Czekając na poronienie - styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuje Wam za to wsparcie! Naprawdę aż mi lepiej! ❤️ odezwę się na pewno
Echo, Butterfly23, Kasiek789, Lia., Diana123 lubią tę wiadomość
-
Magda65 wrote:Mam wizytę za tydzień i dowiem się, co dalej. Z tego, co ostatnio zrozumiałam, to dla niej ta mutacja jest wskazaniem do heparyny w ciąży.
A byłaś u ginekologa z kliniki niepłodności? Wydaje mi się, że oni powinni mieć więcej empatii i tolerancji na stosowanie leczenia nie w stu procentach potwierdzonego badaniach. Ja byłam zadowolona, nikt mnie nie zbywał, a diagnostyka idzie dalej do przodu, od każdego lekarza po trochu.
Masz rację, tam mogą być lepiej zorientowani. W przyszłym tygodniu mam pierwsza wizytę w klinice leczenia niepłodności. Wiąże z tą wizytą wielkie nadzieje 🤞🤞Magda65, Butterfly23 lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Elza mocne kciuki! Ogólnie drożność boli, jeżeli będzie coś tam zapchane. Jak będzie wszystko ok, to będziesz czuła taki większy dyskomfort. Weź sobie większą podpaskę i załóż majtki, których Ci nie szkoda 😂 a przeciwbólowe powinni Ci podać przed
Elza1234 lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Ja się tylko zastanawiam czemu kazali mi być na czczo 😅
Idę do Matki Polki, moja lekarka upierała się, ze ona chce wynik spod rtg i tam robią z kontrastem. Mysliscie, ze dlatego? -
Ja wlasnie jade do profesor J. Dam znac jaki ma pomysl na mnie.
Magda65, Emily0723, Pinkflower, Echo, Butterfly23 lubią tę wiadomość
🔹Ja 38 l.:
Endometrioza
MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
🔹Kariotypy oboje ✅
03/2019: 💔 👼
2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
2022: laparo - diagnoza endometriozy
01/2023 IVF
20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
03.03. 💔 7tc 💙👼
03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻
13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!
❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.) -
Kasiek, powodzenia! Koniecznie daj znać, co ci powiedziała!
Elza, może to przez kontrast, a może będą robić jakieś badania z krwi? Albo do znieczulenia jeżeli ma być.
Ja dziś znowu testowałam, nic z tego. Trudno mi się godzić wewnętrznie na to czekanie. Przecież już tu kiedyś byłam… Jak deja vu.🍼💗 -
Kasiek789 wrote:Ja wlasnie jade do profesor J. Dam znac jaki ma pomysl na mnie.
Trzymam kciuki 🤞🤞! Daj znać jak będziesz po wizycie ❤️2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Elza, Kasiek dawajcie znac 🤞
Magda, ściskam Cię mocno. ❤Myślę że po takich przejściach jak nasze zależy jeszcze bardziej i cholernie wkurza brak tej drugiej kreski 😞
Ja się nastawiam, że jak zaczniemy się starać to to potrwa ale podświadomie i tak liczymy na coś innego.
Dopóki nie ma okresu to wszystko jeszcze możliwe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2023, 07:56
Magda65, Elza1234 lubią tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Magda65, wysłałam zaproszenie do przyjaciółek. Chce o coś podpytać
Magda65 lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Elza, bądź dzielna, trzymamy kciuki za badanie i abyś mogła być po nim spokojna! ❤️
Kasiek, Tobie też powodzenia na wizycie, daj znać co powiedziała doktor, jesteśmy mega ciekawe!
Madziu, wiem że to ciężko, ale może nasze organizmy potrzebują troszkę czasu. Nie zawsze zaskakuje za pierwszym razem i dobrze o tym wiemy. Tulę ❤️
A ja dziewczyny doświadczyłam wczoraj sytuacji rodem z najlepszego (a może najgorszego?) odcinka "dlaczego ja?" 🤣 Pojechałam już 4 raz do gina, aby odebrać wyniki cytologii, które miały być już dawno temu. Sympatyczna pani na recepcji (żona lekarza) powiedziała mi, że mogę sobie jutro po nie przyjechać, bo właśnie wróciła z urlopu i nie będzie ich teraz dla mnie szukać w stercie papierów. A wcześniej dzwonilam i kazała mi przyjeżdżać 😵💫 Kiedy odpowiedziałam, że to nie mój problem, że byli na urlopie i mają teraz taki bałagan, odegrała się scena o której nawet mi się nie śniło 😅 Miła pani wstała, zaczęła na mnie wrzeszczeć, że wyda mi te wyniki kiedy ona będzie miała na to ochotę, a tak w ogóle to chyba jestem chora i powinnam się leczyć 🤣 I że jak zaraz nie usiądę albo nie wyjdę z gabinetu, to zadzwoni po policję lub ochronę, żeby mnie wyprowadzili 🙈 A teraz najlepsze - pan doktor słysząc zamieszanie wyszedł z gabinetu i chciał ze mną porozmawiać, na co ona wcisnęła się między nas, plecami do mnie i kazała mu wracać do swojego pokoju, bo nie życzy sobie żeby ze mną rozmawiał 🙈 Pan doktor, istny pantoflarz, przestraszył się swojej żony i potulnie wrócił do gabinetu 😬 I to wszystko na oczach około 15 pacjentek 😀 Także chciałam wyniki szybko, a nie dostanę ich wcale 🙃 Można to gdzieś zgłosić, do jakiejś izby lekarskiej? Teoretycznie wzięli pieniądze z kasy chorych na wykonanie badania, a teraz odmawiają mi wydania moich wyników, a to chyba nie jest prawnie w porządku 🙈Elza1234 lubi tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Lia, ja to wiem, ale myślenie sobie, a chcenie sobie 😅 A przez to, że poprzednio udało się nam dość szybko, to teraz wiem, że zacznę panikować, jak będzie się przedłużać.
Może nie obciążaj biednego doktora izbą lekarską, i tak ma pewnie ciężkie życie ze swoją żoną 😄 Rozchwiana emocjonalnie kobieta, urlop chyba jej nie pomógł albo tak źle znosi powrót do pracy. A samemu doktorowi może warto zwrócić uwagę, że z takim personelem zacznie tracić pacjentki. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. Niektórzy kompletnie nie nadają się do pracy z ludźmi.Lia. lubi tę wiadomość
🍼💗 -
Lia. wrote:Elza, bądź dzielna, trzymamy kciuki za badanie i abyś mogła być po nim spokojna! ❤️
Kasiek, Tobie też powodzenia na wizycie, daj znać co powiedziała doktor, jesteśmy mega ciekawe!
Madziu, wiem że to ciężko, ale może nasze organizmy potrzebują troszkę czasu. Nie zawsze zaskakuje za pierwszym razem i dobrze o tym wiemy. Tulę ❤️
A ja dziewczyny doświadczyłam wczoraj sytuacji rodem z najlepszego (a może najgorszego?) odcinka "dlaczego ja?" 🤣 Pojechałam już 4 raz do gina, aby odebrać wyniki cytologii, które miały być już dawno temu. Sympatyczna pani na recepcji (żona lekarza) powiedziała mi, że mogę sobie jutro po nie przyjechać, bo właśnie wróciła z urlopu i nie będzie ich teraz dla mnie szukać w stercie papierów. A wcześniej dzwonilam i kazała mi przyjeżdżać 😵💫 Kiedy odpowiedziałam, że to nie mój problem, że byli na urlopie i mają teraz taki bałagan, odegrała się scena o której nawet mi się nie śniło 😅 Miła pani wstała, zaczęła na mnie wrzeszczeć, że wyda mi te wyniki kiedy ona będzie miała na to ochotę, a tak w ogóle to chyba jestem chora i powinnam się leczyć 🤣 I że jak zaraz nie usiądę albo nie wyjdę z gabinetu, to zadzwoni po policję lub ochronę, żeby mnie wyprowadzili 🙈 A teraz najlepsze - pan doktor słysząc zamieszanie wyszedł z gabinetu i chciał ze mną porozmawiać, na co ona wcisnęła się między nas, plecami do mnie i kazała mu wracać do swojego pokoju, bo nie życzy sobie żeby ze mną rozmawiał 🙈 Pan doktor, istny pantoflarz, przestraszył się swojej żony i potulnie wrócił do gabinetu 😬 I to wszystko na oczach około 15 pacjentek 😀 Także chciałam wyniki szybko, a nie dostanę ich wcale 🙃 Można to gdzieś zgłosić, do jakiejś izby lekarskiej? Teoretycznie wzięli pieniądze z kasy chorych na wykonanie badania, a teraz odmawiają mi wydania moich wyników, a to chyba nie jest prawnie w porządku 🙈
Ja jego 😂😂😂 nie wierzę 🙈 ona będzie decydować kiedy Ci wyda wyniki… Nie wiem gdzie to zgłosić tak szczerze, bo ona Ci nie chce wydać wyników bo nie 🙈 masz numer do tego gina?Lia. lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Magda65 wrote:Lia, ja to wiem, ale myślenie sobie, a chcenie sobie 😅 A przez to, że poprzednio udało się nam dość szybko, to teraz wiem, że zacznę panikować, jak będzie się przedłużać.
Zajadę klasykiem: tylko spokój nas uratuje 😁 musimy być cierpliwe. No najgorsza rada ever, ale niestety…Magda65 lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Diana123 wrote:Całkowicie się rozsypałam dokładnie dziś mija miesiąc od zabiegu i dostałam telefon o pochówku mojego Aniołka Antosia. Wszystko wróciło. Uczestniczyliście w takim pochówku czy nie?
My nie robiliśmy badań genetycznych, więc pochówku nie było. Ale są tu dziewczyny, które były na pogrzebach swoich aniołków.Diana123, Echo lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Butterfly23 wrote:Zajadę klasykiem: tylko spokój nas uratuje 😁 musimy być cierpliwe. No najgorsza rada ever, ale niestety…
A co ja parę postów temu radziłam dziewczynom? Cierpliwość, cierpliwość, cierpliwość 😂 Ale łatwo się tylko mówi, samemu gorzej się zastosować.Butterfly23 lubi tę wiadomość
🍼💗 -
Lia. wrote:Elza, bądź dzielna, trzymamy kciuki za badanie i abyś mogła być po nim spokojna! ❤️
A ja dziewczyny doświadczyłam wczoraj sytuacji rodem z najlepszego (a może najgorszego?) odcinka "dlaczego ja?" 🤣 Pojechałam już 4 raz do gina, aby odebrać wyniki cytologii, które miały być już dawno temu. Sympatyczna pani na recepcji (żona lekarza) powiedziała mi, że mogę sobie jutro po nie przyjechać, bo właśnie wróciła z urlopu i nie będzie ich teraz dla mnie szukać w stercie papierów. A wcześniej dzwonilam i kazała mi przyjeżdżać 😵💫 Kiedy odpowiedziałam, że to nie mój problem, że byli na urlopie i mają teraz taki bałagan, odegrała się scena o której nawet mi się nie śniło 😅 Miła pani wstała, zaczęła na mnie wrzeszczeć, że wyda mi te wyniki kiedy ona będzie miała na to ochotę, a tak w ogóle to chyba jestem chora i powinnam się leczyć 🤣 I że jak zaraz nie usiądę albo nie wyjdę z gabinetu, to zadzwoni po policję lub ochronę, żeby mnie wyprowadzili 🙈 A teraz najlepsze - pan doktor słysząc zamieszanie wyszedł z gabinetu i chciał ze mną porozmawiać, na co ona wcisnęła się między nas, plecami do mnie i kazała mu wracać do swojego pokoju, bo nie życzy sobie żeby ze mną rozmawiał 🙈 Pan doktor, istny pantoflarz, przestraszył się swojej żony i potulnie wrócił do gabinetu 😬 I to wszystko na oczach około 15 pacjentek 😀 Także chciałam wyniki szybko, a nie dostanę ich wcale 🙃 Można to gdzieś zgłosić, do jakiejś izby lekarskiej? Teoretycznie wzięli pieniądze z kasy chorych na wykonanie badania, a teraz odmawiają mi wydania moich wyników, a to chyba nie jest prawnie w porządku 🙈
A myślałam, że to ja mam pecha do służby zdrowia i przyciągam takich ludzi 🤣 Nie wiem gdzie to zgłosić, ale ja bym zgłosiła gdzie tylko się da. Od NFZu zaczynając, a kończąc na opinii w Google. Nie żyjemy już w czasach, gdzie takie zachowanie moze być tolerowane. Nie zapominajmy, że ona jest w pracy i nie wykonuje jej pro bono.Lia. lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Nie mam niestety numeru do tego gina, on był przypadkowy, po prostu szybko termin u niego dostałam. I to była najgorsza decyzja - jak się człowiek spieszy to się diabeł cieszy - powiadają 🙈
Do niego teoretycznie nic nie mam, ale faktem jest, że dopuścił do takiej sytuacji i pozwolił swojej żonie wyżyć się na mnie. Widział to i mnie nie obronił. A chyba przysięga lekarska nakazuje, że lekarzowi powinno zależeć na dobru pacjenta 🫣Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB