X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
Odpowiedz

Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)

Oceń ten wątek:
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tak było. Też może zależy od tego jakie było endometrium. Ja teraz przy cp miałam bardzo grube 13 mm.

Sunflowerr lubi tę wiadomość

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Sunflowerr Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Oby tak było. Też może zależy od tego jakie było endometrium. Ja teraz przy cp miałam bardzo grube 13 mm.
    Właśnie u mnie było cienkie.... Co średnio pasuje chyba do tak długiego krwawienia

31l
    4x IUI :(
    2019 Cb
    I 2021 KET z KD ,CP, laparoskopia,
    XI 2021 KET z KD :(
    IV 2022 KET z KD z accofilem, intralipidem, atosibanem
    8dpt beta 41
    10dpt beta 108
    12dpt beta 259 :D

IO, nieprawidłowy kariotyp, brak KIRów,
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś dopiero tydzień po operacji. Wydaje mi się, że to nic złego ale oczywiście tak czy inaczej musisz skonsultować to z lekarzem.

age.png
  • Sunflowerr Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę po prostu na kontrolę 🙂

31l
    2019 Cb
    8dpt beta 41
    10dpt beta 108

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na kiedy jesteś zapisana ?

age.png
  • Sunflowerr Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    A na kiedy jesteś zapisana ?
    Miały mi Panie z rejestracji zadzwonić w piątek kiedy mnie lekarka chce widzieć czy w tym czy w przyszłym tygodniu i oczywiście dalej czekam na telefon, ale wyjątkowo spokojnie czekam i mam nadzieję że jutro zadzwonią. Jutro jeszcze idę na ściąganie szwów do POZ i po szpitalu mam jakiś lęk przed wszelkimi zabiegami i boję się że znów mnie będzie bolało. Myślę że zostało mi to po tych wszystkich badaniach bety co musiałam robić. W ostatni dzień w szpitalu Pani się 3 razy wbijała i nic, dopiero normalna strzykawka pomogła...

31l
    2019 Cb
    8dpt beta 41
    10dpt beta 108

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję 😔 przy mnie też leżała dziewczyna której za nic nie mogli się wbić, całe ręce w sincach, dopiero w dłoń im się udało. Ale ściągania szwów się nie bój 🙂 to nic nie boli, naprawdę. Ja też szłam cała w strachu ale nawet nie czułam kiedy lekarz mi wyjął szew a mam długie cięcie na 10 cm.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2021, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunflowerr wrote:
    Miały mi Panie z rejestracji zadzwonić w piątek kiedy mnie lekarka chce widzieć czy w tym czy w przyszłym tygodniu i oczywiście dalej czekam na telefon, ale wyjątkowo spokojnie czekam i mam nadzieję że jutro zadzwonią. Jutro jeszcze idę na ściąganie szwów do POZ i po szpitalu mam jakiś lęk przed wszelkimi zabiegami i boję się że znów mnie będzie bolało. Myślę że zostało mi to po tych wszystkich badaniach bety co musiałam robić. W ostatni dzień w szpitalu Pani się 3 razy wbijała i nic, dopiero normalna strzykawka pomogła...

Potwierdzam nie ma się czego bać lekkie szczypanie przy ściąganiu szwów 😅 dasz radę gwarantuje 💪🏻 Co do badań krwi tez mam uraz po szpitalu całe ręce w sincach miałam bo mam tak niewidoczne i cienkie żyły że ciężko nawet z dłoni pobrać , i za każdym razem się stresuje ale jakoś się udaje 😅🥴 musimy się nacierpieć ale wszystko warte zachodu 💪🏻

Ja się martwię sono po cp prawa stronę mam bardziej czułą i już się cykam że będzie bolało 😖

• Sunflowerr Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2021, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia88 wrote:
    Potwierdzam nie ma się czego bać lekkie szczypanie przy ściąganiu szwów 😅 dasz radę gwarantuje 💪🏻 Co do badań krwi tez mam uraz po szpitalu całe ręce w sincach miałam bo mam tak niewidoczne i cienkie żyły że ciężko nawet z dłoni pobrać , i za każdym razem się stresuje ale jakoś się udaje 😅🥴 musimy się nacierpieć ale wszystko warte zachodu 💪🏻

Ja się martwię sono po cp prawa stronę mam bardziej czułą i już się cykam że będzie bolało 😖

Ja miałam samo hsg, słyszałam że sono jest mniej bolesne. Hsg to był dosłownie moment, ale takiego nieznanego bólu, mi to akurat wyszło ok, chyba jedno z nielicznych badań 🙂. Masz już termin?

31l
    2019 Cb
    8dpt beta 41
    10dpt beta 108

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie a na kiedy masz termin ?
    Mnie też czeka Sono ale jeszcze nie wiem kiedy. Hsg miałam w szpitalu i pamiętam że bardzo bolało mimo tego, że jajowody wyszły drożne wtedy.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwykłe Hsg ponoć bardziej może bolec , ale i tak się cykam 🙈 w ta środę mam czyli lada moment 😅 z jednej strony się boje ale z drugiej mega cieszę bo po cp o moich jajowodach nie wiem nic 😒 dodatkowo mam stymulację tego cyklu jeśli owu będzie z lewej strony to może pyknie 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że to badanie i tak nie zbada funkcjonalności jajowodów ale już sam fakt wiedzy czy są drożne czy nie lub czy jeden będzie pomocny w podjęciu decyzji o ivf którą już rozważamy

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia bądź dzielna w środę 🙂 pomyśl, że robisz to dla swojego przyszłego dzidziusia i nie będzie tak strasznie 🙂

Jusia88 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Jusia bądź dzielna w środę 🙂 pomyśl, że robisz to dla swojego przyszłego dzidziusia i nie będzie tak strasznie 🙂

Dziękuje 🤗 tak właśnie sobie myśle 😍 przeżyje 💪🏻

Wiolala lubi tę wiadomość

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to Ci zazdroszczę bo też chciałabym mieć już umówiony zabieg Sono 😉 a póki co to nawet okresu jeszcze nie dostałam od operacji...

age.png
  • Agula Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja dziś odebrałam wyniki z chlamydii, mycoplasmy i ureaplasmy - wynik ujemny.
    Powiem szczerze, że przez to iż miałam częste infekcje to będzie pozytywny i odpowiedzialny za moje cp. A tak znów jestem w punkcie wyjścia.
    Na 11.03 mam umówioną wizytę u lekarza i zapewne dostanę już skierowanie na tą histerolaparoskopie. Może to da jakąś odpowiedź.

11.2016 💔 9tc
    06.2020 cp - prawa strona. usunięcie jajowodu.
    12.2020 cp lewa strona. Leczenie metotreksatem.
    11.2021 cp - lewa strona. Usunięty jajowód.

Procedura I 04.2024 - protokół krótki (Gonal i menopur)

16.04 - punkcja; pobrano 15 🥚 zapłodnionych 9, - 3 zarodki

19.04 transfer ET z 3 doby
    ⛔ 05.2024 Ciąża pozamaciczna rogowa. Laparoskopia.

06.09.2024 FET CS 4AB
    7dpt beta <2.30❌

04.10.2024 FET CN 4BB
    7dpt beta <2.30 ❌

Procedura II 10.2024 - protokół krótki (Rekovelle i menopur)
    30.10 punkcja; pobrano 12🥚 zapłodnionych 7, - 4 zarodki

03.01.2025 FET CN 4AA🍍🍟
    4dpt ⏸️
    5dpt 34,0 mIU/ml
    7dpt 93,8 mIU/ml
    10dpt 273,1 mIU/ml
    13dpt 900,7 mIU/ml
    17dpt 4923,0 mIU/ml
    21dpt USG 2mm okruszka z pulsującym serduszkiem 💓
    12+2 będzie syn 🩵

Na zimowisku ❄️4AA, 4BB, 3AB

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2021, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Tak w ogóle to Ci zazdroszczę bo też chciałabym mieć już umówiony zabieg Sono 😉 a póki co to nawet okresu jeszcze nie dostałam od operacji...

Spokojnie niech wróci wszystko do normy i lada moment będziesz diagnozować 😊 u mnie minął rok i dopiero ten lekarz zaleca sprawdzanie 😒

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2021, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula wrote:
    Hej :)
    Ja dziś odebrałam wyniki z chlamydii, mycoplasmy i ureaplasmy - wynik ujemny.
    Powiem szczerze, że przez to iż miałam częste infekcje to będzie pozytywny i odpowiedzialny za moje cp. A tak znów jestem w punkcie wyjścia.
    Na 11.03 mam umówioną wizytę u lekarza i zapewne dostanę już skierowanie na tą histerolaparoskopie. Może to da jakąś odpowiedź.

To dobrze że nie masz żadnej z tych infekcji, może właśnie laparo plus histero da odpowiedz możliwe że i ja będę miała lekarz cały czas o tym wspomina ale okaże się po sono . Dobrze że masz plan działania i umówiona wizytę to pójdzie już szybko 🤞🏻✊🏻 Trzymam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 17:48

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia88 wrote:
    Spokojnie niech wróci wszystko do normy i lada moment będziesz diagnozować 😊 u mnie minął rok i dopiero ten lekarz zaleca sprawdzanie 😒

No właśnie powinien już dawno zaproponować Ci sprawdzanie drożności. Mój powiedział, że trzeba zrobić to przed rozpoczęciem starań. Każdy lekarz inaczej ale tak na prawdę to 50% wiedzy mam od niego a 50% z netu i forum więc też nie jest on super.

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Agula 🙂 dawno Cię tu nie było. Mam nadzieję, że po histerolaparoskopii będzie znana przyczyna niepowodzeń. Dobrze, że nie masz tych infekcji bo to zapewne nic miłego.

age.png
‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ