Forum Poronienie Magiczny Wątek - Czarowna Jesień
Odpowiedz

Magiczny Wątek - Czarowna Jesień

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka0812 Autorytet
    Postów: 4434 5130

    Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    katkaz wrote:
    tarczycę badałam

    TSH 2,33 norma 0,27 - 4,20
    FT3 3,61 norma 2,00 - 4,40
    FT4 1,25 norma 0,93 - 1,70
    Prolaktyna 11,97 norma 4,79 - 23,30

    Glukozę tez niedawno robiła i wyszło ok.

    Niby wszystko w normie, a ja dalej rosnę :/
    Glukoza może być w normie, ja tak mam, że glukozę mam super, a jednak nie jest prawidłowo

    katkaz lubi tę wiadomość

    Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:
    Mi pisze że nie ma :/
    Udostępniony przyjaciółkom. Wydaje mi się że wszystkie was zaprosiłam, sprawdź proszę wiadomości :)

    Agnieszka0812, Wiaterek, s1985 lubią tę wiadomość

  • lunadelrospo Autorytet
    Postów: 2803 3844

    Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do domu,a tu 4 strony od rana.Dzisiaj mąż nazwał mnie dzieckiem samrtfona,bo notowalam szybko na ovu co wyszło ;)
    Już nie mogę doczekać się tnadchodzacych testowań waszych,szybciej będzie mi upływał mój cykl..
    Pucek,Ala,do piątku szybko zleci,a po wizycie będziecie mogły już odetchnąć..
    Już nie pamiętam czy pisałam,więc piszę teraz-Monia,Aga,Kehlana trzymam kciuki!

    Wiaterek, monilia84, s1985, Agnieszka0812, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

    f2w39jcgiqq8ck90.png
  • katkaz Ekspertka
    Postów: 158 209

    Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:
    KaSia ja Ci nie pomogę bo sama zaczełam tyć za bardzo. Ty pisałaś że z tarczycą coś masz nie tak to może to? Aga ma rację, dieta i ćwiczenia :)

    Kurcze w tym miesiącu juz jestem pod kreska finansową, ale na wrzesien chyba sobie karnet na jakies fikołki kupię ... bo pocwiczyc w domu to u mnie ciężko... nie mam motywacji...

    s1985 lubi tę wiadomość

    Adaś 14.07.17r.
    Aniołek 9tc [*] 03.11.15r.
    Aniołek 12tc [*] 29.06.15r
    Zosia :) 31.01.14r
  • katkaz Ekspertka
    Postów: 158 209

    Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Glukoza może być w normie, ja tak mam, że glukozę mam super, a jednak nie jest prawidłowo

    a co to znaczy? co jeszcze powinnam sprawdzić?

    Adaś 14.07.17r.
    Aniołek 9tc [*] 03.11.15r.
    Aniołek 12tc [*] 29.06.15r
    Zosia :) 31.01.14r
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzywą cukrową zrób. Wykrywa nieprawidłowy metabolizm glukozy. U mnie wychodzi w granicach normy a mimo to mam okropne wahania cukru.
    Co do diety to nawet ja wczoraj J mówiłam że muszę się wybrać do dietetyka, niby się nie objadam a tyję. U mnie to zapewne z braku ruchu, tym bardziej że z tą złamaną ręką to na razie nie poszaleje. Na wiosnę chciałabym wrócić do figury z czasów studiów - zmieniam stan cywilny, wypadałoby jakoś wyglądać ;)

    katkaz, Wiaterek, Justine M, Agnieszka0812, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

  • katkaz Ekspertka
    Postów: 158 209

    Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia7910 wrote:
    Krzywą cukrową zrób. Wykrywa nieprawidłowy metabolizm glukozy. U mnie wychodzi w granicach normy a mimo to mam okropne wahania cukru.
    Co do diety to nawet ja wczoraj J mówiłam że muszę się wybrać do dietetyka, niby się nie objadam a tyję. U mnie to zapewne z braku ruchu, tym bardziej że z tą złamaną ręką to na razie nie poszaleje. Na wiosnę chciałabym wrócić do figury z czasów studiów - zmieniam stan cywilny, wypadałoby jakoś wyglądać ;)

    Dobra krzywa cukrowa, dodano do listy badań, na które muszę zdobyć skierowanie :)

    Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

    Adaś 14.07.17r.
    Aniołek 9tc [*] 03.11.15r.
    Aniołek 12tc [*] 29.06.15r
    Zosia :) 31.01.14r
  • katkaz Ekspertka
    Postów: 158 209

    Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia7910 wrote:
    Krzywą cukrową zrób. Wykrywa nieprawidłowy metabolizm glukozy. U mnie wychodzi w granicach normy a mimo to mam okropne wahania cukru.
    Co do diety to nawet ja wczoraj J mówiłam że muszę się wybrać do dietetyka, niby się nie objadam a tyję. U mnie to zapewne z braku ruchu, tym bardziej że z tą złamaną ręką to na razie nie poszaleje. Na wiosnę chciałabym wrócić do figury z czasów studiów - zmieniam stan cywilny, wypadałoby jakoś wyglądać ;)

    a kożystałaś juz z usług dietetyka, ile kosztuje jedna wizyta i jak to ogólnie wyglada?

    Adaś 14.07.17r.
    Aniołek 9tc [*] 03.11.15r.
    Aniołek 12tc [*] 29.06.15r
    Zosia :) 31.01.14r
  • lunadelrospo Autorytet
    Postów: 2803 3844

    Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katkaz,jeżeli w ogóle jeszcze nie ćwiczysz,to kazda aktywnosc fizyczna,w miare regularna np. 3 razy w tygodniu po godzinie będzie przynosiła efekty.
    Proponuję tez stopniowo ograniczac weglowodany.Kolację trzeba jeść, ZAWSZE!
    Tylko dostoswac ją do pory snu,(2-3h wczesniej) i glownie bialka ew. Zdrowe tłuszcze..np omlet,albo ryba z warzywami,albo serek wiejski,twarog z warzywami..ja kocham tunczyka w sosie wlasnym z puszki i do tego warzywa.
    I wierz mi,jesli przypilnujesz pór posiłków ograniczając węglowodany z biegiem dnia,ćwicząc cokolwiek nawet zumbę 3 razy w tygodniu zobaczysz efekty..

    s1985, monilia84, Agnieszka0812, Renia7910 lubią tę wiadomość

    f2w39jcgiqq8ck90.png
  • katkaz Ekspertka
    Postów: 158 209

    Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu dopiero teraz doczytała, ze stan cywilny będziesz zmieniać, gratuluję :)

    Justine M, Renia7910 lubią tę wiadomość

    Adaś 14.07.17r.
    Aniołek 9tc [*] 03.11.15r.
    Aniołek 12tc [*] 29.06.15r
    Zosia :) 31.01.14r
  • katkaz Ekspertka
    Postów: 158 209

    Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunadelrospo wrote:
    Katkaz,jeżeli w ogóle jeszcze nie ćwiczysz,to kazda aktywnosc fizyczna,w miare regularna np. 3 razy w tygodniu po godzinie będzie przynosiła efekty.
    Proponuję tez stopniowo ograniczac weglowodany.Kolację trzeba jeść, ZAWSZE!
    Tylko dostoswac ją do pory snu,(2-3h wczesniej) i glownie bialka ew. Zdrowe tłuszcze..np omlet,albo ryba z warzywami,albo serek wiejski,twarog z warzywami..ja kocham tunczyka w sosie wlasnym z puszki i do tego warzywa.
    I wierz mi,jesli przypilnujesz pór posiłków ograniczając węglowodany z biegiem dnia,ćwicząc cokolwiek nawet zumbę 3 razy w tygodniu zobaczysz efekty..

    Dzięki Luna, to juz nie pierwsze moje podejście, bo zawsze była raczej większa, ale to co się teraz ze mna dzieje to masakra...

    Adaś 14.07.17r.
    Aniołek 9tc [*] 03.11.15r.
    Aniołek 12tc [*] 29.06.15r
    Zosia :) 31.01.14r
  • Justine M Autorytet
    Postów: 787 1025

    Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam Was, uzupełniam liste, mdłości mam non stop, juz od paru tyg, całe dnie
    Nie pociesza mnie żadne myślenie już ze to dobrze że dzidzi zdrowe, wymęczają mnie fizycznie i psychicznie tak bardzo że mam momenty ze żałuję że się zdecydowaliśmy
    ani siedzenie, ani chodzenie, ani jedzenie,ani nie jedzenie nic nie pomaga.... takze jestem żyję,wegetuje... :(

    hiacynta99, Renia7910 lubią tę wiadomość

    Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • lunadelrospo Autorytet
    Postów: 2803 3844

    Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli jest się osobą mało aktywną, która jadła normalnie,tzn typowe domowe obiady czasem slodycze itp,to kazda zmiana,przynosi efekty.Moim zdaniem doetetyk tylko wtedy,jeśli pojawia się barfziej zlozony problem. Dietetyk tez musi byc dobry. Ja trafilam kiedys do takiego,ktory obnizyl mi zapotrzebowanie kaloryczne do 1000 kcal- chore! A nie chcial obciąć mi weglowodanow..

    katkaz lubi tę wiadomość

    f2w39jcgiqq8ck90.png
  • Wiaterek Autorytet
    Postów: 3117 4126

    Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia to jak zmieniasz stan cywilny to pójdziesz do ślubu z brzuszkiem ;)

    Justine M, katkaz, Renia7910 lubią tę wiadomość

    Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • katkaz Ekspertka
    Postów: 158 209

    Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się trochę ruszam, chodze zawsze pieszo, unikam windy, jeżdżę na rowerze wieczorami, tak przynajmniej 10 kilometrów dziennie a efekt taki, ze mnie przybywa :/

    hiacynta99 lubi tę wiadomość

    Adaś 14.07.17r.
    Aniołek 9tc [*] 03.11.15r.
    Aniołek 12tc [*] 29.06.15r
    Zosia :) 31.01.14r
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski a ja juz zakończyłam sezon na misia haha teraz wszystko się pozamykalo i pozostało mi czekać na @, nawet nie wiem czy byla ovu bo bólu żadnego nie odczułam. ale przez 3 dni śluzu rozciągliwego bylo tyle ze garściami wyciągałam hahaha je i w sobotę strasznie mię bolała Glowa aż gorączkę miałam, w sumie Glowa boli mnie juz kilka dni dzień w ...
    A co do tycia hmm tez przytyłam 7 kg , zastanawiam się po czym bo słodkiego wogole nie jadam, no może troche więcej jem niż zwykle hahaha

    Justine M, katkaz, Wiaterek, Renia7910 lubią tę wiadomość

  • katkaz Ekspertka
    Postów: 158 209

    Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine M wrote:
    czytam Was, uzupełniam liste, mdłości mam non stop, juz od paru tyg, całe dnie
    Nie pociesza mnie żadne myślenie już ze to dobrze że dzidzi zdrowe, wymęczają mnie fizycznie i psychicznie tak bardzo że mam momenty ze żałuję że się zdecydowaliśmy
    ani siedzenie, ani chodzenie, ani jedzenie,ani nie jedzenie nic nie pomaga.... takze jestem żyję,wegetuje... :(

    Justyś to kiedyś mija, w pierwszej ciąży z końcem 12 tygodnia mi przeszło jak ręką odjął i nagle poczułam, ze wracam do zywych :)

    Agnieszka0812, Justine M lubią tę wiadomość

    Adaś 14.07.17r.
    Aniołek 9tc [*] 03.11.15r.
    Aniołek 12tc [*] 29.06.15r
    Zosia :) 31.01.14r
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine M wrote:
    czytam Was, uzupełniam liste, mdłości mam non stop, juz od paru tyg, całe dnie
    Nie pociesza mnie żadne myślenie już ze to dobrze że dzidzi zdrowe, wymęczają mnie fizycznie i psychicznie tak bardzo że mam momenty ze żałuję że się zdecydowaliśmy
    ani siedzenie, ani chodzenie, ani jedzenie,ani nie jedzenie nic nie pomaga.... takze jestem żyję,wegetuje... :(

    Przeżyjesz hahaha ja mam mdłości jak mnie synek wkurw.i haha :P wiesz co zauwazylam ze od kilku dni boli mnie glowa i ciśnienie mam wyższe i puls zawsze miałam bardzo niskie .. A teraz jak by w normie 117/ 80. Puls 88 a dawniej. 80-90 / na 60

    katkaz lubi tę wiadomość

  • s1985 Autorytet
    Postów: 6110 5585

    Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam jak mam stresa to blokada i moge nic nie jesc bo mi nic przez gardło nie przejdzie na juz od roku utrzymuję wage 55 kg przy wzroscie 168 ( wyjątkieb było poronienie po którym schudłam do 53 ;/)

    katkaz, Agnieszka0812, Wiaterek lubią tę wiadomość

    2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • katkaz Ekspertka
    Postów: 158 209

    Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    ja tam jak mam stresa to blokada i moge nic nie jesc bo mi nic przez gardło nie przejdzie na juz od roku utrzymuję wage 55 kg przy wzroscie 168 ( wyjątkieb było poronienie po którym schudłam do 53 ;/)


    Kurze laska jesteś :P

    Ja mam 161 cm i dzisiaj osiągnełam 80kg :(

    Adaś 14.07.17r.
    Aniołek 9tc [*] 03.11.15r.
    Aniołek 12tc [*] 29.06.15r
    Zosia :) 31.01.14r
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego