Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Czekając na Tęczowe Dziecko 🌈💗
Odpowiedz

Czekając na Tęczowe Dziecko 🌈💗

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2023, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek789 wrote:
    Elza roznie - czasem dlugi czasem krotki protokol (agresywny). Ja nialam laparo pod koniec listopada 22’ - usuniecie zrostow i torbieli. Moja lekarz „glowna” gin zalecila najpierw sztuczna menopauze 3 mce potem ivf. Dr w klinice powiedzial ze nie ma co i od razu stymulacja jak dojde do siebie - krotki protokol. Tak zrobilam i podeszlismy na poczatku stycznia 23’ do ivf. I to byla dobra dezycja bo mimo mojego wieku i endomendy 4 zarodki - wynik ok. Od laparo do transferu trzymalam moje zalecenia do walki z endo na 100% - mysle ze tez pomoglo.
    Pada mi telefon ale jak bede w domu to je przepisze tutaj.
    Jasne. Dziękuje!

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2023, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma jakiegoś cudownego sposobu na endometrioze.
    Jak jest potwierdzona to częściej stosuje się długi protokół czyli wycisza się jajniki np tabletkami anty bądź zastrzykiem wprowadzającym w sztuczna menopauzę. A później stosuje się leczenie takie samo jak przy zwykłym invitro.

Samo invitro polega na tym, że wraz z 1 dc zaczyna się przyjmować zastrzyki na rośniecie jajek. Naturalnie rośnie jedno-dwa, tu chodzi o to żeby ich urosło dużo. Później chodzisz na monitoringi przyjmujesz zastrzyk na dojrzewanie jajek i lekarz wyznacza punkcję (pobranie jajeczek), w tym dniu partner oddaje nasienie i reszta w rękach embriologow. Zapłodnienie. Od dnia punkcji (owulacji) przyjmuje się progesteron i po 3 lub 5 dniach zapłodniony zarodek trafia do brzuszka, a pozostałe zarodki się zamraża.
    Jeśli zachodzą inne przesłanki w trakcie leczenia czasem nie ma od razu ttabsferu i wtedy czekasz do miesiączki a później są przygotowania do ttabsferu.
    Leczenie przebiega różnie. Czasem kobieta ma 5 jajeczek, zapladniaja się 4 i są z tego 4 ładne zarodki, a czasem jajek może być 15 a zarodków nie ma.
    Ja jestem po 3 procedurach jaka była ilość jajek i co z tego wyszło znajdziecie w stopce.

No ale jak wszystko idzie gładko to w 2-3 tyg jest po wszystkim i czekasz na betowanie.
    Długi protokół poprzedza to wyciszenie ale czasem jest to np miesiąc antykoncepcji, czasem 3 miesiące, a czasem 10 dni przyjmowania zastrzyków wyciszających. Tu już lekarz podejmuje decyzje jak to chce prowadzić.

Mam koleżankę z endometriozą 4 stopnia, amh równym 0 i w pierwszej procedurze uzyskała 3 piękne zarodki i 1 ttabsferu zakończył się porodem.

Echo, Kasiek789 lubią tę wiadomość

08.2024 FET 8a❌ 😔
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1❄️8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :( Invicta Wro

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.

Walka od 2016
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Nie ma jakiegoś cudownego sposobu na endometrioze.
    Jak jest potwierdzona to częściej stosuje się długi protokół czyli wycisza się jajniki np tabletkami anty bądź zastrzykiem wprowadzającym w sztuczna menopauzę. A później stosuje się leczenie takie samo jak przy zwykłym invitro.

Samo invitro polega na tym, że wraz z 1 dc zaczyna się przyjmować zastrzyki na rośniecie jajek. Naturalnie rośnie jedno-dwa, tu chodzi o to żeby ich urosło dużo. Później chodzisz na monitoringi przyjmujesz zastrzyk na dojrzewanie jajek i lekarz wyznacza punkcję (pobranie jajeczek), w tym dniu partner oddaje nasienie i reszta w rękach embriologow. Zapłodnienie. Od dnia punkcji (owulacji) przyjmuje się progesteron i po 3 lub 5 dniach zapłodniony zarodek trafia do brzuszka, a pozostałe zarodki się zamraża.
    Jeśli zachodzą inne przesłanki w trakcie leczenia czasem nie ma od razu ttabsferu i wtedy czekasz do miesiączki a później są przygotowania do ttabsferu.
    Leczenie przebiega różnie. Czasem kobieta ma 5 jajeczek, zapladniaja się 4 i są z tego 4 ładne zarodki, a czasem jajek może być 15 a zarodków nie ma.
    Ja jestem po 3 procedurach jaka była ilość jajek i co z tego wyszło znajdziecie w stopce.

No ale jak wszystko idzie gładko to w 2-3 tyg jest po wszystkim i czekasz na betowanie.
    Długi protokół poprzedza to wyciszenie ale czasem jest to np miesiąc antykoncepcji, czasem 3 miesiące, a czasem 10 dni przyjmowania zastrzyków wyciszających. Tu już lekarz podejmuje decyzje jak to chce prowadzić.

Mam koleżankę z endometriozą 4 stopnia, amh równym 0 i w pierwszej procedurze uzyskała 3 piękne zarodki i 1 ttabsferu zakończył się porodem.
    Bardzo dziękuje za cały opis! Naprawdę!

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że ostatnio rozważałam zmianę gina. Moja lekarka jest wspaniała, miła,sympatyczna w kazdej chwili pomoże jak się do niej zadzwoni i jest dobra ale nie wiem czy dość dobra, za to najlepszy specjalista w moej okolicy to okropna świnia, cham jakich mało, nie wiadomo na jaki humor się trafi, przy samym umówieniu na wizytę może zwyzywać boje się go jak ognia ale przy porodzie z Franiem on nas uratował bo trafiłam na jego oddział już w nieciekawym stanie i tylko dzięki temu że on od razu zdecydował że idę na CC praktycznie z marszu Franio jest cały i zdrowy

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Powiem wam że ostatnio rozważałam zmianę gina. Moja lekarka jest wspaniała, miła,sympatyczna w kazdej chwili pomoże jak się do niej zadzwoni i jest dobra ale nie wiem czy dość dobra, za to najlepszy specjalista w moej okolicy to okropna świnia, cham jakich mało, nie wiadomo na jaki humor się trafi, przy samym umówieniu na wizytę może zwyzywać boje się go jak ognia ale przy porodzie z Franiem on nas uratował bo trafiłam na jego oddział już w nieciekawym stanie i tylko dzięki temu że on od razu zdecydował że idę na CC praktycznie z marszu Franio jest cały i zdrowy
    U mnie za to na odwrót. Moja gin teraz jest naprawdę bardzo dobrym gin, ale jest mało empatyczna i czasem mam wrażenie, ze trochę za szybko ta wizyta się kończy. Choć z drugiej strony chodzę do niej już 2 lata, wiec mnie zdecydowanie pamięta i te wizyty są o wiele milsze niż na początku.
    Ale znalazłam lekarza, jest tez z polecenia od mojej urofizjo, 1530 pozytywnych opinii na znanym lekarzu. Właściwie można dostać jakiś termin w bardzo szybkim czasie, a po komentarzach widzę, ze kobiety jeżdżą do niego z dużej czesci polski. Zdecydowaliśmy z mężem, że jak dostaniemy wyniki kariotypow to jeszcze pójdziemy do niego, żeby spojrzał swoim okiem. Czytałam wiele komentarzy, ze ten lekarz nie naciąga i jak uważa, ze trzeba in vitro to to mówi. Także liczymy, ze może spojrzy na mnie na świeżo i wpadnie na coś genialnego. A jak nie, to już wtedy klinika. Mamy ustalone z mężem, ze do mojej 30stki trafimy do kliniki jeśli sie nie uda naturalnie, także mam jeszcze pół roku na szukanie desek ratunku.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2023, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:

Obecnie mam ten sam dylemat, kompletnie nie wiem do jakiego gina uderzyć z moimi problemami. Moja dotychczasowa gin jest skreślona, mam do niej żal, zgłaszałam jej, że dziwnie boli mnie brzuch, inaczej niż przy pierwszej ciąży. Zbagatelizowała problem, kiedy to po kilku tygodniach okazało się, że synek umarł.

• Kasiek789 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 jestem!!! Byłam w rozjazdach od piątku i ciężko było znaleźć chwilę, aby na spokojnie napisać.

Mój plan na walkę z endomendą (opracowany po przeczytaniu ebooka M. Kota - polecam i po info od dietetyczki):

1. Dieta przeciwzapalna - bez nabiału, bez pszenicy, ograniczenie glutenu (tylko czasem chleb żytni), bez mięsa (sporadycznie indyk), bez alkoholu, ograniczenie kawy (endometrioza lubi kawę, ja też lubię kawę :(

2. Dużo błonnika ! (wymiatacz estrogenów, których jest dużo przy endo,), białko ze strączków, jaja co 3 dni, ryby 2 x w tygodniu. Duuuużo warzyw.

3. Zdrowe oleje - olej lniany, oliwa z oliwek, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, pestek dyni - 2 łyżki dziennie.

4. Suplementacja - NAC cały cykl, witamina E, kwasy omega, pycnogenol, indole carbin,

5. OStropest - łyżka dziennie. Siemię lniane - łyżka dziennie.

6. RUCH: joga, pilates, pływanie, spacer, jogging - raczej takie spokojne a nie np. trening HIIT czy cross fit

7. Medytacja.

9. Akupunktura / refleksologia.

10. Zioła ojca Klimuszko na endo.

11. SEN I NAWODNIENIE. Niby podstawy, ale się zapomina, a przy chorobach autoimmun, ze stanem zapalnym kluczowa sprawa.

Lia., Butterfly23, Ewa89_89 lubią tę wiadomość

🔹Ja 38 l.:
    Endometrioza
    MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
    Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
    Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
    🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
    🔹Kariotypy oboje ✅

03/2019: 💔 👼
    2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
    2022: laparo - diagnoza endometriozy

01/2023 IVF
    20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
    25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
    03.03. 💔 7tc 💙👼

03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
    5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
    7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
    11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻

13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!

age.png

❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.)
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek789 wrote:
    Elza1234 jestem!!! Byłam w rozjazdach od piątku i ciężko było znaleźć chwilę, aby na spokojnie napisać.

Mój plan na walkę z endomendą (opracowany po przeczytaniu ebooka M. Kota - polecam i po info od dietetyczki):

1. Dieta przeciwzapalna - bez nabiału, bez pszenicy, ograniczenie glutenu (tylko czasem chleb żytni), bez mięsa (sporadycznie indyk), bez alkoholu, ograniczenie kawy (endometrioza lubi kawę, ja też lubię kawę :(

2. Dużo błonnika ! (wymiatacz estrogenów, których jest dużo przy endo,), białko ze strączków, jaja co 3 dni, ryby 2 x w tygodniu. Duuuużo warzyw.

3. Zdrowe oleje - olej lniany, oliwa z oliwek, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, pestek dyni - 2 łyżki dziennie.

4. Suplementacja - NAC cały cykl, witamina E, kwasy omega, pycnogenol, indole carbin,

5. OStropest - łyżka dziennie. Siemię lniane - łyżka dziennie.

6. RUCH: joga, pilates, pływanie, spacer, jogging - raczej takie spokojne a nie np. trening HIIT czy cross fit

7. Medytacja.

9. Akupunktura / refleksologia.

10. Zioła ojca Klimuszko na endo.

11. SEN I NAWODNIENIE. Niby podstawy, ale się zapomina, a przy chorobach autoimmun, ze stanem zapalnym kluczowa sprawa.
    Co do estrogenów, to u mnie właśnie z nimi jest problem :/ raczej mam z nimi problem, podwyższony androstenidon i testosteron. Kiedyś nawet dostałam w 2 części cyklu estrofem, żeby mi endo urosło bardziej.
    Dzisiaj oznaczyłam Ca125- ledwo 8, poniżej 34 jest prawidłowo, prolaktyna 180 (powinna być do 400).
    Z tych wszystkich supli biorę naprawdę dużą część 🙈 chyba jedynie nabiał i kawa to są rzeczy, które jem.
    Codziennie łyżka siemienia, chia, 5 orzechów brazylijskich, NAC biorę cały cykl 1000 mg, koenzym, omega, cynk, D3, kompleks wit B i kwasu foliowego- metylowane, Mg, pije Miovelie, siłownia 4-5 razy w tygodniu 🙈
    Jedyne co, to stres mnie zjada, ciężko mi to opanować.
    Czasem już nie wiem co robić więcej żeby było jeszcze lepiej, od soboty jestem w dole i najchętniej usiadlabym na dupie, zjadła pizzę, popila winem i tak została na zawsze.
    Za tydz mam 1sza wizytę u osteopaty, może on mi jakoś pomoże odblokować ciało, bo zaczynam się zastanawiać czy to moja głowa nie blokuje tego wszystkiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2023, 13:12

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • Kasiek789 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Co do estrogenów, to u mnie właśnie z nimi jest problem :/ raczej mam z nimi problem, podwyższony androstenidon i testosteron. Kiedyś nawet dostałam w 2 części cyklu estrofem, żeby mi endo urosło bardziej.
    Dzisiaj oznaczyłam Ca125- ledwo 8, poniżej 34 jest prawidłowo, prolaktyna 180 (powinna być do 400).
    Z tych wszystkich supli biorę naprawdę dużą część 🙈 chyba jedynie nabiał i kawa to są rzeczy, które jem.
    Codziennie łyżka siemienia, chia, 5 orzechów brazylijskich, NAC biorę cały cykl 1000 mg, koenzym, omega, cynk, D3, kompleks wit B i kwasu foliowego- metylowane, Mg, pije Miovelie, siłownia 4-5 razy w tygodniu 🙈
    Jedyne co, to stres mnie zjada, ciężko mi to opanować.
    Czasem już nie wiem co robić więcej żeby było jeszcze lepiej, od soboty jestem w dole i najchętniej usiadlabym na dupie, zjadła pizzę, popila winem i tak została na zawsze.
    Za tydz mam 1sza wizytę u osteopaty, może on mi jakoś pomoże odblokować ciało, bo zaczynam się zastanawiać czy to moja głowa nie blokuje tego wszystkiego.

To może wcale nie masz tej endomendy. U mnie estrogen szybuje w kosmosie. I poza tym to super zdrowo żyjesz. Trzymam kciuki za osteopate i daj znać, bo też rozważałam.

Elza1234 lubi tę wiadomość

🔹Ja 38 l.:
    Endometrioza
    🔹Kariotypy oboje ✅

01/2023 IVF
    03.03. 💔 7tc 💙👼

age.png

❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.)
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, dam znać. Jeszcze 2 lata temu bym się popukała w czoło z tym osteopata, ale teraz to już naprawdę szukam pomocy wszędziez

Kasiek789 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • Kasiek789 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Jasne, dam znać. Jeszcze 2 lata temu bym się popukała w czoło z tym osteopata, ale teraz to już naprawdę szukam pomocy wszędziez

Ja to samo. Ale to jest akurat dobre nje tylko w kontekscie ciazy. Na mnie akupuntura miala wspanialy wplyw. Wiec te metody „naturalne” nie szkodza, a moga pomoc.

🔹Ja 38 l.:
    Endometrioza
    🔹Kariotypy oboje ✅

01/2023 IVF
    03.03. 💔 7tc 💙👼

age.png

❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.)
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, dziewczyny, ta endomenda to chyba styl życia. Tak naprawdę trzeba zrezygnować z większości przyjemności, które chronią człowieka przed zwariowaniem 🙈 Chciałam Wam powiedzieć, że jesteście bardzo dzielne, że się tak pilnujecie!

Elza1234 lubi tę wiadomość

Ja (27):
    ☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
    ⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
    Mąż (37):
    ☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳

❄️ 3BB
  • Kasiek789 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Jejku, dziewczyny, ta endomenda to chyba styl życia. Tak naprawdę trzeba zrezygnować z większości przyjemności, które chronią człowieka przed zwariowaniem 🙈 Chciałam Wam powiedzieć, że jesteście bardzo dzielne, że się tak pilnujecie!

Niestety styl życia, bo inaczej endomenda przejmuje kontrolę. Ja sie staram ale różnie bywa. Piję kawę, wino. Nabiału rzeczywiście nie jem. Sporadycznie, ale naprawdę sporadycznie. Mięsa nie lubię więc tu bez problemu. Kawę piję. Warzywa kocham, więc jakoś leci :)

🔹Ja 38 l.:
    Endometrioza
    🔹Kariotypy oboje ✅

01/2023 IVF
    03.03. 💔 7tc 💙👼

age.png

❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.)
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tymczasem chyba każda z nas zna taką dziewczynę, która chodzi z imprezy na imprezę, pije, pali, a w domu kilkoro dzieci 🤓
    A czy po zakończeniu starań można sobie już totalnie odpuścić, czy endometrioza ma też wpływ na ogólne zdrowie i trzeba taki styl życia prowadzić już zawsze?

Ja (27):
    ☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
    Mąż (37):

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳

❄️ 3BB
  • Kasiek789 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    A tymczasem chyba każda z nas zna taką dziewczynę, która chodzi z imprezy na imprezę, pije, pali, a w domu kilkoro dzieci 🤓
    A czy po zakończeniu starań można sobie już totalnie odpuścić, czy endometrioza ma też wpływ na ogólne zdrowie i trzeba taki styl życia prowadzić już zawsze?

Raczej zawsze musi byc bardziej zbalansowany bo inaczej moze sie ona rozhulac i narobic balaganu (np nacieki na jelitach).

Lia. lubi tę wiadomość

🔹Ja 38 l.:
    Endometrioza
    🔹Kariotypy oboje ✅

01/2023 IVF
    03.03. 💔 7tc 💙👼

age.png

❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.)
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to wszystko skomplikowane 😣 Tym bardziej podziwiam za determinację ❤️
    Ja wczoraj i dziś miałam rozmowę z moją doktor prowadzącą. Sprawdziła wszystkie wyniki, opracowała plan działania i powiedziała, że możemy zacząć się starać. Dołożyła nam też kilka nowych leków. Chyba to już sadyzm, bo nie mogę się doczekać tych zastrzyków w brzuch.. 😅 Mega się cieszę, że znów zaczynamy! ❤️

Elza1234, Kasiek789, Butterfly23, S.Roszpunka, Ewa89_89 lubią tę wiadomość

Ja (27):
    Mąż (37):

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔

❄️ 3BB
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Ale to wszystko skomplikowane 😣 Tym bardziej podziwiam za determinację ❤️
    Ja wczoraj i dziś miałam rozmowę z moją doktor prowadzącą. Sprawdziła wszystkie wyniki, opracowała plan działania i powiedziała, że możemy zacząć się starać. Dołożyła nam też kilka nowych leków. Chyba to już sadyzm, bo nie mogę się doczekać tych zastrzyków w brzuch.. 😅 Mega się cieszę, że znów zaczynamy! ❤️

Masz zaleconą heparynę? Od pozytywnego testu czy owulacji?
    Bardzo się cieszę, że „wracacie do gry” 😍

Lia. lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, co tam u Was?

Ja dziś 21 dc, pms się zbliża wielkimi krokami. Ale strasznie kłuje mnie lewy jajnik- z niego była owulacja. Jestem na diecie, na plusie 2 kg 🤣 ale maj to hardcore. Komunie, wesela. Nie spinam się. Bo co to da? Zgubię 😆

Pytanko mam. Czy te badania na trombofilie; antykoagulant, białka nie trzeba ich robić w konkretnym dc?

S.Roszpunka lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 23 maja 2023, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Masz zaleconą heparynę? Od pozytywnego testu czy owulacji?
    Bardzo się cieszę, że „wracacie do gry” 😍

Tak jest, od 4 dnia po owulacji do miesiączki. Tak samo jak w tym udanym cyklu. Pamiętam moje wkurzenie, że na pewno nic z tego, a ja na darmo te zastrzyki robię 😀 Bo miałam kosmiczny pms jak zwykle - także nie skreślaj jeszcze swoich szans w tym miesiącu 🤞🏻 Też dostałaś heparynę?
    Tym razem dużo się będę kłuć, mam mieć kroplówkę z intralipidu co jakiś czas i doktor mi przepisała jeszcze zarzio - odpowiednik accofilu - to też w formie zastrzyków. W badaniu histopatologicznym po poronieniu wyszło, że miałam okołokosmówkowego włóknika i ten lek ma ponoć zapobiec jego powstawaniu. Przy okazji mi pomoże gdyby z kirami było coś nie tak. Ale i tak czaję się, żeby je zbadać, jak tylko będę w Polsce.

Ja (27):
    Mąż (37):

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔

❄️ 3BB
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2023, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Hej dziewczyny, co tam u Was?

Ja dziś 21 dc, pms się zbliża wielkimi krokami. Ale strasznie kłuje mnie lewy jajnik- z niego była owulacja. Jestem na diecie, na plusie 2 kg 🤣 ale maj to hardcore. Komunie, wesela. Nie spinam się. Bo co to da? Zgubię 😆

Pytanko mam. Czy te badania na trombofilie; antykoagulant, białka nie trzeba ich robić w konkretnym dc?
    Można je robić kiedy się chce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2023, 05:53

Butterfly23 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ