, że coś trochę urosla jeszcze a potem mimo wszystko będzie spadać dalej...
    Był jakiś dzisiaj stary dziadek na obchodzie i pytałam go z czego może to wynikać, jak może wyglądać moje dalsze leczenie, czy w razie czego dostanę w poniedziałek kolejna danwkę mimo, że to będzie 11 doba i czy jest szansa, że mimo wszystko beta jeszcze spadnie. To na każde moje pytanie usłyszałam 'nie wiem' 🤦już miałam ochotę go zapytać, że skoro nic nie wie to co tutaj robi 🤷
    A co z Twoim lekarzem? Może on mógłby zainterweniować? Nie poddawaj się Kochana postaraj się nie myśleć o becie i tak to nic nie zmieni równie dobrze mogła teraz znów zacząć spadać. Staraj się myśleć pozytywnie.. 3mam kciuki 😘

• Agula Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetaaa7 wrote:
    A co z Twoim lekarzem? Może on mógłby zainterweniować? Nie poddawaj się Kochana postaraj się nie myśleć o becie i tak to nic nie zmieni równie dobrze mogła teraz znów zacząć spadać. Staraj się myśleć pozytywnie.. 3mam kciuki 😘
    Tutaj nikt nie podejmuje takich decyzji bez ordynatora niestety... Więc pozostało mi czekać. Wczoraj dostałam na salę dziewczynę również z podejrzeniem pozamacicznej po in vitro. Także wspieramy się i wymieniamy doświadczeniem. Ja też sporo dowiedziałam się jak wygląda cała procedura więc mam trochę obraz rozjaśniony jakby mi przyszło jednak do in vitro podchodzić.

11.2016 💔 9tc

Diagnostyka immuno ✅ OK

7dpt beta <2.30❌

7dpt beta <2.30 ❌

Angelius Provita M.P. ❤️
  • Anettaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula wrote:
    Był jakiś dzisiaj stary dziadek na obchodzie i pytałam go z czego może to wynikać, jak może wyglądać moje dalsze leczenie, czy w razie czego dostanę w poniedziałek kolejna dawkę mimo, że to będzie 11 doba i czy jest szansa, że mimo wszystko beta jeszcze spadnie. To na każde moje pytanie usłyszałam 'nie wiem' 🤦już miałam ochotę go zapytać, że skoro nic nie wie to co tutaj robi 🤷
    Ja pier*** sorry .. Ale czasami brak słów. I Nie dziwię się że cisnelo się zapytać o to co on robi w szpitalu..

Jak byłam w pt u ginekolog (nie swojej) to ze 3 razy mi powtórzyła że cp ma większą szansę po iv. Wiem o tym ale mam nadzieję, że nie będę musiała już przez to przechodzić.
    Narazie się skupiam na tym żeby w ogóle noc podejść do transferu w następnym cyklu :)

• Anetaaa7 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anettaa wrote:
    Ja pier*** sorry .. Ale czasami brak słów. I Nie dziwię się że cisnelo się zapytać o to co on robi w szpitalu..

Jak byłam w pt u ginekolog (nie swojej) to ze 3 razy mi powtórzyła że cp ma większą szansę po iv. Wiem o tym ale mam nadzieję, że nie będę musiała już przez to przechodzić.
    Narazie się skupiam na tym żeby w ogóle noc podejść do transferu w następnym cyklu :)
    A nie wolisz poczekać? Może uda się naturalnie? Twoje dziecko jest jeszcze takie malutkie.😊 Może jeszcze organizm się nie zregenerował do końca po ciąży i porodzie?

• Anettaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetaaa7 wrote:
    A nie wolisz poczekać? Może uda się naturalnie? Twoje dziecko jest jeszcze takie malutkie.😊 Może jeszcze organizm się nie zregenerował do końca po ciąży i porodzie?

Wiesz co, nie chce czekać.
    Nie karmie od momentu cp. Wtedy mala odrzuciła pierś. Kolejny argument to, że chcieli bysmy żeby pomiędzy dziecmi byla jak najmniejsza roznica a ostatni to taki że chciałabym się wstrzelic w czas kiedy jestem na macierzyńskim później na urlopie. Mam taki bałagan w pracy że narazie lepiej nie wracać 😂😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anettaa wrote:
    Nie karmie od momentu cp. Wtedy mala odrzuciła pierś. Kolejny argument to, że chcieli bysmy żeby pomiędzy dziecmi byla jak najmniejsza roznica a ostatni to taki że chciałabym się wstrzelic w czas kiedy jestem na macierzyńskim później na urlopie. Mam taki bałagan w pracy że narazie lepiej nie wracać 😂😂
    Hej. Domyślasz się, jaka była przyczyna cp u Ciebie? Lekarze coś mówili lub robiłaś badania?

• Anettaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Hej. Domyślasz się, jaka była przyczyna cp u Ciebie? Lekarze coś mówili lub robiłaś badania?
    Nie wiem . Myślę że pech .. da się zbadać przyczynę? Pierwszy raz mialam cp. (Mam nadzieje ze ostatni 🙈)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anettaa wrote:
    Nie wiem . Myślę że pech .. da się zbadać przyczynę? Pierwszy raz mialam cp. (Mam nadzieje ze ostatni 🙈)
    Rozumiem. Zapytałam z ciekawości, bo dość szybko wróciłaś do starań.Myślę, że nie do końca da się zbadać przyczynę cp u konkretnej osoby, bardziej wymienia się czynniki, które mogą ją spowodować . Mój ginekolog twierdzi, że większość jest spowodowana przebytymi infekcjami w obrębie miednicy mniejszej, a prym wiedzie Chlamydia. Mi jednak w badaniu PCR wymazu z szyjki macicy nie wyszła ani Chlamydia, ani Mycoplasma czy Ureaplasma. Z kolei inny ginekolog jak przeczytał w historii choroby, że miałam cp to zapytał czy palę papierosy.
    Ja dla spokoju zrobiłam HSG lewego jajowodu, 3 miesiące po laparoskopowym usunięciu jajowodu prawego. Chociaż wiem, że to badanie nie oddaje w 100% stanu, w jakim jest jajowód.

• Anettaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Rozumiem. Zapytałam z ciekawości, bo dość szybko wróciłaś do starań.Myślę, że nie do końca da się zbadać przyczynę cp u konkretnej osoby, bardziej wymienia się czynniki, które mogą ją spowodować . Mój ginekolog twierdzi, że większość jest spowodowana przebytymi infekcjami w obrębie miednicy mniejszej, a prym wiedzie Chlamydia. Mi jednak w badaniu PCR wymazu z szyjki macicy nie wyszła ani Chlamydia, ani Mycoplasma czy Ureaplasma. Z kolei inny ginekolog jak przeczytał w historii choroby, że miałam cp to zapytał czy palę papierosy.
    Ja dla spokoju zrobiłam HSG lewego jajowodu, 3 miesiące po laparoskopowym usunięciu jajowodu prawego. Chociaż wiem, że to badanie nie oddaje w 100% stanu, w jakim jest jajowód.

Aha to nawet nie wiedziałam.
    Ja 2018 mialam laporoskopie sprawdzanie drożnosci i wtedy wszystko mi ogarneli. Mialam drożne jajowody, małe ogniska endometriozy.
    Myślę że po tylu latach mogło coś się tam pozatykac. Na chlamydie idę zrobić w poniedziałek

Mysza lubi tę wiadomość

• Agula Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiejsza beta 150 🎉🎇🎆

Prawdopodobnie wynik sobotni mógł się okazać błędem laboratorium.
    Dziś po 14 dniach spędzonych w szpitalu wychodzę do domu ❤️

Mysza, Martuśka82, Domcik, Luśka91, Mlodamezatka lubią tę wiadomość

11.2016 💔 9tc

Diagnostyka immuno ✅ OK

7dpt beta <2.30❌

7dpt beta <2.30 ❌

Angelius Provita M.P. ❤️
  • Janinka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula wrote:

Gratulacje! Dużo dobrego i spokoju 🥳
    Niepotrzebne nerwy 😞

14cs CP, ostał się 1 jajowód
    2cs po operacji
  • Anetaaa7 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anettaa wrote:
    Skoro tak to 3mam kciuki. Powodzenia😘
    Agula super wieści😊 oby tak dalej😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekstra !! Bardzo się cieszę :)

• Anettaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula wrote:

Uff.. leć do domu :) tam najlepiej

• Luśka91 Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomość :) a kazali Ci kontrolować betę do 0?

cp (usunięcie prawego jajowodu) 01.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 14:58

Annamaria, Mysza lubią tę wiadomość

• Anetaaa7 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka82 wrote:
    Dziewczyny, jestem w szoku i muszę komuś napisać. W piątek powinnam mieć miesiączkę, ale nie przyszła. Z partnerem zdecydowaliśmy że jednak przestajemy się starać, że nie jest nam pisane. Oczywiście nie zabezpieczaliśmy się, ale seks w grudniu był raz, w 16dc.
    Właśnie zrobiłam test i jest za przeproszeniem kurewsko pozytywny. Nigdy w życiu w żadnej ciąży nie miałam tak wyraźnej kreski. Walnęła mnie jak obuch.
    Z córką, która urodziła się zdrowa i ciąża była prawidłowa robilam test pierwszy raz tydzień po terminie miesiączki i kreska była bledsza.
    Jestem w szoku, ale boje się mieć nadzieję.
    Ale to takie głupie, człowiek się stara, co drugi dzień przytula i nic albo cp albo poronienie, a tu jeden seks i się trafią. Niesprawiedliwe.

Kurcze, niech mnie ktoś uszczypnie.
    Boje się cieszyć, milion myśli na sekundę. Muszę się uspokoić i uzbroić w cierpliwość. Jeśli w ciągu dwóch tygodni nie zacznę krwawić to się do lekarza umówię.
    Super 3mam kciuki Kochana, od początku Ci kibicuję <3

Martuśka82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2021, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 14:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2021, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana przestałaś się spinać i wyszło ! Ja miałam dzień przed miesiączka mega gruba kreskę, także wszystko możliwe.

Leć jutro zrobić betę i w czwartek jeszcze raz, zobaczysz przyrost :)

Martuśka82 lubi tę wiadomość

‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ