Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Czekając na Tęczowe Dziecko 🌈💗
Odpowiedz

Czekając na Tęczowe Dziecko 🌈💗

Oceń ten wątek:
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    O! A kiedy powinno sie zbadać progesteron? Ja jeszcze nie badałam

7 dni po owulacji, jeśli wynik jest powyżej 20 wskazuję to na pewną owukacje bo progesteron jest produkowany przez ciałko żółte z pękniętego pęcherzyka.

Echo lubi tę wiadomość

08.2024 FET 8a❌ 😔
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1❄️8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :( Invicta Wro

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.

Walka od 2016
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stela wrote:
    Cześć dziewczyny

Podczytuję Was już od 3 tygodni, kiedy straciłam swojego synka w 20tym tygodniu. Chyba tutaj znajduje zrozumienie czytając Was, bo przeżyłyscie to co ja. Jestem wdzięczna, że mam starszego synka w domu, dzięki niemu całkowicie się nie załamałam. Oprócz męża kompletnie nie rozmawiam z nikim o tym co nas spotkało. Nie wiem jak to jest wytłumaczyć, ale od początku ciąży czułam wewnętrzny niepokój... Nie wiem jak bym czuła, że coś może się wydarzyć. Pomimo różnych zawirowań ta ciąża przebiegała bez komplikacji, do dnia kiedy dowiedziałam się że mój synek nie żyje od jakiś 5 tygodni, bo właśnie rozwój dziecka zatrzymał się na 15 tygodniu, a ja nieświadoma niczego przez taki czas chodziłam z martwym dzieckiem pod sercem.😭

Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Nic nie ukoi bólu, który przezywasz. Jesteś matką dwójki swoich dzieci tylko z jednym nie było dane Ci się spotkać. Daj sobie czas na żałobę, na żal, smutek. Tego co przeżywasz mało kto zrozumie ale nam możesz powiedzieć wszystko. Jesteśmy 😘 tule mocno

08.2024 FET 8a❌ 😔
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.

Walka od 2016
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakdalej wrote:
    Witajcie w nowym wątku. Dawno mnie tu nie było. Minal miesiąc jak przedwcześnie w 21 tc urodziłam mojego aniołka Kubusia. I wiecie co to jest prawda - miesiąc temu ciężko było mi w to uwierzyć ale czas leczy rany. Nie do końca ale do tego stopnia ze juz potrafię mówić o nim jak o moim aniołku w końcu go urodziłam. Bardzo często jeżdżę ja cmentarz i z nim rozmawiam. Wiadomo są chwilę kiedy tęsknię I mi go brakuje albo myślę ile by mam jeszcze brakowało- bo poród miałbym 26.08. Teraz gdy ułożyłam głowę wiem ze kolejne dzieciątko mnie trochę wyleczy. Byłam u ginekologa Okazało się że nie mam żadnej dwurożnosci co najwyżej lekką łukowatosc macicy ale cholerq to gdzie ona się podziała. Badania histopatologiczne wykazały ze do wczesnego porodu doszło przez zapalenie co przyczyniło się do odklejenia łożyska. Na chwilę obecną jest wszystko dobrze ginekologicznie. Dziś dostałam miesiączki, lekarz powiedział aby doczekać ok 6 miesięcy dla mnie to strata czasu bo chyba podał książkowy termin a nie indywidualnie pod stan zdrowotny. Tydzień temu również dowiedziałam się ze od 14 tygodnia ciąży jak ja leżałam w szpitalu z krwotokami mój narzeczony proponowal sex swojej pasażerce z busów gdzie pracuje. Świat drugi raz mi się zawalił. Pisali ze sobą ok 2 mc podobni tylko jak wyjeżdżał w trasy i to propozycje seksu gdzie kiedy i jak to zrobią.... W zeszły piątek miał do niej zajechać po trasie ale mu odmówiła.... jestem załamana dałam mu szanse pod warunkiem że obieca ze do fizycznego seksu nie doszło... obiecał ale nie mogę się na niego patrzeć... czuję w jednej chwili czułość i chęć przytulenia a za chwilę obrzydzenie. Mieszkamy razem ale czy to nie uda naprawić, póki co jest cholernie ciężko mino ze obiecuje ze sie zmieni . wiem ze powinnam go wyrzucić ale chęć posiadania rodziny gdzie w dzisiejszych czasach kobiecie 32l będzie ciężko znaleźć kogoś. Dodatkowo dwie straty w przeciągu miesiąca to dla mnie za dużo... zdeptał mnie tym bardziej jak leżałam w szpitalu

Jejku jak to czytam to aż serce mi staje z żalu. Bardzo mi przykro z powodu straty dziecka. A z partnerem to zrób tak żeby Tobie było dobrze. Jeśli nie czujesz się na siłach żeby teraz go pogonić to tego nie rób. Masz czas na decyzję. Za jakiś czas gdy spojrzysz na wszystko z dystansu to mkze będziesz wiedziała czy pogonić gnoja, czy zasługuje na szanse, czy może terapia Dla par?
    Ale w tym wszystkim może zarzadaj radykalnych zmian np pracy aby nie było kontaktu z tą kobietą?
    Mam nadzieję, że szczęście zajrzy do Ciebie szybko.
    32 lata to wcale nie tak dużo żeby znaleźć szczęście i jeszcze założyć szczęśliwa rodzinę. Najważniejsze żebyś nie musiała żyć w strachu. Trzymam za Ciebie kciuki.

08.2024 FET 8a❌ 😔
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌

Walka od 2016
  • M_arcysia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    O! A kiedy powinno sie zbadać progesteron? Ja jeszcze nie badałam

Mi gin mówiła, że najlepiej 7 dni po owulacji. Ja akurat czuję kiedy ja mam, ale mówiła,że jeśli nie wiem to żeby właśnie testy robić

Echo lubi tę wiadomość

2017 - 👶
    05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
    01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    Estriadol,prolaktyna,progesteron,
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ❎
    ANA 4 dodatnie, miano 1:320

On:
    Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
    Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌

24.07 ⏸️
  • M_arcysia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stela wrote:
    Cześć dziewczyny

Podczytuję Was już od 3 tygodni, kiedy straciłam swojego synka w 20tym tygodniu. Chyba tutaj znajduje zrozumienie czytając Was, bo przeżyłyscie to co ja. Jestem wdzięczna, że mam starszego synka w domu, dzięki niemu całkowicie się nie załamałam. Oprócz męża kompletnie nie rozmawiam z nikim o tym co nas spotkało. Nie wiem jak to jest wytłumaczyć, ale od początku ciąży czułam wewnętrzny niepokój... Nie wiem jak bym czuła, że coś może się wydarzyć. Pomimo różnych zawirowań ta ciąża przebiegała bez komplikacji, do dnia kiedy dowiedziałam się że mój synek nie żyje od jakiś 5 tygodni, bo właśnie rozwój dziecka zatrzymał się na 15 tygodniu, a ja nieświadoma niczego przez taki czas chodziłam z martwym dzieckiem pod sercem.😭

Bardzo mi przykro 😥
    A lekarz zalecił ci teraz jakieś badania ?
    Wiadomo jaka była przyczyna ?

2017 - 👶
    05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
    01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    Estriadol,prolaktyna,progesteron,
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ❎
    ANA 4 dodatnie, miano 1:320

On:
    Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
    Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌

24.07 ⏸️
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Teraz mam wyrzuty sumienia, że tak długo czekam ze staraniami :( ale musiałam wykonać te wszystkie badania, przejść na dietę i zacząć ćwiczyć :( nie miałam wyjścia. Myślę, że teraz jestem lepiej przygotowana do ciąży niż wcześniej, a i tak czuję, że potrzebuję jeszcze czasu, tak ze dwa-trzy tygodnie.

A tak w ogóle,to w przyszłym tygodniu jadę na wakacje - może po nich będę tak wypoczęta, że po powrocie stanę się jedną z tych, co "pojechała na wakacje i w czarodziejski sposób zaszła w ciążę i urodziła zdrowe dziecko" 😆🤪

Kochana. Nie możesz mieć wyrzutów sumienia, ponieważ sama piszesz, że potrzebujesz jeszcze więcej czasu. Musisz być gotowa. Nie tylko fizycznie, ale przede wszystkim psychicznie. A wszystko to co zrobiłaś: badania, dieta, ćwiczenia zrobiłaś po to, żeby mieć większe szanse.
    Ooo zazdro wakajek! My mamy urlop w połowie czerwca, ale chyba skoczymy gdzieś na weekend tylko. Może w góry.
    A może wrócicie już we trójkę z tych wakacji 😍

Echo lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Nic nie ukoi bólu, który przezywasz. Jesteś matką dwójki swoich dzieci tylko z jednym nie było dane Ci się spotkać. Daj sobie czas na żałobę, na żal, smutek. Tego co przeżywasz mało kto zrozumie ale nam możesz powiedzieć wszystko. Jesteśmy 😘 tule mocno

Po stracie przeczytałam piękne słowa, że nasze nienarodzone dzieci nie odchodzą, one zmieniają tylko datę przyjścia na świat 👼

Elza1234, Kasiek789, Echo, Ewa89_89, Lia. lubią tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2023, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:

Dziękuję 😘 staram się to wszystko poukładać, wiem, że potrzeba czasu. Ciągle zastanawiam się, czy nie skorzystać z pomocy psychologa, mąż mówi, że pomału wygląda to na depresję, a on sam nie wie jak może mi pomóc. Mi wystarcza, że jest ze mną, a ja nie przełamię się, aby obcej osobie się zwierzerzać.

• Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2023, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stela wrote:
    Dziękuję 😘 staram się to wszystko poukładać, wiem, że potrzeba czasu. Ciągle zastanawiam się, czy nie skorzystać z pomocy psychologa, mąż mówi, że pomału wygląda to na depresję, a on sam nie wie jak może mi pomóc. Mi wystarcza, że jest ze mną, a ja nie przełamię się, aby obcej osobie się zwierzerzać.

Ja skorzystałam i nie było tak źle. Zwierzenia chyba przychodzą później. Ja po prostu wyłożyłam kawę na ławę historie z jaką przychodzę skrócona do 1/5 i więcej ona mówiła ale mi łzy lały się jak grochy.
    Na pierwszy raz spróbowałam rozmowy telefonicznej z psychologiem z fundacji Ernesta, oni zajmują się tylko takimi rzeczami, są dla nas. Jak boisz się rozmawiać to można też skorzystać z czatu.

Jesteś w domu na macierzyńskim czy nie pracujesz?

08.2024 FET 8a❌ 😔
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌

Walka od 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2023, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_arcysia wrote:
    Bardzo mi przykro 😥
    A lekarz zalecił ci teraz jakieś badania ?
    Wiadomo jaka była przyczyna ?

Za tydzień będę znać wyniki badań histopatologicznych, nie wiem czy dadzą jakaś odpowiedź. Z racji wieku w ciąży zdecydowałam się na badania nifty, które wyszły dobrze, dlatego nie zdecydowałam się na badania genetyczne po stracie. U lekarza byłam prawie tydzień temu bo ciągle plamiłam, jak się okazało jeszcze zostały jakieś resztki, które gin w większości się pozbył ale mam czekać na miesiączkę. W szpitalu roniłam całkowicie, synka trzymałam, ale nie byłam w stanie na niego spojrzeć 😭Podobno po wszystkim nie potrzebne było mechaniczne czyszczenie, jak się okazuje wcale do końca nie było to prawdą. Za miesiąc będę mieć wizytę u innego lekarza i będę chciała żeby zaleciła mi konkretne badania. To jest moja pierwsza strata i wiem jakie są zalecenia w takim wypadku, ale ja nie chcę czekać, zwłaszcza, że czas nie jest moim sprzymierzeńcem bo zaraz 37 lat. Choć teraz razem z mężem potrzebujemy wytchnienia, chcę ,aby głowa odpoczęła, a jesli gin da zielone światło to myślę że wrzesień, październik będzie właściwym czasem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2023, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo boli mnie, jak mój czertoletni syn co jakiś czas pyta, gdzie jest Maciuś. Po wszystkim wytłumaczyłam mu, że stał się aniołkiem i teraz jest w niebie z innymi małymi aniołkami ☹️ Syn to na swój sposób zrozumiał, ale niestety już kilkukrotnie czy to w przedszkolu, placu zabaw, czy z rodziną opowiada, że dzidziuś jest w niebie, mama nie ma w brzuszku braciszka i wtedy przychodzi taka konsternacja, każdy milczy a ja płaczę.
    Lżej mi na sercu, że mogę Wam to napisać i dzielić się smutkiem i nikt nie będzie oceniać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2023, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Ja skorzystałam i nie było tak źle. Zwierzenia chyba przychodzą później. Ja po prostu wyłożyłam kawę na ławę historie z jaką przychodzę skrócona do 1/5 i więcej ona mówiła ale mi łzy lały się jak grochy.
    Na pierwszy raz spróbowałam rozmowy telefonicznej z psychologiem z fundacji Ernesta, oni zajmują się tylko takimi rzeczami, są dla nas. Jak boisz się rozmawiać to można też skorzystać z czatu.

Jesteś w domu na macierzyńskim czy nie pracujesz?
    Jak narazie czekam na moment czy się przełamię, nie chcę robić nic na siłę i wbrew sobie. Też czytałam i tej fundacji i przez moment sięgałam po telefon.

Tak, korzystam ze skróconego urlopu macierzyńskiego, szef czeka na mnie, jest spoko, czuję empatię z jego strony. Ale kolejna moja bolączka,powrót do pracy, ja nie chcę współczucia i tych spojrzeń. Muszę to jakoś przepracować.

Ewa89 długo zajęło Tobie ogarnięcie się psychicznie po stracie?

• Echo Autorytet

Wysłany: 20 maja 2023, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stela, trudno jest mi opisać w słowach jak bardzo mi przykro, że musiałaś przez to wszystko przejść💔 Wiem jak bardzo jest Ci ciężko i rozumiem dlaczego mimo ogromnej traumy nie chcesz długo czekać, ale daj sobie czas. Pozwól sobie na żałobę, nie powstrzymuj tych łez. To jak się teraz czujesz jest jak najbardziej normalne i naturalne, dlatego pozwól sobie na te emocje. Twój organizm też musi wrócić do równowagi, więc nie martw się tym, że wstrzymasz się teraz ze staraniami. W międzyczasie zrobisz badania i będziesz lepiej przygotowana 🍀🌈

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
    - 11.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Kasiek789 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2023, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stela wrote:
    Jak narazie czekam na moment czy się przełamię, nie chcę robić nic na siłę i wbrew sobie. Też czytałam i tej fundacji i przez moment sięgałam po telefon.

Tak, korzystam ze skróconego urlopu macierzyńskiego, szef czeka na mnie, jest spoko, czuję empatię z jego strony. Ale kolejna moja bolączka,powrót do pracy, ja nie chcę współczucia i tych spojrzeń. Muszę to jakoś przepracować.

Hej Stela, ja korzystalam z pomocy z Fundacji Ernesta i w najgorszym monencie bardzo mi pomogli. Te panie psycholog naprawde wiedza jak z nami rozmawiac, waza slowa. Mozna mailowo tez sie „wyzalic”.

🔹Ja 38 l.:
    Endometrioza
    MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
    Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
    Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
    🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
    🔹Kariotypy oboje ✅

03/2019: 💔 👼
    2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
    2022: laparo - diagnoza endometriozy

01/2023 IVF
    20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
    25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
    03.03. 💔 7tc 💙👼

03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
    5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
    7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
    11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻

13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!

age.png

❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.)
  • Kasiek789 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2023, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stela wrote:
    Bardzo boli mnie, jak mój czertoletni syn co jakiś czas pyta, gdzie jest Maciuś. Po wszystkim wytłumaczyłam mu, że stał się aniołkiem i teraz jest w niebie z innymi małymi aniołkami ☹️ Syn to na swój sposób zrozumiał, ale niestety już kilkukrotnie czy to w przedszkolu, placu zabaw, czy z rodziną opowiada, że dzidziuś jest w niebie, mama nie ma w brzuszku braciszka i wtedy przychodzi taka konsternacja, każdy milczy a ja płaczę.
    Lżej mi na sercu, że mogę Wam to napisać i dzielić się smutkiem i nikt nie będzie oceniać.

Strasznie to przykre i bolesne 💔 z czasem ten bol sie jakos oswaja.. zyje sie dalej. Dajcie sobie czas ❤️‍🩹

🔹Ja 38 l.:
    Endometrioza
    🔹Kariotypy oboje ✅

01/2023 IVF
    03.03. 💔 7tc 💙👼

age.png

❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.)
  • Kasiek789 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2023, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie przemyslenia poranno- sobotnie. Probuje jakos zaklinac rzeczywistosc zeby bylo tak „jak dawniej”, byc „dawna soba”. I nie da sie, nie wychodzi to. Chyba nigdy nie bedzie jak kiedys, lepiej jakos zaakceptowac ze ja sie zmienilam przez to co sie stalo i caly nasz swiat sie zmienil.

🔹Ja 38 l.:
    Endometrioza
    🔹Kariotypy oboje ✅

01/2023 IVF
    03.03. 💔 7tc 💙👼

age.png

❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.)
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2023, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyszłam od lekarza.
    Ch*jnia z grzybnia. 16 dzień a ja pęcherz 1.1 cm po prawej stronie i endo ledwo 7.6 mm.
    Powiedziała, ze postymuluje mnie jeszcze z 2 razy, a potem chyba pójdę na laparoskopię do szpitala, zobaczyć czy nie mam endometriozy. A wtedy już z wynikami sugeruje nam in vitro..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2023, 10:07

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2023, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stela wrote:

Szczerze Ci powiem, że wciąż się ogarniam. Moja droga do macierzyństwa była trudna ale strata dziecka jest jeszcze trudniejsza. Tym bardziej gdy kochasz to dziecko parę lat wcześniej zanim ono w ogóle powstaje. Mam wrażenie, że wciąż żyję w dwóch wymiarach jeden to ta rzeczywistość, w której jestem, a drugi to ta w której chciałabym być z moim Igorkiem. Wciąż nachodzą mnie myśli jak teraz wyglądałby mój brzuszek. Czy na rocznicę ślubu 20 sierpnia miałabym go już w ramionach. Są dwa światy, a pomiędzy nimi ja. Tak samo boli mnie to, że córka już nie będzie jego starszą siostrą, że moja droga wciąż jest usłana kolcami, a nie różami.
    Bardzo bałam się powrotu do pracy, właśnie spojrzeń i pytań ale nikt nie pyta. Niektórzy udawali, że nie wiedzą a inni nic nie mówili. W pracy pierwsze 2 tygodnie były ciężkie. Nie umiałam się odnaleźć i ciągle myślałam co ja tu kuźwa robię. Poszłam na urlop. Wróciłam i już było lepiej. Popracowałam 2 tygodnie i znowu wzięłam trochę urlopu i tak staram się żyć a jak jest gorzej to znikam. Od mojego poronienia minęło już 5 miesięcy i w sumie dopiero teraz jest lepiej, uśmiecham się i patrzę w przyszłość. Robię badania i zbieram siły do dalszej walki. Mówię reż otwarcie, że straciłam syna. W końcu przyszedł ten czas, że mogę o tym mówić, nie bije się tych słów ani relacji. Każdy reaguje inaczej, biorę to na klatę. Wiele kobiet też przez to przechodzi i duszą to w sobie. Ja już tego nie robię. Ale już dawno wyszłam że swojej strefy komfortu walcząc ze stereotypami invitro itd dlatego poronienie już nie jest dla mnie tematem tabu, wstydu czy powodem do ukrywania uczuć.
    Daj sobie czas, u Ciebie jest wszystko bardzo świeże. Mnie też goni czas, choroby i życie ale wiem, że muszę być gotowa na wszystko. Mieć siłę gdy znowu trzeba będzie się mierzyć z problemami, gdyby przyszło leżeć w szpitalu w ciąży całe 9 miesięcy, gdy będę wbijać w brzuch igłę za igłą. Na to wszystko trzeba mieć siły, a żeby je mieć trzeba dać sobie czas.
    Masz bardzo mądrego synka. On mówiąc o tym też tak sobie radzi, musi to sobie jakoś tłumaczyć a mówienie o tym pewnie pozwala mu się odnaleźć w sytuacji. Jeśli Ty potrzebujesz mówić to też mów. Straciłaś syna. Nigdy o nim nie zapomnisz dlatego nie musisz się bać o nim mówić.

Lia. lubi tę wiadomość

08.2024 FET 8a❌ 😔
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌

Walka od 2016
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2023, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Właśnie wyszłam od lekarza.
    Ch*jnia z grzybnia. 16 dzień a ja pęcherz 1.1 cm po prawej stronie i endo ledwo 7.6 mm.
    Powiedziała, ze postymuluje mnie jeszcze z 2 razy, a potem chyba pójdę na laparoskopię do szpitala, zobaczyć czy nie mam endometriozy. A wtedy już z wynikami sugeruje nam in vitro..

A czym Cię stymuluje?
    Jak będziesz miała jakieś pytania to wal śmiało.
    Chodzisz do lekarza z kliniki Niepłodności czy do zwykłego gina?

08.2024 FET 8a❌ 😔
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌

Walka od 2016
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2023, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    A czym Cię stymuluje?
    Jak będziesz miała jakieś pytania to wal śmiało.
    Chodzisz do lekarza z kliniki Niepłodności czy do zwykłego gina?
    W tym cyklu nie brałam nic, także mój organizm znowu zawiódł.
    A jak już mnie stymuluje to etruzilem.
    Ona zajmuje się niepłodnością, ale nie pracuje w klinice. Także pewnie pod koniec roku wybiorę którąś z klinik w moim mieście i zaczniemy in vitro.
    Dziękuje! Na pewno będziecie moja skarbnica wiedzy.
    Na razie przeraża mnie ta laparoskopia. Bo to już pewnie pod narkoza jest, a ja w życiu narkozy nie miałam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2023, 10:42

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ