madlen200 wrote:
Nigdy tych badan nie robilam,chlamydie robi sie na poczatku ciazy,a reszta badan to chyba wiaze sie z krzepnieciem krwi,wszystko do tej pory jest ok czekam na wyniki badan genetycznych ( pakiet trombofila plus) w tym mrhfr,czynnik leiden.Mam problem.z niedoczynnoscia tarczycy,troche wysoka wyszla wiec moze I to wina tarczycy badz cmv.Nie wiem juz glupia jestem czekam na wizyte....
Też mi wyszło wysokie TSH, lekarz zalecił eutyrox 25 i usg tarczycy, cytomegalie mam sprawdzić za 6-8 tygodni i z wynikiem usg zgłosić się. Zaczeliśmy starania, ale w tym miesiącu nic nie wyszło z tego. Jeśli chodzi o niedoczynność na wypisie ze szpitala miałą, ok 5 TSH ale lekarz stwierdził, że to nie jest przyczyna poronienia. Być może coś było nie tak z dzieckiem, lub z łożyskiem, że albo ciąża obumarła a łożysko nadal nie dostało sygnału lub łożysko niepoprawnie dostarczało dziecku substancje, czyli są dwie opcje, ale mam nie przykładać do tego wagi, tylko o drugiej @ zacząć starania, czyli to już teraz. Mam nadzieje że tym razem uda się bez takich przeżyć. Czego i Tobie życzę.
A jeśli chodzi o koszt badań, ile za te badania płaciłaś?