X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża z mutacja ANXA5
Odpowiedz

Ciąża z mutacja ANXA5

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jagoda5 Nowa

Wysłany: 21 lipca, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Czy może któraś z Was ma mutacje hetero w genie ANXA5?
    Bo ja mam (badamy jeszcze męża pod tym kątem) i zastanawiam się jak u Was przebiegała ciąża?
    Będę bardzo wdzięczna za podzielenie się doświadczeniami. Jestem już dość zmęczona ta sytuacją to moje drugie poronienie...

• Daisy1 Autorytet

Wysłany: 10 października, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podbijam pytanie. Czy któraś z Was ma lub miała taką mutację i podzieliłaby się swoim doświadczeniem. Będziemy starać się o kolejną ciążę, tym razem zacznę przyjmować heparynę od momentu dwóch kresek. Zastanawiam się jak z przebiegiem takiej ciąży i na co się przygotować. Z góry dziękuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października, 16:55

👧🏼36 🧑🏼
    02.2024 starania o pierwsze bobo👶
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    ‼️Diagnostyka
    ❌️ferrytyna 19.6, hiperandrogenizm, ANA1+ 1:80, endo <7mm, mięśniaki, ANXA5 M2/N‼️, cross-match 26.5%
    ❎️ tarczyca, LH/FSH 1.18, AMH 1.53, estradiol, progesteron, prolaktyna, APS, trombofilia wrodzona, białko C, S, antytrombina, homocysteina, fibrynogen, ANA2 -, kariotypy, test IMK, HOMA-IR 0.97, badanie nasienia, D3 21->43, B12 306->492
    🔜KIR, HLA-C, allo-MLR, test CBA, ASA
    💊 Żelazo, wit. C, A, E, D, B12, kwas foliowy, cynk, Omega-3, Koenzym Q10, L-arginina, korzeń Maca, maślan sodu, Prenacaps Ovi, Feminum pregna, Acard w II fazie
  • Jagoda5 Nowa

Wysłany: 14 października, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jest już po diagnostyce w kierunku tej mutacji i na szczęście jej nie ma. W związku z tym, że zachodziłam w ciążę naturalnie bez większych problemów to lekarz zalecił mi przyjmować na noc acard 150mg od 3 dnia po owulacji aż do pozytywnego testu ciążowego (i w ciąży również) lub do krwawienia miesięcznego. Jestem po łyżeczkowaniu macicy i juz w pierwszym cyklu po zabiegu lekarz nie widział przeciwskazań do starań. Na razie się nie udało. Teraz zaczyna się drugi cykl po zabiegu. Czekamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października, 08:43

Daisy1 lubi tę wiadomość

• Daisy1 Autorytet

Wysłany: 14 października, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci za odpowiedź 😘 ja też chcę dodatkowo włączyć Acard po owulce. Mam nadzieję, że z tym zestawem będziemy już mogły odetchnąć i kolejna ciąża będzie bezpieczna 🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października, 21:26

👧🏼36 🧑🏼
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    ‼️Diagnostyka
    ❌️ferrytyna 19.6, hiperandrogenizm, ANA1+ 1:80, endo <7mm, mięśniaki, ANXA5 M2/N‼️, cross-match 26.5%
    ❎️ tarczyca, LH/FSH 1.18, AMH 1.53, estradiol, progesteron, prolaktyna, APS, trombofilia wrodzona, białko C, S, antytrombina, homocysteina, fibrynogen, ANA2 -, kariotypy, test IMK, HOMA-IR 0.97, badanie nasienia, D3 21->43, B12 306->492
    💊 Żelazo, wit. C, A, E, D, B12, kwas foliowy, cynk, Omega-3, Koenzym Q10, L-arginina, korzeń Maca, maślan sodu, Prenacaps Ovi, Feminum pregna, Acard w II fazie
  • Profoxowa Debiutantka

Wysłany: 31 października, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w podobnej sytuacji po dwoch poronieniach, badaniach genetyczny... malo znalazłam w internecie informacji.. jako, ze w ciążę zachodzę naturalnie od pozytywnego testy lekarz zalecił heparyne.. narzeczong ma hallotyp M2 w geneie Anaxa 5.. ja jestem okej, trochę boję sie tej heparyny i tego co po odstawieniu bedzie sie działo.. dajcie znać jak u Was. Póki co, zaczynamy mentalnie nastawiać sie na kolejne próby..

• Daisy1 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Bardzo mi przykro, że też musisz przez to przechodzić😔🫂 Ja również w klinice dostałam zaleconą heparynę od momentu dwóch kresek. I tak jak piszesz mało jest na ten temat informacji w internecie. Na zagranicznych stronach znałam artykuły, które mówią o przyjmowaniu LMWH, czyli heparyny drobnocząsteczkowej. Spotkałam się też z połączeniem heparyny i LDA, czyli niskiej dawki aspiryny. Bardzo się stresuję, żeby trzeci raz to się nie powtórzyło, dlatego dodatkowo dołożyłam sobie jeszcze acard i w tamtym miesiącu zaczęliśmy ponowne starania. Trzymam za Was kciuki i mam nadzieję, że teraz już wszystko będzie dobrze 🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada, 19:59

👧🏼36 🧑🏼
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    ‼️Diagnostyka
  • Profoxowa Debiutantka

Wysłany: 2 listopada, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję sie brania heparyny, moze nie tyle co brania a odtawienia po połogu.. przeraża mnie fakt, ze moge dostać zakrzepicy.. ale lekarz powiedział mi jasno.. bez heparyny nie zostanę mama..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada, 19:23

• Daisy1 Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, ja też mam swoje obawy. Ale myślę, że tym przypadku heparyna jest konieczna, dzięki niej maleństwo ma jak najlepsze warunki rozwoju. Dopiero tutaj na forum zobaczyłam jak często jest stosowana- przy trombofilii, zespole antyfosfolipidowym, czy nawet profilaktycznie przy nawracających poronieniach. Dlatego myślę, że nie trzeba się jej aż tak bać.
    Spodziewam się, że cała ciąża będzie wymagała stałej kontroli lekarza i częstych badań, ale wierzę, że przy dobrej opiece urodzimy zdrowe dziecko, a lekarz dobierze też bezpieczny sposób jej odstawienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada, 20:04

👧🏼36 🧑🏼
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    ‼️Diagnostyka
  • Profoxowa Debiutantka

Wysłany: 3 listopada, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na to liczę, mam nadzieję tulić w ramionach swojego zdrowego szkraba;) tego życze i Wam. <3 zostawiam swojego maila gdyby wątek gdzieś uciekł, jestem ciekawa jak potoczą sie nasze losy. :)
    [email protected]

Daisy1 lubi tę wiadomość

• Daisy1 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spokojnie zostanę tutaj na forum jeszcze przez długi czas 😆 mam nadzieję, że dasz też znać co u Ciebie, chociażby, żeby pogratulować Ci dwóch kresek 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada, 20:05

👧🏼36 🧑🏼
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    ‼️Diagnostyka
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ