🌱 Nowy początek 🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Daisy1 wrote:@Laurelli ja też nieraz o tym myślę, mieliśmy wybrane imię dla chłopczyka zanim jeszcze byłam w ciąży, i później zaczelismy mówić po imieniu do naszego maluszka. W drugiej ciąży byłam już bardziej ostrożna, chciałam poczekać aż poznamy płeć. Myślę, że teraz damy sobie czas, może z czasem będąc znów w ciąży poczuję to i wtedy zadecydujemy. Chociaż mój partner niezmiennie przywołuje imieniem naszego malucha, że czekamy na niego, bo wie jak bardzo chcę mieć syna 🥹
Ja po tym co widzę, że przechodzimy też chce mieć syna! Wiadomo, że faceci nas wspierają, są na każde zawołanie i są dużym oparciem, ale to jednak my jesteśmy w szpitalu, tak fizycznie my ronilysmy i my będziemy rodzić, więc zdecydowanie bycie facetem jest lepsze 😁 oczywiscie, obecnie bardzo chciałabym być znów w ciąży i to żeby była zdrowa jest najważniejsze, więc jak będzie dziewczynka to też się ucieszę.
Co do imion, my nie mamy wybranych, mamy kilka, które nam się podobają i aniołka nazywamy jednym z tych imion mimo że płci nie znaliśmy (tak według czuja) albo po prostu maleństwem. Jak będę w kolejnej ciąży, to raczej wtedy inne wybierzemy, ale nam akurat podoba się dużo imion, więc nie będzie problemu
Cień lubi tę wiadomość
👩❤️👨 92
Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
05.2025 ⏸️
07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc) -
Do dziewczyn, które martwią się majowym terminem, mój termin zbliża się wielkimi krokami i nie będę czarować, jest coraz ciężej, też myślałam, że do tego czasu będę w ciąży, więc jest mi podwójnie przykro, ale trzymam się tego, co pisała Jusia92, że jak przekroczy się ten termin to jakoś jest lżej na sercu. Powoli nastawiam się na myślenie, że robimy wszystko co w naszej mocy żeby było dobrze, a będzie co ma być. Jak nie uda się do czerwca to pójdziemy do kliniki leczenia niepłodności.👩❤️👨 92
05.2025 ⏸️
Milunia wrote:Myślałam o tym ostatnio. Podoba mi się bardzo jedno z imion dla dziewczynki, gdyby Aniołek był dziewczynką pewnie by je dostał. Mimo, że nie wiem czy była to córcia czy synek, w myślach nazywałam tym imieniem i chyba już nie nadam go drugiemu dziecku. Mówię chyba, bo to tylko moje przemyślenia. Nie rozmawiałam o tym z mężem, być może jeszcze mi się odmieni.
Wgl strasznie źle się wczoraj czułam i dużo płakałam. Myślałam o straconym dzieciątku i jeszcze się dobiłam czytając wątek majowych mam. Przecież to już za chwilę będzie…. Dodatkowo zmienił mi się okres po tym wszystkim i też się stresuje czym jest to spowodowane.
I to razem na tym wątku Milunia byłyśmy 😢💃🏻 34l.
🧔🏻♂️ 38 l.
First baby 🍬
💔
X.25
9/7tydz.
🕊️ Poronienie zabiera marzenie, ale nie zabiera prawa do nadziei…
•Życie i ciąża za granica 🌍 -
Laurelli wrote:I to razem na tym wątku Milunia byłyśmy 😢
Dużo nas tutaj z maja jest niestety 😔
Tule bardzo mocno dziewczyny 🫂
Ja cały czas z ogromną rezerwą podchodzę do mojej aktualnej sytuacji - jakbym stała obok.
Laurelli lubi tę wiadomość
91'
10.2023->07.2024 ❤️Syn 3810g 41+3 SN
07.2025 💔 7+2 (puste jajo)
10.2025 💔 10+1 (chłopiec triploidia)
21.12 ⏸️ 10 dpo
27.12 beta 239,4 mIU/ml || Prog 26,70
29.12 beta 339,0 mIU/ml 💔 || prog 25,64
30.12 Włączone Neoparin + Acard
31.12 beta 569,8 mIU/ml || prog 19,58
02.01.2026 beta 1281,7 mIU/ml 🤯 || prog 18,95
03.01 USG GS: 0,5cm YS: 0,19cm -
Mam podobnie jak wy, dziewczyny. Gdyby nie poronienie, w tę niedzielę zaczynałabym 32 tydzień. Szykowałabym torbę do szpitala, kompletowała wyprawkę dla maluszka. Termin miałam na 8 marca 2026 roku. Dzień Kobiet i urodziny bratanicy męża, mojej chrześnicy.
Wtedy myślałam, że dogadam się z lekarzami i poród będzie nieco wcześniej, żeby chrześniaczka nie musiała dzielić się urodzinami. Ona niczym się nie dzieli. Moja lekarka mówiła, że i tak w moim wieku mało realne jest donoszenie ciąży do 40 tygodnia i że pewnie skończy się na cesarskim cięciu w 38 tygodniu, czyli około 22 lutego.
Moja siostra cioteczna, którą lata temu „zaklepałam” na chrzestną moich ewentualnych dzieci, ma urodziny 24 lutego. Myślałam wtedy, że zrobiłabym jej taki prezent…
Ale nie wyszło.
I mimo że to niby tylko daty, to myśli wciąż krążą wokół tych cyferek. Im bliżej tego, co miało być, tym trudniej o tym zapomnieć.
Te wszystkie daty, liczby, tygodnie one zostają w głowie i sercu, nawet jeśli ktoś z boku mówi „to tylko kalendarz”. Dla mnie to nie są tylko cyfry, tylko konkretne wyobrażenia, plany, myśli o tym, jak miało być.
Ehhhh… I znowu się rozpisałam jak na wypracowaniu, ale chyba potrzebowałam to napisać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 21:48
🌸 1982 | 🦋 Hashi | 🌺 Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34
🧬 MTHFR C677T (het.) | PAI-1 4G/5G (het.)
💉 IVF od 2019: 8 IVF/ICSI (7 stym. + 1 AZ), niska odpowiedź(1 pęch., często 0 oocytów), 5 transferów, ET/KET 2-dniowe → ✖, MZ 2024 → 2× cb, AZ VI’25 → ciąża → poronienie 8 tc 🤍
✨ Kolejny transfer AZ: II/ III 2026 — czekamy na Ciebie ✨
🏥 obecnie Bocian W-wa | Novum (2019–2024) -
@Fox polubialam za przytulaski 🫂
@Cień zupełnie nie przeszkadzam nam Twoje rozpisanie się, opisujesz w punkt to pewnie każda z Nas odczuwa odnośnie daty porodu.
Ja nie wiem jak się odnajdę w maju z tym a miałam termin w dzień matki 😢
I właśnie tak jak @Cień opisujesz, wszystko sobie zaplanowałyśmy przy pierwszych tyg ciąży już.ale to normalne prawdę? Każda z Nas tak robiła? Że tyle do przodu wybiegała ?
Czy przy kolejnej będzie tak samo? Czy już ostrożność i strach nie pozwoli się cieszyć?
💃🏻 34l.
🧔🏻♂️ 38 l.
First baby 🍬
💔
X.25
9/7tydz.
Dziewczyny a mnie dzisiaj poniosło i w 8-9 dpo zrobiłam test i to po południu o 18.
Oczywiście biel
Co ja liczyłam💃🏻 34l.
🧔🏻♂️ 38 l.
First baby 🍬
💔
X.25
9/7tydz.
Laurelli wrote:Dziewczyny a mnie dzisiaj poniosło i w 8-9 dpo zrobiłam test i to po południu o 18.
Oczywiście biel
Co ja liczyłam
Kochana, to jeszcze wcześnie, może za 2 dni będzie już pozytyw z porannego moczu 🫂👩❤️👨 92
05.2025 ⏸️
Arisia wrote:Kochana, to jeszcze wcześnie, może za 2 dni będzie już pozytyw z porannego moczu 🫂
Wiem wiem wiem 🙈🙊🙈🙊
Nosiło mnie i o 🤡
💃🏻 34l.
🧔🏻♂️ 38 l.
First baby 🍬
💔
X.25
9/7tydz.
Ale teraz odkrywam testy z mężem.
Jak zrobiłam wtedy ten przy poronieniu, to zrobiłam sama w łazience i poszłam do niego i pokazałam mu i daliśmy sobie buzi, troszkę się wzruszyłam i wyszliśmy bo musieliśmy gdzieś jechać. Tak na szybko troszkę….pozniej robiłam te extra z napisanem ciąża i który tydzień i mamy zdj schowane w folderze.
Ale teraz robię z tego moment tak jak powinno być, wierzę w te sprawy, że ma być magicznie ✨
Powiedziałam robiąc w 8-9 dpo co hahah
Aha i od wczoraj biorę Acard. 75💃🏻 34l.
🧔🏻♂️ 38 l.
First baby 🍬
💔
X.25
9/7tydz.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH