Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Magiczny Wątek - Czarowna Jesień
Odpowiedz

Magiczny Wątek - Czarowna Jesień

Oceń ten wątek:
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek wrote:
    Czekam na razie w labo w poczekalni. Nie wiem czy w ogóle zdążę bo do 9 pobierają krew a ja jakos nie mogłam sie zebrac na wxzesniej... Wynik będę miała nie wiem kiedy... Zapytam czy będę mogla zadzwonic pp wynik bo jak nie to odbiorę dopiero jutro..
    u nas wyniki można w necie podejrzeć

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia to i tak się ciesz że w ogóle miałaś w aptece, bo ja u mnie obleciałam wszystkie apteki w okolicy i nigdzie nie mieli :) Ja mierzę zwykłym elektronicznym z jednym miejscem po przecinku więc nie jest zbyt dokładnie :)

Kasia u mnie tez się tak mówi, że córka odbiera urodę a synek dodaje, ale siostry tak ładnie wyglądały z córkami, że u nas to się chyba nie sprawdza chyba u nas. A czy ciąża jest to też się okaże. Korci mnie, żeby na betę pójść, ale chyba sobie daruję dopóki mi jako taki test nie wyjdzie :)

Agnieszka0812, s1985 lubią tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katkaz wrote:
    Kacha, u mnie się mówi, że jak kobieta na początku ciązy źle wygląda, to znaczy, że córka ciągnie z niej urodę, a jak pięknieje, to syn będzie :) więc... tego, że zaciążyłaś to jestem pewna, ciekawa jestem tylko czy to się sprawdzi :P

Moja kuzynka tez tak powtarzala i z racji tego ze wygladala jak upior to nie dopuszczala do siebie mysli ze moze byc inaczej jak corka i wszystko planowala pod katem dziewczynki... jakiez bylo rozczarowanie jak okazalo sie ze to syn...
    I to doslownie rozczarowanie i rozzalenie! Laska zamiast cieszyc sie ze zaszla za pierwszym strzalem i wszystko z dzieckiem ok to rozpaczala ze bedzie syn...

• katkaz Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    http://allegro.pl/pewny-termometr-owulacyjny-kardioline-kl60-0-01-c-i5455176996.html ja kupiłam taki bo jak pani w aptece powiedziałą żeowulacuyjne u nich 90 zł kosztują to ja wysmiałam obróciłam się na pięcie i wyszłąm ;]

dzięki Sysia, w domku sobie pooglądam , bo w pracy mi allegro blokują :P

s1985 lubi tę wiadomość

Adaś 14.07.17r.
    Aniołek 9tc [*] 03.11.15r.
    Aniołek 12tc [*] 29.06.15r
    Zosia :) 31.01.14r
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Moja kuzynka tez tak powtarzala i z racji tego ze wygladala jak upior to nie dopuszczala do siebie mysli ze moze byc inaczej jak corka i wszystko planowala pod katem dziewczynki... jakiez bylo rozczarowanie jak okazalo sie ze to syn...
    I to doslownie rozczarowanie i rozzalenie! Laska zamiast cieszyc sie ze zaszla za pierwszym strzalem i wszystko z dzieckiem ok to rozpaczala ze bedzie syn...

Jak dla mnie to to nie ma żadnego znaczenia :)

4 Aniołki
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katkaz wrote:
    Ilonia, cudny ten Twój Kropuś, aż mi się łezka w oku zakręciła, ze wzruszenia :) coś mam przeczucia, ze to synuś będzie :) dużo zdrówka wam życzę :)

Pucuś, będzie dobrze. Trzymam kciuki za bete i piękne przyrosty.

Kacha, u mnie się mówi, że jak kobieta na początku ciązy źle wygląda, to znaczy, że córka ciągnie z niej urodę, a jak pięknieje, to syn będzie :) więc... tego, że zaciążyłaś to jestem pewna, ciekawa jestem tylko czy to się sprawdzi :P
    Marze o synku...obyvsie sprawdzilo,corke cudna juz mam...a ja zadnych chrostek,wypryskow buzka jak dupcia niemowlaczka;)ja tez uzywalam,normalnego elektronicznego i pod jezorkiem ;) co do bety to jak robia na miejscu to beda dzis popoludniu,jak robilam w szpitalu tam gdsie robili odrazu to po 6 godzinkach byl a jak musieli wozic to na 2 dzien,ale wszedzie jest inaczej

Agnieszka0812, Justine M lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez nie ale chyba bym dziewuszkę wolałą ;D

Agnieszka0812, Justine M lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:
    Jak dla mnie to to nie ma żadnego znaczenia :)
    No dla mnie tez nie wszystko jedno jaka plec wazne ze dziecko zdrowe jest! A ta glupia laska 2 dni ryczala ze nie taka plec jak chciala... no w pysk strzelic to za malo!

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• katkaz Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:

To tylko takie gadanie starych ciotek, nie wiem czy się sprawdza, ja w ciąży z Zośką na początku to strasznie wyglądałam, a tak od połowy to wręcz kwitnąco. W drugiej ciąży też wyglądałam okropnie, ale nie wiem jak płeć miała być, przeczucia tylko miałam, że synuś.

Wiaterek, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

Adaś 14.07.17r.
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    No dla mnie tez nie wszystko jedno jaka plec wazne ze dziecko zdrowe jest! A ta glupia laska 2 dni ryczala ze nie taka plec jak chciala... no w pysk strzelic to za malo!

no i roxa na gołe klaty z nią ;] No głupie są czasami laski, ale jakby jej się przytrafiło to co nam to inaczej by gadała. Zdrowe, śliczne, różowe :)

s1985 lubi tę wiadomość

4 Aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katkaz wrote:
    To tylko takie gadanie starych ciotek, nie wiem czy się sprawdza, ja w ciąży z Zośką na początku to strasznie wyglądałam, a tak od połowy to wręcz kwitnąco. W drugiej ciąży też wyglądałam okropnie, ale nie wiem jak płeć miała być, przeczucia tylko miałam, że synuś.
    Wiem wiem bo tez znam ta "teorie" z gadania starszych czlonkow rodziny ;-)

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to mnie też to wkurza, jak mi babcia np. życzyła "chłopaczka" bo u mnie dużo dziewczyn w rodzinie, moi rodzice 3 wnuczki mają i chłopaka żadnego, a i rodzice 3 córki i tylko jeden chłopak z przypadku ;] Teraz po poronieniu to mam nadzieję już nikt mi nic nie będzie życzył byleby zdrowe było :)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

4 Aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:
    no i roxa na gołe klaty z nią ;] No głupie są czasami laski, ale jakby jej się przytrafiło to co nam to inaczej by gadała. Zdrowe, śliczne, różowe :)
    A poszlabym bo laska ogolnie jebnieta! Jej siostra poronila 4 razy i wkoncu ja przekonalam jak sama szlam do kliniki zeby sprobowala tez poszla zaszla odrazu bo z tym nie miala problemu tylko z utrzymaniem a ta jak sie dowiedziala to byla autentycznie wkurwiona ze tamta jest w ciazy bo tylko ona moze byc...
    I nie wazne ze jej siostra stara sie od 5 lat my przeszlo 2 laska stwierdzila ze ona jest w ciazy i teraz nagle wszystkie chcemy byc!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa, niektóre laski naprawdę potrafią byc infantylne, bez względu na wiek...
    Wiaterek, ja też mam 2 siostry jeszcze i brata "z przypadku", późno rodzonego :) Chociaż jak na to spojrzeć z drugiej strony to i tak mama była młodsza w swojej 4 ciąży niż ja gdy poroniłam pierwszą.

Agnieszka0812, Wiaterek, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala chlopca,ale...coreczki sa tak cudowne,ze jak bedzie to bede skakac i uszkami klaskac,dla dziewczynki mam od wczoraj juz imie Lili Lilianka,tylko nie wiem co na to jeszcze moj,bo narazie nie poruszam z nim tego tematu i dam mu czasu troche,zeby sie bac przestal ;) cos czuje ,ze beda wojny o imie w tamtej straconej ciazy juz spiny na poczatku byly,tak ze tym razem ja wiem jak bedzie moja cora miec na imie i nieiwem co by musial zrobic zeby mnie przekonac hehe raczej nie mozliwe :)

Agnieszka0812, Renia7910, katkaz lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • katkaz Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    A poszlabym bo laska ogolnie jebnieta! Jej siostra poronila 4 razy i wkoncu ja przekonalam jak sama szlam do kliniki zeby sprobowala tez poszla zaszla odrazu bo z tym nie miala problemu tylko z utrzymaniem a ta jak sie dowiedziala to byla autentycznie wkurwiona ze tamta jest w ciazy bo tylko ona moze byc...
    I nie wazne ze jej siostra stara sie od 5 lat my przeszlo 2 laska stwierdzila ze ona jest w ciazy i teraz nagle wszystkie chcemy byc!

To naprawdę głupie dziewczynisko ! Ja tam się z każdej ciąży w okolicy cieszę :) moim marzeniem jest teraz zaciążyć i zdrowo donosić :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 09:01

Agnieszka0812, ilonia1984, s1985 lubią tę wiadomość

Adaś 14.07.17r.
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Ja bym chciala chlopca,ale...coreczki sa tak cudowne,ze jak bedzie to bede skakac i uszkami klaskac,dla dziewczynki mam od wczoraj juz imie Lili Lilianka,tylko nie wiem co na to jeszcze moj,bo narazie nie poruszam z nim tego tematu i dam mu czasu troche,zeby sie bac przestal ;) cos czuje ,ze beda wojny o imie w tamtej straconej ciazy juz spiny na poczatku byly,tak ze tym razem ja wiem jak bedzie moja cora miec na imie i nieiwem co by musial zrobic zeby mnie przekonac hehe raczej nie mozliwe :)
    Piękne imię :) a ja myślę, że po tym wszystkim to on się zgodzi na wszystko :P Nie będzie drażnił lwa ;)

ilonia1984 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś coś dla Ciebie ;]
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0215066ea13a.gif

Renia7910, katkaz, Justine M lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia napisałam Ci wiadomość na priv, zerknij proszę.

• katkaz Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:

Ślicznie - Lila, Lilka, Lilianka - lubię zdrobnienia :) A pierworodna córcia jak ma na imię?

ilonia1984 lubi tę wiadomość

Adaś 14.07.17r.
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ