X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
Odpowiedz

Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)

Oceń ten wątek:
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunflowerr dobrze, że już jesteś po wszystkim. Mam nadzieję, że jesteś dobrej myśli bo na pewno następnym razem się uda 🙂

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Sunflowerr Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Sunflowerr dobrze, że już jesteś po wszystkim. Mam nadzieję, że jesteś dobrej myśli bo na pewno następnym razem się uda 🙂
    Jestem dobrej myśli ale nie nastawiam się ze się uda😘 póki co czekam na wyjście i posieje jakieś warzywa bo piękna pogoda. A na jutro planuje pierwsza wiosenna kawę ma tarasie💪🙂dam radę

Anettaa lubi tę wiadomość

31l
    4x IUI :(
    2019 Cb
    I 2021 KET z KD ,CP, laparoskopia,
    XI 2021 KET z KD :(
    IV 2022 KET z KD z accofilem, intralipidem, atosibanem
    8dpt beta 41
    10dpt beta 108
    12dpt beta 259 :D

IO, nieprawidłowy kariotyp, brak KIRów,
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunflowerr wrote:
    Tak już po, jutro może do domu, teraz póki co leze jak kłoda🙂

Super ze już po operacji i już jutro może wyjdziesz do domku :) odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj , dużo zdrówka 🍀🤗

Sunflowerr lubi tę wiadomość

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunflowerr wrote:
    Jestem dobrej myśli ale nie nastawiam się ze się uda😘 póki co czekam na wyjście i posieje jakieś warzywa bo piękna pogoda. A na jutro planuje pierwsza wiosenna kawę ma tarasie💪🙂dam radę

Jak my tu wszystkie zaciśniemy kciuki za Ciebie to na pewno się uda, mówię Ci 🙂 tylko pamiętaj żeby dać znać kiedy🙂
    Ja akurat jestem z tej malowniczej części Polski ( Mazury ) i u nas jeszcze zima, co prawda śnieg się w miarę topi ale jest go bardzo dużo.

age.png
  • Anettaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunflowerr wrote:
    Dobrze ze myśli są dobre. To jest chyba najważniejsze :) teraz do domu kawka i powoli zbieranie sił na nowe działanie 💪💪

• Dżulia84 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florencjaa wrote:
    Joa, bardzo mi przykro. Ja dwa cykle przed obecną ciążą miałam ciążę biochemiczną. Pierwszą betę zrobiłam 13dpo, powtarzałam trzy razy co 48h, wyniki 5-12-17, progesteron 7-6-2. W dniu ostatniego badania zaczął mi się okres. Nie brałam niczego na podtrzymanie ciąży, bo już ta pierwsza beta sugerowała, że to nie jest prawidłowa ciąża. Z tym stosunkowo łatwo się pogodziłam, gorszy był strach że to znowu cp. Może go zabrzmi dziwnie, ale starałam się znaleźć w tej sytuacji coś pozytywnego - po kilku miesiącach bez efektu zaskoczyło chociaż na chwilę, kojarzyłam też informacje że po cp lub wczesnym samoistnym poronieniu wzrasta szansa na ciążę, organizm bardziej się mobilizuje. U mnie to się sprawdziło. W kolejnym cyklu owulacja z operowanej strony i nic, ale w następnym zdrowa ciąża. Życzę Ci aby u Ciebie też wszystko się ułożyło.

Clausix, mnie zalecano odczekanie 3 miesięcy. Rozwinęłam temat z moją lekarką - powiedziała, że jeśli owulacja będzie po zdrowej stronie możemy spróbować już w 3 cyklu, który zaczął mi się niecałe 2 miesiące od operacji. Najpierw bardzo chciałam ale w końcu się nie zdecydowaliśmy. To był czas wiosennego lockdownu, bałam się ograniczonego dostępu do służby zdrowia w razie problemów.

Niedługo nie będzie już lokalnych dofinansowań do in vitro, więc jeśli u którejś z Was funkcjonują i chcecie skorzystać to się spieszcie. Z Narodowego Programu Zdrowia zniknęło leczenie niepłodności, a budżety samorządów nie mogę być z tym programem sprzeczne.

Hejka,Florecjo wysłałaś mi może zaproszenie? Dostałam powiadomienie na maila ale nie widzę tego zaproszenia więc nie wiem o co chodzi?

Starania od 09.2019 r. o pierwszego Kropka
    02.2020 ciąża biochemiczna
    10.2020 ciąża pozamaciczna - prawy jajowód zachowany
    02.2021 test ciążowy pozytywny (owu z prawego jajnika)
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Zaczyna pobolewac mnie brzuch, chyba zbliża się pierwsza @ od operacji. Cieszę się bo to już 43 dc...

Sunflowerr, Jusia88, Martuśka82, Anettaa lubią tę wiadomość

age.png
  • AgataD Debiutantka

Wysłany: 25 lutego 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunflowerr wrote:
    Tak już po, jutro może do domu, teraz póki co leze jak kłoda🙂
    Sunflowerr jak dobrze, że masz już to za sobą !!! Cały czas o Tobie myślałam . Zobaczysz, teraz wszystko zacznie się dobrze układać ♥️

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataD wrote:
    Sunflowerr jak dobrze, że masz już to za sobą !!! Cały czas o Tobie myślałam . Zobaczysz, teraz wszystko zacznie się dobrze układać ♥️

Agata a jak u Ciebie sytuacja ? Jak rezonans ? Beta spada ?

• AgataD Debiutantka

Wysłany: 25 lutego 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia88 wrote:
    AgataD a jak u Ciebie sytuacja ? Beta spada ? Krwawienie się nasiliło czy ustąpiło ? Dobrze pamietam że dziś masz mieć rezonans ?
    Jak miło że o mnie pamiętałaś ♥️ tak, we wtorek miałam robiony rezonans i betę , która spadła do 187 . Krwawienie wyglądało jak najzwyklejsza miesiączka , która się skończyła i nawet plamien po niej nie mam więc mam nadzieję, że wszystko się skończy. Tylko te zawroty głowy mnie niepokoją Przepraszam , że wcześniej nie odpislaam , ale dopiero odebrałam telefon z naprawy i wróciłam do życia 🙃

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataD wrote:
    Jak miło że o mnie pamiętałaś ♥️ tak, we wtorek miałam robiony rezonans i betę , która spadła do 187 . Krwawienie wyglądało jak najzwyklejsza miesiączka , która się skończyła i nawet plamien po niej nie mam więc mam nadzieję, że wszystko się skończy. Tylko te zawroty głowy mnie niepokoją Przepraszam , że wcześniej nie odpislaam , ale dopiero odebrałam telefon z naprawy i wróciłam do życia 🙃

Wyszło coś na rezonansie ? Możliwe ze obędzie die bez pomocy farmakologicznej i oby tak było ✊🏻🤞🏻 Masz może ciśnieniomierz ? Przy cp może ciśnienie spadać . U mnie cp zaczęła się właśnie od krwawienia byłam pewna ze to okres i po tym plamienia . Kontroluj na bieżąco , trzymam kciuki ✊🏻

• Sunflowerr Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2021, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataD wrote:
    Już się martwiłam co z Tobą, to dobrze ze beta już spada. Mam nadzieję, że niedługo wrócisz do formy 🙂ja też dochodzę do siebie i cieszę się że już to wszystko mija 😘🙂zaczynasz znów starania?

AgataD lubi tę wiadomość

31l
    2019 Cb
    8dpt beta 41
    10dpt beta 108

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 15:12

Sunflowerr, AgataD lubią tę wiadomość

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiosna sprzyja pozytywnemu myśleniu 😉 jeszcze jak wszystko zacznie kwitnąć i pachnieć to już w ogóle bajka 😌 🌄

AgataD, Sunflowerr lubią tę wiadomość

age.png
  • AgataD Debiutantka

Wysłany: 25 lutego 2021, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia88 wrote:
    Wyszło coś na rezonansie ? Możliwe ze obędzie die bez pomocy farmakologicznej i oby tak było ✊🏻🤞🏻 Masz może ciśnieniomierz ? Przy cp może ciśnienie spadać . U mnie cp zaczęła się właśnie od krwawienia byłam pewna ze to okres i po tym plamienia . Kontroluj na bieżąco , trzymam kciuki ✊🏻
    Wyniki najszybciej w przyszłym tygodniu . Jutro idę skontrolować betę. Kurcze wlasnie nie mam ciśnieniomierza , ale planuje od jakiegoś czasu kupić więc teraz przynajmniej mam motywację .

• AgataD Debiutantka

Wysłany: 25 lutego 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunflowerr wrote:
    Już się martwiłam co z Tobą, to dobrze ze beta już spada. Mam nadzieję, że niedługo wrócisz do formy 🙂ja też dochodzę do siebie i cieszę się że już to wszystko mija 😘🙂zaczynasz znów starania?
    Na chwilę obecną nie mam nawet z tyłu głowy myśli o ponowne starania. Ostatni czas dal mi naprawdę popalić - w grudniu przed samymi świętami i moimi urodzinami drugi raz poroniłam a w następnym cyklu to co się teraz dzieje więc ja muszę odpocząć i skupić się na sobie . Ostatni rok był w 100% podporządkowany staraniom - stymulację , monitoringi , testy owulacyjne , mierzenie temperatury, wyczekiwaniem na dwie kreski, płacz ... Za dużo tego . Chyba czas na bycie egoistką , chciciaz przez chwilę myśleć tylko o czubku własnego nosa.

Sunflowerr, Martuśka82 lubią tę wiadomość

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataD masz racje. Starania (kiedy się nie udaje) przeradzają się z przyjemności w obowiązek. Niepłodność zabiera nam wszystko po kolei... I trzeba w pewnym momencie powiedzieć "dość" i zacząć dbać o sobie i partnera bo on często jest przez nas zaniedbywany... Ale zwłaszcza o siebie. Apropo muszę wybrać się do fryzjera w końcu bo nie byłam już 2 lata bo przecież szkoda kasy bo lekarz, testy, leki...

Sunflowerr, AgataD lubią tę wiadomość

age.png
  • Sunflowerr Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataD wrote:
    Na chwilę obecną nie mam nawet z tyłu głowy myśli o ponowne starania. Ostatni czas dal mi naprawdę popalić - w grudniu przed samymi świętami i moimi urodzinami drugi raz poroniłam a w następnym cyklu to co się teraz dzieje więc ja muszę odpocząć i skupić się na sobie . Ostatni rok był w 100% podporządkowany staraniom - stymulację , monitoringi , testy owulacyjne , mierzenie temperatury, wyczekiwaniem na dwie kreski, płacz ... Za dużo tego . Chyba czas na bycie egoistką , chciciaz przez chwilę myśleć tylko o czubku własnego nosa.
    Myślenie o sobie też jest bardzo ważne, absolutnie nie miej z tego powodu wyrzutów. Czasem trzeba zostawić wszystko z boku. Warto odpocząć o ile czas kogoś nie goni. Doskonale rozumiem podporządkowanie wszystkiego staraniom bo od 4 lat staramy się intensywnie a od 2 lat w klinice niepłodności. Ja na pewno po laparo muszę się wstrzymać, ale w międzyczasie chce zrobić laparoskopie i czekam na wizytę u immunologa.

AgataD lubi tę wiadomość

31l
    2019 Cb
    8dpt beta 41
    10dpt beta 108

• Dżulia84 Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, właśnie odebrałam betę (13 dpo) i jest 28,4. Ale martwi mnie progesteron na poziomie 13,47 mg/ml. To pierwszy cykl starań po cp i jestem mega zestresowana 😞

Starania od 09.2019 r. o pierwszego Kropka
    02.2020 ciąża biochemiczna
    10.2020 ciąża pozamaciczna - prawy jajowód zachowany
    02.2021 test ciążowy pozytywny (owu z prawego jajnika)
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia84 wrote:
    Hejka, właśnie odebrałam betę (13 dpo) i jest 28,4. Ale martwi mnie progesteron na poziomie 13,47 mg/ml. To pierwszy cykl starań po cp i jestem mega zestresowana 😞

Beta jest ok, przecież to DOPIERO 13 dpo. Masz jakieś odniesienie apropo progesteronu? U mnie w laboratorium jest między 11 a 90 prawidłowy także byłabyś na dolnej granicy. Ja na Twoim miejscu poprosiłbym o receptę na luteinę.

age.png
‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ