X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Czy to może być ciąża biochemiczna
Odpowiedz

Czy to może być ciąża biochemiczna

Oceń ten wątek:
  • Anett9300 Ekspertka

Wysłany: 5 września, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:
    Tak jestem w szpitalu właśnie.
    Jak myślicie które rozwiązanie jest najrozsądniejsze?
    U mnie w macicy pusto, w jajowodach też, jedynie torbiel na jajniku.

Kurczę to łyżeczkować to nie ma co. Może faktycznie poczekaj jeszcze aż się samo zacznie? Chociaż ja bym pewnie wzięła tabletki żeby to się jak najszybciej skończyło 😭

• Mq1991 Autorytet

Wysłany: 5 września, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:
    Tak jestem w szpitalu właśnie.
    Jak myślicie które rozwiązanie jest najrozsądniejsze?
    U mnie w macicy pusto, w jajowodach też, jedynie torbiel na jajniku.
    Ja bym raczej posłuchała lekarza niż naszych rad z forum ;) my nie wiemy jaka dokładnie masz sytuację i jak to u Ciebie wygląda.
    Ja z mojego doświadczenia mogę powiedzieć tylko tyle że ja chciałam żeby ten koszmar się jak najszybciej zakończył. Więc w przypadku pozamacicznej powiedzieli mi się najszybszą i najbardziej pewna opcja jest laparoskopia, więc się zdecydowałam. Przy poronieniu powiedzieli że najszybciej i najdokladniej oczyszcze się po Cytotecu. W szpitalu bardzo nie chcieli mi robić łyżeczkowania, bo jeszcze nie rodziłam. Ale gdyby uznali, że jest taka konieczność to bez wahania bym się zgodziła.

👱‍♀️ 33l👦🏻36l
    Starania od 08.2020, CP 💔 w 2022, Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin) od 10.2023, 4 x stymulacja owulacji, 3 x IUI.
    AMH 7,34, Cross-match 30,2%, CD56❌️

2025 Start IVF ✅️
    -25.01 - stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
    -10.02 - punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️
    -08.03/08.04 - I i II FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard)❌️
    -08.05 - III FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin) 7dpt beta 59, 9dpt 179, 11dpt 399, 13dpt 908, 19dpt USG, 21dpt 💔
    -17.07 IV FET ❌️
    -08-11.2025 antybiotykoterapia, immunosupresja 🛋
    -12.2025 V FET❔️⏳️
    Została ❄️

It's always darkest before the dawn
  • Panna_M Koleżanka

Wysłany: 5 września, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co decyzja jest taka że zostawiają mnie na obserwacji, dzisiaj była pobierana krew na bete i w niedzielę też będzie. Nie kwalifikuje się do podania leku, może krwawienie wystąpię ani. Poza tym nie mają pewności czy to nie będzie ciąża pozamaciczna, a wtedy podobno leki nie pomagają za wiele. W sumie dalej nic nie wiem, jak kilka dni temu, ale raczej lekarze skłaniają się do tego, że sama się oczyszczę. Chociaż pozostawili też nadzieję na zdrową ciążę, jednak czy w to wierzyć…

👧 30 👨31

•podejrzenie PCOS, AFC >20, pęcherzyk dojrzewa
    •macica dwurożna
    •brak lewego płata tarczycy

Wyniki:
    •AMH 9,46 ng/ml
    •TSH 2,35 ~ może być lepiej!
    •Ferrytyna 31,9 ng/ml ❌
    •Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
    •Żelazo 108✅
    •Testosteron 45,3 ng/dl ❌
    •Kwas foliowy 17,90 ng/ml ✅
  • Anett9300 Ekspertka

Wysłany: 5 września, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:
    Póki co decyzja jest taka że zostawiają mnie na obserwacji, dzisiaj była pobierana krew na bete i w niedzielę też będzie. Nie kwalifikuje się do podania leku, może krwawienie wystąpię ani. Poza tym nie mają pewności czy to nie będzie ciąża pozamaciczna, a wtedy podobno leki nie pomagają za wiele. W sumie dalej nic nie wiem, jak kilka dni temu, ale raczej lekarze skłaniają się do tego, że sama się oczyszczę. Chociaż pozostawili też nadzieję na zdrową ciążę, jednak czy w to wierzyć…

Nie pozostało Ci nic innego jak tylko czekać w takim razie 😔 kurczę trochę skomplikowana Twoja sytuacja jest. No ale musisz zaufać lekarzom. Oni wiedzą co robią na pewno. Życzę Ci dużo siły kochana 🫂

• Panna_M Koleżanka

Wysłany: 5 września, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Nie pozostało Ci nic innego jak tylko czekać w takim razie 😔 kurczę trochę skomplikowana Twoja sytuacja jest. No ale musisz zaufać lekarzom. Oni wiedzą co robią na pewno. Życzę Ci dużo siły kochana 🫂
    Dziękuję :(
    Ciężkie to jest dla mnie, bo nie jest to klasyczny przypadek i ta niewiedza jest najgorsza :( czego się spodziewać ehhh :(

👧 30 👨31

•macica dwurożna

Wyniki:
    •AMH 9,46 ng/ml
    •Ferrytyna 31,9 ng/ml ❌
    •Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
    •Żelazo 108✅
  • Anett9300 Ekspertka

Wysłany: 5 września, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:
    Dziękuję :(
    Ciężkie to jest dla mnie, bo nie jest to klasyczny przypadek i ta niewiedza jest najgorsza :( czego się spodziewać ehhh :(

Mój też nie był klasyczny. Właśnie byłam u lekarza na kontroli i powiedział że bardzo bardzo rzadko się zdarza żeby w ciąży pozamacicznej były takie przyrosty bety jak u mnie. Gdybyśmy się sugerowali tylko przyrostem dziś bym nie miała jajowodu. Jak to powiedział mój lekarz- po prostu miałam pecha. Nie wiem czemu przyciągam takie anomalia 🙄

• Mq1991 Autorytet

Wysłany: 5 września, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Mój też nie był klasyczny. Właśnie byłam u lekarza na kontroli i powiedział że bardzo bardzo rzadko się zdarza żeby w ciąży pozamacicznej były takie przyrosty bety jak u mnie. Gdybyśmy się sugerowali tylko przyrostem dziś bym nie miała jajowodu. Jak to powiedział mój lekarz- po prostu miałam pecha. Nie wiem czemu przyciągam takie anomalia 🙄
    Anett u mnie beta przy cp przyrastała książkowo 🫣 dosłownie idealne przyrosty. Poszłam do lekarki (polecanej dr n. med) na wizytę potwierdzająca ciąze z betą powyżej 1500. Powiedziała mi że wprawdzie nie widać nic w macicy, ale czasem tak się zdarza i jest wszystko w porządku, mam przyjść za dwa tygodnie 🤷🏼‍♀️ nic mnie nie bolało, mialam jedynie delikatne plamienie, które tez jest uznawane za normę w ciąży... gdybym posłuchała jej, a nie swojej intuicji i nie pojechała do innego lekarza, który wystawil mi na cito skierowanie do szpitala to pewnie też skończyło by się pękniętym jajowodem, albo i gorzej. Ostatecznie laparoskopię zrobiono mi przy becie ok. 7000

👱‍♀️ 33l👦🏻36l
    Starania od 08.2020, CP 💔 w 2022, Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin) od 10.2023, 4 x stymulacja owulacji, 3 x IUI.

2025 Start IVF ✅️
    -08.03/08.04 - I i II FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard)❌️
    -08.05 - III FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin) 7dpt beta 59, 9dpt 179, 11dpt 399, 13dpt 908, 19dpt USG, 21dpt 💔
    -17.07 IV FET ❌️
    -12.2025 V FET❔️⏳️
    Została ❄️

• Anett9300 Ekspertka

Wysłany: 6 września, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    Anett u mnie beta przy cp przyrastała książkowo 🫣 dosłownie idealne przyrosty. Poszłam do lekarki (polecanej dr n. med) na wizytę potwierdzająca ciąze z betą powyżej 1500. Powiedziała mi że wprawdzie nie widać nic w macicy, ale czasem tak się zdarza i jest wszystko w porządku, mam przyjść za dwa tygodnie 🤷🏼‍♀️ nic mnie nie bolało, mialam jedynie delikatne plamienie, które tez jest uznawane za normę w ciąży... gdybym posłuchała jej, a nie swojej intuicji i nie pojechała do innego lekarza, który wystawil mi na cito skierowanie do szpitala to pewnie też skończyło by się pękniętym jajowodem, albo i gorzej. Ostatecznie laparoskopię zrobiono mi przy becie ok. 7000

To widzę że miałysmy bardzo podobną sytuację. Ja też poszłam do lekarza przy becie 1512 ale powiedział od razu że obraz niejednoznaczny bo coś było widać w jajowodzie. No a dzień później zaczęło się pobolewanie podbrzusza to już byłam pewna że coś nie tak. No i dzień później już była laparoskopia

• Panna_M Koleżanka

Wysłany: 7 września, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie piątkowy wynik bety spadł do 60, a dzisiaj z rana zaczęło się plamienie. Trochę pobolewa mnie brzuch, czuję jakbym miała okres.

👧 30 👨31

•macica dwurożna

Wyniki:
    •AMH 9,46 ng/ml
    •Ferrytyna 31,9 ng/ml ❌
    •Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
    •Żelazo 108✅
  • Anett9300 Ekspertka

Wysłany: 7 września, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:
    U mnie piątkowy wynik bety spadł do 60, a dzisiaj z rana zaczęło się plamienie. Trochę pobolewa mnie brzuch, czuję jakbym miała okres.

Właśnie miałam pisać co u Ciebie. To chyba się już zaczęło 😔

• Mq1991 Autorytet

Wysłany: 7 września, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:
    Trzymaj się! 🫂

👱‍♀️ 33l👦🏻36l

2025 Start IVF ✅️
    -17.07 IV FET ❌️
    -12.2025 V FET❔️⏳️
    Została ❄️

• Kassialka Ekspertka

Wysłany: 7 września, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rok temu poroniłam, ciaza zatrzymała sie na 6 tyg. Ciaza bliźniacza. Moje lekarka dala skierowanie do szpitala, ale powiedziala do którego jechać zeby nie chcieli robić łyżeczkowania. W szpitalu odesłali do domu aby zaczęło sie samo, długo czekałam około 2 tyg, ale nie żałuję. Zaczęło sie w sobotę a w poniedziałek normalnie poszłam do pracy, czułam ze to dla mnie lepsze i dzięki temu głowa odpoczęła. Bardzo Wam współczuję dziewczyny

06.2024 💔👼 👼 6t
    08.2025 💔 biochem
    5.09.2025⏸️
    6.09 beta 276, pr 40
    8.09 beta 778,9 pr 37,8
    9.09 jest pęcherzyk
    23.09 mamy ❤️

30.10 prenatalne 🙏
    Luteina, polocard, neoparin 💉

preg.png
  • Panna_M Koleżanka

Wysłany: 7 września, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rozkręca się coraz bardziej, ale jeszcze nie boli. W sumie czuję się jakbym właśnie miała okres, bo ten ból pojawia się u mnie troszkę później. Jutro mam USG w szpitalu i doktor zadecyduje co robić. Być może obejdzie się bez leków. Jest mi bardzo przykro że tak to się skończyło :(
    Rozumiem Cię bo też już bym chciała wrócić do życia i starać się myśleć o czymś innym :(

👧 30 👨31

•macica dwurożna

Wyniki:
    •AMH 9,46 ng/ml
    •Ferrytyna 31,9 ng/ml ❌
    •Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
    •Żelazo 108✅
  • Kassialka Ekspertka

Wysłany: 7 września, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:
    U mnie rozkręca się coraz bardziej, ale jeszcze nie boli. W sumie czuję się jakbym właśnie miała okres, bo ten ból pojawia się u mnie troszkę później. Jutro mam USG w szpitalu i doktor zadecyduje co robić. Być może obejdzie się bez leków. Jest mi bardzo przykro że tak to się skończyło :(
    Rozumiem Cię bo też już bym chciała wrócić do życia i starać się myśleć o czymś innym :(

Najważniejsze ze jesteś w dobrych rękach i że zaczelo sie samo, szybciej dojdziesz do siebie. Lekarz mi mowil ze to bedzie taka większa miesiączka i tak tez było. Nie nastawiaj sie na jakieś mocne bóle, zobaczysz że nie będzie różnic sie jakoś bardzo od miesiączki. Dasz sobie radę , trzymam kciuki !

Panna_M lubi tę wiadomość

06.2024 💔👼 👼 6t
    08.2025 💔 biochem
    5.09.2025⏸️
    6.09 beta 276, pr 40
    8.09 beta 778,9 pr 37,8
    9.09 jest pęcherzyk
    23.09 mamy ❤️

30.10 prenatalne 🙏

preg.png
  • Panna_M Koleżanka

Wysłany: 8 września, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy przy takim poronieniu widziałyście jakieś tkanki? U mnie nie było stwierdzonego zarodka, ale panie pielęgniarki mimo to prosiły, że jeśli coś zaobserwuje to mam zabezpieczyć do badań. Co wtedy może zostać stwierdzone?

👧 30 👨31

•macica dwurożna

Wyniki:
    •AMH 9,46 ng/ml
    •Ferrytyna 31,9 ng/ml ❌
    •Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
    •Żelazo 108✅
  • Kassialka Ekspertka

Wysłany: 8 września, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem do badań zabezpiecza się na życzenie pacjentki, jesli by chciała sprawdzić przyczynę. U mnie były zarodki ale niewielkie skrzepy przy tym, jak przy trochę większej miesiączce i tyle, ale nikt mi nic nie mówił o zabezpieczaniu materiału

06.2024 💔👼 👼 6t
    08.2025 💔 biochem
    5.09.2025⏸️
    6.09 beta 276, pr 40
    8.09 beta 778,9 pr 37,8
    9.09 jest pęcherzyk
    23.09 mamy ❤️

30.10 prenatalne 🙏

preg.png
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 8 września, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:
    Czy przy takim poronieniu widziałyście jakieś tkanki? U mnie nie było stwierdzonego zarodka, ale panie pielęgniarki mimo to prosiły, że jeśli coś zaobserwuje to mam zabezpieczyć do badań. Co wtedy może zostać stwierdzone?
    To standardowa procedura, że muszą powiedzieć o mozliwości zabezpieczenia tkanek. Ja jak przyjechałam do szpitala, to zarodka już też nie było i mimo to lekarze mówili, że jak chcę to mogę zabezpieczyć skrzepy. Tylko, ze jeśli nie ma zarodka to nic z tych badań nie wyjdzie. Jakby były tkanki zarodka, to można by było zbadać czy był zdrowy genetycznie. A i z tego co słyszałam, to te badania są płatne i to niemalo (niech ktoś mnie poprawi, jeśli coś źle mowię)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września, 08:23

👱‍♀️ 33l👦🏻36l

2025 Start IVF ✅️
    -17.07 IV FET ❌️
    -12.2025 V FET❔️⏳️
    Została ❄️

• Panna_M Koleżanka

Wysłany: 8 września, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    To standardowa procedura, że muszą powiedzieć o mozliwości zabezpieczenia tkanek. Ja jak przyjechałam do szpitala, to zarodka już też nie było i mimo to lekarze mówili, że jak chcę to mogę zabezpieczyć skrzepy. Tylko, ze jeśli nie ma zarodka to nic z tych badań nie wyjdzie. Jakby były tkanki zarodka, to można by było zbadać czy był zdrowy genetycznie. A i z tego co słyszałam, to te badania są płatne i to niemalo (niech ktoś mnie poprawi, jeśli coś źle mowię)
    Dzisiaj wychodzę do domu. Pani profesor zebrała tkanki na badanie. Czuję się ok i chciałabym wrócić do domu, niedługo mam urlop i podobno nie ma przeciwwskazań do wyjazdu. Ciąża była bardzo wczesna, podobno oczyszczam się dobrze, beta spadła już do 7.
    Zmartwiło mnie to, że kazano mi ze staraniami czekać 3 miesiące

👧 30 👨31

•macica dwurożna

Wyniki:
    •AMH 9,46 ng/ml
    •Ferrytyna 31,9 ng/ml ❌
    •Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
    •Żelazo 108✅
  • LemonkazWro Koleżanka

Wysłany: 8 września, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:
    Dzisiaj wychodzę do domu. Pani profesor zebrała tkanki na badanie. Czuję się ok i chciałabym wrócić do domu, niedługo mam urlop i podobno nie ma przeciwwskazań do wyjazdu. Ciąża była bardzo wczesna, podobno oczyszczam się dobrze, beta spadła już do 7.
    Hej u mnie to samo, poronilam w 5TC + 1 w szpitalu samoistnie bo pare godzin wczesniej dostalam krwawienia w pracy. Niewiadomo czemu, na USG nie bylo nic beta 183 spadla w tydzien do 2,7…

• Anett9300 Ekspertka

Wysłany: 9 września, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:

Ja zaszłam w ciążę w 3 cyklu po poronieniu. A miałam łyżeczkowanie. Nic mi nawet nie mówiono o staraniach żeby się wstrzymać czy coś. Ale ja czekałam właśnie 3 miesiące. Najpierw chciałam porobić wszystkie badania i udałam się do specjalisty. Miałam histeroskopie diagnostyczną i 2 dni później zaszłam w ciążę 😊

‹‹ 3 4 5 6 7
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ