Czekam na Ciebie👶 kontynuacja wątku " Zaczynamy znowu starania"
-
WIADOMOŚĆ
-
baljov. wrote:Dziewczyny które mają mutacje V Leiden, jak długo macie brać zastrzyki z heparyny? Mnie lekarka kazała już odstawić i tak się zastanawiam.
baljov. lubi tę wiadomość
—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Breath_less wrote:6 tyg po porodzie
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
Gela, ogromne gratulacje! Laura jest śliczna ❣️
Trodde, Dominik jaki słodziak , 🥰 duży kawaler już z niego
Lady Dior, mój syn i Twój to bliźniacze charaktery 🙈 z tego wszystkiego przez ten właśnie jego ciągły niepokój i drażliwość i utrzymujące się broblemy z brzuchem - ciągle śluzowata kupa zdecydowałam się przejść na mm. Jesteśmy na Bebilonie Syneo dla alergików, bo właśnie lekarze sugerowali alergię na bmk. Zobaczymy jak będzie bo karmimy się tak dopiero 3 dni.
Żonkil, też muszę się zaopatrzyć w tę książkę, bo mój syn to mega wrażliwiec, bardzo łatwo wpada w histerię i trudno go wtedy uspokoić, a zdarza się to zwłaszcza wtedy gdy np gdzieś wychodzimy, do lekarza czy na spacer - nie ma mowy o siedzenia w wózku.
Także coś w tym musi być..
Ostatnio z powodu jego zachowania fizjo zasugerowała nam neurologa... Nie muszę mówić jak przeżywałam. W moich rejonach na dobrego neurologa muszę czekać pół roku, a iść byle gdzie żeby mnie tylko wkurzył i w głowie namieszał to nie ma sensu...a i nie jestem przekonana żeby iść wgl, nie chce mu szukać problemów... Muszę wierzyć po prostu że ten typ tak ma i chyba niestety ma to po matce, bo ja też jestem nerwus okrutny 🙈Gela093 lubi tę wiadomość
-
Lady Dior,
Nam dziś pediatra powiedziała, ze te odruchy moro same zanikną tylko trzeba trochę poczekać. Zawsze możesz otulić Sebastiankowi raczki to powinno pomoc☺️
Bajlov,
Mam tylko PAI hetero a i hematolozka i w szpitalu kazali brać 6tyg. Natomiast gin mówił ze tydzień wystarczy. Jednak ja biorę tak jak zalecała hematolog. To i tak profilaktyczna dawka.
Kochane,
Powiedzcie mi proszę czy podczas kp szczepiłyście się p-co covid🤔 w ciąży w końcu odpuściłam, dziś pediatra ze względu na Maluszka zalecała się zaszczepić. I tak nie wiem sama co zrobić😔
Akan wazy już 3330 gram😱❤️🥰baljov. lubi tę wiadomość
-
Lady_Dior, moja Natalia miała dosyć długo odruch moro, już sobie wkręcałam, że coś jest nie tak 🤦🏼♀️🙄 tzn nie wiem w sumie czy długo czy to był normalny czas, bo nie znam się na tym ale ona miała chyba coś do prawie 4 miesiąca 🤔
Malina, ja zaszczepiłam się karmiąc 😃 już dawno jestem po drugiej dawce, szczepiłam się Pfizerem.Malina lubi tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Baljov a masz tylko profilaktyczną dawkę ❓ Ja myślę, że tydzień w te czy w te nie robi różnicy. Generalnie w Pl zalecają 6tyg.a tu np. w ogóle nie zalecają w ciąży heparyny, jeśli nie było incydentu z zakrzepicą🤷🏼♀️
Natka95 mam nadzieję, że nowe mleko choć trochę pomoże i Ksawery będzie spokojniejszy 🙏🏻 My od 6tyg pijemy Nutrilon omneo - polski bebilon comfort ale to ze względu na zatwardzenia po hipp combiotic. Sebastian nadal często miewa ataki płaczu np. dziś od 12.30 mi płakał do 14.35 z przerwą na mleko 🥴 Co śmieszne jak już tak popłakiwał w wózku dłuższy czas i nie pomagało bujanie, wciskanie smoka, szumiś, suszarka -to w końcu wzięłam go na ręce i co???? Dopiero włączył syrenę🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ No to się zdenerwowałam serio😝 Do dostawki i musiał swoje wyryczeć, żeby się uspokoić na moich rękach. Teraz siedzę na fotelu, bujam go na kolanach, bo jak jestem w bezruchu to od razu ryk🤦🏼♀️ Odpoczywam zazwyczaj wieczorami jak jedziemy autem na przejażdżkę 🥴🥴🥴
Mówicie, że ten odruch moro może trwać parę miesięcy? Zupełnie nie pamiętam jak to było u Zosi 😂
Mnie dziś nawiedził okres-chyba, bo na razie plamię na różne odcienie czewieni i brązu 🤪 Żadnych bóli brzucha.
Oczywiście nie zdążyłam wysłać tego posta a Sebastian oczy jak 5zl 😝
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 14:42
Gela093, Zula36, Foto80, Natka95, Malina, baljov., baksia, Bella01 lubią tę wiadomość
-
Lady jaki Sebcio już duży! Albo zdjęcie z bliska daje takie wrażenie:D cudowny widok
Czasem myślę że daleko mi do takiej cierpliwej matki. A chyba matka powinna być cierpliwa. A ja czasem mam ochotę rozszarpać. Szczególnie jak w brzuchu burczy A obiadu nawet nie ma jak zrobić bo dziecko się rozwyło.Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Lady Dior przecież Sebastian tak spokojnie wygląda 😁😁 trzymam mooocno kciuki,żeby przeszlo po 3 miesiacach😔 domyslam sie, ze na dluzsza mete to ciezko z takim maluszkiem i odbiera radosc z macierzyństwa no I oczywiście pewnie Zosia trochę obrywa przez to,że cały czas jesteś zajęta synkiem😓
Lady_Dior lubi tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Ja szczepiłam się Pfizerem zaraz po porodzie będąc w połogu, wtedy jeszcze karmiłam piersią.
Lady_Dior,
Matko szalona, toż to piękny aniołek na Twoich rękach 🙃🥴🤪 ps. Helence jeszcze czasami zdarza się odruch Moro. Tez jest mega delikatna i wrażliwa. Trzeba fruwać dookoła niej, wszystko ją wybudza, jak już cudem uśmiechu to i tak niewiele mogę zrobić, bo mamy małe mieszkanie i wszystko się niesie.
Natka,
My też jesteśmy teraz na Bebilon pepti. Najpierw dostaliśmy Nutramigen i po nim był dramat, teraz Pepti i jest lepiej. Przepisał nam alergolog. Niestety naszym problemem jest to, że Helenka mało je i mało przybiera. Nie jest to związane ze zmianą mleka, bo to od miesiąca jakoś. Była u nas pielęgniarka środowiskowa w tym tyg i zasugerowała, aby porozmawiać z pediatrą o rozszerzaniu diety skoro taki jest problem. Zobaczymy. Prawda jest taka, że teraz przy dziecku to ciągle coś 🥴 żeby jeszcze dało się podłączyć do ładowarki i naładować baterie, bo czasami sił i cierpliwości brakuje 🙃Malina, Lady_Dior lubią tę wiadomość
-
Zonikl, doskonale rozumiem z tą cierpliwością, ale sama po sobie wiem że wszystko wymaga czasu.
Dziecko jest najlepszym nauczycielem cierpliwości 🙈 ja już zauważyłam że wcześniej w niektórych sytuacjach wyszłabym z siebie, a teraz robię 2 wdechy i staram się zachować spokój 🤷
Foto, ile na dobę mniej więcej Helenka Ci zjada tego mleka?
Mój na początku nie chciał jeść, bo musiał się chyba do tego specyficznego smaku przyzwyczaić, ale co dzień to lepiej
A to mój 3 miesięczny łobuz 🥰
Zula36, Żonkil, Malina, Lady_Dior, baljov., Gela093, trodde, baksia, Annamaria, Bella01 lubią tę wiadomość
-
Natka mam dokładnie taką samą matę. 😁
Malina ja się szczepiłam Pfizerem niedawno. W zeszłym tygodniu miałam drugą dawkę. Liczę na to, że przekaże małemu przeciwciała.
Baljov ja też miałam brać heparynę przez 6 tygodni ale miałam tak dosyć tych zastrzyków po ciąży, że brałam niecałe 4. 😒
Zresztą jak zaczęły się porządne kolki to cały czas zapomniałam tak bardzo byłam nieprzytomna.Natka95 lubi tę wiadomość
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Natka,
U Ciebie jest inaczej, gdyż karmiłaś głównie piersią, a od niedawna dokarmiasz mm, my jesteśmy od dawna na mm i to jedyny pokarm Helenki. Zjada 500ml, czasami mniej czasami więcej. U nas nie wynika to z przejścia na pepti. Poza Nutramigen ma dużo gorszy smak i zapach, pepti przy tym to pikuś -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2022, 00:02
Natka95, Żonkil, Foto80, Malina, Gela093, baljov., trodde, Annamaria, baksia, Lady_Dior lubią tę wiadomość
-
Foto80 wrote:Natka,
U Ciebie jest inaczej, gdyż karmiłaś głównie piersią, a od niedawna dokarmiasz mm, my jesteśmy od dawna na mm i to jedyny pokarm Helenki. Zjada 500ml, czasami mniej czasami więcej. U nas nie wynika to z przejścia na pepti. Poza Nutramigen ma dużo gorszy smak i zapach, pepti przy tym to pikuś
Wiem, wiem pytam z ciekawości. Męża siostra karmiła obie córki Nutramigenem także wiem o czym mówisz ...
Zula, Adaś już taki duży 🥰 przystojniak ❣️Zula36 lubi tę wiadomość
-
🤩🤩🤩
Dziewczyny, ale te Wasze Maluszki są przesłodkie, aż do schrupania😍😍 i jakie już duże❤️
Masakra jak ten czas szybko leci. Ja sama widzę jak Alan się zmienia a minęło niecałe 3tyg.
Wrzucam Wam na chwile pozdrowienia od naszego Słodziaka❤️
Zula,
To widzę mamy podobna zagwostke🥺 ja może nie tyle boje się o mleko😉 co o ewentualne późniejsze konsekwencje🙄 w sensie wkręcam sobie, ze później mogą wystąpić powikłania🙈
Baksia,
A ile miała miesięcy Natalka jak się szczepilas?
Bo Trodde niedawno, Foto w połogu i teraz niewiem czy iść teraz czy odczekać jeszcze trochę🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2021, 12:50
Foto80, Annamaria, baksia, trodde lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ale słodkie te Wasze bobasy 😍🥰💗
Ja sie szczepilam jeszcze w ciąży Pfizerem i karmienie piersia nie było przeciwskazaniem.
Biorę 0,4 heparyny u chyba sobie już odpuszcze bo musiałabym zacząć nowe opakowanie.Malina lubi tę wiadomość
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10