X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie kiedy można się starać po poronieniu ?
Odpowiedz

kiedy można się starać po poronieniu ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEBIESKAA - współczuję ci bardzo straty ;( Planujesz kolejna ciążę ? Czy na razie będziesz chciała odczekać??

Dzisiaj byłam u lekarza i zrobili mi badania za tydzień będą wyniki, mi lekarz powiedział że jak zajdę w drugą ciążę to jak się będę źle czuła to zacznie mnie wysyłać na jakieś badania ale jak będzie to trudno określić może tylko tak mówił , poza tym będę próbowała latać do Polski co jakiś czas na badania , lekarz w Polsce mówił że jak zajdę to żeby do niego przyjść to da mi duphaston .. jeżeli uda mi się zajść w drugą ciąże a znów coś wyjdzie nie tak to wtedy zrezygnuję z pracy w Norwegii i wracam do Polski , w Polsce przynajmniej lekarze robią jakieś badania usg czy krwi a tu 1 usg w 18-20 tyg, trzy pierwsze miesiące nie uznają jako ciąża gdzie w Polsce te własnie 3 pierwsze są najważniejsze ,,,

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja poroniłam 20.09, nie miałam łyżeczkowania, to było samoistne (równo 8 tygodni od daty ostatniej miesiączki). Dostałam unidox i exacyl. Od listopadowego okresu staramy się na nowo. Nie mam żadnych obaw związanych z ponownym poronieniem, ale nadal nic się nie udaje.. Mam dużo stresu to fakt, ale czy to aż tak wpływa? Nie miałam wcześniej takich problemów, zeszłam dwa razy w ciążę za pierwszym podejściem..

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    NIEBIESKAA - współczuję ci bardzo straty ;( Planujesz kolejna ciążę ? Czy na razie będziesz chciała odczekać??

Dzisiaj byłam u lekarza i zrobili mi badania za tydzień będą wyniki, mi lekarz powiedział że jak zajdę w drugą ciążę to jak się będę źle czuła to zacznie mnie wysyłać na jakieś badania ale jak będzie to trudno określić może tylko tak mówił , poza tym będę próbowała latać do Polski co jakiś czas na badania , lekarz w Polsce mówił że jak zajdę to żeby do niego przyjść to da mi duphaston .. jeżeli uda mi się zajść w drugą ciąże a znów coś wyjdzie nie tak to wtedy zrezygnuję z pracy w Norwegii i wracam do Polski , w Polsce przynajmniej lekarze robią jakieś badania usg czy krwi a tu 1 usg w 18-20 tyg, trzy pierwsze miesiące nie uznają jako ciąża gdzie w Polsce te własnie 3 pierwsze są najważniejsze ,,,

tak..planuje ciaze, ale na razie minimum miesiac przygotowan, niestety tutaj jest ciemnogrod...

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg85 wrote:
    Hej, ja poroniłam 20.09, nie miałam łyżeczkowania, to było samoistne (równo 8 tygodni od daty ostatniej miesiączki). Dostałam unidox i exacyl. Od listopadowego okresu staramy się na nowo. Nie mam żadnych obaw związanych z ponownym poronieniem, ale nadal nic się nie udaje.. Mam dużo stresu to fakt, ale czy to aż tak wpływa? Nie miałam wcześniej takich problemów, zeszłam dwa razy w ciążę za pierwszym podejściem..

hej Meg85 !! co do stresu to na pewno wpływa może nie u każdego u mnie akurat tak jest. Jak zaczynaliśmy starania miałam dużo stresu i w ogóle a w miesiącu gdzie trochę odpuściłam nie myślałam tak o wszystkim to się udało.. teraz znów na nowo zaczynam starania i nie wiem jak to będzie bo już zaczynam o tym myśleć czy się uda ,, własnie kilka dni temu dostałam 1 miesiączkę po poronieniu . Ja mam cykle 25-27 dni ale ta dostałam w 30dc ale trwała tylko 3 dni boję się ze coś może być nie tak bo od czasu do czasu mam ból jak na miesiączkę i zdarza się ze np miałam 3 dni miesiączkę później dzień spokój i potem trochę znów poleciało i teraz czasami tak jakby plamię na kolor brunatny, ale gorączki nie mam poza tym czuję się dobrze .. Czytałam gdzieś że macica może się oczyszczać do 6 tygodni

A wspomagasz czymś starania np .bierzesz olej z wiesiołka ?? mierzysz temperaturę ?? stosujesz testy owulacyjne ??

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ