Forum Poronienie Jakie badania po poronieniu?
Odpowiedz

Jakie badania po poronieniu?

Oceń ten wątek:
  • madlen200 Koleżanka
    Postów: 63 6

    Wysłany: 29 września 2018, 22:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero bede robic

  • madlen200 Koleżanka
    Postów: 63 6

    Wysłany: 29 września 2018, 22:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do poronienia doszlo w 6 tyg,zas w grudniu bylo puste jajo. Szukam specjalisty z Warszawy,poprzednie ciaze byly prowadzone 170 km stad,jak widac bez rezultatow.

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6754 9030

    Wysłany: 29 września 2018, 23:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy wczesnych poronieniach lekarze zalecają sprawdzenie trombofilii i zespołu antyfosfolipidowego. Rozumiem, że nie masz problemów z zajściem w ciążę tylko z jej utrzymaniem? A miałaś cytologię niedawno robioną? Może jakiś stan zapalny się przyplątał.

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • madlen200 Koleżanka
    Postów: 63 6

    Wysłany: 30 września 2018, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytologie mialam robiona na poczatku ciazy,po zabiegu lyzeczkowania mialam zapalenie ale watpie,zeby to zawazylo.Zobaczymy jak wyjdzie trombofila,bo te przeciwciala antykardiolipinowe,antykoagulant tocznia I antytrombina wyszly ok.Zastanawiam sie czy klek.zleci mi badanie kariotypu I badanie nasienia meza.
    Starania trwaja zwykle ok 3 msc,ale problem z utrzymaniem.

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6754 9030

    Wysłany: 30 września 2018, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kariotypy wyszły prawidłowe, genetyka zarodka również. Winę za obumarcie malucha zrzucam bardziej na stan zapalny plus te moje mutacje i przeciwciała. Ja przez 3 lata nie mogłam zajść w ciążę, więc ewidentnie mam coś rozregulowane. Szkoda, że do tej pory lekarze bagatelizowali sprawę.

    Zrób sobie tą trombofilię, może coś wniesie do sprawy. ANA też robiłaś czy tylko toczeń i kardiolipiny?

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • madlen200 Koleżanka
    Postów: 63 6

    Wysłany: 30 września 2018, 11:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam Anca,bialka c I s do tej pory ok,tylko o co chodzi z ta cmv I 1,1
    Cmv igg 366,czy teraz sie zarazilam czy podczas ciazy,pracuje w przedszkolu....ciagle jakies infekcje lapie.Odpornosc kiepsa

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6754 9030

    Wysłany: 30 września 2018, 23:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen200 wrote:
    Robilam Anca,bialka c I s do tej pory ok,tylko o co chodzi z ta cmv I 1,1
    Cmv igg 366,czy teraz sie zarazilam czy podczas ciazy,pracuje w przedszkolu....ciagle jakies infekcje lapie.Odpornosc kiepsa
    To może zrób sobie jakąś kurację wzmacniającą odporność? Neosine ma działanie przeciwwirusowe i niby odporność też podnosi. Chociaż nie wiem czy pomoże w przypadku cmv. Planujesz konsultować ten wynik z lekarzem?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 23:36

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • madlen200 Koleżanka
    Postów: 63 6

    Wysłany: 1 października 2018, 08:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planuje ale do lekarza ide dopiero ze wszystkimi wynikami badan,czyli za jakies 2tyg,w miedzy czasie powtorze cmv I awidnosc zrobie.Ale tak jak mowisz,malo prawdopodobne zeby cmv spowodowalo poronienie( zwlaszcza,ze to byl 6 tc I od poczatku byly plamienia).

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6754 9030

    Wysłany: 1 października 2018, 13:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen200 wrote:
    Planuje ale do lekarza ide dopiero ze wszystkimi wynikami badan,czyli za jakies 2tyg,w miedzy czasie powtorze cmv I awidnosc zrobie.Ale tak jak mowisz,malo prawdopodobne zeby cmv spowodowalo poronienie( zwlaszcza,ze to byl 6 tc I od poczatku byly plamienia).
    A badania nasienia robiliście? Czytałam, że za wcześne poronienia mogą być odpowiedzialne również bakterie w nasieniu

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • tunderka Przyjaciółka
    Postów: 119 43

    Wysłany: 30 października 2018, 23:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy badania, które się wykonuje do 6 tyg po poronieniu m.in. Zespół antyfosfolipidowy, Ana, wit D, kwas foliowy itd można wykonać nadal po miesiączce (która nadeszła przed upływem tych 6tyg).
    Czy badania po @ są już mniej miarodajne?
    I czy można je wykonać w trakcie @ czy zaczekać kilka dni i zrobić po ?

    marzec 2020 <3 czekamy... <3
    ckaidqk3qta8zasp.png

    [*] 12tc [*] 6tc

    Mutacje :
    Vleiden hetero, pai hetero, vr2 hetero, mthfr hetero
    + niedoczynność tarczycy
    + cukrzyca ciążowa
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6754 9030

    Wysłany: 31 października 2018, 07:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego robiłam oo 8-9tyg od zabiegu. Hematolog mnie na nie skierował

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 października 2018, 16:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Man pytanie Z listy tych badan które robiłyscue to ktore są wiarygodne tylko zaraz po poronieniu?

  • tunderka Przyjaciółka
    Postów: 119 43

    Wysłany: 5 listopada 2018, 09:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od którego ANA zacząć?
    Ana 1 czy odrazu Ana3?

    marzec 2020 <3 czekamy... <3
    ckaidqk3qta8zasp.png

    [*] 12tc [*] 6tc

    Mutacje :
    Vleiden hetero, pai hetero, vr2 hetero, mthfr hetero
    + niedoczynność tarczycy
    + cukrzyca ciążowa
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6754 9030

    Wysłany: 5 listopada 2018, 17:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tunderka wrote:
    Dziewczyny od którego ANA zacząć?
    Ana 1 czy odrazu Ana3?
    Najpierw ana1, dopiero jak wyjdzie dodatnie to ana2 i ana3 :)

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • tunderka Przyjaciółka
    Postów: 119 43

    Wysłany: 6 listopada 2018, 00:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dobrze zaczęłam :) dzięki
    Bo gdzieś czytałam że zaczynają od ana3 I się zastanawiałam co robić.

    marzec 2020 <3 czekamy... <3
    ckaidqk3qta8zasp.png

    [*] 12tc [*] 6tc

    Mutacje :
    Vleiden hetero, pai hetero, vr2 hetero, mthfr hetero
    + niedoczynność tarczycy
    + cukrzyca ciążowa
  • madlen200 Koleżanka
    Postów: 63 6

    Wysłany: 10 listopada 2018, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,czy wiecie gdzie w Warszawie badac i konsultowac wynik nasienia?
    Moze Wasz maz/partner badal i jestescie w stanie kogos polecic?

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6754 9030

    Wysłany: 14 listopada 2018, 17:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam właśnie wyniki badań i bardzo Was proszę o pomoc w interpretacji. W nawiasie podałam normy. Dodam tylko, że badania robiłam 16dc i byłam na Acardzie

    Koagulologia
    - czas kefalinowo-kaolinowy APTT - 29,8 sek (23,3-34,8 )

    Antykoagulant tocznia
    PTT-LA - 32,8 sek (31,4-43,4)
    DRVV Screen - 37,7 sek (31,4-41,5)
    Współczynnik przesiewowy - 1,03 (<=1,2)

    Przeciwciała antykardiolipinowe - (<10 ujemny, 10-20 - nisko poz, 20-40 średnio poz, >40 wysoko poz)
    ACA IgG - 14,5
    ACA IgG - 9
    Przeciwciała anty beta-2GPI <8,9 (<12 ujemny, 12-16 wątpliwy, 16- dodatni

    Wolne białko S - 108% (71-113%)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 17:32

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • KalinaP Przyjaciółka
    Postów: 97 148

    Wysłany: 20 listopada 2018, 22:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, straciłam pierwszą ciążę. Poronienie zatrzymane 9t, łyżeczkowanie. Czytam teraz jakie badania powinnam zrobić. Boję się że zostanę odesłana z kwitkiem, tak jak wiele z Was napisało, że typową reakcją lekarzy jest to, że "zdarza się..."
    Ja to rozumiem, faktycznie statystyki są bezlitosne i zdarza się.... Jednak inaczej jak zdarza się gdy ma się ma lat, 25, 30. Ja nie mogę czekać do ewentualnych następnych razów, żeby rozpocząć diagnostykę i ew leczenie, bo mam lat 40! Nawet teraz, zakładająć że wszystko pójdzie dobrze, mam szansę urodzić dziecko za ponad rok ( czekanie po zabiegu, cykle itp. )a jeśli coś pójdzie nie tak, to wszystko przesuwa się o niewiadomo ile i po prostu może mi nie starczyć czasu, bo tu też statystyki są bezlitosne. Zdaje sobię sprawę, że teraz w ciążę zachodzą i 50 latki, ale Polska to nie Ameryka i jednak tu nie jest to standard oraz takie ciąże wymagają ogromnych nakładów, głównie finansowych i mimo wszystko są bardzo trudne i obarczone dużym ryzykiem.
    Skracająć. Czy wiecie może jakie badania mogę "wymóc" na moim lekarzu, lekarzach. W końcu płacę ten cholerny ZUS i w sumie przez lat naście może kilka razy korzystałam z państwowej służby zdrowia i uważam że mi się zwyczajnie należy! Czy np zakładająć że dostanę skierowanie do genetyka, to istnieje szansa że da mi on skierowanie na badania genetyczne w ramach NFZ po 1 poronieniu? Czy to zależy od lekarza czy musi mieć czarno na białym udokumentowane 2/3 poronienia i basta. Jakie są przepisy? Czy któraś z Was się orientuje.
    Oraz czy któraś z Was wie coś na temat PORADNIA I KLINIKA DIAGNOSTYKI I LECZENIA NIEPŁODNOŚCI w CZMP w Łodzi - czego można się spodziewać, czy któraś z Was zapisała się tam i może była już na wizycie. Będę wdzięczna za każdą informację.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 22:36

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6754 9030

    Wysłany: 21 listopada 2018, 07:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KalinaP, ja niestety prawie wszystkie badania robiłam prywatnie. Lekarze ginekolodzy mają związane ręce przez NFZ i zwykle nie mają możliwości wypisania skierowania na takie badania jak ANA, zespół antyfosfolipidowy czy trombofilia. Na zwykłe hormony, typu TSH, progesteron, prolaktyna pewnie skierowanie dostaniesz od gina, a jak nie do udaj się do endokrynologa. Z kolei od lekarza rodzinnego możesz dostać skierowanie na morfologię, mocz, glukozę i cholesterol.

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • KalinaP Przyjaciółka
    Postów: 97 148

    Wysłany: 21 listopada 2018, 20:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaA, Dziękuję l, odniosłam wrażenie, że Dziewczyny dostają skierowania na bardzo różne badania, stąd moje wątpliwości czy NFZ to nie taka wymówka, a tak na prawdę lekarz ma swoje możliwości. W końcu kto może potwierdzić, że miałam tylko jedno poronienie... nie jest nigdzie napisane, że kwalifikują np dwa poronienia w przeciągu np 3 ostatnich lat, w pełni udokumentowane. W końcu nie każde poronienie kończy się wizytą w szpitalu i zabiegiem. Teoretycznie można założyć, że poronień miałam więcej (o niektórych mogłam nawet niewiedzieć) Głownie interesują mnie badania genetyczne, one są bardzo kosztowne. Nic, zobaczę, zapisałam się do genetyka, skierowanie powinnam raczej dostać bez problemów nawet od internisty, zobaczymy czy genetyk, zapisze badania. Najgorsza jest ta medyczna obłuda. W NFZ ... pierwsze poronienie, prosze nic nie robić, nic się nie stało. Prywatnie, dobrze że zdecydowała się pani na badania, to bardzo istotne aby wykluczyć wszystkie możliwe czynniki... W każdym razie jutro idziemy z mezem do androloga, zapisalam sie do przychodni diagnostyki nieplodnosci w CZMP, zobaczymy jak działa flagowy ośrodek narodowego programu wspierania rozdrodczości - może zmienie zdanie na temat dobrej zmiany...
    PS w wypisie ze szpitala po zabiegu, który dostalam od salowej (lekarz nie zbadał mnie po ani nie porozmawiał)w zaleceniach było napisane, prowadz zdrowy tryb zycia, pozbądz się nałogów... ale to ile będę krwawić po, czy może. boleć i czy mogę przyjmować jakieś leki oraz kiedy zgłosić się na badanie kontrolne, te istotne fakty już się w wypisie nie pojawiły. Dlatego mam zamiar przeprowadzić zmasowany atak na służbę zdrowia i wydrzeć z gardła co mi się należy, jako pacjentce! :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 20:50

‹‹ 96 97 98 99 100
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.