czy potrzebny zabieg?
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie, przez moment byłam juz na stronie belly, niestety wczoraj wszystko się zaczęło. Piersi przestały bolec, krwawienie, bol brzucha. Beta dzisiaj potwierdziła ,ze moja ciąża skończyła się w 5 tygodniu. Mam do Was pytanie czy organizm przy tak młodej ciąży oczysci się sam czy potrzebny zabieg, jakieś tabletki?
-
Witaj! Bardzo mi przykro, że spotkało to Ciebie. Uważam, że Twoje wątpliwości powinno rozwiać usg,jeśli nie wykształcił się jeszcze pęcherzyk płodowy i zarodek to organizm powinien sobie naturalnie poradzić z oczyszczeniem. Ale widzę, że krwawienie nastąpiło tydzień po teście więc można uznać, że to ciąża biochemiczna. Na tak wczesnym etapie nie decydowałabym się na zabieg łyżeczkowania ponieważ on także nie jest obojętny dla organizmu. Polecam jednak wizytę u ginekologa i konsultację3 Aniołki w niebie
-
nick nieaktualnytak mi przykro... ja swoją ciąże straciłam w 10 tc a lekarze powiedziali mi, że przestała się rozwijać na 6/7 tc ;/ wiem co czujesz. Ciąża wczesna, ale tak jak pisała Lili wizyta u gina potrzebna. Odezwij się później co gin Ci powiedział . 3maj się *.*
-
agulka przykro mi bardzo..
Myślę że lekarz Ci powie na wizycie, ale wydaje mi się że nie trzeba będzie zabiegu przy tak wczesnej ciąży. Sciskam mocno i tulę :*
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagulka0629 wrote:Witajcie, przez moment byłam juz na stronie belly, niestety wczoraj wszystko się zaczęło. Piersi przestały bolec, krwawienie, bol brzucha. Beta dzisiaj potwierdziła ,ze moja ciąża skończyła się w 5 tygodniu. Mam do Was pytanie czy organizm przy tak młodej ciąży oczysci się sam czy potrzebny zabieg, jakieś tabletki?
hiacynta99 lubi tę wiadomość
-
USG pokazuje, ze się wszystko ładnie samo oczyszcza . nie ide do szpitala. Czy to krwawienie jest traktowane jako nowy cykl? Jestem na tyle silna zeby rozpocząć starania na nowo.tylko pytanie kiedy? Wszystkim Wam wspolczuje ogromnie i wierze,ze każda z nas urodzi zdrowa dzidzie. Jesteście kochane, dziękuje za wsparcie..
-
pierwszy dzień krwawienia należy traktować jako nowy początek nowego cyklu. Trzymam kciuki :*
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
nick nieaktualnyagulka0629 wrote:USG pokazuje, ze się wszystko ładnie samo oczyszcza . nie ide do szpitala. Czy to krwawienie jest traktowane jako nowy cykl? Jestem na tyle silna zeby rozpocząć starania na nowo.tylko pytanie kiedy? Wszystkim Wam wspolczuje ogromnie i wierze,ze każda z nas urodzi zdrowa dzidzie. Jesteście kochane, dziękuje za wsparcie..
Miałam taka sama sytuacje. Poroniłam w 6tc i dostałam krwawienie które było pierwszym dniem@. Na USG tez było czyściutko i lekarka kazała sie od razu starać. Powodzenia i trzymam kciuki:) -
Ja tydzien temu poronilam w 16 tygodniu, wiedzialam z usg ze ciaza przestala sie rozwijac ale moj organizm nie odbieral chyba sygnalow... w szpitalu dostalam 4 tabletki dopochwowe i wszystko poszlo samo... bez zabiegow, praktycznie tego samego dnia ustaly duze krwawienia, dzisiaj mija tydzien od tego i bardziej plamie niz krwawie takze oczyszczanie sie konczy. w szpitalu powiedzieli ze moge zaczac sie starac po pierwszej normalnej miesiaczce. Tlumaczyli mi, ze np jesli po poronieniu bede krwawic 2 tygodnie potem, dwa nie i znow pojawi sie krwawienie to juz jest normalna miesiaczka i po niej mozemy zaczac. Wazne zeby odczekac do pierwszej normalnej, ktora moze sie pojawic w bardzo roznych dla kazdej z nas terminach...Adas 4.9.12 r.
Aniolek... 2.06.2015 - 16 tydzien...
Kubus 18.06.16r. -
nick nieaktualnyJa poronilam ciaze biochemiczna w 5t. Wszystko samo sie oczyscilo. Lekarz Kazal mi czekac 3mc ale skonsultowalam z innym I mozemy sie starac od razu. To zdarza sie bardzo czesto chociaz to boli.
Lekarz polecil mi robic test najwczesniej 7 dni po spodziewanej miesiaczce zeby sobie oszczedzic stresu.. -
nick nieaktualny
-
hej no lekarzem nie jestem, ale czytalam ginekologiczne artykuły że do 8 tyg raczej farmakologicznie się 'leczy'
Ja poroniłam w 11 tyg i się bez zabiegu obeszło!
całe szczęscie bo moge starac sie odrazuPoronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
-
aaa i tak niby dzień poronienia jak pierwszy @, ale np u mnie owulacja nastąpiła kilka dni później niż zwykle, więc nie zdziwi mnie jak i okres przyjdzie pare dni późniejPoronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
-
Witajcie ja miałam zabieg dwa dni temu byłam w 10 tyg ciąża zatrzymala sie w 6 w piątek miałam bete jeszcze 16000 w poniedziałek juz 12000 gdy zapytałam lekarza czy mogę czekac na naturalne poronienie powiedział ze nie ma mowy bo nie wyczyszcze sie sana bo za wysoka beta tajze niewiem od czego to jest zależneKiara12006
-
ja tez nie wiem... ale na wlasnym przykladzie widzialam jak to moze wygladac, 16 tydzien, 4 tabletki dopochwowe i oczyscilam sie sama bez zadnego zabiegu, nie poronilam samoistnie, w szpitalu to wywolali i nie bylo zadnego lyzeczkowania. Wczoraj bylam na kontroli u ginekologa, 2 tygodnie po wszystkim i jestem czysta. Macica jeszcze tylko lekko powiekszona. Czyli jak widac da sie to zrobic bardziej naturalnieAdas 4.9.12 r.
Aniolek... 2.06.2015 - 16 tydzien...
Kubus 18.06.16r. -
Dziewczyny ja mam ten sam problem. W sobotę trafiłam o 6:00 do jednego szpitala z silnym bólem brzucha i plamieniem, lekarz stwierdził, że wszystko ok i odesłał nas do domu. W domu po 4 godzinach zaczęłam krwawić, szybko z mężem pojechaliśmy do innego szpitala gdzie od razu przyjęto mnie na oddział z podejrzeniem poronienia. No i stało się... Beta spadła do 392. Teraz leżę w szpitalu, wczoraj podali mi tabletki na oczyszczenie, jeszcze do końca się nie rozpuściła, narazie wstrzymują się z zabiegiem, prawdopodobnie podadzą je jeszcze raz. Rano pobrali mi krew powtórnie na betę. Wiecie może, jak długo mogę się wstrzymać z zabiegiem tak żeby nie zaszkodzić sobie na przyszłość? I czy jest szansa, że macica oczyści się po kolejnych tabletkach?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 08:32
Stópka
Aniołek [*] 04.07.2015 r.
Aniołek [*| 15.03.2016 r.
Mutacja MTHFR C677T, A1298C. -
A mi najpierw podali dwie, nie poszło... dzisiaj poprawili cztery, jutro rano mam mieć USG jeśli dalej nic to zabieg. Chociaż macica juz jest czysta, ale w szyjce zalega... I boję się jak cholera.
Aniołek 04.07.2015Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 22:06
Stópka
Aniołek [*] 04.07.2015 r.
Aniołek [*| 15.03.2016 r.
Mutacja MTHFR C677T, A1298C.