X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża z mutacja ANXA5
Odpowiedz

Ciąża z mutacja ANXA5

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jagoda5 Nowa

Wysłany: 21 lipca, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Czy może któraś z Was ma mutacje hetero w genie ANXA5?
    Bo ja mam (badamy jeszcze męża pod tym kątem) i zastanawiam się jak u Was przebiegała ciąża?
    Będę bardzo wdzięczna za podzielenie się doświadczeniami. Jestem już dość zmęczona ta sytuacją to moje drugie poronienie...

• Daisy1 Autorytet

Wysłany: 10 października, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podbijam pytanie. Czy któraś z Was ma lub miała taką mutację i podzieliłaby się swoim doświadczeniem. Będziemy starać się o kolejną ciążę, tym razem zacznę przyjmować heparynę od momentu dwóch kresek. Zastanawiam się jak z przebiegiem takiej ciąży i na co się przygotować. Z góry dziękuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października, 16:55

👧🏼36 🧑🏼
    02.2024 starania o pierwsze 👶
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    diagnostyka‼️
    10.2025 powrót do starań?
    ❌️ferrytyna 19.6, testosteron 87.5, wolny 5.74, Androstendion 2.58, 17-OHP 1.39, ANA1 + 1:80, endo <7mm, mięśniaki, ANXA5 M2/N
    ❎️ tarczyca, DHEA-SO4, LH/FSH 1.18, AMH 1.53, estradiol, progesteron, prolaktyna, APS, trombofilia wrodzona, białko C, S, antytrombina, homocysteina, fibrynogen, ANA2 -, kariotypy, HOMA-IR 0.97, badanie nasienia
    🔜KIR, HLA-C, allo-MLR, cross-match, test CBA, test IMK
    💊 Żelazo, wit. C, B12, kwas foliowy, Norsan Omega-3 Arktis, Koenzym Q10, Prenacaps Ovi
  • Jagoda5 Nowa

Wysłany: 14 października, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jest już po diagnostyce w kierunku tej mutacji i na szczęście jej nie ma. W związku z tym, że zachodziłam w ciążę naturalnie bez większych problemów to lekarz zalecił mi przyjmować na noc acard 150mg od 3 dnia po owulacji aż do pozytywnego testu ciążowego (i w ciąży również) lub do krwawienia miesięcznego. Jestem po łyżeczkowaniu macicy i juz w pierwszym cyklu po zabiegu lekarz nie widział przeciwskazań do starań. Na razie się nie udało. Teraz zaczyna się drugi cykl po zabiegu. Czekamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października, 08:43

Daisy1 lubi tę wiadomość

• Daisy1 Autorytet

Wysłany: 14 października, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci za odpowiedź 😘 ja też chcę dodatkowo włączyć Acard po owulce. Mam nadzieję, że z tym zestawem będziemy już mogły odetchnąć i kolejna ciąża będzie bezpieczna 🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października, 21:26

👧🏼36 🧑🏼
    02.2024 starania o pierwsze 👶
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    diagnostyka‼️
    10.2025 powrót do starań?
    ❌️ferrytyna 19.6, testosteron 87.5, wolny 5.74, Androstendion 2.58, 17-OHP 1.39, ANA1 + 1:80, endo <7mm, mięśniaki, ANXA5 M2/N
    ❎️ tarczyca, DHEA-SO4, LH/FSH 1.18, AMH 1.53, estradiol, progesteron, prolaktyna, APS, trombofilia wrodzona, białko C, S, antytrombina, homocysteina, fibrynogen, ANA2 -, kariotypy, HOMA-IR 0.97, badanie nasienia
    🔜KIR, HLA-C, allo-MLR, cross-match, test CBA, test IMK
    💊 Żelazo, wit. C, B12, kwas foliowy, Norsan Omega-3 Arktis, Koenzym Q10, Prenacaps Ovi
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ