SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża z mutacja ANXA5
Odpowiedz

Ciąża z mutacja ANXA5

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jagoda5 Nowa

Wysłany: 21 lipca 2025, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Czy może któraś z Was ma mutacje hetero w genie ANXA5?
    Bo ja mam (badamy jeszcze męża pod tym kątem) i zastanawiam się jak u Was przebiegała ciąża?
    Będę bardzo wdzięczna za podzielenie się doświadczeniami. Jestem już dość zmęczona ta sytuacją to moje drugie poronienie...

• Daisy1 Autorytet

Wysłany: 10 października 2025, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podbijam pytanie. Czy któraś z Was ma lub miała taką mutację i podzieliłaby się swoim doświadczeniem. Będziemy starać się o kolejną ciążę, tym razem zacznę przyjmować heparynę od momentu dwóch kresek. Zastanawiam się jak z przebiegiem takiej ciąży i na co się przygotować. Z góry dziękuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2025, 16:55

👧🏼36 🧑🏼
    02.2024 starania o pierwsze bobo👶
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    ❌️ ANXA5 M2/N‼️, cross-match 26.5%, Allo-MLR 0%, NK 16%, KIR Bx nieobecne 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, HLA-C on: C2C2‼️
    💊 Żelazo, wit. C, A, E, D, B12, kwas foliowy, cynk, Omega-3, Q10, L-arginina, korzeń Maca, maślan sodu, Prenacaps Ovi, estrogen na uparte endometrium, Acard
    Jeszcze będzie pięknie ✨️
  • Jagoda5 Nowa

Wysłany: 14 października 2025, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jest już po diagnostyce w kierunku tej mutacji i na szczęście jej nie ma. W związku z tym, że zachodziłam w ciążę naturalnie bez większych problemów to lekarz zalecił mi przyjmować na noc acard 150mg od 3 dnia po owulacji aż do pozytywnego testu ciążowego (i w ciąży również) lub do krwawienia miesięcznego. Jestem po łyżeczkowaniu macicy i juz w pierwszym cyklu po zabiegu lekarz nie widział przeciwskazań do starań. Na razie się nie udało. Teraz zaczyna się drugi cykl po zabiegu. Czekamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2025, 08:43

Daisy1 lubi tę wiadomość

• Daisy1 Autorytet

Wysłany: 14 października 2025, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci za odpowiedź 😘 ja też chcę dodatkowo włączyć Acard po owulce. Mam nadzieję, że z tym zestawem będziemy już mogły odetchnąć i kolejna ciąża będzie bezpieczna 🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2025, 21:26

👧🏼36 🧑🏼
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    ❌️ ANXA5 M2/N‼️, cross-match 26.5%, Allo-MLR 0%, NK 16%, KIR Bx nieobecne 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, HLA-C on: C2C2‼️
    💊 Żelazo, wit. C, A, E, D, B12, kwas foliowy, cynk, Omega-3, Q10, L-arginina, korzeń Maca, maślan sodu, Prenacaps Ovi, estrogen na uparte endometrium, Acard
  • Profoxowa Debiutantka

Wysłany: 31 października 2025, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w podobnej sytuacji po dwoch poronieniach, badaniach genetyczny... malo znalazłam w internecie informacji.. jako, ze w ciążę zachodzę naturalnie od pozytywnego testy lekarz zalecił heparyne.. narzeczong ma hallotyp M2 w geneie Anaxa 5.. ja jestem okej, trochę boję sie tej heparyny i tego co po odstawieniu bedzie sie działo.. dajcie znać jak u Was. Póki co, zaczynamy mentalnie nastawiać sie na kolejne próby..

• Daisy1 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2025, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Bardzo mi przykro, że też musisz przez to przechodzić😔🫂 Ja również w klinice dostałam zaleconą heparynę od momentu dwóch kresek. I tak jak piszesz mało jest na ten temat informacji w internecie. Na zagranicznych stronach znałam artykuły, które mówią o przyjmowaniu LMWH, czyli heparyny drobnocząsteczkowej. Spotkałam się też z połączeniem heparyny i LDA, czyli niskiej dawki aspiryny. Bardzo się stresuję, żeby trzeci raz to się nie powtórzyło, dlatego dodatkowo dołożyłam sobie jeszcze acard i w tamtym miesiącu zaczęliśmy ponowne starania. Trzymam za Was kciuki i mam nadzieję, że teraz już wszystko będzie dobrze 🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2025, 19:59

👧🏼36 🧑🏼
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
  • Profoxowa Debiutantka

Wysłany: 2 listopada 2025, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję sie brania heparyny, moze nie tyle co brania a odtawienia po połogu.. przeraża mnie fakt, ze moge dostać zakrzepicy.. ale lekarz powiedział mi jasno.. bez heparyny nie zostanę mama..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2025, 19:23

• Daisy1 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2025, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, ja też mam swoje obawy. Ale myślę, że tym przypadku heparyna jest konieczna, dzięki niej maleństwo ma jak najlepsze warunki rozwoju. Dopiero tutaj na forum zobaczyłam jak często jest stosowana- przy trombofilii, zespole antyfosfolipidowym, czy nawet profilaktycznie przy nawracających poronieniach. Dlatego myślę, że nie trzeba się jej aż tak bać.
    Spodziewam się, że cała ciąża będzie wymagała stałej kontroli lekarza i częstych badań, ale wierzę, że przy dobrej opiece urodzimy zdrowe dziecko, a lekarz dobierze też bezpieczny sposób jej odstawienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2025, 20:04

👧🏼36 🧑🏼
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
  • Profoxowa Debiutantka

Wysłany: 3 listopada 2025, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na to liczę, mam nadzieję tulić w ramionach swojego zdrowego szkraba;) tego życze i Wam. <3 zostawiam swojego maila gdyby wątek gdzieś uciekł, jestem ciekawa jak potoczą sie nasze losy. :)
    [email protected]

Daisy1 lubi tę wiadomość

• Daisy1 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2025, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spokojnie zostanę tutaj na forum jeszcze przez długi czas 😆 mam nadzieję, że dasz też znać co u Ciebie, chociażby, żeby pogratulować Ci dwóch kresek 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2025, 20:05

👧🏼36 🧑🏼
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
  • Jagoda5 Nowa

Wysłany: 3 stycznia, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam póki co się jeszcze nie udało. Moje cykle teraz mają albo 26 dni albo 30, gdzie przed ostatnim poronieniem były bardzo regularne -28 dni.
    Już myślałam, że teraz mam się udało bo tak jak w poprzednich ciążach wydawał mi się że czuję ból implantacyjny, aż tu nagle po tygodniu miesiączka...
    Już trochę mam tego dość i tracę nadzieję. Szczególnie, że moje koleżanki nie mają żadnych problemów i wszystkie po kolei zachodzą w ciążę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 04:45

• Daisy1 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Jagoda5, my też czekamy, właśnie zaczynamy 4cs. Za pierwszym razem udało nam się po 10 m-cach, za drugim razem w 5cs, więc uzbrajam się w cierpliwość i co miesiąc zaczynamy maraton jakby to miał być "ten" cykl 🥹 W ogóle u mnie doszedł jeszcze jeden trop niepowodzeń, zrobiliśmy pakiet badań immuno, i oprócz heparyny będę brała jeszcze leki na immunomodelujące od momentu II kresek 🙈

👧🏼36 🧑🏼
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ