Czekając na Tęczowe Dziecko 🌈💗
-
WIADOMOŚĆ
-
Echo wrote:Doskonale to rozumiem. Ciężko jest znaleźć dobrego lekarza, więc warto poczekać na taką wizytę. A czy do tego czasu planujesz jeszcze jakieś dodatkowe badania?
Super, że już masz termin! Ja z kolei złapałam termin do dobrego fizjoterapeuty i też liczę, że mi pomoże pozbyć się bólu i napięć
Jak wpadnie wypłata 😂 planuje zamówić test na KIR na testDNA i w kolejnym cyklu (jeśli się nie uda) idę ze wszystkim na konsultacje do innego lekarza. Zobaczę co powie.
A potem raczej po prostu odpuścimy do grudnia, do wizyty u docenta. I zobaczymy co nam powie. Jak in vitro, to in vitro. Na pewno nie zgodzę się na szczepienie limfocytami.Echo lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Teraz mam ostatni stymulowany cykl u mojej lekarki, tak się z nią umówiłam.
Jak wpadnie wypłata 😂 planuje zamówić test na KIR na testDNA i w kolejnym cyklu (jeśli się nie uda) idę ze wszystkim na konsultacje do innego lekarza. Zobaczę co powie.
A potem raczej po prostu odpuścimy do grudnia, do wizyty u docenta. I zobaczymy co nam powie. Jak in vitro, to in vitro. Na pewno nie zgodzę się na szczepienie limfocytami.
Brzmi jak dobry plan 💪 Warto zrobić kiry i wiedzieć co i jak. Np. mnie brakuje trzech implantacyjnych i już mam rozpisane leczenie od immunologa. Trzymam kciuki żeby jednak udało się jak najszybciej🤞🤞 Każdej z nas przydałoby się teraz trochę szczęścia 😔🍀Elza1234 lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Echo wrote:Brzmi jak dobry plan 💪 Warto zrobić kiry i wiedzieć co i jak. Np. mnie brakuje trzech implantacyjnych i już mam rozpisane leczenie od immunologa. Trzymam kciuki żeby jednak udało się jak najszybciej🤞🤞 Każdej z nas przydałoby się teraz trochę szczęścia 😔🍀
Edit: o co chodzi z tymi szczepieniami limfocytami 🙈?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Echo wrote:Edit: o co chodzi z tymi szczepieniami limfocytami 🙈?
Wczytywalam się No i poza Polska to tego nigdzie za bardzo nie stosują, nie do końca ma do udokumentowane wartości dodatnie, choc wiele kobiet uważa ze dzięki temu zaszło w ciąże. Kosztuje to dużo, każde szczepienie bodajże 2 tys (pewnie ta izolacja limfocytów tyle kosztuje). Ale ja się tego po ludzku boje, bo za diabła nie wiadomo jakie są skutki uboczne za jakiś czas.
Jak jeszcze wierze w encortony i jakieś lekki immunosupresyjne, przy wysokich stanach zapalnych, tak szczepienia do mnie nie przemawiają kompletnie.Echo lubi tę wiadomość
-
Lani wrote:Cześć dziewczyny. Chciałam się z wami przywitać i do was dołączyć. Szukałam i szukałam miejsca dla siebie na tym forum, ale tutaj chyba będę czuć się najlepiej. Moja historia: mam 3kę dzieci, marzyłam o 4tym dziecku (mój najmłodszy syn ma w tym roku 6lat) i niestety nadal marzę, bo w marcu 2022 roku kiedy po raz pierwszy w ciąży miałam przerwę w wizytach 4 tygodnie i kiedy w końcu poczułam się bezpiecznie (ponieważ teoretycznie minęły te pierwsze tygodnie ciąży kiedy ryzyko straty jest duże) w 20tygodniu okazało się, że moje dziecko nie żyje.03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Elza1234 wrote:Nie pamietam, które padanie dokładnie, ale chyba to allo pokazuje czy zarodek jest odrzucany czy nie (jeśli już jakaś ciąża była) i na podstawie tego (ale być może i innych rzeczy, o których jeszcze nie wiem) czasem docent stwierdza ze trzeba pobrać krew od małżonka (a czasem od jakiegoś innego mężczyzny bo od małżonka nic nie daje), izolują limfocyty z krwi i szczepią tym kobietę.
Wczytywalam się No i poza Polska to tego nigdzie za bardzo nie stosują, nie do końca ma do udokumentowane wartości dodatnie, choc wiele kobiet uważa ze dzięki temu zaszło w ciąże. Kosztuje to dużo, każde szczepienie bodajże 2 tys (pewnie ta izolacja limfocytów tyle kosztuje). Ale ja się tego po ludzku boje, bo za diabła nie wiadomo jakie są skutki uboczne za jakiś czas.
Jak jeszcze wierze w encortony i jakieś lekki immunosupresyjne, przy wysokich stanach zapalnych, tak szczepienia do mnie nie przemawiają kompletnie.03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Elza1234 wrote:Nie pamietam, które padanie dokładnie, ale chyba to allo pokazuje czy zarodek jest odrzucany czy nie (jeśli już jakaś ciąża była) i na podstawie tego (ale być może i innych rzeczy, o których jeszcze nie wiem) czasem docent stwierdza ze trzeba pobrać krew od małżonka (a czasem od jakiegoś innego mężczyzny bo od małżonka nic nie daje), izolują limfocyty z krwi i szczepią tym kobietę.
Jak jeszcze wierze w encortony i jakieś lekki immunosupresyjne, przy wysokich stanach zapalnych, tak szczepienia do mnie nie przemawiają kompletnie.
Bardzo Ci dziękuję za wyjaśnienie ❤️ nie miałam pojęcia, że cos takiego istnieje i muszę przyznać, że też miałabym obawy. Chyba lepiej iść od razu w stronę invitro, bo można stracić dużo czasu i pieniędzy na takie eksperymenty, a i tak może się skończyć na invitro2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Butterfly23 wrote:Witaj Lani. Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Jeżeli chodzi o pogrzeb, nie wyrzucaj tego sobie. Skąd mogłaś wiedzieć, że będzie po takim czasie? Badania, które możesz teraz zrobić to na trombofilię, zespół antyfosfolipidowy, podstawowe hormony, AMH, wit D. Znasz przyczynę dlaczego Twój dzidziuś zmarł?👩 29l.
👧 Lena 2014r
👦 Aleksander 2015r
👦Kajtuś 2017r
👼 Dawidek 2022r
7CS🍀🌈
23.10.2023r 11dpo ⏸🤰
23.10.2023r 11dpo bhcg 10,8mIU/ml , progesteron 9,34ng/ml
25.10.2023r 13dpo bhcg 40,9mIU/ml, progesteron 14,97ng/ml
06.11.2023r mamy pęcherzyk ciążowy USG 5+6, OM 6+3
20.11.2023r mamy serduszko 👶🏼🩷
20.12.2023r prenatalne dziewczynka 👧🏼
28.02.2024r II prenatalne dziewczynka 👧🏼
-
Lekarze rzadko kiedy widzą potrzebę badań po pierwszym poronieniu. A u Ciebie, po trzech donoszonych ciążach mogą mówić, że tak to bywa, ma Pani trójkę dzieci, następnym razem będzie wszystko ok, ble ble… Ale ciąże przecież potrafią rozregulować organizm. I w niektórych przypadkach poronienie może i faktycznie to „statystyka”, ale jeżeli można zrobić coś żeby nie powtórzyło się ponownie, no to trzeba zrobić, a nie liczyć, że następnym razem się uda. Tak jak ta Twoja gin myśli.
Echo lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Butterfly23 wrote:Dziewczyny, moje ANA2 jest słabo dodatnie. Robiłam w grudniu 2022. Powinnam powtórzyć, dorobić jakieś badania? Do jakiego lekarza się z tym zgłosić? ANA3 ujemne
Umów się do immunologa. Pewnie nie masz się czym martwić, ale warto to skonsultować. Ja miałam ANA2 słabo dodatnie i mój immunolog tego nawet nie skomentował i dostałam zielone światło żeby się starać.Butterfly23 lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Śniło mi się dzisiaj, ze jestem w ciąży bliźniaczej i na usg usłyszałam dwa silne serca (nigdy w życiu nie doszłam do tego etapu). Byłam taka szczęśliwa w tym śnie, wszystkim mowilam, ze w końcu nam się udało, ze jestem w ciąży. Jakiego miałam zonka jak się obudziłam i uświadomiłam, ze to tylko sen..
-
Echo wrote:Umów się do immunologa. Pewnie nie masz się czym martwić, ale warto to skonsultować. Ja miałam ANA2 słabo dodatnie i mój immunolog tego nawet nie skomentował i dostałam zielone światło żeby się starać.
Echo napisałam priv ❤️Echo lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Elza1234 wrote:Śniło mi się dzisiaj, ze jestem w ciąży bliźniaczej i na usg usłyszałam dwa silne serca (nigdy w życiu nie doszłam do tego etapu). Byłam taka szczęśliwa w tym śnie, wszystkim mowilam, ze w końcu nam się udało, ze jestem w ciąży. Jakiego miałam zonka jak się obudziłam i uświadomiłam, ze to tylko sen..
Mi też się coś dziś śniło z ciążą. I śnił mi się lekarz u którego kiedyś się leczyłam, że poszłam mu powiedzieć, że poroniłam, a on mnie przytulił i zaczął pocieszać.03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Butterfly23 wrote:Kiry lepiej badać z krwi czy ze śliny? Czy nie ma to żadnego znaczenia?
Ja zamierzam zamówić ten zestaw ze śliny -
Hej dziewczyny, ja melduje, że sobotnia 30tka męża się udała. Reszta to będzie trochę żal post także uprzedzam.
Mam dziś 5 dzien cyklu, końcówkę okresu i kłuje mnie jajnik z którego była poprzednia owulacja. Zignoruje to.
Ogólnie jestem dalej na etapie ogarniania się, skupiania na sobie. Nie chce cały czas płakać.
Między mną a mężem zaczyna się robić trochę byle jak. Tzn no to się zaczęło po poronienie. Co chwilę oboje mamy nerwy, stresy. Coraz mniej rozmawiamy ze sobą. Jak poruszam temat poronienia, badan to nie ma żadnego odzewu. Widzę że go to bardzo stresuje ale przecież mnie tez. I on się przyznał, że myślał że teraz się uda odrazu, w tym 1 cyklu starań.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2023, 19:29
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Syska nic Ci innego nie doradzę jak szczerą rozmowę z mężem. Taka kawa na ławę. Musicie powiedzieć sobie o swoich bolączkach, co Wam przeszkadza w zachowaniu drugiego. Poronienie i niepłodność to są dwa mega ciężkie tematy nawet między małżonkami. Ale do tańca trzeba dwojga. I tak jak Ty się badasz, tak on też powinien.
Pinkflower lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Butterfly23 wrote:Syska nic Ci innego nie doradzę jak szczerą rozmowę z mężem. Taka kawa na ławę. Musicie powiedzieć sobie o swoich bolączkach, co Wam przeszkadza w zachowaniu drugiego. Poronienie i niepłodność to są dwa mega ciężkie tematy nawet między małżonkami. Ale do tańca trzeba dwojga. I tak jak Ty się badasz, tak on też powinien.
Wiem, wiem 😒29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Ja dziś 23dc, czekam na miesiączkę. Brzuch boli, plamienia się rozkręcają. Oby przyszła szybko i bezboleśnie 🥺
Wczoraj sobie podczytałam wątek ivf czerwiec, bo jest tam kilka dziewczyn, którym kibicuje i był tam prawdziwy baby boom 😁 chyba z 5 dziewczyn miały pozytywne bety. I coraz bardziej oswajam się z myślą o ivf. Już nie mam sił walczyć naturalnie, bo to jak walka z wiatrakami…Echo, Pinkflower lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf