Czekając na Tęczowe Dziecko 🌈💗
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewa89_89 wrote:Możliwe, że w końcu znalazłaś odpowiedź na swoje problemy. To nie jest wyrok.
Mam Kir aa, nigdy nie byłam w ciąży, 5 lat starań i 2 procedury w walce o córkę.
Z acofilem się udało.
Także głową do góry. Pomyśl, że dzięki niemu więcej strat może już nie będzie.
W Niepłodności znalezienie problemu wśród miliona różnych możliwości jest już naprawdę dużym sukcesem.
Wiesz z czym walczysz, masz narzędzia i wolę do walki. Teraz będzie już dobrze 😘
Dziękuję bardzo 🥺 Ten pierwszy szok był najgorszy.. Ale na pewno z czasem oswoję się z tą informacją.. Dajesz swoim przykładem naprawdę wielką nadzieję, że jeszcze będzie dobrze.Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
M_arcysia wrote:O jaaa serio ??
Aż mi humor poprawiłas
Ale wydaje się tak słabo te 4% bo 3% to już teratozospermia czy jak to się tam pisze 🙈
4% to że tak powiem całkiem powszechny wynik Różnicę robi ilość całkowita, bo 4% zdrowych i silnych plemniczków to może być naprawdę dużo patrząc na całe wojsko No i jeszcze ważne, żeby były ruchliwe, najlepiej z tej kategorii A.Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
No to u nas myślę że inne parametry są dobre bo żywotność aż 90%, ruch szybki postępowy 41%, ruch wolny postępowy 27% razem 68% a minimum ma być 32%. Liczba plemników na 1ml u męża to 36mln a minimum jest 15mln.
Liczba całkowita plemników w ejajkulacie 312mln a minimum to 39mln.
Więc są ich całe hordy 😀 oby tylko z dobrym dna 😁Echo lubi tę wiadomość
2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
M_arcysia wrote:O jaaa serio ??
Aż mi humor poprawiłas
Ale wydaje się tak słabo te 4% bo 3% to już teratozospermia czy jak to się tam pisze 🙈
A to myślałam ze przy 2% jest ta teracośtam. Morfologia jest ważna, ale jeżeli facet ma miliony plemników, z czego inne parametry są w normie, ilość nieuszkodzonych to mu z tych 4% i tak dalej w uj zostaje, a potrzebny jest tylko jeden 😁
Mój mąż pije fertistim dla mężczyzn, bierze wit D, E, koenzym q10, l-karnitinę i ma zawsze 4%. Przed suplementacją też. Zmieniały się tylko liczebność, ruchliwość itp.03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Butterfly23 wrote:A to myślałam ze przy 2% jest ta teracośtam. Morfologia jest ważna, ale jeżeli facet ma miliony plemników, z czego inne parametry są w normie, ilość nieuszkodzonych to mu z tych 4% i tak dalej w uj zostaje, a potrzebny jest tylko jeden 😁
Mój mąż pije fertistim dla mężczyzn, bierze wit D, E, koenzym q10, l-karnitinę i ma zawsze 4%. Przed suplementacją też. Zmieniały się tylko liczebność, ruchliwość itp.
No mój łyka Wit D,C,E, cynk,selen,magnez 😁
Aha i kwas foliowy2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
Kochane moje, czy coś poza homocysteiną powinnam dokupić? Robi się je samodzielnie czy z jakimś innym badaniem?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Echo już chyba wszystko. Ja teraz będę badać kwas foliowy i wit B12 jak wiem, że u mnie homocysteina za wysoka. Ewentualnie też możesz zrobić lipidogram. Ale ja chyba bym zrobiła dopiero jakby homocysteina źle wyszła.
Echo lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Dziewczyny, strzelcie mnie w łeb. W mój pusty, blond łeb. Otóż ja, blondynka z krwi i kości robiłam wczoraj jak wiecie badania na zakrzepicę. I wczoraj jak dostałam pierwszy wynik jak z bicza mnie strzeliło w ten blond łeb, że ja biorę acard 🤦🏼♀️ w dawce 150 mg. Z automatu biorę wszystkie te tabletki i nawet mi przez myśl nie przeszło, że acard trzeba było odstawić. Tzn przeszło, ale po fakcie 🤦🏼♀️
Nie wiem co mam teraz robić. Te wyniki nie są jakoś tak po środku norm i nie wiem czy bez acardu nie byłyby poniżej/ powyżej. Wkleję je, jakbyście mogły rzucić okiem i powiedzieć co myślicie, czy acard mocno na nie wpłynął.
Białko C, aktywność 135,14 norma 70-140%
Białko S, wolne 97,5% norma 60,1-113,6%
Antytrombina III 94,60% norma 80-120%
Fibrynogen 227,10 norma 200-400mg/dl
A teraz śmiało, zapodajcie kawały o blondynkach 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 20:27
Lia. lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Mam jakieś dziwne prześwity w głowie, ze heparyna bardziej fałszuje wyniki niż acard.
Ale nienawidziłam krzepnięcia na studiach 😅 na pewno musisz lekarzowi się do tego przyznać 🙈Butterfly23 lubi tę wiadomość
-
Wg dziewczyny wykupiłam sobie ebooka „wsparcie psychologiczne w niepłodności” - wpadło mi kiedyś w oko na instagramie na kontach o niepłodności.
Przeczytałam już pół książki i w 90% mam wrażenie „o Boże to o mnie”.
Wszystkie emocje, które przeżywam, myśli, szczególnie te złe, nie jestem w tym sama.
Naprawdę Wam polecam.Lia., Butterfly23, Echo lubią tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:Dziewczyny, strzelcie mnie w łeb. W mój pusty, blond łeb. Otóż ja, blondynka z krwi i kości robiłam wczoraj jak wiecie badania na zakrzepicę. I wczoraj jak dostałam pierwszy wynik jak z bicza mnie strzeliło w ten blond łeb, że ja biorę acard 🤦🏼♀️ w dawce 150 mg. Z automatu biorę wszystkie te tabletki i nawet mi przez myśl nie przeszło, że acard trzeba było odstawić. Tzn przeszło, ale po fakcie 🤦🏼♀️
Nie wiem co mam teraz robić. Te wyniki nie są jakoś tak po środku norm i nie wiem czy bez acardu nie byłyby poniżej/ powyżej. Wkleję je, jakbyście mogły rzucić okiem i powiedzieć co myślicie, czy acard mocno na nie wpłynął.
Białko C, aktywność 135,14 norma 70-140%
Białko S, wolne 97,5% norma 60,1-113,6%
Antytrombina III 94,60% norma 80-120%
Fibrynogen 227,10 norma 200-400mg/dl
A teraz śmiało, zapodajcie kawały o blondynkach 🙈
Uśmiałam się. Słodko to zabrzmiało 😄❤️
Ja jak dostałam krwotoku w ciąży to natychmiast sobie zrobiłam zastrzyk z heparyny i wzięłam acard. Myślałam, że uratuję sytuację. Także.. Pocieszam 😆
Hmm. Ja bym albo zadzwoniła tam, gdzie robiłam badania, albo porozmawiała z moim lekarzem i zapytała, czy acard mógł bardzo zafałszować te wyniki.Butterfly23 lubi tę wiadomość
Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Za dwa tygodnie idę do gina, a w lipcu do hematologa więc go zapytam i jak będzie kazał powtórzyć, to powtórzę. Szkoda mi mojego gina z luxmedu jak znów pójdę do niego po skierowania na te badania 🙈 chłop ma ze mną trzy światy 😂
Elza dzięki za polecajkę!
Przeczytałam tylko wstęp i też czuję, że to o mnie.
Daje znać, że ebook jest w legimi, jak któraś może ma abonament.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 22:23
Lia., Elza1234 lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Dzięki Elza!
Ja nie mam legimi, ale jest próbne 7 dni za darmo.
Moja wewnętrzna Grażynka okazji już się cieszy 🤣Elza1234, Butterfly23 lubią tę wiadomość
Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Właśnie przyszły wyniki męża, HBA, fragmentacja wszystko pięknie, morfologia 6%, piękna jak nigdy.
Zostają mi już tylko KIRy, jak tam będzie wszystko Ok to ogłoszę niepłodność idiopatyczna chyba.Butterfly23, Echo lubią tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Właśnie przyszły wyniki męża, HBA, fragmentacja wszystko pięknie, morfologia 6%, piękna jak nigdy.
Zostają mi już tylko KIRy, jak tam będzie wszystko Ok to ogłoszę niepłodność idiopatyczna chyba.
Cieszę się z dobrych wyników męża 😘
Jedna rzecz mi przychodzi na myśl, robiłaś kiedyś histeroskopię, biopsję endometrium? Bo nie widzę w stopce.
Zdarza się, że kobiety mają kształt macicy utrudniający zagnieżdżenie zarodka lub, tak jak ja, zrosty. Albo jakiś stan zapalny endometrium.
Mi się wydaje, że ciąży nie ma "bo tak o". Musi być jakiś powód.Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Lia. wrote:Cieszę się z dobrych wyników męża 😘
Jedna rzecz mi przychodzi na myśl, robiłaś kiedyś histeroskopię, biopsję endometrium? Bo nie widzę w stopce.
Zdarza się, że kobiety mają kształt macicy utrudniający zagnieżdżenie zarodka lub, tak jak ja, zrosty. Albo jakiś stan zapalny endometrium.
Mi się wydaje, że ciąży nie ma "bo tak o". Musi być jakiś powód.
Lekarka sugerowała ostatnio laparoskopię pod katem endometriozy, choć sama z góry powiedziała, że nie widać, żebym ją miała.
Ja sobie myśle czasem, ze to moja głowa. Ze mam obsesje na pkt ciąży, ciagle o tym myśle, kiedy się budzę i kiedy kładę spać. Jestem tak zafiksowana, ze nawet poszłam do osteopaty i po głowie chodzi mi akupunktura. Nie wiem jak odpuścić.
Rok temu brałam 3 tyg ciprofloxacyne, plus jak robiłam interleukiny to nie mam żadnego stanu zapalnego - na tej podstawie Pani Doktor uznała, ze nie ma sensu robiła badania tych CD138 z endo.
W lipcu/sierpniu idę na konsultacje do kogoś innego, a w grudniu mam Paśnika. To są chyba takie rzeczy, które mnie jakoś trzymają w ryzach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2023, 10:16
-
Butterfly23 wrote:Polecam akupunkturę. Mi bardzo pomogła w depresji
-
Hej dziewczyny, Wracam do Was po przerwie. Owulacja była potwierdzona monitoringiem, pęcherzyk pękł. Dziś progesteron 8 dni po owulacji 8.85 ng/ml. Ginekolog mi odpisała na maila, że w przyszłym cyklu dołożymy duphaston. Jest któraś z Was w takiej sytuacji. Czy po tabletkach wynik się poprawił?
Podłamałam się 😪 Nie liczę na nic, czekam na okres w przyszłym tygodniuWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2023, 15:16
Echo lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
syska wrote:Hej dziewczyny, Wracam do Was po przerwie. Owulacja była potwierdzona monitoringiem, pęcherzyk pękł. Dziś progesteron 8 dni po owulacji 8.85 ng/ml. Ginekolog mi odpisała na maila, że w przyszłym cyklu dołożymy duphaston. Jest któraś z Was w takiej sytuacji. Czy po tabletkach wynik się poprawił?
Podłamałam się 😪 Nie liczę na nic, czekam na okres w przyszłym tygodniu
Nie martw się syska - duphaston ponoć nie wychodzi w badaniu krwi możesz mieć faktycznie znacznie wyższy poziom. Poza tym progesteron jest wydzielany skokowo, tzn. że mogłaś uchwycić akurat tę niższą wartość.
Edit: Ach, chyba źle przeczytałam Duphaston masz dopiero dostać?
Nie martw się, progesteron w tabletkach to nic zlego Dużo z nas przyjmuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2023, 15:32
Pinkflower, Echo lubią tę wiadomość
Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB